15 legjobb elektromos tároló vízmelegítő

A vízmelegítés megszervezéséhez egy magánházban vagy nyaralóban különféle vízmelegítők használata. A többszintes épületek lakói is használják, akik a központi melegvíz-ellátás néhány hetes megelőző leállása idején is kényelmesen szeretnének élni. Az elektromos tárolótartályok az egyik legnépszerűbbek. Szakértőink értékelték ezeket a vízmelegítőket, hogy segítsenek Önnek eldönteni, melyiket válassza.

Hogyan válasszunk elektromos vízmelegítőt

A hálózatról táplált tárolós vízmelegítő, vagy ahogyan a bojler is nevezik, kiválasztásakor a következő paraméterekre érdemes odafigyelni:

 1. Tárolási kapacitás. Ezek 30 és 300 liter közötti űrtartalommal kaphatók. 30-50 liter/fő az irányadó érték.
 2. Telepítési módszer. a vízmelegítők lehetnek padlóra vagy falra szerelhetőek. Az előbbiek könnyebben telepíthetők, de értékes helyet foglalnak el a padlón; az utóbbiak megfelelő magasságban elhelyezhetők, de ez több időt és szilárd válaszfalat igényel (gipszkarton vagy gipszkarton falak nem alkalmasak).
 3. Tartály anyaga. Egy acél zománcozott tartály olcsóbb lesz. Egy fejlettebb lehetőség az üvegkerámia lenne. A legtartósabb a rozsdamentes acélból készült tartály, de az ilyen vízmelegítő ára magas.
 4. A fűtőelem típusa. Az elektromos kazánok a folyadékot fűtőelem segítségével melegítik fel. Lehet “nedves”, azaz.. vízzel közvetlenül érintkezik, és “száraz”, szigetelt, zárt izzóban van. Az előbbi nagyobb fűtési sebességgel, de rövidebb szerszámélettartammal rendelkezik. A felhasználók az ellenkezőjét.
 5. Az ellenőrzés típusa. A legegyszerűbb a mechanikus típus – egy relé, amely szabályozza a fűtési teljesítményt, és egy bizonyos hőmérséklet elérésekor kikapcsol. Az elektronikus vezérlés pontosabban tartja a beállított hőmérsékletet, fagyásgátlóval, kellemes digitális kijelzővel és egyéb, a működést kényelmesebbé tevő beállításokkal rendelkezik.
 6. Fűtőelem teljesítménye. A kijelző 1500 és 6000 W között változik, és befolyásolja a fűtés sebességét.

Értékelésünkben 13 jó tulajdonságokkal rendelkező melegvíztároló egység szerepel, amelyek számos pozitív értékelést kaptak. Mielőtt rátérnénk a felülvizsgálatra, hadd mutassuk meg, hogy miért jobb ez a fűtőtípus, mint az elektromos átfolyós fűtőtestek.

Melyik a legjobb átfolyós vagy tárolós fűtőberendezés?

Kazán típusa Előnyök Hátrányok

Accumulative

+ Hosszan tartó hőtartás (még áramkimaradás esetén is)

+ Gazdaságos energiafelhasználás

+ Nincs szükség külön elektromos kábelre

+ Stabil áramlási hőmérséklet

– Időbe telik a hangerő felmelegítése

– Helyigényes

– Nehéz szállítani

– Magas költségek

– Nehéz telepítés

Áramlás

+ Alacsony súly

+ Könnyű telepítés

+ Csak az éppen használt vizet melegíti fel

+ Alacsony ár

– Több villamos energiát fogyaszt

– 2 keresztmetszetű vezetékezést igényel.5-3 mm2

– A fűtési teljesítmény és a bejövő hőmérséklet kapcsolata

A legjobb elektromos tároló vízmelegítők

Jelölés Helyszín Név Ár
A legjobb elektromos tároló vízmelegítők padlóra szereléshez 1 Stiebel Eltron SHW 300 ACE 196 020 €
2 Timberk SWH RS5 300 V 58 760 €
3 Thermex Round Plus IR 200V 38 550 €
4 Electrolux EWH 200 AXIOmatic Proff 26 520 €
5 Thermex Champion ER 300V 28 552 €
A legjobb fali elektromos vízmelegítők 1 Stiebel Eltron SH 100 A Uni 95 220 €
2 Ballu BWH/S 100 Smart WiFi 22 397 €
3 Electrolux EWH 100 Centurio IQ 2.0 21 880 €
4 Hyundai H-SWS14-80V-UI556 14 099 €
5 Thermex Flat Plus Pro IF 50V (pro) 11 546 €
6 Zanussi ZWH/S 80 Smalto DL 17 400 €
7 Gorenje OTG 50 SLSIMB6/SLSIMBB6 10 905 €
8 Electrolux EWH 30 Formax 9 470 €
9 Ariston ABS VLS EVO PW 50 D VLS EVO PW 50 D 12 058 €
10 Thermex Champion ER 50V 5 570 €

A legjobb elektromos tároló vízmelegítők padló alatti beépítéshez

200-300 liter űrtartalmú és 250-350 kg tömegű, padlóra állítható berendezések, amelyekben a folyadék is benne van, ezért nem praktikus a falra szerelésük. Az ebbe a minősítési kategóriába tartozó modellek ideálisak kereskedelmi ingatlanok nyilvános helyiségeiben vagy többgenerációs otthonokban történő használatra. A telepítéshez azonban külön helyiségre van szükség a fürdőszobában, a kazánházban vagy a háztartási helyiségben, ahol a csatlakozásokat el kell végezni.

Stiebel Eltron SHW 300 ACE

Értékelés: 4.9

Stiebel Eltron SHW 300 ACE

Egy német gyártó tárolós vízmelegítője. A tartály 300 literes, és a 4000 W-os fűtőelem hozzájárul a 300 literes teljesítményhez 3,5 óra alatt. Külön gyorsfűtési funkció áll rendelkezésre. Az elektromos vízmelegítő saját talapzatra van szerelve, és 158 cm magas.2 cm. Minden kezelőszerv alul helyezkedik el, és a 130 cm magasságban elhelyezett hőmérőn keresztül leolvasható. Nagy medence acélból készült és zománcozott. Ha fűtetlen helyiségben hagyja, a készülék figyeli az elektronikát, hogy megakadályozza a fagyást.

Szakértőink ezt a tároló modellt univerzális tápellátása miatt vették fel a minősítésbe – 220 V és 380 V-ra is csatlakoztatható. A legpraktikusabb egy kis gyártóüzemben működtetni, hogy megszervezze a zuhanyzók működését az alkalmazottak számára. A 380 V-os tápegységnek köszönhetően még gyorsabban felmelegszik.

Olvasson tovább  Mindössze annyit kell tudnod a bútorok főtt panelekről

Előnyök

 • elektronikus vezérlés;
 • univerzális tápegység;
 • Alkalmas 5-6 elszívási ponthoz;
 • anód, a csere szükségességének jelzőjével;
 • Poliuretán hab hőszigetelés.

Hátrányok

 • sok helyet foglal el;
 • a szabályozó kényelmetlen magasságban van;
 • “nedves” fűtés;
 • magas ár.

Timberk SWH RS5 300 V

Értékelés: 4.8

Timberk SWH RS5 300 V

Mechanikus relével ellátott vízmelegítő, amely megkönnyíti a működést és meghosszabbítja a berendezés élettartamát. A fehér zománcozott acél burkolat könnyen tisztán tartható. Belső 45 mm vastag habszigetelés biztosítja a tartós hőtartást. A 300 literes térfogat felmelegítéséhez a gyártók 6 kW-os merülő fűtőelemmel látták el a készüléket. A tartály rozsdamentes acélból készült, és a varratokat a korrózió semlegesítése érdekében kiegészítő kezeléssel látták el. A maximális nyomás, amelyet a tartály elviselhet, 10 bar, amely után a kombinált szelep működésbe lép. Annak érdekében, hogy a berendezés könnyen javítható legyen, az alkotók különválasztották a termosztátot és a korlátozót.

Szakértőink általános véleménye szerint ez a legjobb vízmelegítő a rangsorban egyszerű és robusztus felépítésének, rozsdamentes acéltartályának és erős fűtőelemének köszönhetően. A modell ára többszörösen olcsóbb, mint az európai társaiké.

Előnyök

 • alacsony ár;
 • jó korrózióvédelem;
 • Robusztus burkolat, acélvastagság 1.8 mm;
 • 105 perc alatt felmelegszik 30 °C-ra.

Hátrányok

 • kényelmetlenül elhelyezett termosztát;
 • nagyon nagy design;
 • nincsenek további funkciók;
 • A háromfázisú hálózatra való csatlakozás szükséges.

Thermex Round Plus IR 200V

Értékelés: 4.7

Thermex Round Plus IR 200V

200 literes kazán orosz gyártótól. A mechanikus teljesítménykorlátozó lehetővé teszi a fűtött folyadék sebességének és hőmérsékletének 30º és 70º között történő szabályozását. A fűtési idő csökkentése érdekében a fűtőelem három, egyenként 2000 W-os részre van osztva. Az elektromos vízmelegítő 380 vagy 220 V feszültségre csatlakoztatható. Van egy “turbófűtés” üzemmód, amely 95 perc alatt 50 fokos hőmérsékletet biztosít. A 200 literes kapacitás ellenére az alkotóknak sikerült kompaktabbá tenniük, mint más kazánokat – a méretek 630x630x1210 mm.

Szakértőink szerint ez a vízmelegítő a tartály jobb élettartama miatt érdemel helyet a rangsorban. Az eladók rögtön közlik velünk a garanciát erre az alkatrészre – 7 év. Ezt a tartály rozsdamentes acélból készült, 1 mm vastagságú tartály kivitelezése teszi lehetővé.2 mm vastag szigetelés és az anódok megnövelt felülete a falak oxidáció elleni védelme érdekében.

Előnyök

 • kompaktabbak, mint mások;
 • gyors felmelegedés;
 • a tartály falának különösen hosszú élettartama;
 • sűrű poliuretán a hőszigetelő rétegben;
 • A vezérlőegységet külön lehet a falra szerelni.

Hátrányok

 • magasabb villamosenergia-fogyasztás;
 • Nincs védelem a víz nélküli bekapcsolás ellen.

Electrolux EWH 200 AXIOmatic Proff

Értékelés: 4.6

Electrolux EWH 200 AXIOmatic Proff

Az elektromos tároló vízmelegítő henger alakú, 1225 mm magas és 600 mm átmérőjű. A tartályban 200 liter folyadék van, amely 5 óra alatt 75 fokra melegíthető. 3 kW-os fűtőelemmel rendelkezik, fokozott vízkő elleni védelemmel. A fűtőelem rézből készült, és hosszabb ideig tart, mint az alumínium. Biztonsági eszközként egy hibásáramú készülék van felszerelve, így úszhat anélkül, hogy a fűtőtestet kivenné az aljzatból. Amikor a melegvíz nincs használatban, és a fűtőelem tovább működik, a folyadék térfogata kitágul, de ez nem károsítja a tartályt, mivel a túlnyomás automatikusan leenged a visszacsapó szelepen keresztül. A fűtőtest burkolata IP44-es fröccsenővíz-védelemmel rendelkezik, így a fűtőtestet a kád vagy zuhanyzó közvetlen közelében is fel lehet szerelni.

A fűtőtest hőszigetelése (CFC-mentes) akár 50 mm vastagságúra is növelhető. Emellett csökkenti az energiaszámlákat, mivel a víz 48 órán át meleg marad anélkül, hogy kifogyna. A zománcozott tartály élettartamát még itt is növeli a nagyobb anód, amely vonzza az oxidációs folyamatokat. Ezért a gyártó 60 hónap garanciát vállal a belső tartályra.

Előnyök

 • A készülékbe egy hibásáramú készülék (RCD) védelmi rendszer van beépítve;
 • van egy visszacsapó szelep a túlnyomás levezetésére;
 • megbízható fűtőelem;
 • Megnövelt hőszigetelés vastagsága 50 mm;
 • a burkolat külseje védve van a víztől.

Hátrányok

 • 5 órán át melegít.

Thermex Champion ER 300V

Értékelés: 4.5

Thermex Champion ER 300V

A fűtőberendezés 300 liter vizet tárol, amelyet 5 óra 20 perc alatt melegít fel. Ez a sebesség a két, összesen 6 kW teljesítményű fűtőelemnek köszönhetően lehetséges. Az elektromos kazán méretei 1705x560x672 mm, és a fürdőszobában vagy a kazánházban a padló egy teljes sarkát ki kell jelölni számára. A burkolat alján található mechanikus termosztát szabályozza a fűtési sebességet. Külső, így nem kell szétszerelni semmit. A hőmérséklet-érzékelő figyeli a hőt, és leállítja a tápegységet, ha eléri a 70 fokot. A fűtőberendezés a 0.5-6 bar, ami azt jelenti, hogy még ha a vízellátás gyenge is, mindig meg tudja tölteni a tartályt és használni tudja a meleg vizet.

A nagy térfogatú elektromos kazánok közül ez a kazán kiemelkedik a Biosteklofarforral bevont robusztus acéltartályával. Ez a külső réteg megakadályozza, hogy a víz érintkezzen a fémmel, és meghosszabbítja a kazán élettartamát. Ezért a gyártó nem fél 3 év garanciát vállalni a belső tartályra. A fűtőberendezés költségeit figyelembe véve ezt az opciót tartjuk a legjobb ár-érték arányúnak – tartósság.

Előnyök

 • 300 literes térfogatával gyorsabban felmelegszik, mint mások;
 • A tartály belseje üvegkerámiával van kibélelve;
 • A teljesítményszabályozó kívül van;
 • 3 év garancia a belső tartályra.

hátrányok

 • Több mint 30 kW-ot költ a víz felmelegítésére;
 • nagyon nagy méretek.

A legjobb fali elektromos vízmelegítők

A falra szerelés sok helyet takarít meg a padlón. A fürdőszobában a kazán alatt kád, WC vagy mosógép helyezhető el. Más felhasználók a konyhában a mosogató fölé akasztják őket. A vízszintes tároló modelleket magasan a mennyezetre szerelik a szekrények fölé. Ez különösen alkalmassá teszi őket lakások és házak számára.

Olvasson tovább  Minden tölgyfa

Stiebel Eltron SH 100 A Uni

Értékelés: 4.9

Stiebel Eltron SH 100 A Uni

Egy német cég függőleges fali vízmelegítője 100 literes kapacitással. A burkolat alatt egy kényelmes, fokozatmentesen állítható teljesítménykapcsoló található, amely az értéket az 1.3-3.9 kW. A középen lévő analóg hőmérő mindig az aktuális hőmérsékletet mutatja. A fagyvédelmi üzemmód lehetővé teszi, hogy a készüléket kikapcsolt fűtés mellett is bent lehessen hagyni a lakásban. Az acél és zománcozott belső tartály magnézium anóddal van védve.

A modell a jobb fűtés miatt érdemel helyet a rangsorban. Ez a fűtőelem rézfalainak köszönhető, amelyek gyorsabban adják át a hőt, mint az acél, és a 3.9 kW. A maximális hőmérséklet eléri a 82 fokot, ami hígítva lehetővé teszi, hogy 5-6 ember egyszerre zuhanyozzon.

Előnyök

 • elektronikus vezérlés;
 • gyors hőátadás a fűtőelemről a folyadékra
 • túlmelegedés elleni védelem;
 • kompakt méretek 975x510x510 mm.

Hátrányok

 • magas ár;
 • Nincs gyors fűtés;
 • nincs visszacsapó szelep;
 • Teljes teljesítménynél lényegesen több áramot fogyaszt.

allu BWH/S 100 Smart WiFi

Értékelés: 4.8

Ballu BWH/S 100 Smart WiFi

A neves gyártó prémium vízmelegítője függőlegesen vagy vízszintesen is elhelyezhető. Az előlap gyönyörű kialakítású, lekerekített élekkel rendelkezik. Kijelzővel, lépcsőkapcsolóval és indítógombbal rendelkezik. Az alsó fedél alatt található egy USB-kimenet a Wi-Fi adó csatlakoztatásához és a készülék beállításainak vezeték nélküli eléréséhez. A felhasználó az alkalmazáson keresztül beállíthatja a kazán indítási idejét, a fokozatok számát, a teljesítményszintet és az öntisztítás indítását.

Egy 100 literes akkumulátor 225 perc alatt 75 fokra melegszik fel egy rézköpenyes tekercs segítségével. A tartály falai ötvözött acélból készültek. Távvezérlő szoftver elérhető Android és iOS okostelefonra is. Ez a megoldás lehetővé teszi, hogy a vízmelegítőt közvetlenül a munkából való távozás előtt kapcsolja be, ahelyett, hogy egész nap bekapcsolva tartaná, ami az energiatakarékosság és a korszerűség szempontjából a legjobb a rangsorban.

Előnyök

 • stílusos design;
 • két fűtési mód;
 • Távoli hozzáférés Wi-Fi-n keresztül;
 • fertőtlenítő rendszer;
 • Biztonsági kapcsolóval szállítjuk;
 • egyértelmű alkalmazás.

Hátrányok

 • Ne engedje, hogy a vízsugarak elérjék a készülékházat;
 • nincs öndiagnózis;
 • drága.

Electrolux EWH 100 Centurio IQ 2.0

Értékelés: 4.7

Electrolux EWH 100 Centurio IQ 2.0 Electrolux EWH 100 Centurio IQ 2.0

Egy másik újdonság okostelefonos vezérléssel, de a készülék sokkal olcsóbb, mint a versenytársak ebben a kategóriában. Az akkumulátor 100 literes, és két, összesen 2000 watt teljesítményű fűtőelemmel fűthető. A kijelzőn nyomon követheti az aktuális hőmérsékletet és beállíthatja a beállításokat. A telefon vagy tablet párosításához a tok alján van egy nyílás az antenna Wi-Fi modul számára.

Az elektromos vízmelegítő egyértelműen belépett a minősítésbe, mert megfizethető áron, rozsdamentes tartály, vezeték nélküli hozzáférés, a fűtőelemek “száraz” csatlakoztatása és stílusos kialakítása miatt. Érdemes figyelmet fordítani mindazoknak, akik értékelik a megbízhatóságot, mert a berendezés számos biztonsági rendszerrel van felszerelve, beleértve a következőket: túlmelegedés elleni védelem, szelep a túlzott nyomás enyhítésére, fagyálló, RCD, fűtéskorlátozó.

Előnyök

 • univerzális telepítés;
 • nagy kijelző;
 • a telefonon keresztül bekapcsolható és beállítható a tápellátás
 • a fűtőberendezés érintésmentes működése;
 • baktériumtisztítás.

Hátrányok

 • Hosszú ideig melegít (228 perc);
 • A Wi-Fi modult külön kell megvásárolni.

Hyundai H-SWS14-80V-UI556

Értékelés: 4.6

Hyundai H-SWS14-80V-UI556

Az ovális, lapos testű vízmelegítő mérete 516x989x270 mm és 80 literes űrtartalma van. Csak függőlegesen van a falra szerelve, de még így is elfér a fürdőszoba fülkéjében, és nem akadályozza a zuhanyzást. A készülékház védett a kívülről behatoló víz ellen (IP44). Az 1500 wattos fűtőelem 3 óra alatt felmelegíti a térfogatot. A fűtési sebességet és az energiafogyasztást a burkolat alján található forgatógombbal lehet szabályozni. Az ajánlott optimális hőmérsékletet és a fényjelzőt tartalmazó skála is található rajta. Az 1/2″-os csatlakozócsapok színes alátétekkel vannak ellátva, amelyek jelzik, hogy hol található a hideg- és melegvíz-csatlakozás – a telepítés során nem lehet összetéveszteni. A gyártó azt állítja a használati utasításban, hogy az elektromos vízmelegítő akár 10 évig is eltarthat, ami nem rossz érték, figyelembe véve a költségeket.

A vélemények szerint a vásárlók örülnek, hogy a vízmelegítő réz fűtőelemmel és rozsdamentes acéltartállyal rendelkezik. A nagyobb teljesítményű elektromos változatokkal ellentétben ez nem használ sok áramot. Sok felhasználó szerint ez a legjobb ár-érték arány.

Előnyök

 • gyönyörű design;
 • lapos test;
 • Rozsdamentes acél tartály;
 • egyszerű beállítás.

Hátrányok

 • nem lehet vízszintesen felszerelni.

Thermex Flat Plus Pro IF 50V (pro)

Értékelés: 4.5

Thermex Flat Plus Pro IF 50V (pro)

A fűtőberendezés 2 kW összteljesítményű fűtőelemekkel van felszerelve, és elektronikusan szabályozott. Az akkumulációs modell 50 literes térfogatot hoz 70 fokos hőmérsékletre normál módon vagy gyorsított fűtési funkcióval. A kazán 452 x 865 x 239 mm-es méretei ideálisak még kis helyiségekben is. A kijelző alatti érintőgombok a beállítások megadásához. A hőmérő mindig számokban mutatja a tartályban lévő folyadék hőmérsékletét. A test vagy a tartály szivárgása esetén a riasztóvédelmi zárlat kiold, ha a testet vagy a tartályt szivárgás éri. Az elektronikus rendszer figyeli a víz jelenlétét, és üres vízmelegítővel blokkolja az indítást. Ha a tulajdonosok télen hosszabb ideig távol vannak, amikor a ház fűtés nélkül marad, a fagyásgátló üzemmód megakadályozza a víz lefolyását.

Az elektromos vízmelegítő arról nevezetes, hogy két tartálya van, amelyek elválasztják a felmelegített vizet a hideg víztől, amely éppen most érkezett be. Ennek köszönhetően, ha az előző felhasználók nagy mennyiséget ürítettek, a gyors keverés miatt nem fogja érezni az áramlás hirtelen lehűlését. Az extra vastag rozsdamentes acélfalak rendkívül ellenállóak a vízzel való érintkezéssel szemben, és nem oxidálódnak, ezért a gyártó 7 év garanciát vállal magára a tartályra.

Előnyök

 • a belső tartály rozsdamentes acélból készült;
 • elektronikus vezérlés;
 • nincs földzárlat-megszakító;
 • érintőgombok;
 • digitális kijelző.

Hátrányok

 • néhányuknál a lefolyónyílás szögben van a burkolatból kiemelkedve;
 • A fűtés csak akkor indul el automatikusan, ha a hőmérséklet 8 fokkal csökken – a különbség csökkentése nem lehetséges.

Zanussi ZWH/S 80 Smalto DL Zanussi ZWH/S 80 Smalto DL

Értékelés: 4.5

Zanussi ZWH/S 80 Smalto DL

80 literes tároló vízmelegítő. 2000 wattos teljesítménye ellenére csendes működés jellemzi. Gyönyörű ezüst ház fekete kijelzővel és fényes számokkal – a leolvasott értékek még 3 m távolságból is jól láthatók. A kazán 0 %-os nyomáson működik.8-tól 6-ig.0 atm és 75º-ra melegszik fel.

Azért vettük be a minősítésbe, mert a készülék jól működne egy kétfős család számára, ahol gyakran látogatják a rokonok (felnőtt gyermekek, unokák, szülők). A gyűjtőtartály belseje két független részre van osztva, külön fűtőtestekkel. Takarékos üzemmódban csak az egyik oldal működik, így csökkentve az energiafogyasztást. Maximális esetben mind a 80 liter 153 perc alatt felmelegszik, ami 4 felhasználó igényeit fedezi.

Előnyök

 • az RCD jelenléte;
 • a beállított hőmérséklet fenntartását ellenőrzi;
 • víz nélkül nem kapcsol be;
 • Biztonsági szelep és túlmelegedés elleni védelem;
 • a burkolat könnyen tisztítható;
 • Nincs recsegés hűtés közben.

Hátrányok

 • Mechanikus teljesítménybeállítás;
 • Zománcozott tartály;
 • túlárazott.

Gorenje OTG 50 SLSIMB6/SLSIMBB6

Értékelés: 4.5

Gorenje OTG 50 SLSIMB6/SLSIMBB6

Az elektromos vízmelegítő egy téglalap alakú dobozban készül, 50 literes tárolókapacitással, ami 1-2 ember mosásához elegendő. Csatlakozócsatlakozók a burkolat alján. A fűtőtest fekete vagy fehér színben kapható, így könnyen illeszkedik a belső térhez. A 2000W-os teljesítmény 115 perc alatt 75º-os hőmérsékletre melegíti a folyadékot. Magnézium anóddal és visszacsapó szeleppel védett zománcozott tartály.

A modellt az elektronikus és mechanikus alkatrészek megbízható és egyszerű működése miatt értékeltük. A panel ajánlott pozíciója 55 fok, hogy a hígítás figyelembevételével szép meleg áramlást kapjon. Figyelembe kell venni a ház felszerelését is – ez lóg egy előre csavarozott a falra lemez, amely nem igényel üti a lyukakat és a pontos mérés a középponti távolságot.

Előnyök

 • megfizethető ár;
 • hosszú élettartam;
 • fagy- és túlmelegedés elleni védelem;
 • könnyű súly 24 kg;
 • könnyű összeszerelés.

Hátrányok

 • nincs az aktuális hőmérséklet kijelzése;
 • Zománcozott falak;
 • mechanikus kapcsoló további beállítások nélkül;
 • nincs RCD.

Electrolux EWH 30 Formax

Értékelés: 4.4

Electrolux EWH 30 Formax

Kompakt modell 30 literes tárolótartállyal és 2000 wattos fűtőelemmel. A gyártók ECO üzemmóddal látták el a készüléket, hogy takarékoskodjon az árammal. A 2 fűtőelem nem érintkezik közvetlenül vízzel a “száraz” konstrukciónak köszönhetően. Közvetlenül a mosogató fölé szerelhető a konyhában vagy a fürdőszobában, a készülék nem zavarja, és szépen illeszkedik a belső térbe. Ha a központi rendszerben vízkimaradás van, a készülék meleg vizet bocsát ki a fogyasztó számára, de addig nem fűt, amíg el nem éri a minimális nyomás 0.8 atm, és ezért megérdemelt helye van a biztonsági rangsorban.

Nagyszerű lehetőség a meleg víz elrendezéséhez a konyhában vagy egy személy mosdásához. 2 kW-os teljesítményével gyorsan felmelegíti a hangerőt és takarékos üzemmódba kapcsol. Az eredmény aktív használat esetén 24-40 kW villamos energiát fogyaszt hetente.

Előnyök

 • vonzó ár;
 • gazdag védelmi csomag (RCD, túlmelegedés elleni védelem, nyomáscsökkentés, anód);
 • gyors fűtési funkció;
 • kompakt méret 344x545x359 mm
 • gyors standard fűtés.

Hátrányok

 • zománcozott bevonat;
 • mechanikus vezérlés;
 • nem jeleníti meg az aktuális beállításokat.

Ariston ABS VLS EVO PW 50 D VLS EVO PW 50 D

Értékelés: 4.3

Ariston ABS VLS EVO PW 50 D VLS EVO PW 50 D

Az akkumulációs kazán 50 literes térfogatú, amely a versenytársaknál gyorsabban felmelegszik a két fűtőelemnek köszönhetően, amelyek teljes kapacitása 2.5 kW. Az acéltartály AG anyaggal van bevonva+. Ez egy új generációs, ezüstionokat tartalmazó kompozit zománc. Ez a felület jobban ellenáll a korróziónak, és emellett fertőtleníti a vizet. Az elektronikus vezérlés érintőképernyős, a hőmérsékletet 5 fokozatban, 40 és 80 fok között lehet beállítani. Pontosabb beállítások a “+” és “-” gombok segítségével állíthatók be. Az Eco üzemmód optimális energiaköltség-megtakarítást biztosít. A vélemények alapján a tulajdonosok elégedettek a vízszintes falra szerelés lehetőségével, amellyel hasznos helyet takaríthatnak meg a fürdőszobában, mivel a vízmelegítőt a mennyezet alá helyezik. A vásárlók a hosszú hőtartást és a gyors felmelegedést is megjegyzik.

A fűtőberendezés azért érdekes, mert 80 fokos hőmérsékletű vizet tud melegíteni, amikor az analógok – csak 70-75 º C-ra. Minden kis tároló kazán “szin” a víz gyors lehűlésével az aktív kivonás során. Itt, másrészt, mivel a kezdetben erősebb fűtés, a víz a keverőből a kimenetnél hosszabb lesz 35 fokos hőmérsékletű (több lesz a hideggel keverve a hígításhoz és kevesebb pazarolt forró).

Előnyök

 • gyors felmelegedés;
 • intuitív gombjelölések a panelen;
 • a kijelző nem túl fényes;
 • 0 %-os bemeneti nyomáson működik.2 bar;
 • nem kapcsol be víz nélkül.

Hátrányok

 • Néhány tartály 2 év után szivárog – hibás illesztések (garanciális).

Thermex Champion ER 50V

Értékelés: 4.2

Thermex Champion ER 50V

450x530x470 mm-es kisméretű vízmelegítő kiváló minőségű szigeteléssel, amely hosszabb ideig megőrzi a hőt. A felhasználó elektromos meghibásodástól való védelme érdekében a készülék rendelkezik egy hibásáramú készülékkel (RCD), de azt a tápkábelen kell elhelyezni. Az 1500 wattos fűtőtestek gazdaságosak (1 óra folyamatos működés 1.5 kW) és ugyanakkor termelékeny (akár 30º/óra). Az alatta lévő fényjelzés az aktív vagy passzív állapotról tájékoztat.

Erős belépő a ranglistán az egyszerű felépítésnek és a hőmérőnek köszönhetően. Költségvetése ellenére a tárolótartály falai üvegkerámiával vannak bevonva, így jobban védettek a korrózióval szemben, mint az ebben az árkategóriában található társaik.

Előnyök

 • sokáig tart a lehűlés;
 • A külső fal nem fűtött;
 • üvegezett agyag edény bevonat;
 • több kivételi ponthoz alkalmas.

Hátrányok

 • csúnya gömb alakú kialakítás;
 • 95 perc alatt 50 litert melegít fel;
 • A vezetékre szerelt RCD terjedelmesnek tűnik;
 • Horgonycsavarok és lefolyócső nélkül kapható.
Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Cybulya Guculka

Helló mindenkinek! Én vagyok Cybulya Guculka, és nagy lelkesedéssel osztom meg szenvedélyemet a háztartási gépek javításával és telepítésével kapcsolatban. Ennek az oldalnak az írójaként engem a technológia iránti szeretetem és a vágy hajt, hogy segítsek másoknak megérteni és megoldani a gépeikkel kapcsolatos problémákat.

Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: