Hogyan válasszunk laptopot a munkához

Amikor notebook számítógépet választunk a munkához, először is a munka jellegét kell figyelembe vennünk. Nem feltétlenül van szükség nagy teljesítményű számítógépre a könyveléshez vagy prezentációs munkához, ellentétben egy olyan eszközzel, amely 3D modellezést vagy grafikai szerkesztést tervez.

Tárgya

 1. Mit kell keresni vásárláskor
 2. A notebook teljesítményét meghatározó paraméterek
 3. A célszerűséget meghatározó paraméterek
 4. Az akkumulátor élettartama
 5. Súly és méretek

Hogyan válasszunk laptopot a munkához: a legfontosabb jellemzők

Hogyan válasszunk laptopot a munkához

!

Javasoljuk, hogy olvassa el a szakértők szerint a legjobb laptopok értékelését a munkához.

A munkához szükséges notebook kiválasztásakor a következő specifikációkat kell figyelembe venni:

 1. Az eszköz teljesítményét meghatározó paraméterek (processzor, RAM, grafikus kártya);
 2. A készülék praktikusságát meghatározó paraméterek (merevlemez-kapacitás, kijelző felbontása és átlója, webkamera felbontása);
 3. Az akkumulátor élettartama;
 4. Súly és méret.

Ne feledje, hogy laptopokról beszélünk, nem hibridekről vagy ultrabookokról.

A termelékenységet meghatározó paraméterek

nagy teljesítményű laptop

Nem mindenkinek van szüksége nagy mobil számítástechnikai teljesítményre. A laptopnak, mint minden más munkaeszköznek, el kell látnia fő feladatát. És ha például a tulajdonos fő tevékenységi formája – “a számok kitöltése” az Excelben, a csúcsminőségű processzorral és 16 GB RAM-mal rendelkező konfiguráció egyszerűen szükségtelen. De szüksége lesz rá a programozóknak, tervezőknek, építészeknek és más szakembereknek is.

Három paraméter befolyásolja a laptop teljesítményét:

 1. A processzor “teljesítménye”;
 2. A RAM mennyisége;
 3. A grafikus kártya “teljesítménye”.

Milyen processzort válasszon a notebookjához?

A processzor határozza meg a számítógép közvetlen teljesítményét. Tehát minél magasabb az órajele és minél több a magok száma, annál gyorsabban fog futni a notebook. De figyelembe kell vennie az “ésszerű elégségesség” elvét – és azt, hogy minél termelékenyebb a processzor, annál jobban felmelegszik és lemeríti az akkumulátort. És persze drágább.

Olvasson tovább  Hogyan válasszon grafikus kártyát a számítógépéhez

Intel Atom, Pentium vagy Celeron sorozatú processzorok elegendőek a legtöbb irodai feladathoz. De ne essen szélsőséges megszorításokba, és ne vegyen egy ilyen notebookot. Jobb, ha “tartalékkal” – a legújabb generációk Intel Core i3 processzorával vagy a korábbi generációk i5/i7 processzorával. De jobban lemerítik az akkumulátort, mint egy Atom vagy Pentium.

A RAM mennyisége határozza meg, hogy a számítógép mennyire zökkenőmentesen működik több feladat formájában történő terhelés alatt. És 2 GB közel sem elég. Vásároljon egy laptopot ennyi RAM-mal, csak akkor van értelme, ha azt tervezi, hogy csak irodai alkalmazásokat futtat, és 1-2 lapot tart a böngészőben.

Normál mennyiségű RAM a munkához – 4GB. Több is lehetséges (és ajánlott is, ha a pénzügyek engedik). De nem kevésbé.

A grafikus kártyák között meg kell különböztetni az integrált és a diszkrét kártyákat (bár a laptopokban ezek mind ugyanazon a lapon vannak). Ez utóbbiakra csak akkor van szükség, ha a tevékenység leírása grafikus adatok feldolgozását foglalja magában. És jobb, ha az ilyen műveleteket inkább asztali számítógépen, mint mobil PC-n végezzük. Mindazonáltal, ha diszkrét grafikus kártyára van szükség, kívánatos, hogy legalább 2 GB videomemória álljon rendelkezésre.

A célszerűséget meghatározó paraméterek

gyakorlati jegyzetfüzet

A munkához használt notebooknak nemcsak elég “gyorsnak” kell lennie, hanem praktikusnak is. És három paraméter felelős ezért a tulajdonságért:

 1. A merevlemez kapacitása;
 2. Felbontás és képernyőátló;
 3. Felbontású videokamera.

A merevlemez kapacitása befolyásolja, hogy mennyi adatot tud elmenteni a notebookon. Ha pedig szigorúan irodai munkára és jelentésírásra van szükség, 32 GB is elegendő. Érdemes azonban “spurizni” – 200-320GB körül. Az állandó memória legoptimálisabb mérete pedig 500 GB.

A 750 GB-os vagy akár 1 TB-os konfigurációt csak akkor érdemes megvásárolni, ha a notebook nagy adatbázisokat vagy más fájlokat fog tárolni.

A képernyőt az Ön preferenciáinak megfelelően kell kiválasztani. Optimális a munkához – 13.3 15.6. Egy kisebb átlóval egyes elemek túl kicsik lennének, egy nagyobbal pedig elveszítené a szállítási kényelmet.

Olvasson tovább  Melyik processzor jobb a játékhoz

Nagyobb felbontású kijelzőre csak a grafikát, videót, 3D-s tartalmakat stb. feldolgozó szakembereknek van szükségük. Mindenki más számára az 13666666 több mint megfelelő.. Mindenki másnak elegendő az 1366×768 pixel, ami a 16:9-es kijelzők szabványa.

Ha a laptop tulajdonosa gyakran vesz részt videokonferenciákon, célszerű nagy felbontású webkamerával rendelkező eszközt vásárolni. A paraméter optimális értéke 1.3 MP, maximum 2 MP. Még nagyobb felbontású webkamera nem feltétlenül szükséges, különösen mivel a képminőséget a következők is befolyásolják.

Az akkumulátor élettartama

Az akkumulátor élettartama

Az akkumulátor élettartama kritikus, mivel a notebookot nem mindig lehet feltölteni. Ezt három tényező befolyásolja: a számítógép intenzív használata, a számítógép specifikációja és az akkumulátor kapacitása.

Minél gyakrabban használja a számítógépet, annál több energiát fogyaszt. Például az egyik legerőforrásigényesebb “tevékenység” az online videók megtekintése F

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Cybulya Guculka

Helló mindenkinek! Én vagyok Cybulya Guculka, és nagy lelkesedéssel osztom meg szenvedélyemet a háztartási gépek javításával és telepítésével kapcsolatban. Ennek az oldalnak az írójaként engem a technológia iránti szeretetem és a vágy hajt, hogy segítsek másoknak megérteni és megoldani a gépeikkel kapcsolatos problémákat.

Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: