Hogyan válasszon gyermeke sílécet

A gyermek síléceket a fiatal síelő magassága és súlya, valamint az anyag, amelyből készültek, a márka és más árnyalatok alapján kell kiválasztani – melyeket a cikkünkben fogunk elmondani. oktatás 1 A gyermek síléceket a fiatal síelő magassága és súlya, valamint az anyag, amelyből készültek, a márka és más árnyalatok alapján kell kiválasztani.

A címről

 1. Top gyerek síléc márkák
 2. Milyen anyagból készüljön gyermeke síléce?
 3. Melyik sífutót válasszuk?
 4. Mire kell figyelni a síléc kiválasztásakor
 5. Javaslatok

A legjobb síléc márkák gyerekeknek

A legjobb síléc márkák gyerekeknek

A síléceket a GOST követelményeinek és a nemzetközi minőségi szabványoknak megfelelően kell gyártani. Gyermeke biztonsága és élete múlik rajta. Ezért ügyeljen arra, hogy csak kipróbált és tesztelt márkák termékeit válassza.

A gyermek sílécek legjobb gyártói a következők:

 1. Fischer;
 2. Fej;
 3. Atom;
 4. Salomon;
 5. Nordway.

Milyen anyagból készüljön a síléc?

Milyen anyagot kell használni a sílécekhez

A gyermekmodellek egyszerűbb anyagokat és technológiát használnak, mint felnőtt társaik. Ez nem jelenti azt, hogy ezek a termékek rosszak. Egyszerűen egy gyermek nem tudja értékelni a legújabb technológia előnyeit. Ráadásul a fiatal síelők számára nem megfelelő felszerelések és anyagok használata növeli a sérülés kockázatát.

A legtöbb gyermek síléc műanyagból vagy fából készül.

Műanyag sílécek

Szívós és megbízható. Jó gyorsulást biztosítanak, és nagyszerűek a síelni tudó gyermekek számára. A műanyag modelleknek nincs szükségük nedvességtaszító impregnálásra.., a fadeszkákkal ellentétben nem áznak át, és nem romlanak meg a folyadékokban.

Előnyök

 • Alacsony súly;
 • Fagyos és fagypont alatti hőmérsékleten is használhatóak;
 • Jó siklási tulajdonságok;
 • Hosszú élettartam.

Hátrányok

 • Magas ár.

Fából készült sílécek

A fából készült modellek jó stabilitást biztosítanak. Lehetővé teszik a gyermek számára a gyors mozgást és az egyensúly megtartását. A fából készült sílécek csúszási sebessége lassabb, mint a műanyag síléceké, ezért kiválóan alkalmasak kisgyermekek és teljesen kezdő síelők számára.

Olvasson tovább  Hogyan válasszuk ki a robogót a gyermek és a felnőtt számára a város számára

Speciális szerekkel kell kezelni őket, hogy megvédjék őket a nedvességtől. Ha a fa nedves lesz, gyorsabban romlik, és pelyhesedik, morzsálódik. A fából készült modellek hajlamosak a nedves havat is felvenni.

Előnyök

 • Alacsony költségek;
 • Jó stabilitás.

Hátrányok

 • Van egy kis biztonsági tartalékuk;
 • A fából készült sílécek nehezebbek, mint a műanyagból készültek.

Hogyan válasszon sílécet gyermeke számára

Vásárlás előtt fontos tudni, hogy gyermekének sífutó- vagy lesiklásra van-e szüksége. A sífutó sílécek sík és jó terepen, míg az alpesi sílécek lesiklásra, síkosságmentes havon és egyenetlen, hegyvidéki terepen alkalmasak.

Melyik sífutót válasszuk?

Melyik sífutó sílécet válasszuk

A sífutó sílécek többféle méretben kaphatók:

 1. Skate – Kisebb gyermekek számára nem alkalmas, mivel gyorsan maguktól is körbehúzhatók.. Bizonyos fokú síelési készséget igényelnek. A csúszás akkor következik be, amikor a síelő, akárcsak a gyorskorcsolyázó, a síléc alsó élét ellöki a talajtól. A futópályának szélesnek és jól tömörítettnek kell lennie. A görkorcsolya síléceket tinédzserek és felnőttek is használhatják.
 2. Klasszikus – Három év feletti gyermekek számára alkalmas. Ez a legegyszerűbb és legbiztonságosabb sífutás.
 3. Univerzális – jól alkalmas mind az inline korcsolyázáshoz, mind a klasszikus síeléshez.

A méret a gyermek korától és súlyától függően is változik:

 1. 3-6 éves korig. A sílécek hossza nem lehet túl hosszú a gyermek számára. 1 m vagy 1,1 m-nél a hossznak 1 és 1,1 m-nek, 1,15 és 1,2 m-nél pedig 1,2 és 1,3 m-nek kell lennie.
 2. 6-11 éves korig. A síléc hosszát a gyermek magassága alapján kell meghatározni, amelyhez 15-20 cm-t kell hozzáadni. Ha egy hétéves gyermek például 1,2 m magas, akkor az ajánlott síléc hossza 1,4 m.
 3. 11 éves kor felett. Ebben a korban a síléceket ugyanúgy kell kiválasztani, mint a felnőtt síléceket. A síléc hossza 20 cm-rel legyen hosszabb, mint a gyermek magassága, korcsolya esetében 10 cm-rel, terepsí esetében 15 cm-rel.
Olvasson tovább  Hogyan válasszuk ki a bokszzsákot a képzéshez

Mire kell figyelni a síléc kiválasztásakor

Mire kell figyelni a sílécek kiválasztásakor

A méret meghatározása a gyermek magassága, súlya és képességei alapján történik:

 1. Ha gyermeke 20 kg alatti, a sílécek hossza körülbelül 70 cm legyen.
 2. 21-30 kg-os súly esetén a gyermeknek 90 cm hosszúnak kell lennie, 30-40 kg-os súly esetén pedig egy méter hosszúnak.
 3. Ha a gyermek egy méternél magasabb, a sílécnek a gyermek orráig kell érnie. De ha gyermeke nem jó síelő, rövidebb ütőre lesz szüksége, amely egyenes állásban az álláig ér.
 4. Minél jobban síel a gyermek, annál hosszabbak lehetnek a sílécek.

Az alpesi sílécek kiválasztása a merevségük szintjétől is függ. Minél “puhább” a modell, annál alkalmasabb a kisebb és tapasztalatlanabb gyerekek számára. Ezzel szemben a nagy merevségű termékeket magabiztos síelőknek tervezték.

Kiválasztási tippek

Tippek a választáshoz

Vásárlás előtt figyeljen a kötés típusára. A normál téli lábbelikhez tervezett puha kötések (bőrszíjból készültek) gyakran használják a gyerekek számára. De elcsúszhatnak és összegabalyodhatnak. Ezért válasszon félmerev (fém) rögzítési módszereket. Ne feledje, minél idősebb és tapasztaltabb a gyermeke, annál merevebbnek kell lennie a kötésnek.

A 3 és 5 év közötti gyermekeknek nem kell síbotokat vásárolni. Az ilyen korú gyerekek számára a fő cél az egyensúlyozás és a sílécen állás megtanulása, és az extra felszerelés akár akadály is lehet.

Fontolja meg az alumínium síbotokat. Gyakran a hosszuk állítható, ami azt jelenti, hogy hosszabb ideig tartanak.

Ne vásároljon túl nagy sícipőt és síbotot – különben megsérülhet a gyermeke.

A következő cikkekben szakértőink elmondják, hogyan válassza ki a megfelelő sílécet a lesikláshoz vagy a sífutáshoz.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Cybulya Guculka

Helló mindenkinek! Én vagyok Cybulya Guculka, és nagy lelkesedéssel osztom meg szenvedélyemet a háztartási gépek javításával és telepítésével kapcsolatban. Ennek az oldalnak az írójaként engem a technológia iránti szeretetem és a vágy hajt, hogy segítsek másoknak megérteni és megoldani a gépeikkel kapcsolatos problémákat.

Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: