Hogyan válasszunk Gamepadet

A gamepaddal sokkal kényelmesebb játszani, mint billentyűzettel és egérrel. Azonban nem minden játék irányítható gamepaddal.

Hogyan válasszunk gamepadot PC-re: mit kell keresni

Hogyan válasszunk PC Gamepadet

Jogi nyilatkozat – a gamepad ára vagy specifikációi nem határozzák meg a játékokkal való kompatibilitását. Ez a szoftvertől függ, beleértve az illesztőprogramokat és az emulátorokat is.

De a technikai specifikációk javíthatják a játékélményt. A gamepad kiválasztásakor tehát a következő paraméterekre kell figyelnie:

  1. A drót jelenléte;
  2. A gombok száma;
  3. Az analóg botok száma;
  4. Rázkódási reakció;
  5. Burkolati anyagok.

A gamepad legfontosabb jellemzője azonban a könnyű használat – mennyire illeszkedik a kezedbe, mennyire nehéz vagy könnyű stb.. Sajnos ez elég szubjektív – a kezek és az ujjak hossza mindenkinél más és más. Ha lehetséges, próbálja fel a modellt egy üzletben.

egy vezeték jelenléte

A vezeték rendelkezésre állása

A gamepadok, mint sok más PC-s külső vezérlő, kétféleképpen készülnek – vezeték nélkül és vezetékes módon. És mindegyiknek ugyanazok az előnyei és hátrányai, mint például az egereknek.

A vezetékes gamepadoknak tehát két nagyon fontos előnye van: nagy válaszsebesség és nincs szükség újratöltésre. Hátrányuk pedig az, hogy korlátozzák a játékos szabadságát. Nem lesz többé rángatózás és ugrálás a szobában.

A vezeték nélküli gamepadok valamivel lassabb reakcióidővel rendelkeznek, és rendszeresen fel kell őket tölteni. Ugyanez a Sony Dualshock 4 például csak 6 óra akkumulátor-üzemidőre képes. De teljes cselekvési és mozgási szabadságot biztosítanak.

A gamepad típusát a személyes ízlése és játékstílusa alapján kell kiválasztania.

Gombok száma

A gombok nem a gamepadok fő vezérlőelemei. Mindazonáltal, akkor “lóg” az összes szükséges játékfunkciót és műveleteket.

A gombok száma azonban nem lehet túl nagy. Ha 10-12-nél többen vannak, akkor kényelmetlen játszani. A gamepadon pedig szinte nincs is hely. De ha kevesebb, mint 10 gomb van, kellemetlen helyzetbe kerülhetsz, ha valamit meg kell tenned a játékban – és nincs gomb a kontrollereden.

Olvasson tovább  Hogyan válasszon processzort a számítógépéhez

Így a 10-12 gomb az optimális gombok száma egy gamepadon.

Az analóg botok száma

analóg botok

az analóg botok a legkényelmesebb kezelőszervek a gamepadon. Ezek lehetővé teszik, hogy teljes szabadsággal és kiváló élménnyel játsszon a játékokkal.

Döntse el az analóg botok optimális számát a saját preferenciái alapján. Sok játékosnak csak egyre van szüksége – a jobb hüvelykujj alatt, míg a bal hüvelykujj a keresztlécen található. Másoknak kettőre és egy keresztre van szükségük.

A botok jellemzői is szubjektívek. Tehát egy 8 szabadságfokkal rendelkező vezérlő ugyanolyan játékélményt nyújt, mint egy teljes 360 fokos érzékenységű. De gyors tempójú játékokhoz ajánlott a legmagasabb érzékenységű botot használni.

Rezgésválasz

A rezgésválasz egy szép dolog a gamepadokon. Mélyebb játékélményt nyújt, és lehetővé teszi, hogy felismerjen bizonyos játékbeli eseményeket, mielőtt azok megjelennének a képernyőn (vagy akár hangként is elhangzanak).

Persze, a sokkhatással rendelkező vezérlők drágábbak, mint a nélkülük, és gyorsabban lemerülnek (ha vezeték nélküliek), de nagyon ajánlott.

Anyagok a tokban

tok anyaga

Az eseti anyagok meghatározzák a vezérlő gyakorlatiasságát. Természetesen a legtöbb ilyen eszköz műanyagból készül. Ez az anyag azonban kiegészíthető gumírozott elemekkel, textúrákkal és egyéb kiegészítésekkel, amelyek praktikusabbá teszik a gamepadot.

Például a gumírozott markolatok és a texturált hátsó felület megakadályozza, hogy a vezérlő kicsússzon a nedves kézből, és kényelmes, hosszan tartó játékot biztosít.

Gyártók

gamepad gyártók

A PC-s gamepadoknak három gyártója van: a Logitech, a Thrustmaster és a Microsoft.

  1. A Logitech meglehetősen kedvező árú modellekkel rendelkezik. Néha hiányoznak belőlük az olyan fontos funkciók, mint a rezgésérzékelés, de jól használhatóak belépő szintű eszközként. Aztán ez a gamepad, ha egyszer megszokja a teljesen új élményt, akkor lecserélheti valami másra.
  2. Thustmaster – középkategóriás eszközök gyártója. ergonomikus gamepadokat gyártanak, amelyek a játékok széles skálájához alkalmasak. A vállalat szinte minden modellje rendelkezik átcsoportosítható gombokkal, több szabadságfokkal rendelkező botokkal és egyéb hasznos funkciókkal.
  3. A Microsoft gyártja az egyik legjobb PC-s gamepadot (a Valve egyetlen eszközével, amely 2017 harmadik negyedévében még mindig több mint 5 ezer rubelbe kerül, nem lehet számolni). Mindenük megvan – rezgésérzékenység, optimális számú gomb, emulátort nem igénylő szoftvertechnológia és még hosszú akkumulátor-üzemidő is. De meglehetősen drágák.
Olvasson tovább  Milyen laptopot érdemes vásárolni játékhoz

!

A következő cikkekben szakértőink elmondják, hogyan válasszon grafikus kártyát a játékához.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Cybulya Guculka

Helló mindenkinek! Én vagyok Cybulya Guculka, és nagy lelkesedéssel osztom meg szenvedélyemet a háztartási gépek javításával és telepítésével kapcsolatban. Ennek az oldalnak az írójaként engem a technológia iránti szeretetem és a vágy hajt, hogy segítsek másoknak megérteni és megoldani a gépeikkel kapcsolatos problémákat.

Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: