Sertéses vasaló kályhákhoz: Előnyök és hátrányok

A kiváló minőségű sütő a kád kényelmes tartózkodásának legfontosabb eleme. A gőzteremben a legnagyobb öröm az optimális levegőhőmérséklet és a lágyság miatt érhető el. Egy egyszerű tűzifa tűzifa már régóta megváltozott a modellek széles skálájára és a gyártók kiválasztására.

Az öntöttvas kemence népszerűsége folyamatosan növekszik. De mielőtt eldöntené, hogy hasonló formatervezést hoz létre, fontos tanulmányozni az anyag jellemzőit, előnyeit és hátrányait.

Sajátosságok

A fürdőkő egy hagyományos rituálé, amelyet nem csak rekreációra, hanem egészségügyi célokra is használnak. Az öntöttvas egyre népszerűbbé válik, mint a tűzhely anyag.

A fürdőkagylós csecsemők eltérnek az elődeire az előnyök közelében.

 • Magas hőállóság, amely a króm hozzáadásával érhető el. További előny – képesség, hogy ellenálljon az éles hőmérsékleti különbségeknek.
 • Magas hő kapacitás és alacsony hővezető képesség. Ezen tulajdonságok alapján a helyiségek gyorsan felmelegednek, de a felhalmozott hő lassú lesz (legfeljebb 9 óra).

 • Az öntöttvas fűtőberendezése vastag falakkal rendelkezik, amelyek könnyen elhaladnak a hő, de ez nem megy magas hőmérsékleten.
 • Az öntöttvas kemence felszerelésének tiszteletben tartásával teljesen tűzálló.
 • A kis méretek lehetővé teszik, hogy bármely paraméter szobájába helyezze a berendezést.
 • Az ilyen kemence telepítéséhez nincs szükség Alapítványra.
 • A fűtési berendezések megszakítás nélküli működéséhez kis mennyiségű tűzifa szükséges.

 • Az anyag környezeti tisztasága és biztonsága.
 • Az oxigén működés közben ég.
 • A kiemelt párok nemcsak nem csak az emberekre káros, hanem bizonyos egészségügyi ellátást is hoznak.
 • Hosszú élettartam az eszköz megfelelő működése esetén.

Az öntöttvas fűtőeszközét sokoldalúság jellemzi: Ez egyidejűleg melegíti és levegője a gőzfürdőben és a vízben. Az öntöttvas kályhája jól illeszkedik a fürdő belsejébe, és harmonikusan néz egy gőzfürdőbe, bármilyen formatervezéssel. Annak ellenére, hogy a tűzhelynek kompakt mérete van, elég sok – körülbelül 60 kilogramm.

Ugyanakkor könnyen szállíthatók szállítás és telepítés.

A kemencével szemben az egyéni kívánságoktól való kiválasztásra kerül, és szinte minden anyagból elvégezhető. Például egy tégla vagy csempe választható, és nem tud további külső kivágással. FELHASZNÁLHATÓ, ha az előállított anyag minőségére mentett gyártó. A rossz minőségű öntöttvas működés közben képes repedni. Hasonló problémák elkerülése érdekében ajánlott egy fűtőtestet rendezni.

A magánházba való telepítéshez válassza ki a legmagasabb minőségű öntöttvas kályhát. Ne takarítson meg egy termék megvásárlásakor, fontos, hogy alaposan megvizsgálja a kémiai összetételét úgy, hogy az anyag deformációjával ne forduljon elő.

Az öntöttvas kályhák fő hátránya.

 • Vissza a telepítési szakaszban, szükség van egy teljes kémény kialakítására, amely nem előfeltétele az elektromos kazánok telepítésekor.
 • Működés közben a kemence elemeket nagyobb pontossággal kell kezelni, mivel az anyagot a törékenység jellemzi.
 • Magas költségek az acélból készült analógokhoz képest.
 • Nem tudod lehűlni a sütőt élesen, mivel a fém repedezhet.

A munka elvei minden modellben szinte hasonlóak, csak kis különbségek vannak a hőmegőrzés szintjén és a hőátadási mutató szintjén. A különböző típusú kemencékben ezek a mutatók a jellemzőktől függően változnak.

Nézetek

Az orosz gyártókból származó öntöttvas kemencék fő modelljei megfelelnek az összes modern követelménynek, és kiváló műszaki előírásokkal rendelkeznek.

Fa vas kályhák a fürdők számára nagy kereslet miatt egy egyszerű tervezés, magas szintű megbízhatóság és könnyű működés. A kemence alakja négyszögletes, négyzet alakú vagy kerek lehet.

Az ilyen sütő elve meglehetősen egyszerű:

 • A tűzifa kemencéje tűzhelyen van felszerelve, ahol szilárd tüzelőanyagot helyeznek el;
 • Az égés folyamatában a hőt elosztják, amelyet a kemence tok vagy melegítők is elfogadnak.

Vannak olyan modellek, ahol a design egy lyuk jelenlétére van szükség, amely lehetővé teszi, hogy a könyvkészlet tuzifát nemcsak a pár rekeszen keresztül, hanem a szomszédos szobában is. A “Advanced” kategóriába tulajdonítható modellek víztartálygal vannak felszerelve, amelyben a vizet melegítjük és mosásra használják. A hőnek köszönhetően a fűtés következik be.

Az égési termékeket eltávolítják a Solnikon keresztül.

Következő típus – kemencék zárt fűtéssel. Az elfogyasztott üzemanyag szempontjából ez a leggazdaságosabb lehetőség. A koromképződés szintje jelentősen alacsonyabb, mint más modelleké. A fűtött helyiségek mennyisége – akár 45 m3. A design egyik jellemzője a sütő belsejében lévő kövek helye. Teljesen el vannak rejtve a szemtől, a vízellátást a tetején elhelyezkedő lyukon keresztül végezzük, ennek következtében a folyadék száraz tiszta gőzré válik.

Egy másik népszerű kilátás a fűtőberendezésre egy fürdőhöz – álló sütő elviselhetetlen tűzhely. Az ilyen kemencék mérete kicsi, és tökéletesen kiegészíti a gőz belsejét. Gyakran használják korlátozott méretű épületek nélkül. Ült egy gőzfürdőben, megnézheti a tűzifa. Természetesen tilos a tűzifa állandó tárolása a kemence mellett, mivel a tűz lehetőségével teli.

Következő modell – Helyhez kötött kemence távoli kemencével. Ilyen modellekben a kemencét leányvállalatba vagy pihenőhelyre helyezzük.

A hasonló tűzhely melletti tűzifa félelem nélkül lehet elhelyezni, mivel a tűz valószínűsége kizárt.

Nem mindig lehetséges, vagy a sütő tűzifa keverhető. Ezért a gáz öntöttvas kályhák megszerzése kiváló lehetőség lesz. Ezenkívül a szakemberekkel ellátott faanyag-égő tűzhely gázeszközre alakítható át.

Ezt az eljárást nem lehet önállóan elvégezni, mert egy tanúsított gázégő telepítése szükséges. Megvizsgálja a gázszolgáltató felügyelőt. Ha a vas faanyag-égő kemence tüzet okozhat, akkor a gáz robbanásveszélyt teremt.

A fűtőberendezések következő kategóriája – öntöttvas kemence hőcserélővel. A hőcserélő egy cső rendszer, amelyen keresztül a víz folyamatos üzemmódban áramlik. A hőcserélő közvetlen érintkezésbe kerül a hőforrással. Mindkettőn kívül és a kemencéken belül lehet, más esetekben ez egy serpentker, aki bánik a kéményt.

Jelenleg számos bizonyított gyártó van, akik a fent felsorolt ​​kályhák összes típusait teszik.

Gyártók

A tulajdonosok véleménye kiváló lehetőség arra, hogy felfedezzen egy adott modell jellemzőit, mielőtt megvásárolná a kemencét. Azon alapul, a figyelmet érdemes gyártók listáját készítették el.

A Kalita kályhák modelltartományához ez:

 • Jack Magnum;
 • Öröm;
 • Íves;
 • Tajga;
 • Vadászlegény;
 • Kalita herceg;
 • Gaudi;
 • Kalita Extreme;
 • Lovag.

Gyártó – Izhkom Center for Vdd. Összecsukható tervezési típus, tűzoltó ház készült öntöttvas 1 cm vastag. Egyes modellek jellemzi egy zárt típusú fűtőelem által ellenőrzött szellőzés, és a jelenléte egy füstgáz alagút készült anyagokból, például rozsdamentes acél és öntöttvas.

A kemence ajtót két különböző módon rendezheti: tekercs vagy talco klorit használata. Ezek a kövek pozitív hatással vannak a testre, növelik az immunitás általános szintjét, és a normát a normákra vezetik. A beépített fűtéssel rendelkező modellek vannak. De a zárt fűtőtestet az opció által előnyben részesülő szakértők ismertetik. Ezt azzal magyarázza, hogy a zárt térben a kövek egyenletesen felmelegítik az összes oldalról, ami miatt a pár könnyebbé és hasznosabbá válik.

Az íves modell megkülönbözteti a gyönyörű designt és a kő felé. Kamenka egy ív formájában van egy kovácsoltvas átfedésekkel díszített szárnyas. A gőzterem minden részében lévő hőmérséklet stabil, és egyenletesen oszlik el a termálválkozási növekedés miatt. Kamenka befogadja akár 120 kilogramm kövek, fűtési végezzük kevesebb, mint 2 óra, amely után a hőmérsékletet támogatott hosszú ideig a kívánt szinten.

A Jack Magnum modell nyitott kőből készült. A belsejében elhelyezett kövek mennyisége eléri a 80 kg-ot. A finom arcok miatt a hőenergiát gyorsan felhalmozódik, majd gőzfürdővel elosztva.

Számos előnye mellett a modellnek van hátránya:

 • Tartozékok (rács) Gyorsan sikertelen, helyettesíti őket problémás;
 • A kemence hosszú ideig marad a hideg szezonban;
 • A tűzhely kis magasságú;
 • Olyan helyen, ahol az üzemanyag-csatorna csatlakozik a tűzhely testéhez, van egy szűkület, ami nagyon praktikus.

  A piac következő szegmense – a Hephaest kemencék tartománya. A márkanév kemencéke a versenytársak felszereléséhez nagyrészt fontos előnyt jelent – gyorsított levegőfűtés. Csak 60 percig kell, hogy a felületi hőmérséklet elérje a 7000 fokot. A kemencékben a Gefest beépül a síkérzékelőkbe, így az üzemanyag nagyon gazdaságilag fogyasztott.

  Ezeknek a kemencéknek egy másik előnye lehet a kompakt méretek és súlyuk. Ezenkívül a berendezés ellenáll a 15-20 éves állandó működés ellen, anélkül, hogy elveszítené a hasznos tulajdonságokat. A gyártó kiválaszthatja a helyiség szobájának kemencét.

  És telepítenie kell a berendezést, nincs szükség további alapokra.

  A kemence öntöttvasból készült, amelynek vastagsága 10-60 mm.

  A modelltartomány:

  • Pb 01. A fő plusz egy párszigetelés jelenléte (az emberek sérülésének elkerülése érdekében), a természetes talco klórral való burkolat. Ez a modell három variációval rendelkezik, amelyek mindegyike körülbelül 300 kg köveket tartalmaz.
  • Pb 02. Támogatja a 2 módot: száraz levegő és nedves gőz. A kemence ajtaján van felszerelve hőálló üveg.

  • Pb 03. Kis méretű konvekciós sütő. A segítségével körülbelül 25 négyzetméteres négyzetméteres lehet. Ez a modell saját módosításokkal rendelkezik: PB 03 m, Pb C, PB 03 ms. Mindegyikük a gyors melegítéshez készült.
  • Pb 04. Ezek a fa típusú fa aggregátumok. A kemence méretei kompakt, a berendezés hulladékkal és kéménykapacitással rendelkezik. Maga a kemence öntöttvasból készül, az ajtó tartós üvegből készül.

  A hivatalos gyártó arra a tényre összpontosít, hogy az öntés minősége minden szakaszban folyamatosan ellenőrzi a szakemberek, és csak egy fa fektetése elegendő az aggregátum 8 órás megszakítás nélküli működéséhez. A kemence berendezések gyártása lehetséges a “gazdaság” vagy az elit burkolat többféle típus: “Orosz párok”, “Optima” és “elnök”.

  Következő fajok – öntöttvas kemencék “Vesuviy”. A Vesuvius tartomány olyan ilyen kemencékből áll, mint a “hurrikán”, “szenzáció” és “legenda”.

  Az “Érzékelés” közvetlenül a perchától melegszik. Szellőztetett kő és teljesen lezárt kemence. A köveket 350 ° C-ra melegítik.

  Nagyon méltó másolat – “Vesuvius Legend” súlya 160 kg. Ez olyan parilotok használatára szolgál, amelyek területe 10 – 28 köbméter.

  A “hurrikán” ideális sütő azok számára, akik értékelik az eredeti orosz fürdő hagyományát. Kamenka zárva van, a tetején van. A kilépés párjai kicsi, diszperzió. A berendezés súlya körülbelül 110 kg, a kemence bevonható a szomszédos gőzfürdőből. A kemence burkolat közvetlenül hőálló festékkel festett. A fűtőövek eléri a +400 fokos hőmérsékletet.

  A szakértők szerint a rácsban lévő köveket a kívánt hőmérsékletre lehetetlenné teszi, a pár nehéz lesz, és az előny nem viseli.

  A “Kudesnitsa 20” sütő alkalmas mind nedves, mind száraz fürdőre. A kemence valódi öntöttvasból készült, nem született. Allolina, kemence kemence hőálló zománcozott.

  A termofor kemence nagy hatékonysággal és demokratikus költségekkel jár. A gyártó hároméves garanciát nyújt a fém integritására.

  Főbb jellemzők:

  • Magas védelem. Minden kemence átadja az összes szükséges tesztet, és a jelenlegi szabványok szerint gyárt.
  • Fokozott erő. A króm-tartalom nagy részét képező forróellátó acél létrehozása.
  • Két üzemmód: A hőmérséklet gyors felmelegedése / karbantartása.
  • Öntisztító rendszer a koromtól.
  • Nagy tervezés.
  • Könnyű szállítás.

  Népszerű kemence “Sudarushka”, a modell megkülönböztető jellemzői – gyors fűtés és kiváló hőteljesítmény.

  A berendezés pozitív oldalainak listája is szerepelhet:

  • az üzemanyag-anyag használatának hatékonysága;
  • sokoldalúság kialakítása;
  • Egyszerűsített telepítési eljárás;
  • alacsony súly;
  • Könnyű gondosság;

  A tervek hátrányai is:

  • A panaszok gyakran megtalálhatók, hogy a kemence tűzoltója gyorsan kitör. Ennek oka lehet az alacsony minőségű öntöttvas vagy helytelen működés.
  • Gyorsan forog folyadékot a tartályban.

  A fenti tervek nagy igények, a viszonylag kis költségük és a könnyű telepítés miatt.

  Győződjön meg róla, hogy megemlíti a finn kályhákat a fürdőhöz. A kínálatuk széles, de a költségek jelentősen magasabbak, mint az Orosz Föderáció termelési modelljein. Indokolt, mivel a gyártást drágább fém használjuk.

  Az alapkemence gyártók:

  • Harvia cég – vezető a működési szempontból;
  • NARVI – Nagy rugalmas termékek gyártója;
  • Helo – Demokratikus márka egyszerűsített kialakítással.

  A magas költségek ellenére – a finn kemencék – elismert vezetők a globális piacon.

  Tippek a választáshoz

  A piac különböző tűzhely modellek széles választékát mutatja be. Melyik jobb, megoldja a vevőt, összpontosítva az egyéni igényekre és pénzügyi lehetőségekre. Annak érdekében, hogy ne hallani, érdemes elolvasni a szakemberek tanácsát.

  Ezek az ajánlások segíthetnek a kiválasztás és a kérés, amelyre érdemes figyelmet fordítani a választáskor.

  • Minőségi anyag. Nagyon fontos megérteni, hogy a fém vastagságban és egyéb minőségi jellemzőkkel rendelkezik.
  • Tűzhelyek elhelyezése. A kemence a szokásos és hosszúkás. A nyitás nyitására szerelt hosszúkás, amely lehetővé teszi, hogy a sütőt mind a többi helyiségből és a gőzből keverje fel.

  • A víztartály típusa beépíthető és felszerelhető. A kiválasztás során érdemes megfontolni, hogy mi az adott fürdő.
  • Termelékenység szintje. Jellemzően a gyártó részletes információkat helyez el arról, hogy a szoba térfogata egy adott típusú kemence melegíthető.
  • Az üzemanyag típusa. A fűtéshez milyen tüzelőanyagot alkalmaznak, érdemes figyelmet fordítani a kiválasztott modell falvastagságára.

  • Az ajtó típusa. Az üvegmodellek modellek analógok az analógokhoz, de a tűz csodálatos kilátása hosszú ideig kerül rendelkezésre.
  • Teljesen kemence öntöttvasból készült. Vannak olyan gyártók, akik csökkenteni akarják termékeik költségeit, cseréljenek néhány elemet acéltal. Mínusz olyan termékek, amelyekben az acélban jelentősen csökkenti az eszköz élettartamát.

  Azok számára, akik szeretik és tudják, hogyan kell dolgozni a kezükkel, van egy másik lehetőség, amely nem tartalmazza a tervezés megszerzését.

  A kemence függetlenül a régi öntöttvas fürdőtől függetlenül, amelyet nem használnak a célra.

  De bárki, akit készítenek, az öntöttvas kályhák csodálatos termékek, amelyek nagy teljesítményű jellemzőkkel rendelkeznek, amelyek mind a szaunában, mind az orosz fürdőben használhatók. Ha vásárol, fontos, hogy gondosan végezze el a vizuális ellenőrzés és tárja fel az összes eszköz paramétereit, hogy elkerüljék a helytelen megoldásokat, és megvásárolja a legmegfelelőbb lehetőséget.

  Hogyan válasszunk egy öntöttvas csajokat, nézd meg a következő videót.

  Értékelje a cikket
  ( Még nincsenek értékelések )
  Megjegyzések hozzáadása

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: