Hogyan kell mosni egy anti-stressz párnát

Az anti-stressz párna egy színes és dekoratív párna, amely apró masszázsszemcsékből készült. A vászon, a hajdina és a gyapjú meleg, kényelmes, könnyű és sima. Az anti-stressz párnák nem hajlamosak az atkák és a por összegyűjtésére. Általában a csecsemők számára vásárolják őket, hogy fejlesszék a motoros készségeiket, vagy ajándékként-szuvenírként.

Összeállítottunk egy listát a stresszoldó párnák megfelelő ápolásához és kiváló állapotban tartásához szükséges utasításokról.

Hogyan kell mosni az anti-stressz párnákat

Az anti-stressz párnák jellemzői

A leggyakrabban használt töltőanyagok a polisztirolhab golyók, amelyek fájdalommentesen tűrik a mosást, és nem szívják magukba a folyadékokat, mivel 98%-ban levegőből állnak. Maguk a golyók nem igényelnek különösebb ápolást, de a szövetpárna huzata a gyakori érintés miatt nagyon gyorsan koszolódik. Ezek mosógépben moshatóak.

Vannak másfajta tömések is:

 1. Szintetpán– Költségvetés-barát szintetikus szövet, ahol a golyók érezhetőek a szövet alatt. Ezek a termékek mosógépben moshatók. Azonban sokáig tart kiöblíteni őket, mivel a gyanta nagyon jól magába szívja a szagokat és a mosószert;

 2. Holofiber,A töltelékek strapabíróbbak, jobban megtartják a hőt és jobban tartják az alakjukat, mint a szintetikus szálak. Gépben mosható;

 3. Len, hajdina, gyapjú és bambusz fonal: Az ilyen természetes töltelékek heterogének és kellemes illatúak. Nem moshatók gépben, és sokáig tart a szárításuk.

A stresszoldó párnákat jobb 2 havonta kimosni. A kellemes illatú játékhoz mosás után 1-2 csepp zsálya- vagy levendulaolajat csepegtessen rá. A vízhez adott 2 csepp ammónia hosszú ideig telítve tartja a párna színét.

Ha a golyók megromlanak, a helyi ágyneműrészlegben kicserélhetők.

Előkészítő eljárások

Ha a stresszgátló párna elszakad, először össze kell varrni. Ellenkező esetben gyöngyök szívódhatnak be a dobba és eltömíthetik a szűrőt, ami a készülék meghibásodását okozhatja. Még egy plusz párnahuzat vagy egy huzat sem valószínű, hogy megakadályozza ezt a helyzetet, ha a párnán lyukak vannak.

Fókusz!Ha a párna vászon vagy hajdina töltelékkel van ellátva, bontsa ki, tegye a golyókat egy másik edénybe, majd mossa ki a párnát.

A polisztirol, szintetikus és üreges poliészter golyók külön-külön kézzel moshatók, ha szeretné. Egyszerűen tegye őket egy lavórba, és mossa el kézzel. Mosás után helyezze a golyókat egy frottírtörülközőre, várja meg, hogy a víz lefolyjon, majd tegye vissza őket a párnahuzatba. Ezek a bóbiták azonban könnyen a kézre tapadnak, ezért sokan inkább az egész párnát mossák.

Ha szennyeződés van a felületen, távolítsa el azt. Szennyezettség esetén használjon mosószert és vizet, hagyja állni 10 percig, majd öblítse le folyó víz alatt. Ha a folt mély, áztassa fél órán át, majd öblítse le vízzel.

A párna mosása előtt ellenőrizze a párnán lévő címkét. Egyes popcorndobozokat csak kézzel lehet mosni. Van néhány olyan ruhadarab is, amelyet egyáltalán nem szabad vízben áztatni.

Hogyan kell mosni egy anti-stressz párnát a gépben

A termékek normál párnahuzatban, huzatban vagy speciális tasakban moshatók. Megfelelő mosási módok: Kézi, Kíméletes. A víz hőmérséklete legfeljebb 30 °C lehet.

Enyhe mosószert kell használni – a túl agresszív mosószer elszínezi a párnát, és nehezen eltávolítható. A finom szövetekhez vagy gyapjúhoz jó választás a gélpor.

Eljárás:

 1. Helyezze a párnahuzatot egy párnahuzatba vagy mosózsákba;

 2. Tegyen mindent a dobba. Győződjön meg arról, hogy a párna szabadon foroghat a dobban. Ha több ilyen tárgy van, akkor a legjobb, ha 2 vagy 3 adagban mossa őket, és nem tölti meg teljesen a dobot;

 3. Öntsön egy kis gélt vagy más enyhe mosószert a poros tálcába. Vegyen kisebb mennyiséget, mint ami a csomagoláson szerepel;

 4. Állítsa be a víz hőmérsékletét 30 °C-ra, és pörgesse 600, de lehetőleg 400 fordulat/perc fordulatszámon;

 5. Öblítse ki a párnát kétszer egymás után.

Ne nyomja túl erősen. A ruhadarabot erősen megnyomhatja, hogy a víz nagy része távozzon. Csomagolja a párnát egy frottírtörülközőbe, és hagyja megszáradni.

Hogyan kell mosni egy anti-stressz párnát kézzel

Hogyan kell mosni egy anti-stressz párnát kézzel

A kézi mosás kíméletes tisztítást biztosít, és a párna sokáig újszerű marad.

Eljárás:

 1. Töltsön meg egy medencét meleg vízzel;

 2. Hígítsa fel a mosószert vízben;

 3. Áztassa a párnát 5 percig;

 4. Tisztítsa meg a terméket puha kefével, szivaccsal;

 5. Ha erősen szennyezett, ismételje meg a tisztítási folyamatot többször;

 6. Alaposan öblítse ki a párnát.

Hogyan kell mosni egy természetes töltésű anti-stressz párnát

Ha a párna töltete természetes, ne mossa ki. Szórja a párnatölteléket vékony rétegben a takaróra vagy törölközőre, és hagyja a napon 4-5 órán át.

És ha a töltelék véletlenül átázott, melegítse fel az 50-80 °C-ra előmelegített sütőben. Ezután megvárhatja, amíg kihűl, majd párnahuzatba helyezi és felvarrja.

A párnahuzat bármilyen mosási módban, bármilyen mosószerrel mosható a gépben, akár más ruhákkal együtt is.

Szárítási ajánlások

Szárítsa meg a stressz elleni párnát természetes módon. Az autodry program nem a legjobb ötlet – csak károsíthatja a terméket. A gépben való szárítás miatt a párna csúnya alakot vehet fel. Mivel a polisztirol golyók szinte egyáltalán nem szívják fel a vizet, az ilyen párna gyorsan megszárad.

Terítse ki a párnát, rázza fel és egyenletesen ossza el a tölteléket, majd helyezze laposan egy szárítóra vagy más szárítófelületre. Ne hagyja a törölközőket a napon vagy radiátorok közelében.

Ha függőlegesen kell szárítania a párnát, óránként bolyhassa fel.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: