Hogyan válasszuk ki a hátizsákot az első osztály számára – szakértői vélemény

A táskák, ortopéd hátizsákok, hátizsákok és válltáskák széles választéka összezavarhat minden szülőt, aki a gyermekét az első osztályba készül. Ma arról fogunk beszélni, hogy melyik hátizsákok a legjobbak, és hogyan válasszunk egyet.

tartalom

 1. A legjobb hátizsákgyártók elsőéves tanulóknak
 2. Babahordozók gyermekeknek
 3. Milyen legyen egy hátizsák
 4. Mit kell még szem előtt tartani a hátizsák kiválasztásakor?
hogyan válasszunk hátizsákot első osztályosoknak

A legjobb hátizsákgyártók első osztályosoknak

Sajnos az orosz piacon nem minden iskolai hátizsákot lehet kiváló minőségűnek és biztonságosnak nevezni. Sokan közülük nehéz és kényelmetlenek, gyorsan elhasználódnak és károsíthatják a gyermek gerincét.

A babahordozóknak tartós és strapabíró anyagokból kell készülniük, amelyek nem tartalmaznak mérgező anyagokat, és a gyermek hátának élettani szempontjait szem előtt tartva kell őket tervezni. Ezeket a táskákat a biztonság és a festékállóság, a varratok és a rögzítések szilárdsága, valamint a fogantyúk és a pántok szakítószilárdságának vizsgálata céljából tesztelik, mielőtt a boltokba kerülnének.

Az iskolai hátizsákoknak tágasnak és könnyűnek kell lenniük, kényelmesen kell ülniük a háton, és biztonságos rögzítésekkel, csatokkal és pántokkal kell rendelkezniük. És stílusos kialakításra van szükségük, több rekesszel és zsebbel, fényvisszaverő funkciókkal és légáteresztő, ortopédikus háttámlával. A következő gyártók termékei megfelelnek ezeknek a követelményeknek:

 1. Kolibri;
 2. Az ő
 3. tz;
 4. Lego;
 5. Erich Krause;
 6. Hama;
 7. auberg;
 8. DerDieDas.

Hátizsákok gyerekeknek

A hátizsákokat általában válltáskáknak, táskáknak, aktatáskáknak és valódi hátizsákoknak nevezik. Lássuk, hogy az ilyen típusú “hátizsákok” közül melyek a legalkalmasabbak az 1. osztályosok számára.

Aktatáskák és válltáskák

válltáskák

A szovjet időkben minden iskolás gyermek viselt hátizsákot, de ma már nehéz megtalálni a piacon. Ne rohanjon a vásárlással, ha megtalálja. Az a tény, hogy hátizsákot (valamint válltáskát) csak idősebb gyermekeknek szabad hordaniuk.

Ez azért van, mert a legtöbb modellnek csak egy fogantyúja van a termék tetején és egy hevederrel. Ezért vagy egy kézben, vagy a vállon hordozhatók, ami károsíthatja a gyermek gerincét és skoliózist okozhat.

Előnyök

 • Az aktatáskák és táskák elég tágasak ahhoz, hogy könyvek és A4-es méretű tárgyak is elférjenek bennük;
 • Olcsóbbak, mint a hátizsákok és táskák.

Hátrányok

 • A fiatalabb tanulók nem viselhetik;
 • Káros az egészségre, rontja a testtartást.

Hátizsákok

hátizsákok

A hátizsákok általában párnázott héjjal és párnázott és párnázott háttámlával rendelkeznek. Könnyűek és tágasak, és elférnek bennük a könyvek, füzetek és egyéb iskolai felszerelések. A vállpántok a gyermek magasságának megfelelően állíthatóak, és számos zsebbel és rekesszel rendelkeznek.

Ezeket csak 11-16 év közötti gyermekek használhatják. A hátizsák tartalma ugyanis egyenlőtlen nyomást gyakorolhat a gyermek törékeny gerincére és derekára.

Előnyök

 • A hátizsákok jó teherbírásúak.
 • A legtöbb hátizsák belefér a gépbe, ellentétben a táskákkal, amelyeket kézzel kell mosni.

A hátránya

 • A puha váz miatt a hátizsák tartalma (könyvek, füzetek) összegyűrődhet.
 • A gyerekek nem mindig találják meg gyorsan a hátizsák mélyén, amit keresnek.

Hátizsákok

Hátizsákok

A hátizsák ideális hátizsák az általános iskolás gyermekek számára. Széles, állítható hevederekkel és fogantyúval rendelkezik, amellyel felakasztható az asztalra, szilárd vázzal és alappal, valamint merev, gyakran ortopéd hátlappal. Ez egyenletesen osztja el a gyermek hátára nehezedő terhelést, és a gerincük normálisan alakul ki.

Egyes modellek ergonomikus háttámlával rendelkeznek, amely csökkenti a gerincferdülés kockázatát, és lehetővé teszi, hogy a hátizsák magasságát a gyermekhez igazítsa. Sok hátizsák mellkasi megkötővel és levehető övvel rendelkezik a derék körül, amelyek segítenek enyhíteni a hátra nehezedő nyomást.

A

 • Ideális a fiatalabb tanulók számára.
 • A gyerekek könnyen megtalálják, amit keresnek.
 • Több rekesszel és zsebbel rendelkezik.
 • Jól tartja az alakját, és a hátizsák tartalma nem deformálódik.
 • Nagy teherbírású.
 • Fenntartja a gerincoszlop normális fejlődését.
 • Jó kapacitással rendelkezik.

Hátrányok

 • Kényelmetlen mosni, nem lehet a gépbe tenni.
 • a hátizsákok súlya nagyobb, mint egy hátizsáké vagy aktatáskáé.
 • Magas ár.

Hogyan kell kinéznie egy hátizsáknak

Milyen legyen egy hátizsák

Súly

A GOST szerint az általános iskolás gyermekek üres táskájának súlya nem haladhatja meg az egy kilogrammot, és a SanPiN RF egészségügyi és járványügyi szabályai és előírásai szerint – legfeljebb 600-700 gramm. oktatás 1 Az üres táska súlya nem haladhatja meg az egy kilogrammot, és a SanPiN RF egészségügyi és járványügyi szabályai és előírásai szerint nem haladhatja meg a 600-700 grammot.

Amikor a hátizsák tele van, nem lehet több, mint a baba súlyának 10%-a. Kiderül, hogy egy 25 kg súlyú gyermek számára az iskolai felszereléssel ellátott hátizsáknak kevesebb, mint 2,5 kg-ot kell nyomnia, és egy 30 kilogrammos iskolás fiú számára – 3 kg.

Szélesség és magasság

Az egyik leggyakoribb hiba, amit a szülők elkövetnek, hogy túl nagy hátizsákot vásárolnak. De ha a hátizsák túl nagy, akkor nem illeszkedik megfelelően a háton és a derékon, és túlzottan megterheli a tanuló gerincét.

Egy jó hátizsák nem lehet nagyobb, mint egy gyermek háta. A termék maximális magassága a vállvonal és a derékmagasság közötti távolság, szélessége pedig nem haladhatja meg a gyermek vállszélességét.

Az egészségügyi előírásoknak megfelelően a hátizsák magassága 300-360 mm, az elülső fal magassága 220-260 mm, mélysége (szélessége) 60-100 mm. A vállpántnak legalább 600-700 mm hosszúnak és 35-40 mm szélesnek kell lennie a tetején. Ha a vállpánt 30 mm-nél kisebb, akkor biztonsági betéttel kell ellátni.

A hátizsák magassága, szélessége és mélysége nem térhet el egymástól 30 mm-nél nagyobb mértékben.

Anyag

Az első osztályosoknak szánt hátizsákok leggyakrabban poliészterből készülnek. Ez az anyag számos előnnyel jár:

 1. Nem hullik;
 2. Hosszú élettartamú;
 3. könnyen mosható;
 4. Véd a negatív környezeti hatásoktól: UV-sugárzás, eső, hó;
 5. Strapabíró és fagyálló;
 6. Jól tartja az alakját;
 7. Alacsony súly.

Egyes hátizsákok nejlonból készülnek. Ennek az anyagnak a jellemzői hasonlóak a poliészterhez, de kevésbé véd a nap ellen, és rossz a légáteresztő képessége. Néha természetes vagy szintetikus bőrt használnak, amely erősebb, mint a nejlon és a poliészter, de sokkal drágább.

A hátizsák szövetét nedvességlepergető impregnálással kell kezelni. Ez megvédi a benne lévő könyveket és füzeteket a csapadéktól. Az alapnak műanyagnak, guminak vagy szilárd lamináltnak kell lennie – ezeknek köszönhetően a tartalom nem sérül meg akkor sem, ha a gyermek a hátizsákot egy pocsolyába vagy egy hófúvásba helyezi. A merev alj megakadályozza a nehéz könyvek megereszkedését, és védi a gyermek alsó hátát a nyomástól.

Színes

A gyermekhátizsákokban élénk színű, kontrasztos elemeket, valamint fényvisszaverő betétekkel ellátott szegélyeket és tartozékokat kell használni az elején és az oldalán. A színes hátizsák jobban látható lesz, amikor a gyermek átkel az úton, és a fényvisszaverő betétek segítenek a járművezetőnek észrevenni az iskolás gyermeket a sötétben.

Háttámla és keret

A hátizsáknak merevnek és a háttámlának szilárdnak kell lennie. A gyermeket jobb pozícióba helyezheti a hátizsákban anélkül, hogy a gyermek gerincét károsítaná. Sok modern modell ortopédiai háttámlája formázott ívekkel rendelkezik, amelyek a gerincet a megfelelő helyzetben tartják és enyhítik a rá nehezedő nyomást. Puha, légáteresztő betétekkel rendelkezik, amelyek megakadályozzák, hogy a gyermek háta megizzadjon.

Egyéb dolgok, amiket szem előtt kell tartani a hátizsák kiválasztásakor

hogyan válasszunk hátizsákot az első osztályosoknak
 1. A hátizsákoknak több belső rekesszel és zsebbel kell rendelkezniük: víz, írószerek, mobiltelefon stb. számára..
 2. Az Orosz Föderáció egészségügyi előírásai szerint a gyerekeknek szánt hátizsákoknak nem lehet tűs csatjuk.
 3. A legjobb, ha olyan modelleket választunk, amelyek mellkasi nyakkendővel és levehető övvel rendelkeznek a derék körül, amelyek enyhítik a gyermek hátára nehezedő nyomást.
 4. Az iskolatáskákba elférnek a gyermekek ABC-könyvei és indexei.
 5. A hátizsákoknak bőséges párnázottsággal kell rendelkezniük. Megkönnyíti a gyermek számára a nehéz hátizsák cipelését.

!

A következő cikkekben szakértőink elmondják, hogyan válassza ki a megfelelő széket gyermeke számára, és az iskolai egyenruha kiválasztásának titkait.

Olvasson tovább  Milyen formájú matrac egy újszülöttnek?
Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: