Hogyan kell tisztítani a hűtőszekrényt kívülről

Az újonnan vásárolt hűtő-fagyasztó külső felületén egy szappanoldattal megnedvesített szivacs elegendő a mikrobák és a gyári por lemosásához. A hűtőszekrény azonban hajlamos a foltokra és a szennyeződésekre, különösen, ha a főzőlap mellé van telepítve – ez utóbbi esetben a készülék felületén rendszeresen megjelennek a zsírfoltok.

Összeállítottunk egy listát azokról a javaslatokról, amelyek segítenek abban, hogy a hűtőszekrényen lévő legkeményebb szennyeződések és zsírfoltok is gyorsan eltávolíthatók legyenek.

Hogyan tisztítsuk meg a hűtőszekrény-fagyasztót kívülről

Általános tanácsok

A készülék felületének mosásához a következőképpen járjon el:

 1. A foltos fogantyúk fogkrémmel könnyen kimoshatók. Az is elegendő, ha a mosószert letöröljük és leöblítjük;
 2. A hűtőszekrény felületének tisztításához jó tisztítószer az ablaktisztító vagy az ammónia;
 3. Ha a hűtőszekrénynek fém felülete van, mossa le szappanos oldattal. Ne használjon agresszív tisztítószereket, különben a készülék elszíneződhet, foltosodhat vagy megrepedhet;
 4. Ha a hűtőszekrény üvegfelülettel rendelkezik, ablakmosószer alkalmas. Finoman törölje le puha mikroszálas ruhával;
 5. Mosás után alaposan törölje át a felületet. Ennek elmulasztása csúnya foltokat eredményezhet.

A készülékek mosásakor nem szabad használni:

 • Ne használjon kemény szivacsot vagy szódabikarbónát, különben csúnya karcolások jelennek meg a felületen;
 • Ne használjon vízvezeték tisztítószert, fehérítőt – ez sárga foltokat okoz;
 • Soha ne használjon súroló vagy klór alapú tisztítószereket, mivel ezek károsítják a külső réteget és rozsdát okoznak, valamint a lakkbevonat felpúposodhat;
 • Ne hagyja a tisztítószereket hosszú ideig a felületen, különben a festék megduzzad.

Hűtőszekrény tisztítószer

Hogyan tisztítsa meg a hűtő-fagyasztó készüléket kívülről

Manapság már kaphatóak boltban kapható tisztítószerek az ilyen típusú készülékekhez:

 1. Unicum.Használhatja a készülék külső részének tisztítására. Kíméletesen tisztítja a felületet, eltávolítja a külső szagokat és gátolja a penész és a baktériumok kialakulását. Az Unicum használata egy speciális réteget képez a felületen, így a hűtőszekrény hosszabb ideig marad tisztább;
 2. HG.A tisztítószert a készülék belső és külső tisztítására is használják. Használat után nincsenek csíkok a felületen. A tisztítószer eltávolítja az idegen szagokat, szennyeződéseket és foltokat. Nem kell vízzel lemosni;
 3. Szódabikarbóna készülékek tisztításához (nem élelmiszeripari minőségű). Ez egy általános tisztítószer, amely a hűtőszekrény mosásában is segít. Öntsd a szódabikarbónát egy mély edénybe, adj hozzá melegített vizet, amíg pépes nem lesz. Ezután a mosogatórongyot körülbelül 5 percre helyezze a szennyezett területre, majd puha, nedves szivaccsal dörzsölje le.
Olvasson tovább  Hogyan kell mosni a fehér edzőcipőket

Népi jogorvoslatok a hűtőszekrény mosására

Ha nincs kéznél bolti tisztítószer, használjon hagyományos módszert a hűtőszekrény tisztítására:

 1. Mosószappan.Adjon egy darab szappant egy edény forró vízhez, és keverje addig, amíg ragacsos keverékké nem válik. Egy nem merev szivaccsal vigye fel az oldatot a készülék felületére, hagyja rajta 5 percig, majd jól öblítse le. Ezután törölje át a berendezést egy szöszmentes ruhával, például gézzel;
 2. Ecet és etil-alkohol.Hígítsa fel az oldatot félig vízzel, és törölje át a készülék felületét;
 3. Ha a felszínen szennyeződések vannak(pl. olajcseppek), áztasson egy vattapamacsot hígítatlan ecetbe vagy alkoholba, és helyezze a foltra 2-3 percre. Ha a vatta piszkos, ismételje meg a folyamatot egy új vattakoronggal. Végezze el a fenti lépéseket, amíg a folt már nem látható;
 4. Ammónia (2 csepp) és fogkrém keveréke.Öntse az oldatot egy nem merev szivacsra, és törölje át vele a készülék felületét;
 5. Hidrogén-peroxid.Áztasson bele egy vattakorongot, és törölje át a felületet. A folyamatot akár 5 alkalommal is meg kell ismételni. Ezután öblítse le vízzel, és szárítsa meg puha, száraz ruhával.

Hogyan lehet eltávolítani a ragasztó nyomait

Hogyan tisztítsuk meg a hűtőszekrény-fagyasztó külső részét?

A matricákat és matricákat gyakran felakasztják a hűtőszekrényre, és ha egyszer eltávolítják, ragasztómaradványok képződhetnek a felületen.A következőképpen szabadulhat meg tőlük:

 1. A címkét 5 percig meleg vízzel nedvesítse be, mielőtt lehúzza;
 2. Ezután törölje át a területet szappanos vízzel megnedvesített kemény szivaccsal;
 3. Nedvesítsen meg egy vattapamacsot alkohollal vagy oldószerrel, és távolítsa el a ragasztómaradványokat.

Használat előtt tesztelje az oldószert vagy alkoholt egy kis helyen a hűtőszekrényben. Győződjön meg róla, hogy ez a termék nem befolyásolja a készülék színét. Ha a szín megváltozott, ne használja.

A matricát hajszárítóval is fel lehet melegíteni, majd alkohollal vagy szappanos oldatban megnedvesített szivaccsal megtisztítani. Egy másik módja a matrica eltávolításának, ha a matricát 5-10 percre olajba/ecetbe áztatjuk, majd puha szappanos szivaccsal lesikáljuk.

Olvasson tovább  Hogyan lehet orvosolni a penész a fürdőszobában - népi jogorvoslatok és háztartási vegyszerek

Tippek a hűtő-fagyasztó tisztításához

Ha új folt jelent meg a készülék felületén (például egy csepp napraforgóolaj a felületen) – azonnal távolítsa el. A friss foltok sokkal gyorsabban eltűnnek, mint a beszáradt foltok.

Ha a gyerekek a hűtőszekrény felületére festékkel rajzoltak,Ez az aljzattól függ:

 1. Egy enyhe szappanoldat megteszi a hatását a vizes bázisú filctollal;
 2. Alkohol alapú – alkohollal (előzetesen tesztelje az alkoholt a készülék egy kis területén);
 3. Bonyolult esetekben segíthet a lakkbenzin.
 4. A fogkrém is eltávolíthatja a jelöléseket.

Nem ritka, hogy a hűtőszekrény belsejében folyadék jelenik meg, és a tömítőgumira csöpög. Hajlamos arra is, hogy morzsák, ételmaradékok és rothadó ételek halmozódjanak fel rajta, ami szúrós szagot okoz. A tömítések tisztítására szappan- vagy szódabikarbóna, ammónia vagy glicerin tartalmú oldat alkalmas.

De ha a tömítőanyag már nem rugalmas, és elkezd morzsolódni és repedezni, akkor ki kell cserélni. Ezeknek az elemeknek a gyenge minősége ahhoz vezet, hogy elkezdenek leválni, és a hideg a kamrából kifelé távozik. A készülék belsejében túl magas a hőmérséklet, ami az élelmiszerek gyors romlását és a hűtőszekrény károsodását okozhatja.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Cybulya Guculka

Helló mindenkinek! Én vagyok Cybulya Guculka, és nagy lelkesedéssel osztom meg szenvedélyemet a háztartási gépek javításával és telepítésével kapcsolatban. Ennek az oldalnak az írójaként engem a technológia iránti szeretetem és a vágy hajt, hogy segítsek másoknak megérteni és megoldani a gépeikkel kapcsolatos problémákat.

Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: