10 legjobb gáz vízmelegítő

A gáz olcsó és hatékony hőenergiaforrás. Ezért sok lakástulajdonos inkább a gázüzemű vízmelegítőkkel kap meleg vizet. Az első modellek Oroszországban a múlt század közepén jelentek meg, amikor a lakásépítés aktív növekedése volt. Abban az időben még a többszintes házakat is felszerelték gázüzemű vízmelegítőkkel. És ma már sok panelházban vannak önellátó vízmelegítők. Ma az orosz piacon a gázkészülékek széles választéka van. Kialakításuk, méretük és költségük tekintetében különböznek egymástól. Szakértőink segítségével a potenciális vásárlók helyesen dönthetnek.

Tanácsadás kiválasztása

Gázüzemű vízmelegítő típusa.Minden gázüzemű vízmelegítő két csoportra osztható a kialakítás alapján.

 1. A tárolós modellek 50-500 literes tartállyal vannak felszerelve, amelyben a vizet felmelegítik és tárolják. Az edény belsejében található egy hőcserélő, amelyen keresztül a kék tüzelőanyag égéstermékei áthaladnak. A víz gyors lehűlésének megakadályozása érdekében a tartály falait szigetelik. Az ilyen eszközök hátránya a magas költség és a nehézkesség. A szakértők azt tanácsolják, hogy fordítson különös figyelmet a tárolótartály térfogatára. Például egy házban három lakónak körülbelül 80-150 liter melegvíz-ellátásra van szüksége.
 2. Az átfolyós vízmelegítők modernebb megjelenésűek. Kompakt kialakításukkal és könnyű kezelhetőségükkel vonzzák a potenciális vásárlókat. A hőcserélő által felmelegített víz. Egy nagy teljesítményű gázégő van beépítve az alulra. Sok modell automatikus gyújtással rendelkezik, a csap megnyitásakor bekapcsol, és elzárásakor kikapcsol. Az átfolyós gázbojlerek mechanikusan és elektronikusan is szabályozhatók.

Vízhőmérséklet. A gázbojler megvásárlása előtt a potenciális vásárlóknak meg kell határozniuk a melegvíz maximális hőmérsékletét.

 1. Ha a lakók elégedettek 55-60°C-os hőmérséklettel, akkor választhat átfolyós gázégőt. Ebben az esetben, hogy ezt a tartományt néhány csapok kell választani a készüléket egy nagy hőteljesítményű (15-25 kW).
 2. Csak a tárolótartályok képesek 70-80 °C-os vízellátásra. Még a szerényebb teljesítményű (4-10 kW) egységek is megfelelnek a feladatnak.
 3. Gázfajta. A földgázzal működő készülékeket kezdetben az elosztóhálózatba táplálják, és földgázüzemre konfigurálják őket. Hazánk nem minden régiója büszkélkedhet a gázvezeték elérhetőségével. Ezért sok gyártó a gázüzemű vízmelegítők felszerelt termékek egy további készlet pótalkatrészek, hogy átalakítsa a fűtőberendezés cseppfolyósított gázzal.

gyújtási módszer. Ahhoz, hogy a kék tüzelőanyag hővé alakuljon, meg kell gyújtani. Ennek különböző módjai vannak.

 1. A kézi gyújtás archaizmussá vált, amikor egy meggyújtott gyufát vittek a gázégőhöz. Ez nem túl kényelmes és biztonságos.
 2. A piezo-gyújtás egyszerű és megbízható megoldás. A gázégő egy speciális gomb megnyomásával gyullad be. De ezekben a modellekben egy gyújtóégő van felszerelve, ez még készenléti üzemmódban is égeti a gázt. Emiatt nem gazdaságos a kék üzemanyag felhasználása.
 3. Az elektromos gyújtás a legkényelmesebb és legmodernebb. A gázégő a melegvízcsap megnyitásával aktiválódik. Egy speciális szelep szabályozza a gázáramlást, így üzemanyagot takaríthat meg. Ennek a gyújtási módszernek a hátránya a magas ár.

Tűzhely.A kék tüzelőanyagot egy égéstérben hővé alakítják át. Kétféle típusban kapható.

 1. A nyitott kamrát egyszerűsége és alacsony ára jellemzi. A levegőt abból a helyiségből szívják, ahol a fűtőberendezés található. A kipufogógázok a kéményen keresztül távoznak. Egy ilyen fűtőberendezés megvásárlásakor lényeges elem lesz a helyiség hatékony szellőztetőrendszere.
 2. A zárt rendszer a házon kívülről szívja a levegőt. Az ilyen típusú fűtőberendezések megkülönböztető jellemzője a füstcső vízszintes elhelyezkedése. Koaxiális kéményként van kialakítva. A külső áramkör levegőt szív az égéstérbe, a belső nyílás pedig eltávolítja a kipufogógázokat. Ez a típus biztonságosnak tekinthető, de a fűtőtest ára magasabb lesz.
Olvasson tovább  Elektromos fűrészek leírása

Biztonsági rendszer. Mivel a gázkészülékek biztonsági kockázatot jelentenek az otthonában tartózkodókra, a következő biztonsági rendszereket kell figyelembe vennie.

 1. A gázgyújtó vezérlés azonnal elzárja a tüzelőanyag-ellátást, ha a láng kialszik.
 2. A huzatérzékelő megakadályozza a készülék bekapcsolását, vagy kikapcsolja azt, ha a kémény el van zárva.
 3. A hőcserélő tönkremenetelének megakadályozása érdekében a készülékeket túlmelegedés elleni védelemmel látták el.
 4. Alacsony víznyomás érzékelő a vízmelegítő hosszú élettartamának biztosítása érdekében.
 5. A biztonsági szelepet a melegedő és táguló víz által generált túlnyomás indítja be.

Az Expertology szerkesztősége a rankqua szolgáltatás szakértőivel együtt

 • ty, amelyet a 10 legjobb gázüzemű vízmelegítő felülvizsgálatában választottak ki. Mindezek a modellek széles körben elérhetőek hazánkban a szaküzletekben. az expertology magazin a szakértői vélemény alapján állította fel a rangsort, figyelembe véve az orosz fogyasztók visszajelzéseit.

  Legjobb minősítésű gáz vízmelegítők

  Jelölés székhely termék neve ár
  A legjobb gáz átfolyós vízmelegítők 1 Bosch WR 13-2B23 18 400€
  2 Electrolux GWH 14 NanoPlus 2.0 13 590€
  3 Ariston NEXT EVO SFT 11 NG EXP 25 000€
  4 Zanussi GWH 10 Fonte Turbo 9 390€
  5 Gorenje GWH 10 NNBW 10 240€
  6 Thermex G 28 D 13 490€
  A legjobb gáztárolós vízmelegítők 1 Amerikai vízmelegítő PRO
 • ne GX-61-40T40-3NV
 • 39 500€
  2 Fehér M-I-504S6FBN 43 200€
  3 Ariston S/SGA 100 31 800€
  4 BAXI SAG3 80 26 600€

  A legjobb gáz átfolyós vízmelegítők

  Az átfolyós vízmelegítést gázüzemű átfolyós melegítőkkel kell biztosítani. Ezért a nagy teljesítmény a jellemzője ennek a fűtőtípusnak. Az átfolyós modellek további előnye a kompakt kialakítás. A szakértők számos sikeres modellt választottak ki, amelyek az orosz piacon képviseltetik magukat.

  Bosch WR 13-2B23

  Értékelés: 4.9

  Bosch WR 13-2B23

  A Bosch WR 13-2B23 gázüzemű vízmelegítő gyorsan és biztonságosan melegít. A modell 22,6 kW hőteljesítménnyel rendelkezik, amely lehetővé teszi 13 liter hideg víz egy perc alatt történő átalakítását forró vízzé (akár 60°C). Az előlapon található egy fényjelző, amely jelzi a tulajdonosoknak a készülék aktiválását és a gázellátást. A gyártó nyitott égéstérrel dolgozott, a mechanikus vezérlés egyszerű és megbízható. A biztonság a bérlők felelős érzékelő Anti Overflow, amely automatikusan elzárja a gázellátást abban az esetben, ha eltömődés a kémény vagy gyenge huzat. A szakértők felhívják a potenciális vásárlók figyelmét arra, hogy a vízvezetékekben jó nyomás szükséges, különben a kazánt nehéz lesz meggyújtani.

  A tulajdonosok visszajelzései a réz hőcserélőt, a csendes működést, a teljesítményt dicsérik.

  Előnyök

  • automatikus gyújtás;
  • biztonság;
  • teljesítmény;
  • jó összeszerelés.

  Hátrányok

  • jó víznyomást igényel.

  Electrolux GWH 14 NanoPlus 2.0

  Értékelés: 4.8

  Electrolux GWH 14 NanoPlus 2.0

  A nagy teljesítmény és a biztonság kombinációja segítette a svéd Electrolux GWH 14 NanoPlus 2 vízmelegítőt.0, hogy az ezüstérmes pozícióba kerüljön a felülvizsgálatunkban. A modell a legnagyobb hőteljesítményt (28 kW) mutatja be, egy perc alatt akár 14 liter vizet is felmelegít. A szakértők dicsérték az átfogó biztonsági rendszert, amely magában foglalja a víz nélküli bekapcsolás, a túlmelegedés, a túlnyomás, a lángellenőrzés, a kémény huzatérzékelője elleni védelmet. A kijelző, a be-/kikapcsolás és a fűtés jelzője, a hőmérő és a termosztát segít a gázkészülék ellenőrzésében. a gyártó a hőcserélőt oxigénmentes rézből készítette.

  Sok lakástulajdonos elégedett a kapacitással, amely elegendő ahhoz, hogy egyszerre két csap meleg vizet szolgáltasson. De ha a vízáramlás alacsony, a készülék kialszik.

  Előnyök

  • nagy teljesítmény;
  • sok funkció;
  • biztonság;
  • tömörség.

  Hátrányok

  • alacsony vízhozamnál kialszik.

  Ariston NEXT EVO SFT 11 NG EXP

  Értékelés: 4.7

  Ariston NEXT EVO SFT 11 NG EXP

  Az Ariston NEXT EVO SFT 11 NG EXP volt a legfejlettebb gázüzemű átfolyós vízmelegítő a felülvizsgálatunkban. a gyártó zárt égéstérrel és elektronikus vezérléssel szerelte fel termékét. Bár a készülék fűtési teljesítménye (19,58 kW) elmarad sok versenytársától, mégis tisztességes teljesítményt (11 l/perc) ér el. Alkalmas gázkazán a cseppfolyósított kék tüzelőanyagot használó lakástulajdonosok számára. Kijelzővel, öndiagnosztikával és automatikus vízkimeneti hőmérséklet karbantartással. A szakértők dicsérik a hangszórót a magas építési minőségéért.

  Az orosz felhasználóknak hízelgő a gyors vízmelegítés (4 másodperc), az egyszerű üzemmódbeállítás, a stílusos kialakítás. A hátrányok közé tartozik a magas ár és a zajos működés.

  Előnyök

  • kiváló minőségű összeszerelés;
  • zárt égéstér;
  • elektronikus vezérlés;
  • öndiagnosztikai funkció.

  Hátrányok

  • magas ár.

  Zanussi GWH 10 Fonte Turbo

  Értékelés: 4.6

  Zanussi GWH 10 Fonte Turbo

  Nagyon népszerű hazánkban élvezi a gáz vízmelegítő áramlási típusú Zanussi GWH 10 Fonte Turbo. Ezt a tényt számos vélemény megerősíti a YM-en és a tematikus fórumokon. Szakértők magyarázzák a megnövekedett érdeklődés a modell megfizethető ár és a könnyű kapcsolat. A gyártó zárt égőkamrát épített be, amely megakadályozza a gázszagot a szobában. A készülék súlya mindössze 10 kg, így nem okoz gondot a falra szerelés. A kazán jó hőteljesítményt (20 kW) produkál, 10 l/perc teljesítményt mutat.

  Emelkedik a dobogóra a felülvizsgálatunk megakadályozta néhány hátrányát. A felhasználók elégedetlenek a homályos kijelzővel, az elemek hiányával a készletben. De a kézművesség minőségére nincs igénye.

  Előnyök

  • elektromos gyújtás;
  • réz hőcserélő;
  • megfizethető ár;
  • egyszerű csatlakozás.

  Hátrányok

  • nem fényes kijelző
  • nem tartalmaz elemeket.

  Gorenje GWH 10 NNBW

  Értékelés: 4.5

  Gorenje GWH 10 NNBW

  A szlovén Gorenje GWH 10 NNBW gázüzemű vízmelegítő ára kedvező árú. A modell földgázzal működik, a hőteljesítmény 20 kW. Egy perc alatt a fűtő 10 liter vizet melegít fel, ami elegendő egy 3 fős család számára. A szakértők megjegyzik a vízmelegítő bekapcsolásának kényelmét, a gyújtás a csap megnyitása után azonnal megtörténik. A termék előnyei közé tartozik a könnyű (9,6 kg) és modern kialakítás. A készülék víz- és gázszűrővel, gázszabályozó funkcióval, kijelzővel, kijelzéssel és kijelzéssel van felszerelve. A hangszóró stabil működéséhez a víznyomásnak 0,2…10 atmoszféra.

  Az orosz fogyasztók kedvelik a rendezett felépítést, az elfogadható árat, a könnyűséget és a tömörséget. A hátrányok közül a zajos működés, a fűtés erős függése a víznyomástól.

  Előnyök

  • takaros építés;
  • elfogadható ár;
  • modern design;
  • könnyűség és tömörség.

  Hátrányok

  • zajos működés;
  • alacsony vízfűtés alacsony nyomáson.

  Thermex G 28 D

  Értékelés: 4.4

  Thermex G 28 D

  Az alján a top 6 legjobb gáz vízmelegítők víz áramlási típus kínai modell Thermex G 28 D. A készülék fűtési teljesítménye (28 kW) és teljesítménye (14 l/perc) tekintetében a vezető készülékekhez hasonlítható. A maximális kimeneti vízhőmérséklet eléri a 75° C-ot. Az oszlop megbízhatóan működik a 0,25…7,9 atm. A gyártó biztosította a cseppfolyósított gázhoz való csatlakozás lehetőségét. A szakértőknek tetszett az alkatrészek minősége. A modell például “A” kategóriájú szeleppel, fényes kijelzővel és könnyen kezelhető mechanikus vezérléssel rendelkezik. Három színváltozat közül lehet választani.

  Míg a runet nincs vélemény a készülék valódi tulajdonosaitól. A potenciális vásárlók óvatosak lehetnek a kínai oszlop magas árával kapcsolatban.

  Előnyök

  • nagy hatékonyság;
  • 3 színváltozat;
  • minőségi alkatrészek;
  • a cseppfolyósított gázzal való működés lehetősége.

  Hátrányok

  • nincs vélemény;
  • ár.

  A legjobb tároló gázbojlerek

  Állandó melegvíz-ellátás és gazdaságos gázfogyasztás – ezek a tárolós vízmelegítők fő előnyei. A felmelegített vizet a tartályban tárolják, amely jól szigetelt és korrózió ellen védett. A helyiség méretétől függően padlóra vagy falra szerelhető modellek, nagy vagy kompakt tárolótartályokkal állnak rendelkezésre. A szakemberek szerették a következő fűtőberendezést.

  Amerikai vízmelegítő PRO
 • ne GX-61-40T40-3NV
 • Értékelés: 4.9

  American Water Heater PRO<li></div><p>ne GX-61-40T40-3NV” src=”/wp-content/uploads/2023/10/6981666193501-9610.jpg” height=”400″ title=”Amerikai vízmelegítő PRO</p><li>ne GX-61-40T40-3NV”><p>A takarékos gázfogyasztás és a tartósság segített az amerikai tárolós vízmelegítőnek, hogy megnyerje a felülvizsgálatunkat. A szakembereknek tetszett a készülék hőszigetelése, valamint a tartály átfogó védelme a korrózió ellen. A nagy, 151 literes tartály üvegezett agyagbéléssel és kiváló minőségű magnézium anóddal rendelkezik. A gázüzemű fűtőberendezés hőteljesítménye 10,2 kW, a víz 70 °C-ra melegszik fel. A gyártó gondoskodott az üzembiztonságról azáltal, hogy termékét túlmelegedés elleni védelemmel és biztonsági szeleppel látta el. A fűtőtest padlóra állítható és kompakt hengeres alakú.</p><p>A hazai tulajdonosok megerősítik a vízmelegítő megbízhatóságát és tartósságát, költséghatékonyságát, kiváló minőségű kivitelét és könnyű kezelhetőségét.</p><h4>Előnyök</h4><ul><li>gazdaság;</li><li>tartósság;</li><li>megbízható korrózióvédelem;</li><li>biztonság.</li></ul><h4>Hátrányok</h4><ul><li>nem található.</li></ul><h3>adford Fehér M-I-504S6FBN</h3><p>Értékelés: 4.8</p><div style=</div><p>adford White M-I-504S6FBN” src=”/wp-content/uploads/2023/10/6711666193501-9210.jpg” height=”400″ title=”<br />adford White M-I-504S6FBN”></p><p>Csak pozitív érzelmek okozták a szakértők tároló vízmelegítő <br />M-I-504S6FBN. Az amerikai készülék nagy hőtermeléssel (14,7 kW) és lenyűgöző melegvíz-kapacitással (189 liter) tűnik ki a versenytársak közül. Alkalmas több csapos családi házak használati melegvíz-ellátására. A fűtőberendezés földgázzal és folyékony gázzal is működhet. A tartály belülről korrózióálló, üvegkerámia és magnézium anóddal. A biztonsági funkciók, mint például a biztonsági szelep, a túlmelegedés elleni védelem és a fűtési hőmérséklet-korlátozás biztosítják, hogy a vízmelegítő.</p><p>A háztartási felhasználók elégedettek a gázüzemű vízmelegítők megbízhatóságával, könnyű kezelhetőségével és hatékonyságával. Az egyetlen hátrányként a magas árat említik.</p><h4>Előnyök</h4><ul><li>nagy teljesítmény;</li><li>A tárolótartály nagy kapacitása;</li><li>megbízhatóság;</li><li>könnyen kezelhető.</li></ul><h4>Hátrányok</h4><ul><li>magas ár.</li></ul><h3>Ariston S/SGA 100</h3><p>Értékelés: 4.7</p><div style=Ariston S/SGA 100Ariston S/SGA 100

  Alacsony ár és jó kivitelezés segített az olasz Ariston S/SGA 100 vízmelegítőnek, hogy felkerüljön a talapzat bronz lépcsőjére. A modell elmarad a felülvizsgálat vezetőitől olyan mutatókban, mint a fűtési teljesítmény (4,4 kW) és a tárolótartály mennyisége (95 liter). Ezért ajánlják a szakértők kisebb családok számára. A tartály belsejének korrózióvédelmét a zománc és a magnézium anód biztosítja. A készülék olyan hasznos opciókkal van felszerelve, mint a gázszabályozás, fűtési hőmérséklet-korlátozó, túlmelegedés elleni védelem. Alacsony, 35 kg-os súlyának köszönhetően könnyen falra szerelhető.

  Az orosz fogyasztók dicsérik a fűtőberendezést alacsony ára, gazdaságos gázfogyasztása, könnyű kezelhetősége miatt. De a tartályban lévő víz nem melegszik fel egyenletesen, fordított áramkört kell telepíteni.

  hátrányok

  • alacsony ár;
  • költséghatékonyság;
  • minőségi összeszerelés;
  • easy.

  Hátrányok

  • egyenetlen vízmelegítés.

  BAXI SAG3 80

  Értékelés: 4.6

  BAXI SAG3 80

  Egy másik tároló vízmelegítő megfizethető áron szólította meg szakértőinket. A BAXI SAG3 80 készüléket kis használati melegvíz-fogyasztásra tervezték. A gázkészülék maximális hőteljesítménye 4,5 kW-ra van korlátozva. Az olasz gyártó 80 literes tárolótartállyal szerelte fel termékét. Az acéltartály belsejében zománc védi a korrózió ellen, segít megelőzni a fém magnézium anód megsemmisülését. alacsony súly (34 kg), ami lehetővé teszi a készülék padlóra vagy falra történő felszerelését. A fűtőberendezés szükség esetén cseppfolyósított gázra alakítható át.

  A háztartások nagyra értékelik a fűtőberendezés stabil működését alacsony víznyomás esetén, a gáz csendes égését és a könnyű karbantartást. Hátrányai a kényelmetlen csatlakoztatás.

  Előnyök

  • alacsony ár;
  • Pihenj;
  • a cseppfolyósított gázzal való működés lehetősége;
  • csendes működés.

  Hátrányok

  • kényelmetlen kapcsolat.
 • Értékelje a cikket
  ( Még nincsenek értékelések )
  Cybulya Guculka

  Helló mindenkinek! Én vagyok Cybulya Guculka, és nagy lelkesedéssel osztom meg szenvedélyemet a háztartási gépek javításával és telepítésével kapcsolatban. Ennek az oldalnak az írójaként engem a technológia iránti szeretetem és a vágy hajt, hogy segítsek másoknak megérteni és megoldani a gépeikkel kapcsolatos problémákat.

  Megjegyzések hozzáadása

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: