Eper elefánt

  • Szerzői: Nii Kerti Szibéria. M.DE.Lisenavenko
  • Íz: savanyú
  • A méret: Nagy
  • Súly: 9,6 – 28,3 gr
  • Hozam mértéke: Magas
  • Hozam: 7.13 – 8.73 T / ha
  • Az érés időzítése: Közepes
  • Célja: Univerzális
  • A bokor leírása: Erőteljes, kifogásolható, elterjedt, sűrű
  • Bogyó szín: piros, fényes

Lásd az összes jellemzőt

Gudders él a régiókban, ahol a zord éghajlat, felügyelni kell, mint a különböző eper, mint elefánt. Ez ellenáll a hideg és az éles hőmérsékletcsökkenésnek. Óvatos gondozással, összegyűjti az illatos bogyók jó termését.

A fajták eltávolításának története

A szerzők a csodálatos különböző eper volt tenyésztő FGBU Kutatóintézet Kertészeti Szibéria. M. DE. Lisavanko, ez történt a huszadik század közepén. Ez a fajta szonous és gyengéd névvel rendelkezik – elefánt.

A fajták leírása

Nem bejelentett fajta. A növények bokrok terjedtek, erőteljes, megvetés. A lombozat bőséges, a levelek nagyok, sötétzöldek, az életük közepes vastagságú, és a fogak a szélei mentén jól kiejtettek. A fajta eperje átlagosan 10-15 halvány rózsaszín bajusz. Sok virágzás van kialakítva a bokrokon. Azok a levelek alatt vannak, vagy egy magassággal. Fehér virágok vagy kissé krém. A bogyóknak univerzális célja van. Ezek alkalmasak fagyasztásra, konzerválásra.

Az érés időzítése

Az elefánt átlagos érésű eperfajtákra utal.

Régiók növekvő

A fokozatot a nyugati és keleti szibériai régiói termesztésére hozták létre. Jó fagyállósággal és aszályellenállással rendelkezik. Stern szibériai éghajlat elefánt nem fél.

Hozam

Nagyon hozamok. A végzett tesztek kimutatták, hogy 7,13-8,73 tonna eperet gyűjthetnek 1 hektárral.

Bogyók és ízük

Eper elefánt Étvágó vörös bogyók fényes felületével. Nincsenek szigorúan meghatározott bogyók formája, általában széles alakúak, nyak nélkül. Emlékeztesse a megjelenési fejét és az elefánt hatalmas fülét. Nagyon nagy bogyók, a csirke tojás mérete. Átlagos tömeg – 9,6-28,3 g. A különálló példák elérhetik a tömeg 100 g. A legnagyobb bogyók a nyár elején jelennek meg, amikor a gyümölcsözés kezdődik. Ebben az időszak végére a bogyók kisebbek.

Húsvörös, sűrű. Az aroma nagyon szép, eper, további jegyzetek nélkül. Íze szokatlan, savanyú édes. Cukor tartalom – 7,2% és savtartalom – 0,8%. A C-vitamin magas tartalma – 875,2 mg%. A bogyók kiváló ízléssel rendelkeznek – a kóstolási értékelés eléri a 4,7 pontot (ötpontos skálán).

A termesztés jellemzői

Az eper gondozása Ez a fajta egyszerű. Az indulási – öntözővezérlés egyik fő jellemzője. Az elefánt nem tolerálja a talaj nedvességét. A felesleges nedvességtartalmú bogyók savaként válnak. Valamint a felesleges víz a gomba betegségek növénykárosodásához vezethet.

Annak ellenére, hogy a fajta a szárazság stabilitása ellenére nem szükséges teljesen öntözés nélkül hagyni. Fontos, hogy arany közepét találjunk, elkerülve a túlzott vízhiányt. Az öntözés teljes hiánya miatt a bogyók zúzódnak és íztelenek, kellemetlen savval.

Az öntözés csepegtet. A vizet előre kell készíteni, a nap napjától mentes. Ha a hőt létrejöttek, és nincs eső, hetente kétszer öntözhetsz.

Ami a szamócát növeli, célszerű a mulcsot használni. Ez segít elkerülni a gyakori öntözés és a talaj lazítását. A mulcsozás segít elkerülni a bogyókat, mivel a bogyók nem érintik a nedves talajt.

Hely és talajelőkészítés kiválasztása

Szükséges kiemelni a Berry Solar helyet a telken. Kerülje a síkságot, ahol a víz kialakítható. Ártalmas és felületes talajvíz előfordulása.

A talaj előzetes, csepegtet, gyomnövényektől mentes. A talajnak semleges reakcióval kell rendelkeznie (pH 6-7). Ezért szükség esetén mész, hamu, kréta. Az eper elődek lehetnek hüvelyesek vagy uborka.

A bokrok alatt lévő gödrök 30-40 cm távolságban vannak. A sorok között körülbelül fél méter távolságra hagyja. A bokrok elég színesek, hogy elkerüljék a rothadás, az eper illeszkedés ritkán.

Az ültetési munka ősszel vagy tavasszal történik.

Beporzás

Obroat virágok. Pollen szenved rovarokat vagy szélet. Alárendelt

Nagyon jó beszélt fajták különböző típusú műtrágyák készítéséhez. Ez egy fontos agrotechnikai vétel. Az etetésnek köszönhetően a növény több virágokat bocsát ki, és a bogyók maguk is nagyobbak lesznek. Komplex ásványi műtrágyák használhatók, valamint komposzt vagy trágya.

Rugó, hogy nitrogéntartalmú műtrágyák, például karbamid.

A virágzás során a Potash műtrágyák jönnek. A kálium hozzájárul a bogyókban lévő cukor felhalmozódása és az eper íze javítása. Lehetőség van egy potash társunkat (20 g műtrágya) vagy kálium-szulfátot adunk a csökkent vízvödör vízvödébe (a vízvácsban, 30 g anyag feloldódik). A levelek permetezésére szolgáló eljárás alkalmas potash sósavval (25 g anyagot feloldunk egy vödörben). Szeptemberben ajánlott trágya vagy hamu készítése.

.T03 a {szín: # 000; Szöveges dekoráció: aláhúzás; } .T03 A: Hover {szín: # cf2933; } .T03_col1 {kijelző: inline-blokk; Box-méretezés: Border-Box; Szélesség: 510px; Függőleges igazítás: Top; Padding-Right: 50px; } .T03_col2 {kijelző: inline-blokk; Szélesség: 480px; } .T03_main {Font-Méret: 14px; Szöveghez igazítás: maradt; } .T03_item {kijelző: inline-blokk; Box-méretezés: Border-Box; Szélesség: 50%; Betűméret: 14px; / * Padding-Bal: 20px; * / Text-Align: maradt; Függőleges igazítás: Top; } .T03_item_image, .T01_main_image {magasság: 80px; } .T03_item_image img, .T03_main_imagem img {kijelző: inline-blokk; Magasság: 100%; } .t03_main_title {margó: 10px 0; Betűméret: 16px; Betűtípus: merész; } .T03_item_title {margó: 10px 0; Betűméret: 16px; Betűtípus: merész; } / * .T03_item A, .T03_main a {szín: # 3D8901; } * / .T03_main_text, .T03_item_text {szín: # 333; } .T03_item_aterem {margó-top: 20px; } .T03_main_btn {margó-top: 15px; } .T03_main_btn a {kijelző: inline-blokk; Border: Nincs; Háttérszín: # 63bc66; Szín: #FFF; Szöveges dekoráció: nincs; Padding: 0 30px; Vázlat: Nincs; Min-Magasság: 30px; Vonalmagasság: 30px; Border-RADIUS: 4PX; Betűméret: 14px; } .T03_main_btn a: Hover {háttérszín: # 3ab34a; Szöveges dekoráció: nincs; } A.T-BTN: Hover {háttérszín: # fc0; Szöveges dekoráció: nincs; Szín: # 000; } .T03_btn a {kijelző: inline-blokk; Határ: 1PX Solid # 3D8901; Border-RADIUS: 4PX; Szín: # 3D8901; Padding: 0 30px; Vázlat: Nincs; Min-Magasság: 30px; Vonalmagasság: 30px; Margin-Top: 15px; Szöveges dekoráció: nincs; } .T03_btn a: Hover {háttérszín: # 3D8901; Szín: #FFF; Szöveges dekoráció: nincs; } .T03_item {kijelző: inline-blokk; Pozíció: relatív; Box-méretezés: kezdeti; Text-Align: Center; Margó alsó: 12px; margó-balra: 6px; Margó-jobb: 6px; Határ: 3px szilárd #FFF; Függőleges igazítás: Top; } / * .T03_Item: Hover {határ: 3px szilárd # 63bc66; Szöveges dekoráció: nincs !Fontos; } * / .T03_item img {kijelző: blokk; } .T03_item_title {szín: # 333; Magasság: 45px; / * Padding: 0 5px; * / túlcsordulás: rejtett; Font: 15px század gótikus, Arial, sans-serif; Kijelző: blokk; Kijelző: asztali cella; Függőleges igazítás: középső; / * betűtípus: merész, * / szöveges dekoráció: aláhúzás; } / * .T03_Item: Hover .T03_item_title {háttérszín: # 63bc66; Szín: #FFF; Betűtípus: merész; Szöveges dekoráció: nincs; } * / .T03_Item: Hover .T03_item_title {szín: # cf2933; } .T-sejt {kijelző: asztali cella; Függőleges igazítás: középső; Magasság: 100%; margó-balra: 0; Margó jobb: 0; } .T-valign_top {függőleges-igazítás: felső; } .T512____MG {Szélesség: 100%; Max-szélesség: 100%; Magasság: Auto; } A.T-BTN {kijelző: inline-blokk; Border: Nincs; Háttérszín: # ffd426; Szín: # 222; Szöveges dekoráció: nincs; Padding: 0 30px; Vázlat: Nincs; Min-Magasság: 30px; Vonalmagasság: 30px; Border-RADIUS: 4PX; Betűméret: 14px; } A.T-BTN: Hover {háttérszín: # fc0; Szöveges dekoráció: nincs; Szín: # 000; }

A szamóca műtrágyairól szól

A szamóca ellátásának egyik fontos technikája az etetés. A rendszeres megtermékenyítés garantálja a gazdag terményt. Számos különböző módja van a szamóca táplálására, és mindegyikük egy bizonyos növényfejlési időszakra szól. Virágzás közben, gyümölcsözés és utána, az etetésnek másnak kell lennie.

További részletek

ÉlesztőBórsavAmmóniaHamuJód

Fagyállóság és menedékhelyre van szükség

Az alacsony hőmérsékletekkel szembeni ellenállás – olyan jellemző, amelyet ez a fajta eper büszkélkedik. De a szalma és a szakadék menedékeit a téli időszakra kell elvégezni.

Betegségek és kártevők

A fajta hátránya a rothadás sebezhetősége. Ha a nyáron sok csapadék van, akkor a bokrok és a bogyók nagymértékben elérhetik a gombás betegségeket. A megelőzés, vegyszerek vagy népi jogorvoslati használják: fokhagyma tinktúra, vízzel hígítva mustárral, permetezés jóddal (10-12 csepp víz vödör). A rovarok általában nem befolyásolják ezt a gradert.

.T03 a {szín: # 000; Szöveges dekoráció: aláhúzás; } .T03 A: Hover {szín: # cf2933; } .T03_col1 {kijelző: inline-blokk; Box-méretezés: Border-Box; Szélesség: 510px; Függőleges igazítás: Top; Padding-Right: 50px; } .T03_col2 {kijelző: inline-blokk; Szélesség: 480px; } .T03_main {Font-Méret: 14px; Szöveghez igazítás: maradt; } .T03_item {kijelző: inline-blokk; Box-méretezés: Border-Box; Szélesség: 50%; Betűméret: 14px; / * Padding-Bal: 20px; * / Text-Align: maradt; Függőleges igazítás: Top; } .T03_item_image, .T01_main_image {magasság: 80px; } .T03_item_image img, .T03_main_imagem img {kijelző: inline-blokk; Magasság: 100%; } .t03_main_title {margó: 10px 0; Betűméret: 16px; Betűtípus: merész; } .T03_item_title {margó: 10px 0; Betűméret: 16px; Betűtípus: merész; } / * .T03_item A, .T03_main a {szín: # 3D8901; } * / .T03_main_text, .T03_item_text {szín: # 333; } .T03_item_aterem {margó-top: 20px; } .T03_main_btn {margó-top: 15px; } .T03_main_btn a {kijelző: inline-blokk; Border: Nincs; Háttérszín: # 63bc66; Szín: #FFF; Szöveges dekoráció: nincs; Padding: 0 30px; Vázlat: Nincs; Min-Magasság: 30px; Vonalmagasság: 30px; Border-RADIUS: 4PX; Betűméret: 14px; } .T03_main_btn a: Hover {háttérszín: # 3ab34a; Szöveges dekoráció: nincs; } A.T-BTN: Hover {háttérszín: # fc0; Szöveges dekoráció: nincs; Szín: # 000; } .T03_btn a {kijelző: inline-blokk; Határ: 1PX Solid # 3D8901; Border-RADIUS: 4PX; Szín: # 3D8901; Padding: 0 30px; Vázlat: Nincs; Min-Magasság: 30px; Vonalmagasság: 30px; Margin-Top: 15px; Szöveges dekoráció: nincs; } .T03_btn a: Hover {háttérszín: # 3D8901; Szín: #FFF; Szöveges dekoráció: nincs; } .T03_item {kijelző: inline-blokk; Pozíció: relatív; Box-méretezés: kezdeti; Text-Align: Center; Margó alsó: 12px; margó-balra: 6px; Margó-jobb: 6px; Határ: 3px szilárd #FFF; Függőleges igazítás: Top; } / * .T03_Item: Hover {határ: 3px szilárd # 63bc66; Szöveges dekoráció: nincs !Fontos; } * / .T03_item img {kijelző: blokk; } .T03_item_title {szín: # 333; Magasság: 45px; / * Padding: 0 5px; * / túlcsordulás: rejtett; Font: 15px század gótikus, Arial, sans-serif; Kijelző: blokk; Kijelző: asztali cella; Függőleges igazítás: középső; / * betűtípus: merész, * / szöveges dekoráció: aláhúzás; } / * .T03_Item: Hover .T03_item_title {háttérszín: # 63bc66; Szín: #FFF; Betűtípus: merész; Szöveges dekoráció: nincs; } * / .T03_Item: Hover .T03_item_title {szín: # cf2933; } .T-sejt {kijelző: asztali cella; Függőleges igazítás: középső; Magasság: 100%; margó-balra: 0; Margó jobb: 0; } .T-valign_top {függőleges-igazítás: felső; } .T512____MG {Szélesség: 100%; Max-szélesség: 100%; Magasság: Auto; } A.T-BTN {kijelző: inline-blokk; Border: Nincs; Háttérszín: # ffd426; Szín: # 222; Szöveges dekoráció: nincs; Padding: 0 30px; Vázlat: Nincs; Min-Magasság: 30px; Vonalmagasság: 30px; Border-RADIUS: 4PX; Betűméret: 14px; } A.T-BTN: Hover {háttérszín: # fc0; Szöveges dekoráció: nincs; Szín: # 000; }

A betegségek és kártevők elleni küzdelem

Az eper gyakran számos veszélyes betegség vonatkozik, amelyek súlyosan alááshatják állapotát. A leggyakoribb – rosszabb harmat, szürke rothadás, fényes folt, antracnóz és vertikillózis között. A fajta megvásárlása előtt meg kell kérdezni tőle, hogy ellenálljon neki a betegségnek.

További részletek

ZsizsikBellenkaHangyákMeztelen csigaAtkaNematódKirándulásokBogarak

.T02_item {kijelző: inline-blokk; Pozíció: relatív; Box-méretezés: kezdeti; Text-Align: Center; Margó alsó: 12px; Margó-jobb: 15px; / * Határ: 3px szilárd #FFF; * / függőleges-igazítás: felső; } .T02_Item: Hover {/ * Border: 3px szilárd # F27C09; Szöveges dekoráció: nincs !Fontos; * / / * szín: # #FFF; * /} .T02_item img {kijelző: blokk; } .T02_item_title {szín: # 000; Magasság: 45px; / * Padding: 0 5px; * / túlcsordulás: rejtett; Font: 15px század gótikus, Arial, sans-serif; Kijelző: blokk; Kijelző: asztali cella; Függőleges igazítás: középső; } A.T02_Item: Hover, .T02_Item: Hover .T02_item_title {szín: # cf2933; }

Buuray pöttyösRothadásHelyekCsavargó levelekSzárításLyukak a levelekben

Reprodukció

Az elefánt tenyésztéséhez megfelelő háromféleképpen.

Bokor. Válasszon bokrokat viharvert gyökerek nélkül. Az üzemet egy éles késsel osztják el 2-3 részre, a gyökér dokknak mindegyiküken maradjon.

Vetőmagok. Ehhez február végén átlátszó tartályokban a föld felszínén a magok szelídek. Egy kicsit megszórjuk a földet vagy a homokkal. A talajt hidratálni kell. Amikor 2-3 levél jelenik meg, a növények merülnek. Miután a meleg időjárás létrejött, szabadtéri talajba kerülhet. A vetés előtt vetőmag-rétegelési eljárást kell végrehajtani.

USAMI reprodukció. A méh bokrokban el kell távolítani a virágokat. A bajusz le van vágva ollóval vagy egy secateurral, így ferde vágás. A gyökeres kimenet átültetése felhős időben.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: