9 legjobb axiális ventilátor

Oroszország számos részén nyáron perzselő hőség uralkodik. És ha ez az időszak rövid, a vásárlás egy axiális ventilátor a legjobb módja annak, hogy hűtse a szobát. Népszerű a lakástulajdonosok és az irodai dolgozók körében egyaránt. A ventilátorok előnyeit megfizethető árnak, kompakt méretnek, manőverezhetőségnek tekintik. A hazai piacon a modellek széles skálája létezik, különböző költségekkel és jellemzőkkel. Szakértőink tanácsai segítenek a potenciális vásárlóknak kiválasztani a legmegfelelőbb készüléket.

Kiválasztási útmutató

ventilátor típusa. Az axiálventilátorok a telepítési mód és a telepítési hely szerint több csoportra oszthatók.

 1. A legkompaktabb és legjobban manőverezhető kézi műszerek az asztali modellek. Nem túl erősek, de olcsóak és suttogóan csendesek. Az alkalmazási terület kis helyiségekre vagy az épületen vagy helyiségen belül korlátozott területre korlátozódik.
 2. Az álló modellek lenyűgözőbb méretekkel rendelkeznek. Nagyobb teljesítményűek, és elforgatható dőlésszögű mechanizmussal rendelkeznek, amely lehetővé teszi az egész helyiség egyenletes felfrissítését. A készülék könnyen áthelyezhető egy másik helyiségbe.
 3. A mennyezetre szerelt ventilátorok a legerősebbnek számítanak. A mennyezethez rögzítve, gyakran a gyártó által lámpatestekkel kombinálva. Ezeket a modelleket gyakran kiskereskedelmi pavilonokban vagy irodákban helyezik el.

Vezérlési jellemzők.A kényelmes beltéri klíma biztosításához vagy egy zárt térben néhány fontos beállításra van szükség.

 1. Szinte minden ventilátor rendelkezik változó fordulatszám-szabályozással. Több üzemmód lehetővé teszi a légáramlás optimalizálását a környezeti hőmérsékletnek megfelelően. Egyes modellek mechanikus lépcsőkapcsolóval, a kifinomultabb készülékek elektronikus vezérléssel rendelkeznek.
 2. Forgatható és dönthető mechanizmusok a légáramlás kívánt helyre történő irányításához. És míg a forgási szög akár 180 fokos is lehet, a ventilátor akár 0 fokig is dönthető…45 fok.
 3. Hasznos beállítás lenne az állvány magasságának megváltoztatása. Ennek beállításához teleszkópos szerkezetet használnak.

További jellemzők. A mai ventilátorokban számos olyan kiegészítő funkciót talál, amelyek kényelmessé teszik a működést.

 1. Az időzítő lehetővé teszi a be-/kikapcsolási idő beállítását. Jó lesz hazajönni a munkából, és a szobában a ventilátor már frissíti a levegőt.
 2. Távirányító – így a kanapéról vagy az ágyból is vezérelheti azt. Az ilyen eszközök megkönnyítik a fogyatékkal élők életét.
 3. Ha a ventilátort egy “intelligens ház” rendszerhez választják, akkor a készülék szerves részét kell képeznie a Wi-Fi-nek. Ezzel az opcióval a ventilátort egy okostelefonos alkalmazáson keresztül vezérelheti.
Olvasson tovább  Jellemzők és titkok kiválasztása a Forcener fúrók

Hangszint.A ventilátor zajszintje lehet a legfontosabb tényező a megfelelő ventilátor kiválasztásánál. A műszaki leírásokban a gyártók ezt az értéket decibelben (dB) adják meg. Sok felhasználó a 30-50 dB-es tartományt tartja ideálisnak. De mindenkinek más a küszöbértéke, és a névtáblán megadott zajszint nem mindig felel meg a valóságnak. Tehát nem ésszerű, hogy tanulmányozza a tulajdonosok véleményét a tematikus fórumokon.

Az expertology magazin szerkesztői, a rankqa szakértőivel együttműködve

  A 9 legjobb axiális ventilátort választottuk ki a felülvizsgálatunkban. Mindezek a modellek országszerte kaphatók az üzletekben. Az expertology magazin orosz ügyfeleink visszajelzései alapján választotta ki a legjobb helyet, ahonnan válogathatunk.

  Top Axiális ventilátorok rangsorolása

  Jelölés hely termék neve ár
  A legjobb padlóra álló axiális ventilátorok 1 Xiaomi Mijia DC inverter 5 500€
  2 Tefal VF4110F0 5 990€
  3 Electrolux EFF-1000i 3 990€
  4 AEG VL 5606 WM 3 090€
  5 Zanussi ZFF-907 2 150€
  6 Ballu BFF-805 1 930€
  A legjobb asztali axiálventilátorok 1 Soler Palau ARTIC-305 N GR 3 590€
  2 Maxwell MW-3547 1 290€
  3 Scarlett SC-DF111S06 1 120€

  Felső emeleti axiális ventilátorok

  A padlón álló ventilátorok egyenletesen elosztott légáramlást biztosítanak az egész helyiségben. A legtöbbjük forgatható kialakítású, választható munkamóddal, a magasság beállításának lehetőségével. A szakértők több hatékony modellt emeltek ki.

  Xiaomi Mijia DC inverter

  Értékelés: 4.9

  Xiaomi Mijia DC inverter

  A legmodernebb padlóventilátor a felülvizsgálatunkban a Xiaomi Mijia DC Inverter modell volt. A kínai gyártó piacvezető az intelligens háztartási készülékek terén. a készülék Wi-Fi opcióval van felszerelve, amelynek köszönhetően az okostelefonon lévő alkalmazáson keresztül vezérelhető. A szakembereknek tetszett a friss szélhatás, amelyet a forgás intenzitásának percenkénti változtatásával hoznak létre. A forgatható rész 120 fokban dönthető, a kefe nélküli villanymotor biztosítja a motor fordulatszámának egyenletes növelését vagy csökkentését. Energiahatékonyság és alacsony zajszint (33dB). A modell megnyeri a talapzat felső lépcsőfokát.

  A felhasználók elégedettek a tömörséggel, a működés automatizálásának lehetőségével és a kellemes, természetes széljárással.

  Előnyök

  • a Wi-Fi lehetőségét;
  • csendes működés;
  • kényelmes hűtés;
  • alacsony energiafogyasztás.

  Hátrányok

  • nem találtak.

  Tefal VF4110F0

  Értékelés: 4.8

  Tefal VF4110F0

  Sok pozitív értékelés találkozik a runet-ben a Tefal VF4110F0 ventilátor munkájával kapcsolatban. A szakértők a termék számos előnyét emelték ki. Először is, a készülék elegáns megjelenéssel vonzza az elegáns megjelenést, amely nem rontja a belső tér harmóniáját. Maximális fordulatszámon történő munkavégzéskor (akár 60 köbcenti. m/min) a ventilátor stabilan tartja a helyzetét. A felhasználók és szakértők nem tettek észrevételeket a vietnami gyártmányú termékek minőségével kapcsolatban. A biztonsági háló megakadályozza, hogy tárgyak vagy állatok kerüljenek a munkaterületre. Egy speciális biztosíték megakadályozza a ventilátor túlmelegedését többórás működés esetén azáltal, hogy automatikusan kikapcsolja a tápellátást.

  A tulajdonosok kedvelik a ventilátor stabil alapját, a hűtési hatékonyságot, a nagyméretű vezérlőgombokat. De a fényes lábon látszanak a kezek nyomai.

  Előnyök

  • Jó erő;
  • elegáns megjelenés;
  • stabilitás;
  • kiváló minőségű összeszerelés.

  Hátrányok

  • Foltálló lábszár bevonat.

  Electrolux EFF-1000i

  Értékelés: 4.7

  Electrolux EFF-1000i

  Ahhoz, hogy hozzon létre egy kellemes légkört a szobában nyáron segít padlóventilátor Electrolux EFF-1000i. Dönthető és forgatható funkciók a légáramlás kívánt helyre történő irányításához. Szakértők, mint az elektronikus vezérlés, időzítő kijelző és távirányító. A svéd ventilátor zajszint tekintetében (akár 30 dB) jobb, mint a versenytársaké. A négyzet alakú talapzat megakadályozza a készülék felborulását működés közben. A gyártó fejlett funkcionalitással szerelte fel termékét, a fogyasztónak 8 sebességi üzemmódot kínálnak. A modell a felülvizsgálat bronz díjazottja lett.

  A hazai felhasználók szeretik a megjelenést, az elektronikus vezérlést, a robusztusságot és a robusztusságot. Hátránya a rövid kábel.

  Előnyök

  • stílusos design;
  • csendes működés;
  • elektronikus vezérlés;
  • gazdag funkcionalitás.

  Hátrányok

  • rövid zsinór.

  AEG VL 5606 WM

  Értékelés: 4.6

  AEG VL 5606 WM

  A legnagyobb teljesítményű (100 watt) AEG VL 5606 WM padlóventilátorral büszkélkedhet. A készülék egyszerű, a gyártó három sebességi módot biztosított, van egy dőlési funkció. A készülék működtetése mechanikus kapcsolóval történik. A szakértőknek tetszett a felhasznált anyagok minősége, a ventilátorház rozsdamentes acélból készült. Az erőteljes légáramlást 40 cm átmérőjű lapátok biztosítják. A termék előnyei közé tartozik a pontos összeszerelés, a stabilitás, a tartósság és a tartósság. A modell egy lépésre áll meg a díjkiosztó dobogótól.

  Sok tulajdonos véleménye van a Runet-ről, pozitív megjegyzésekkel uralkodó. A felhasználók dicsérik a ventilátort optimális ár-teljesítmény arányáért, stabilitásáért, jó védelméért. Hátránya a forgatható funkció hiánya.

  Előnyök

  • rendezett összeszerelés;
  • megfizethető ár;
  • stabilitás;
  • megbízhatóság.

  Hátrányok

  • nincs csavarási mechanizmus.

  Zanussi ZFF-907

  Értékelés: 4.5

  Zanussi ZFF-907

  Az orosz piacon a Zanussi ZFF-907 padlóventilátort a legkedvezőbb áron értékesítik. 55 wattos teljesítmény mellett a felhasználó 3 üzemmód közül választhat. A szakértők megjegyzik a modell stabilitását és a kiváló légcserét (2560 cu. m/h). A jó teljesítmény az aerodinamikus Direct Air lapátoknak köszönhető. A ventilátort egy erős ikerbordákkal ellátott rács védi. A magasság állítható a teleszkópos oszlopnak köszönhetően. Kiegészíti a képet a feltűnő Premium Black dizájnnal.

  Az orosz fogyasztóknak hízelgő a gyönyörű megjelenés, a védő rács, az erőteljes légcsere. Hátrányai közé tartozik a mechanizmus recsegése jobbra vagy balra történő elfordításkor.

  Előnyök

  • modern design;
  • alacsony ár;
  • stabilitás;
  • teleszkópos állvány.

  Hátrányok

  • az elforgató mechanizmus recseg.

  Ballu BFF-805

  Értékelés: 4.4

  Ballu BFF-805

  A TOP 6 legjobb padlóventilátor modell Ballu BFF-805 végén. A szakértők dicsérték a készülék magas szintű biztonságát, a stabil kerek alapot. A megerősített képernyő 2 merevítő bordával rendelkezik. A ventilátor kombinálja a megfizethető árat és az esztétikus megjelenést, a jó teljesítményt (45 watt) és az egyszerű kezelhetőséget. A gyártó lehetővé tette a magasság (1,3 m-ig) és a sebesség (3 üzemmód) beállítását. A ventilátor csendesen működik, a zajszint körülbelül 33dB. A versenytársak közül a modell alacsony súlyával (5 kg) tűnik ki.

  A tulajdonosok visszajelzései dicsérik a készüléket a hatékony hűtésért, a kiváló minőségű anyagokért, a robusztus konstrukcióért. Az orosz felhasználók gyakran panaszkodnak a zajos működésre.

  Előnyök

  • biztonság;
  • hűtési hatékonyság
  • elfogadható ár;
  • stabilitás.

  Hátrányok

  • zajos működés.

  A legjobb asztali axiálventilátorok

  Az asztali ventilátorok kompaktak és mobilak. Ideális a kényelmes mikroklíma kialakításához zárt térben. A szakemberek a következő eszközöket kedvelik.

  Soler Palau ARTIC-305 N GR

  Értékelés: 4.9

  Soler Palau ARTIC-305 N GR

  A spanyol asztali ventilátor a kiváló minőségű konstrukció, a nagy teljesítmény és a modern megjelenés miatt nyer a felülvizsgálatunkban. A szakértők dicsérik a 300 mm-es lapátátmérőjű univerzális levegőelosztó rendszert. A fogyasztó három forgási sebesség közül választhat, beállíthatja a dőlésszöget. Erőteljes 35W-os elektromos motor a nagy légcseréhez (1735 cfm). m/h). Kényelmes fogantyú a készülék hordozásához.

  A felhasználóknak tetszett a teljesítmény és a csendes működés kombinációja. Az első fordulatszám elérésekor friss mikroklíma jön létre, miközben a kellemetlen zajok elkerülhetők. A frissítő légáramlat maximálisan akár 5 méteres távolságban is érezhető.

  Előnyök

  • hatékony hűtés;
  • csendes működés;
  • kiváló minőségű kivitelezés;
  • Fenntarthatóság.

  Hátrányok

  • nem észleltek.

  Maxwell MW-3547

  Értékelés: 4.8

  Maxwell MW-3547

  Egyszerű működésű és kompakt asztali ventilátor a Maxwell MW-3547 modell. A versenytársakhoz képest alacsony energiafogyasztással rendelkezik (25 watt). A szakértők a készüléket irodai dolgozóknak vagy lakástulajdonosoknak ajánlják, ha helyi levegőmennyiséget kell hűteni a munkatársak vagy kisgyermekek zavarása nélkül. Mind a készülék teste, mind a ventilátor lapátok minőségi műanyagból készültek, két sebességi mód van. A dönthető és elforgatható funkciók biztosítják a maximális kezelési kényelmet. Az alacsony ár szintén vonzó vásárlási szempont lesz. A rajongó kap az ezüstérmet az értékelésünkben.

  A tematikus fórumok dicsérik a stílusos kialakítást, az alacsony árat, a kompakt méretet és a hosszú vezetéket. A hátrányok közé tartozik a működés közbeni zörgő zaj.

  Előnyök

  • alacsony ár;
  • tömörség;
  • alacsony energiafogyasztás;
  • hosszú zsinór.

  hátrányok

  • zörög bekapcsoláskor.

  Scarlett SC-DF111S06

  Értékelés: 4.7

  Scarlett SC-DF111S06

  A kényelem és a biztonság kombinációjának köszönhetően az asztali ventilátor a dobogó harmadik fokára állhatott fel. A szakértők szeretik az állítható dőlésszöget 0…30 fokos, forgatható mechanizmus (90 fokig), könnyen eltávolítható állvány. A modell ruhafogassal van felszerelve, ami növeli a készülék elhelyezési lehetőségeit. A gyártó gondoskodott a termék biztonságáról, egy védőháló megakadályozza, hogy tárgyak vagy háziállatok kerüljenek a pengék forgási zónájába. A készülék maximális teljesítménye 30 watt, a sebesség fokozatosan állítható (2 üzemmód).

  A felhasználók véleményeikben dicsérik a kellemes megjelenést, a biztonságot, a tömörséget és a könnyűséget. A hátránya, hogy nehéz eltávolítani a port a drótháló alól.

  Előnyök

  • elfogadható ár;
  • csendes működés;
  • Kényelmes forgatható rendszer;
  • stílusos design.

  Hátrányok

  • Nehéz eltávolítani a port a drótháló alól.
  Olvasson tovább  Melyek a gépek élesítéséhez, és hogyan választhatják meg őket?
Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Cybulya Guculka

Helló mindenkinek! Én vagyok Cybulya Guculka, és nagy lelkesedéssel osztom meg szenvedélyemet a háztartási gépek javításával és telepítésével kapcsolatban. Ennek az oldalnak az írójaként engem a technológia iránti szeretetem és a vágy hajt, hogy segítsek másoknak megérteni és megoldani a gépeikkel kapcsolatos problémákat.

Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: