Lépés: Jellemzők, típusok és működés

A lépcsők és a lépcsőfokok olyan szerkezetek speciális segédtípusai, amelyek képesek az emberi felemelkedési hozzáférést biztosítani a munka következő teljesítményével. A lépések különösen kényelmes eszközök, különböző területeken találták meg használatukat.

Ami?

A STEPLADER egy összecsukható lépcső, amely képes függetlenül állni anélkül, hogy támogatná. Ez a kialakítás kiterjedt, és számos feladat megoldására vonatkozik. Először is, az építési folyamatban használják, Hogy könnyen eljuthat egy bizonyos magassághoz. És a lépcsők is elengedhetetlenek A villanyszerelők számára. Az ilyen tevékenységi területek a feszültség és az elektromos áram veszélye alatt végzik munkáját, ezért speciális műanyagszerkezetek vannak, amelyek minden egyes szakaszban gumi szőnyegekkel vannak felszerelve.

A maláriumok gyakran alkalmazzák a lépcsőt a munkájukban. Ezek a kényelmes eszközök lehetővé teszik a vödör festékkel, amely hozzájárul a festési munka kényelméhez. Vannak olyan színek, amelyek széles lépésekkel rendelkeznek, köszönhetően, hogy a lábak ne fáradjanak meg ebben a munkában.

Jellemzők

A lépcsősítő funkcionalitását meghatározzák A tervezés jellemzői. A termék működési magasságát az emberi növekedés és a helyszín magassága alapján határozzák meg. A Legkisebb szélesség aránya a lépcső felső elemei között 11,5 hüvelyk vagy 29,21 cm. Minden lépcsőn kell lennie Fémhúzó Méretek és tartósság, amelyek elég a kiváló minőségű részekre.

A lépések előállítását kizárólag csúszásmentes hullámos anyagokból végzik. Ebben az esetben a platform szélessége 0,45 méter. A csúszó modelleknek tartalmazniuk kell a rögzítéshez szükséges lámpatesteket, amelyek megakadályozzák az ökör spontán bomlását a működés során.

Azok a modellek, amelyek kerekekkel rendelkeznek, a szabályok szerint a kastélyzárak kiegészülnek, A mozgás megkezdése. Egyrészes A lépések kis számú lépésekkel rendelkeznek, és ennek megfelelően alacsony tömeg, hosszúság és jó mobilitás. Magasságuk általában 4 métert ér el. Ezeket az egyszerű munka elvégzéséhez mellékletként használják.

A kétrészes létrák két összetételében vannak, lépésekkel. Vannak három szakaszú stepaderek, amelyeket sokoldalúság jellemez, és a rugalmas beállítás lehetősége.

Eszköz

Leggyakrabban a lépcsősállomány 2 vagy 3 szakaszból áll, amelyeken 6-8 lépés található. A részek áthelyezhetők és összekapcsolhatók egymáshoz horgokkal és bilincsekkel. A fém állványokhoz való rögzítési lépések szegecsekkel fordulnak elő. A fémszelet általában műanyag borítja.

Mint a maga lépések,őket A felületet hullámosnak kell lenniük. Néha a hullámosságot egy gumi bevonat jelenléte váltja fel, amely megakadályozza a csúszást. A lépcsőház lábakkal van felszerelve, amelynek köszönhetően képes megbízhatóan állni. A biztonság javítása érdekében gumi tippeket vagy puha műanyagokat kell tartalmaznia. A lehető legmagasabb üzemi magasság megszerzéséhez a lépcsőn a lépcsőházba kerül, a kötőelemek építésével.

A termék további elemeihez Számos részletet tulajdoníthat.

 • Felfüggesztett platformok. A horgok használatával ez az elem speciális könnyedséggel csatlakoztatható. A felfüggesztett terület egy további láb támogatás, és a készlet táblázatként is használható. A design felületét műanyag vagy hullámos gumi borítják.
 • További referenciaeszközök. Ezekkel az elemekkel növelheti a további stabilitást elősegítő lábak szélességét. A hordozók rögzítését zárójelek és csavaros rögzítések segítségével végzik. Ezeknek az eszközöknek műanyag és gumi fúvókái vannak, amelyek megakadályozzák a csúszást.
 • Rothadt hosszabbító. Ezek a szerelvények egy egyenetlen felületen dolgoznak. A rögzítésük csavarokkal az állványok alapjával történik.
 • További szerelvények a lábakhoz. A görgők a lépcsős mozgás érdekében vannak felszerelve.
 • Perila. Ezeknek az elemeknek a fő célja, hogy könnyen felmászhat a tervezésre, és elmegy belőle. A korlátok kerek vagy lapos formában lehetnek, és egy konzol segítségével vannak felszerelve.
 • Rakományok horgok lógott a lépcsőkön, állványok, és lehetővé teszi, hogy a vödröket vagy a fiókokat leltárral akasztja.

Mi a különbség a lépcsőn?

Szükség esetén javítsa a javításokat a szobában vagy az építési munkákhoz érdemes lépcsőházat vagy lépcsőt használni. Anélkül, hogy ezek a tervek elérnének a mennyezetre vagy a tetőre, csak irreális. Az építés típusának döntése, amely érdemes megvásárolni, pontosan meg kell határoznia a célokat és célokat. A kis apartmanok kényelmetlen lakóit a szakmai lépcsők használják, így egy ilyen helyzetben érdemes előnyben részesíteni a szokásos létrát. Az első lehetőség az ország házakra emlékeztet, A tőkekjavítások lebonyolítása, gyümölcstermékek gyűjtése.

A STEPLADER jellemzője tartósság, tömörség és stabilitás, valamint a jó mobilitás, Mit tudsz mondani a lépcsőn, hogy nem könnyű átutalni a helyszínről.Kétoldalú lehetőség Hasznos az emberek, akik egy párban dolgoznak, nincsenek ilyen lehetőségek a lépcsőn. Vannak olyan stepaderek is, amelyek a szekerekben átalakulhatnak, és ha szállítják.

A szerkezetek kialakítása különböző lehet, és az alumínium és az acél opciók nagyon népszerűek.

A lépcsődel ellentétben, Lépcsők lehetővé teszik a személy számára, hogy több emelethez hasonló magasságig emelkedjen. Ugyanakkor a lépcsősök képességei csak több méterrel korlátozódnak. A létrák egyedülállóak és többszörösek lehetnek. Csak a függőleges felületre való rögzítéssel lehet használni.

A legtöbb esetben a lépcső gyártásának anyaga alumínium. Ezek az eszközök a szabadban használhatók, míg a telepítés egyenetlen és instabil felületeken lehetséges.

Nézetek

A mai napig a fogyasztó széles választékát kínálja a lépcsőn. Különböző kritériumokba sorolhatja őket.

 • A lépések helyszíne szerint A tervek egyoldalúak és kétoldalúak.
 • Formában és eszközben Swirling megosztva:
  1. klasszikus egy telepített munkapaddal;
  2. A-alakú;
  3. M-alakú vagy összecsukható csírázási transzformátorok, akik szakértőket használnak;
  4. Univerzális visszahúzható szakaszokkal, letelepedhetők és teleszkóposra terjedhetnek ki.

 • Az anyag típusával Termelés.
 1. Fából. Az ilyen létrák nem tekinthetők elég praktikusnak, mint a környezeti tényezők hatása miatt. Ezenkívül nehézkesek és nem használják, ha 100 kilogrammot terhelnek.
 2. Fém. Az ilyen modelleket biztonságosabbnak tartják, köszönhetően az acélból, valamint a vascsövekből. Ez a fajta design sokat mér, és elegendő összessége is összecsukható.
 3. Alumínium. Ezeket tömörség, praktika jellemzi, könnyű, fenntartható és mobil.
 4. Kombinált. Ez a fajta lépcsőn egy lépcsővel és állványokkal rendelkezik különböző anyagokból.

 • A lépések számával. Ez a jelző meghatározza a termék magasságát. A lépések közötti távolság 0,25 méter.
 1. Low STEPLADERS 2-3 lépésből áll, kompakt és a mindennapi háztartási használatra szánták, a könnyűség és a megbízhatóság jellemzi.
 2. Nagy lépcsőfokú 4 és több lépése van a tervezésükben. Nyereség, hogy használja őket a magas mennyezetű szobákban, vagy szabadtéri munka elvégzése során.

A célból vannak termékek:

 • kert;
 • építésre;
 • az elektromos ipar számára;
 • Festési és javítási célokra használják.

A létra használatának jellegével:

 • Mobil;
 • hordozható;
 • Pöttyös.

Különösen népszerű a kerítéssel, a kerekekkel, kétoldalas, megerősített, a tetőn való munkához.

Hogyan válasszunk helyesen?

Mivel a STLADDER hasznos leltár, amely szinte elengedhetetlen a háztartási szférában, a választásának komolyan kell venni. Miután megvásárolt egy kiváló minőségű eszközt, amely megfelel az előtt álló összes feladatnak, jó segítőt kaphat a mindennapi munka elvégzéséhez. A stabilder kiválasztásakor nem szabad megkerülni a következő tényezőket:

 • a munkaplatform rögzítőinek minősége;
 • a gyártási anyagok vastagságának és minőségének betartása;
 • olyan eszközök rendelkezésre állása, amelyek megakadályozzák a felborulást és a siklótervet;
 • a 25 centiméteres lépések betartása;
 • A kerítések és a 150 centiméter magasságú modellek felszerelése;
 • a megkönnyebbülés vagy gumírozott felület jelenléte, amely hozzájárul a modell stabilitásához és annak földeléséhez;
 • A lépések rögzítésének minősége, a legjobb megoldás az, hogy indukálja őket a rackben, nem teszi lehetővé a tervezés megszakítását, és a legmegbízhatóbbnak is tekinthető;
 • Nincsenek burr, chipek és repedések egy fémfelületen.

A fő kritériumok, amikor a lépcsőházat választják Fenntarthatóság, mobilitás, összeszerelés minőség, alkalmazásbiztonság és könnyen használható. A GOST alatt előállított tervek a legmegbízhatóbbak, így a vásárláskor jobb, ha jobban adhat nekik. A vásárlás előtt a felhasználónak el kell döntenie a lépcsőhöz szükséges magasságáról, mivel a magasabb modell megvásárlása többet fog fizetni. Ezenkívül a nagy tervek nagy teret igényelnek tároláskor.

Attól függően, hogy hogyan és hol lesz a tervezés, akkor válhat a tulajdonos a professzionális és háztartási lépcsős. Otthoni használatra Ne vásároljon professzionális eszközt, mivel meglehetősen magas lesz. Elegendő háztartási lépcsőn lesz, amelyet a mobilitás jellemez, és egyszerű és egyszerű.

A szélesebb körű felhasználási területekre Érdemes figyelmet fordítani a szakmai modellekre. A sokoldalú létra, például teleszkópos, amelyeket fel lehet használni, hogy végre a különböző feladatokat lesz méltó lehetőség.

A fogyasztók szerint a leggyakoribb opció ma transzformátor létrák. Kis méretűek, praktikus, kompakt, többfunkciós és könnyen használhatóak. Az ilyen kiigazítások meglehetősen gyakoriak a termelésben.

Ha a STEPLADDER-t kerti munkákra vásárolják, érdemes figyelmet fordítani a hegyes lábakkal való opcióra. De a házi feladatokért érdemes megállítani a választásokat a lábakon lévő gumi kupakokkal, az ilyen eszközök nem csúsznak. Gyakori mozgások esetén vásárolhat olyan tervezést, amely kerekekkel van felszerelve. Jobb, ha a modellt a korlátozó övek kiegészítik, az ilyen jellemző megakadályozza a termék előre nem látható összecsukását.

Működési szabályok

Úgy tűnik, hogy nincs semmi bonyolult a STLADDER használatában, de még mindig nem sérti a működésének szabályait. A felhasználónak emlékeznie kell a következő pontokra:

 • Ne lépje túl a terv megengedett terhelését;
 • Ne mozogjon túl aktívan, valamint elkerülje a túlzott mellékterhelést a lépcsőn;
 • Ne mászjon a felső lépésekre, ha a modellnek nincs munkatapálya és korlátja;
 • korlátozza a gyermekek kialakításához való hozzáférést;
 • A STEPLADER-t csak kényelmes cipőkhöz kell kihasználni;
 • Azok a tételek, amelyek a magassághoz képest nem lehet nagy súlya;
 • A lépcsőház tárolása szigorúan az utasításoknak megfelelően kell lennie.

        Továbbá a felhasználónak emlékeznie kell arra, hogy a létra használata előtt gondosan ellenőrizze a károkat és a hibaelhárítást. A sérült kialakítás működése szigorúan tilos. A STEPLADDER felszerelését sima és rögzített felületeken kell elvégezni. Változtassa meg a szerkezet helyét, ha rajta van, lehetetlen, és a készüléket kizárólag a lábakon kell felszerelni.

        A lépcsősnek nevezhető Univerzális és szükséges dolog minden otthonban: nemcsak a kertészeti munkákban, hanem a javításban, az építkezésen, valamint számos háztartási probléma megoldására is alkalmas.

        Hogyan válasszunk létra, megmondja a következő videóinkat.

        Értékelje a cikket
        ( Még nincsenek értékelések )
        Megjegyzések hozzáadása

        ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: