Burgonya szemek ültetése

Előbb-utóbb, a burgonya ültetése, a vágy, hogy kipróbáljon egy új módot a gazdag betakarítás növelésére, vagy növeli a vetőmagot. A burgonya ültetésének egyik alternatív lehetősége – a szemével.

Jellemzők módszer

Szem – két vagy három töltött vesék mellett helyezkedik el, amelyek kényelmes körülmények között, kényelmes körülmények között küldhetők. A vesebetegek néhány fajtája kis mélyedésekben van, amelynek a fajta a szemekhez hasonlít. De ezeknek a depresszióknak a jelenléte egyáltalán nem szükséges.

A gumók megjelenésének javítása érdekében simább, hogy egyszerűsítse a tisztítási folyamatot, a fajták azokból származnak, amelyekből a tarló vese a felszínen van. Még a dombokkal rendelkező fajták is vannak. A szemek színével eloszthatók, és összefonódhatnak a felülethez.

Egy másik megkülönböztető jellemző – az ívelt jelenlét. Ez a határ egy lapos lap, azt is nevezik a lap heg.

A szemek egyenetlenül szétszóródtak a gumó felszínén. Legkevésbé a kettősponthoz való kötődés helyén. És azonnal megtalálhatók a tetején – itt vannak a leginkább életképesek, képes erős hajtások megadására. Ezenkívül a szemek helyszíne szerint megítélheti, hogy a burgonya a földön helyezkedjen el – a Föld felszínére nézve, több lesz a fordítottnál.

A szemmel való leszállás következtében a burgonya bokrok előnyösebb anyagokat és ásványi anyagokat kapnak, jobban fejlődik és jó betakarítást ad egy rövidebb időszakra. Összehasonlításképpen, az egész gumók leszállása esetén az első hajtásokat kapják. Igen, és a Tuber maga nem befolyásolja nagymértékben a hozamot, és egyes esetekben még a rothadás és más betegségek előfordulásának forrásává válik.

Így megjegyezhetjük a módszer több pozitív oldalát.

 • A vetőburgonya áramlásának ismerete.

 • Egy korábbi és bőséges betakarítás megszerzése.

 • A magvalap javításának képessége, és akár új fokozatot is visszavonhat.

Ha nem veszi figyelembe a vontatott erőket a szem elválasztására és leszállására, ez a módszer igazolja magát. A szemek használata esetén egy fajta burgonya bokor átlagosan 4-5 kg ​​betakarítást adhat.

Kiképzés

Ahhoz, hogy gazdag burgonya betakarítást kapjon, előre kell vigyáznia a magvakról. Ha a webhelyéről a gumókról beszélünk, el kell készülniük az ősszel – Válassza ki, száraz, ismét dobja ki a kétes és küldje el a tárolás.

A tavaszi gumók szintén szükségük van. Ez a szakasz nem egyszerűen elindítja a természetes belső folyamatokat a gumókban, hanem lehetővé teszi, hogy ismét megnézze a magalapot, hogy azonosítsa a nem megfelelő burgonyát. Ha a foltok a burgonyán jelennek meg, a rágcsálók rothadásának nyomai – el kell távolítani. És még ez sem adhat abszolút bizalmat, hogy minden kirakodás megszűnik. Ehhez a vetőburgonyát át kell adni egy magasabb hőmérsékletű és szétszórt fénybe. A gumókat sekély, szellőző dobozokba kell helyezni, és rendszeresen megváltoztatni őket helyeken. Ha zöld, ne féljenek – ez lehetővé teszi számukra, hogy ellenálljanak rágcsálóknak és néhány betegségnek.

Elméletileg használhatod az összes szemet, de jobb, ha csírázott vese. Ez a folyamat felgyorsítható.

 • Egy héttel a pincéről való átvitel után, hogy felfüggesztjük a nedves fűrészplementekkel, és periodikusan splash a fiókok vízzel. Fel fogja gyorsítani a gyökerek megjelenését a palánták közelében.

 • Helyezzük a vetőburgonyát két napig a szobában, a +14 fokos hőmérsékleten, majd növelje +20-ra.

Ezen intézkedések mellett lehetetlen elhanyagolni a biokémiai gyógyszereket. A gumók kiválasztása után a “fitosporin” vagy “circon” -t kezelheti – a csúcsok bakteriális és gombás betegségeitől. Nem különbözõtlenség esetén a mangán és a réz erdei helyettesíthető.

És annak érdekében, hogy megvédje a leszállást a Colorado bogárból és a Wirecementből, a rovarölő szerek “Tabu”, a “Prestige” és az “Aktar”.

Hogyan kell ültetni?

A burgonya szeme két esetben használható:

 • földet földbe, vagy bármilyen más hordozóval analógiával az egész gumókkal;

 • Használja a palánták növekedését.

Először is, a szemek vágása a kirakodáshoz használható. Általában a gumó egy részével együtt vágnak le: a felszínről szétválasztják a szeleteket, osztják a szeletekre, vagy kivágják a kúp formájában. Eléggé súlyozták 5-10 grammot. A legfontosabb dolog az, hogy a vesék az elválasztott részen vannak. Ezután, hogy megakadályozza a burgonya betegségeket, az összes szakasz kissé felhalmozott hamu és szárított, de használható.

Csakúgy, mint a szakaszok, használhatjuk burgonyatisztítást. Ezt az opciót a leggazdaságosabbnak tekintik, megkapta a katonai és háború utáni időpontban elosztását. Azonban még most is használhatók. A tisztítás jobb, ha az ország kezdete előtt két vagy három hónappal elkezdi gyűjteni. Szemekkel választjuk a bőröket, és az alagsorban vagy a pincében bármely felületen helyezzük el, az esetlegesen permetezzük a vizet és fedjük le egy ruhával, hogy ne száradjanak teljesen. Ha a szoba hideg, akkor két héttel a kiszállást megelőzően a melegebb helyre költözhet, hogy felébredjen. Ha a burgonyapartalmat nem rendezték, a csírázott szemek azonnal kiválaszthatók a leszállás előtt.

A helyszíni munka a fagyok vége után indítható, a Hydrometeorológiai Központ előrejelzésére összpontosítva. A déli régiók esetében április közepe alkalmas az északi – május elejére. Az elkészített anyagot legalább 30 cm távolságban lehet a kutakba, és a sorok között – 60-70 cm. A műtrágyák a kutak, a hamu, a nedves vagy azophoszka alján haladnak, majd ismét a Föld és a szem rétegei.

A kétségek okai két darabot lehetnek a lyukba, rövid távolságra egymástól. A leszálló mélység nem haladhatja meg a 10 cm-t.

Általános szabályként a palántákat nem táplálják az élelmiszeren, hanem a következő évben a vetőmag alapítvány reprodukálására. A termesztése érdekében mind a kiszámíthatatlan szemeket, mind a hajtásokat használhatja.

 • Festetlen szemek. 5-7 cm-es, egymás után 5-7 cm-re vannak elhelyezve, majd elaludt 2 cm-rel a tetején. Ahogy a földnek heost hozzá kell adnia.

 • Rostika. Kis kelbimbók (legfeljebb 5 cm) Szükséges, hogy a gumó közül a kis kiömlőnyílás, hosszú (több mint 12 cm) 2-3 részre osztható, és bármilyen stimuláló gyökér kenhető. Amikor tervezi, elmélyít egy harmadik az elkészített földön

Későbbi ellátás

Leszállás után a burgonya viszonylag kevés erőfeszítést igényel.

 • A hajtások növekedésének megkönnyítése, valamint a víz és a levegő keringésének biztosítása érdekében a talajnak szükségszerűen laza kell lennie. Az első alkalommal, amikor legkésőbb két héttel a leszállás után kell elvégezni. Hogy a folyosó nem zavarja a gyomokat, ezt az eljárást minden héten meg kell ismételni, mint egy gyomirtás.

 • Amikor a csúcsok körülbelül 15 cm-ig nőnek, elkezdhetsz meríteni. A Földet a bokrokig melegítik, hogy kiderüljön egy kis Borger – szükség van a gumók kialakítására és védelmére. Jobb, ha az eső a nedvességet jobban megmentheti és megkönnyíti a Föld feldolgozását.

 • Az öntözés vonatkozásában a fő szabály érvényes – mérsékeltnek kell lennie, de rendszeresnek kell lennie. Szükségünk van a gumók deformációjának elkerülésére, mivel a hosszú shoughle után kapott nedvesség befolyásolhatja a növekedés megjelenését. Az öntözés jobb, ha este este, hetente kétszer.

 • Nem szabad elfelejtenem az etetésről. Különösen szükségük van az ültetés után, a virágzás ideje alatt, betegségek vagy kártevők károsodásával. A népi ügynökök között a kőris, trágya és csirke alom legnagyobb népszerűsége. A gumó oktatásának stimulálásához a kálium-műtrágyák és a szuperfoszfát szükséges. Jobb, ha folyékony formát hoznak az öntözéssel kombinálva. Ugyanezen célra az ammónium-nitrátok oldatát alkalmazzuk, de már a csúcsokon keresztül táplálják.

Különös figyelmet kell fordítani a csúcsok állapotára, mivel egyes betegségek jelentősen csökkenthetik a várt termésmennyiséget. Különösen a fitoofluorózis megnyilvánulásának megakadályozása érdekében a kirakodásokat évenként legalább 3-szor kell feldolgozni.

A burgonya leszállásához nézzük meg.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: