Hogyan zsírtalanítsunk gyorsan egy serpenyőt: 5 egyszerű módszer

Égett serpenyőzsír – minden háziasszony égető problémája. A jó hír az, hogy egyszerű háztartási szerekkel megszabadulhat a foltoktól a konyhai eszközökről. Mi? Szakértőink értékes recepteket osztanak meg a probléma megoldására.

Hogyan lehet gyorsan megtisztítani a zsírt egy serpenyőből

Módszer #1. ecet és szóda hatása

Egyszerű és hatékony módszer a legtöbb szennyeződés eltávolítására a serpenyőkből. Megjegyzés: Ez nem alkalmas a tapadásmentes edények zsírosodásának tisztítására. Mivel a módszer nem maró hatású, még a kezét sem kell védenie. Szóval, szükséged lesz egy-egy pohár vízre és asztali ecetre (9%), 2 evőkanálra. egy kanál szódabikarbóna. Először tegye a serpenyőt a tűzre, majd öntse bele az ecet és a víz keverékét. Forraljuk fel (addigra a szén és a zsír egy részének el kell tűnnie).

Vegye le a főzőedényt a főzőlapról, és óvatosan szórja bele a szódabikarbónát. Készülj fel, hogy a keverék nagyon sisteregni fog. Néhány perc múlva engedje le a szennyezett vizet, és normál mosogatószerrel alaposan mossa ki az edényeket.

2. módszer. A szovjet háziasszonyok módszere

Ez egy jól bevált módszer a makacs zsírfoltok eltávolítására a serpenyő külsején. Ezt a technikát öntöttvason vagy alumíniumon is alkalmazhatja. A probléma megoldásához szükséged lesz:

  1. fém vödör/medence;

  2. Öntsön bele egy darab mosószappant;

  3. 1/2 evőkanál. szilícium-dioxiddal / törlőragasztóval;

  4. 1/2 evőkanál. kanál szódabikarbóna (szódabikarbóna/szódabikarbóna);

  5. kaparó.

Forraljuk fel a vizet magas hőfokon. Amikor a víz felforrt, kapcsolja le a hőfokot a minimumra, és adja hozzá a reszelt szappant, a ragasztót és a szódabikarbónát a tálhoz. Keverje össze az összes hozzávalót alaposan. Nyissa ki az ablakot, és kapcsolja be a szagelszívót, ha van. Most már folytathatja a serpenyő tisztítását. Mártsa a foltot az oldatba, és tartsa a hőn néhány órán át (2-4 óra általában elég).

Olvasson tovább  Hogyan fehérítsük a fehér ruhákat otthon: 10 hatékony módszer

Vigyázzon a műanyag/fából készült fogantyúkkal: győződjön meg róla, hogy nem kerülnek a vízbe, vagy ha eltávolíthatóak, távolítsa el őket. Vegye ki az elemet a serpenyőből, öblítse le alaposan vízzel, és alaposan tisztítsa meg egy kaparóval. De vigyázzon, nehogy lecsiszolja a zománcot a felületről.

3. módszer. Mosószer + olaj

Ez a módszer sok felhasználó szerint nagyon hatékony a serpenyő belső és külső tisztítására. Öntsön vizet egy fémtálba, adjon hozzá egy marék mosóport és néhány evőkanál olajat (bármilyen növényi olaj megteszi). Mártsa a serpenyőt a serpenyőbe, és tegye a medencét a tűzre. Forraljuk fel a keveréket. A makacs lerakódások könnyen eltávolíthatók az eljárás után. Csak annyi a dolga, hogy folyó víz alatt öblítse le.

4. módszer. Mechanikus szerszámok a megmentéshez

Mielőtt ilyen radikális módszerhez folyamodnánk, szem előtt kell tartanunk, hogy ez csak akkor elfogadható, ha más módon egyszerűen nem lehetséges a zsír megtisztítása a serpenyőből. A lényeg az, hogy a korom eltávolításának mechanikus módszerei nemcsak a zsírt, hanem a felső réteget is eltávolíthatják a főzőedények faláról. Tehát ha van egy daráló vagy egy vágó nálad, akkor használd őket. Ha az utóbbit használja, akkor végtelen serpenyőnek kell lennie.

Módszer #5. Melegítsük fel a homokot

Ez a módszer ideális az alumínium serpenyő belső falának zsírtisztítására. Csak homokra és tűzre van szükséged. Tegyen sok tiszta homokot a főzőedénybe. Tegye a serpenyőt a tűzre, és 2-3 órán át égesse. Ezután már csak a homokot kell a korommal együtt kiönteni. De ez a módszer sajnos nem segít tisztítani a serpenyő külsejét.

Hasznos tippek

Végezetül néhány jó tanács arról, hogyan vigyázzon megfelelően a konyhai eszközökre:

  1. Ne használja a mosogatógépet az öntöttvas serpenyő tisztítására – rozsdás lesz.

  2. Ne használjon savakat a teflonbevonatú tárgyak tisztításához, mivel azok károsodhatnak.

  3. Az alumínium edényeket lehetőleg üvegtisztítóval és ammóniás szappanos vízzel kell tisztítani.

  4. Ne mossa el a serpenyőt, amíg még forró a főzés után, mivel ez elvetemedhet a felületen (bár észrevehetetlenül).

  5. Az alumíniumból, acélból és öntöttvasból készült zsíros termékek tisztítása után ne felejtse el sütni őket olaj és só keverékével – ez az egyszerű trükk segít helyreállítani a tapadásmentes filmet.

Olvasson tovább  Hogyan lehet eltávolítani a festéket a fémből otthon
Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Cybulya Guculka

Helló mindenkinek! Én vagyok Cybulya Guculka, és nagy lelkesedéssel osztom meg szenvedélyemet a háztartási gépek javításával és telepítésével kapcsolatban. Ennek az oldalnak az írójaként engem a technológia iránti szeretetem és a vágy hajt, hogy segítsek másoknak megérteni és megoldani a gépeikkel kapcsolatos problémákat.

Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: