Hogyan lehet megszabadulni a friss és állott vörösbor foltoktól?

Egy másik blúz folt. Az este el van rontva. Mi a teendő? Ne essen pánikba és ne tegyen drasztikus intézkedéseket. A bor nemcsak a poharakra, hanem az asztalterítőkre, a szőnyegekre és a ruhákra is ömlik.

Ne tévesszen meg senkit, a foltos ruhadarabokat inkább azonnal mossuk ki. Így még egy speciális termékre sincs szükség. De nem tudjuk letépni a ruháinkat egy vacsoránál, és kimosni őket. Csak a szalvétával törölgetjük a bort, és azt gondoljuk, hogy “reméljük, hogy nem”.

Hogyan lehet eltávolítani a friss és makacs vörösbor foltokat?

Miért bor foltok

A helyzet az, hogy akár 25 grammot is használhatsz egy pohár borra. Színezékek. Az antociánok és a tanninok osztályába tartoznak. Egyedülálló rubin színt adnak a bornak és a makacs foltoknak.

Az első praktikus termékek használata útközben meglepetést okozhat, és a folt örökre veled marad. De vannak kipróbált és bevált módszereink, amelyek itthon és külföldön is elérhetőek…

A borfoltok eltávolításakor elkövetett hibák

De ne essünk pánikba. Gyorsan, de helyesen kell cselekednünk. Az alábbi táblázatban összegyűjtöttük a legnépszerűbb okokat, amelyek miatt egy friss foltot egyre “nehezebb” eltávolítani.

Az akció

Az eredmény

Egy folt elhalasztása “későbbre”

A régi foltot nehéz eltávolítani. A szennyeződések tisztítása hosszabb időt vehet igénybe, és több módszert is alkalmazhat

Szórja meg a friss foltot sóval

A tanninok ellenállóbbá válnak a kopással szemben.

Forrásban lévő víz kezelése

Melegítés hatására az antociánok szilárdabban rögzülnek a szövetben

Bor szárítása a ruhákon hajszárítóval vagy vasalóval

Bezárja a foltot

Friss foltok eltávolítása

Kipróbáltuk az interneten található legnépszerűbb gyógymódokat, és szeretnénk megosztani az eredményeket Önnel. Megjegyzendő, hogy a tisztítószerek tiszta formában és a más szerek után használt tisztítószerek eltérő módon viselkednek. Előfordulhat, hogy a folt zöldre színeződik, majd hirtelen eltűnik.

A gyors megoldás

Bizonyított, hogy tökéletes eredményt érhet el, ha a borfoltokat gyorsan, vízzel öblíti le. Tehát ha a körülmények lehetővé teszik, azonnal reagáljon.

Hideg víz

A szövetfolt gondos kiöblítése kiváló eredményt ad. Természetesen ez függ az anyag minőségétől, összetételétől, a bor típusától, attól, hogy természetes vagy színezék hozzáadásával.

Ha úgy találja, hogy a pigment erősen beágyazódott a szövet szálaiba, egyszerűen öblítse ki a foltot hosszabb ideig, és töltse fel az alábbi szerrel. A forró vízzel történő öblítés kimossa a fő szennyezőanyagot, de a foltok még mindig láthatóak a fényben.

Tündér

Ha a folt fakó körvonala a vizes öblítés után is megmarad, használja a Fae. Gyorsan és hatékonyan működik. Öntse a folyadékot a foltra, és dörzsölje át a ruhával. A folt nyom nélkül eltűnik. Ugyanezt a hatást éri el a legolcsóbb folyékony mosogatószer is.

Hidrogén-peroxid

Ugyanolyan jól működik, mint a Fairy. A peroxid alkalmazása után enyhén dörzsölje át a szövetet, majd öblítse le vízzel.

Ecet

Az ecet használata előtt öblítse ki a szövetet hideg vízzel. Ezután alkalmazzon hígítatlan fehér ecetet (9%) a foltra, várjon kb. 5 percet, majd öblítse le újra meleg vízzel és mosószerrel.

Hogyan lehet eltávolítani a gázolaj szagát a ruhákon?

A kísérlet jó eredményeket mutat. De a só nem működik jobban, mint a normál csapvíz. A só, mint nedvszívó anyag, felszívja a bort, de nem teljesen. A folt kissé világosabb árnyalatúvá halványul, de rózsaszín színe megmarad. A sós mosás után hideg Fairy vízzel történő mosás után a borfolt ugyanolyan mosható lesz, mintha nem használt volna sót.

Mosogatószer és hidrogén-peroxid keveréke

Ez egy útvonal a vegyészek számára, akik szeretik összekeverni a dolgokat. Ha egyenlő mennyiségű Perhydrol és Fairy keveréket készít, pozitív eredményeket érhet el. A folt a szeme láttára fog eltűnni.

Gyógyszertári ammóniaoldat

A friss foltra adott oldat rózsaszínből szürkészölddé változtatja a foltot. De fokozatosan a folt egyre világosabb lesz. Ha pedig a foltot hideg vízzel mossuk ki, a folt teljesen eltűnik.

Fogkrém (fehérítő)

Vigyen fel egy vékony réteg fehérítő fogkrémet a foltos területre, és a folt körülbelül 3 perc alatt elhalványul. Ez tény. A maradék pasztát elegendő vízzel kiöblíteni.

Megállapításaink alapján arra a következtetésre jutottunk, hogy ezek a termékek gyors alkalmazás esetén fehérek és színes bőrűek számára egyaránt biztonságosak. De óvatosságra intünk, ha ammóniát és perhidrolt használunk színes szöveteknél, mivel oxidáló tulajdonságokkal rendelkeznek, és elszínezhetik a szövetet.

Ha a bor a szőnyegre vagy a bútorokra ömlött, ugyanezek a gyógymódok ugyanolyan hasznosak. Az egyetlen különbség a vízzel való kiöblítés nehézsége. Ezért a legjobb, ha a maradék bort azonnal letöröljük egy papírtörlővel vagy nedvszívó anyaggal. A folteltávolítók használata után mossa le a foltos területet szivaccsal és vízzel vagy nedves ruhával

A beszáradt és régi foltok eltüntetése

A különbség egy tegnapi megszáradt folt és egy tavalyi folt között nem túl nagy. A bor már alaposan beszívódott az anyagba, ezért átfogóbb megközelítést igényel.

A makacs szennyeződésekkel az a probléma, hogy több munkát igényelnek. A legkíméletesebb módszer jó kiindulópont. Ha nem kap pozitív eredményt, meg kell ismételni az eljárást, vagy új terméket kell használni.

A legegyszerűbben fehér anyaggal lehet megszabadulni a foltoktól. Használható klóros fehérítőszer, amely percek alatt eltávolítja a borfoltot. A fehér szövetek azonban a klórtámadásra váratlan sárga foltot hagyhatnak maguk után. Ezért ezt a receptet a végső megoldásnak tartogattuk.

Ugyanazok a szerek, amelyeket a friss boron kipróbáltunk, a makacs foltokon is működnek. Növelje az alkalmazási időt és gyakoriságot.

Itt szeretnénk megemlíteni egy népszerű trükköt a sóval. Ha azt hiszed, hogy a borfoltot sóval szórva egy nap vagy egy év alatt könnyen eltávolíthatod, nagy tévedés. Most már határozottan kemény folt lett, amit ki kell szedni.

A foltot be kell áztatni, mielőtt bármilyen módszert használnánk. Ehhez a ruhadarabot hideg vízben, szokásos szappannal kell áztatni.

Mosogatószer és hidrogén-peroxid keveréke

Ezt a módszert világos színű szöveteken alkalmazza. A peroxid fehérítő tulajdonságokkal rendelkezik. Az eljárás a következő:

 1. A keverék elkészítéséhez vegyen 1 rész peroxidot és 1 rész mosogatószert. Keverje össze jól az összetevőket.

 2. Ezután vigye fel a keveréket a foltra, és hagyja hatni. Néha fél óránál hosszabb ideig tart, amíg a pigment kifehéredik, de néha gyorsabban is.

 3. Kézi mosás vagy mosógépbe helyezés. Használja a normál mosási programot.

Citromsavpor

Ez a termék már az első használat után is kielégítő eredményt biztosít. A kiömlött bor minőségétől függ.

Hogyan kell használni:

 1. A kristályosított citromsavat vízzel hígítsuk fel, amíg pépet nem kapunk.

 2. Vigye fel a vegyületet fogkefével határozottan a foltra. Az ujjaival dörzsölje a pasztát a ruhába.

 3. A hatás fokozásához egy csepp hidrogén-peroxidot is adhatunk a folthoz.

 4. Az anyagtípusnak megfelelő hőmérsékleten mossa. A pamutot 40 °C-on, a selymet és a gyapjút 30 °C-on, kímélő mosásban mossa.

A citromsavpor helyett frissen facsart citromlé vagy kész folyékony koncentrátum is használható.

Alkalmazzon 9%-os ecetet és mosogatószert

Hogyan lehet eltávolítani a friss és makacs vörösbor foltokat?

Az ecet kedvező savas környezetet teremt a borban található stabil színezőanyagok lebomlásához. Az ecet és a mosogatószer együttes használata ezért segít eltávolítani a makacs szennyeződéseket.

Mit kell tenni:

 1. Először öntsük az ecetet a foltra. A kényelem érdekében, akkor egy vattakorong vagy alkalmazza az ecetet egy permetezőből.

 2. Ezután csepegtessünk rá mosogatószert

 3. Enyhén dörzsölje, hogy a mosószer behatoljon a szálakba.

 4. Mossa ki a ruhadarabot.

Mosószappan és szódabikarbóna keveréke

Folyékony mosószappan és normál mosószappan egyaránt használható. Tegye a következőket:

 1. A szennyezett területet sűrűn dörzsölje be mosószappannal (vagy folyékony szappannal).

 2. Vegyünk egy teáskanál szódabikarbónát, és szórjuk a foltra. Finoman dörzsölje be a vegyületet az ujjaival a szövetbe.

 3. Hagyja a foltot 15-30 percig megdermedni. Amint a folt elkezdett világosodni, áztassa a ruhadarabot 30-40°C-os mosógépben. A terméket egész éjszakára is fent hagyhatja.

Peroxid és anti-pyatin szappanoldat

Nedvesítse meg a régi foltot szappannal és vízzel, majd vigye fel a peroxidot. Hagyja a keveréket 15-30 percig hatni, majd kézzel mossa a ruhadarabot. Ha a folt még mindig megmaradt, de észrevehetően világosodott, ismételje meg az eljárást.

Oxigén folteltávolítók

Az aktív oxigén szétbontja a szennyeződéseket, és inaktív a szálakon. A folteltávolító ezért minden szöveten használható.

Hogyan kell kezelni a foltos területet:

 1. A porított fehérítőt tisztítószer előállítására használják. Ehhez keverjen 1 evőkanál ecetet a mosogatórongyba, és adjon hozzá egy kis ecetet. . Adja hozzá a fehérítőt és fél teáskanál hideg vizet. Sűrűbb állagot kell kapnia.

 2. Vigye fel a foltot fogkefével, és fedje be egy erős réteggel. Ha van folyékony tisztítószer, áztassa bele a ruhát.

 3. Hagyja a ruhát 15 percig száradni. A foltnak el kell halványulnia.

 4. A fehérítő leöblítése nélkül tegye a ruhákat a mosógépbe, és 30-40 fokos vízmelegítési fokozaton mossa ki őket.

Klóros fehérítő

Kategorikusan tanácsoljuk, hogy ezt a fajta fehérítőt ne használja színes szöveteken és világos színű gyapjúárukon. A borfolt a szemünk láttára fog eltűnni, a szövet színével együtt. És sárga és barna csíkok jelennek meg a gyapjún.

A fehér ruhák egyetlen megmentője azonban gyakran a fehérítőszer. Vigye fel az oldatot a foltra, és mossa ki a ruhát forró vízben. A klórszag eltávolításához mossa ki a ruhákat a mosógépben.

Vannak, akik annyira félnek a vörösbor foltoktól, hogy még a bort sem hozzák be a házba. De ez nem ijeszthet meg minket. A kipróbált és bevált termékekkel és tapasztalatokkal Ön a tartánfoltok elismert szakértője. Készüljön fel az extra figyelemre és nyilvánosságra.

Olvasson tovább  Hogyan távolítsuk el a címkét egy palackról
Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: