Hogyan kell kötni a paradicsomot?

Bármi, bármilyen, tomatov fajta is választott egy tapasztalt kertész a leszálláshoz, tudja, hogy ez a növény bőséges, gyakran szünet a saját gyümölcseik súlya alatt. Ezért függetlenül a fajták, helyek és talaj, bármely paradicsomnak szüksége van harisnyakötőre. Sok különböző módon lehet rögzíteni a paradicsomszár rögzíthető. A választás a növény sokféleségétől, az ágyak méretétől és az üvegházak méretétől és a régió időjárási viszonyaitól függ. Minden dacket kiválasztja azt a megfelelőnek, amely kifejezetten a webhelyére alkalmas.

Hogyan kell kötni a paradicsomot?

Időzítés

Mielőtt egy csapot vagy rácsot helyezne az ágyakra, érdemes meghatározni határidőket, amelyek a termesztett kultúra típusától függenek.

  • Meghatározó anyagok – Közepes és alacsony szellemű paradicsom. A csomagtartójuk alacsonyabb, és ennek megfelelően jobb marad az érett gyümölcsök. A nyitott talajon elhelyezett legalacsonyabb fajták közül néhány nem igényel gaartokat, és néhány kellően egy kötél.

Hogyan kell kötni a paradicsomot?

  • Intemberminánsok – ezek a növények nem korlátozódnak a növekedésben. Leggyakrabban úgy döntenek, hogy a nagy üvegházakban a polikarbonátból vagy üvegből való leszállást választják, mert a hozamuk felett van. Az ilyen fajták több helyen vannak, és néha egyedi gallyak.

Hogyan kell kötni a paradicsomot?

Mindkét típus kultúrájának harisnyáját közvetlenül az ültetett palánták után kell elvégezni.

A pontos nap az adott fajtától függ, és a gyártó által a vetőmag csomagolásán is meg lehet adni.

De leggyakrabban a kert tulajdonosai meghatározzák a sajátjukat. A paradicsom növekedési és érlelésének teljes időtartama alatt a harisnyarazót szükség szerint ellenőrizni és be kell állítani.

Hogyan kell kötni a paradicsomot?

Anyagok kiválasztása

Paradicsom a legjobb mesterséges anyagokkal, mivel nem rothadnak, és nem terjesztenek bakteriális betegségeket egy élő száron. Azonban nem minden mesterséges rost használható. Feltételesen, minden anyag három fő típusra osztható.

Hogyan kell kötni a paradicsomot?

Textil

A legegyszerűbb és költségvetési mód – Kényelmes szövetszalag. Az ilyen szalag szélessége körülbelül 5 cm legyen annak érdekében, hogy ne vágja le a növekvő paradicsomot. Alkalmas pamut ágy vágására vagy paplanfedélre, de jobb a szintetikus használata.

Kiválóan mutatta meg magukat régi kapron vagy nylon harisnya.

A pamut szalagoktól eltérően, amelyeket egy vagy két szezonra forgatnak, az ilyen negyed évek óta szolgálhatnak. Ezért nem érdemes sietni, hogy dobja ki a folytonos ruhásszekrényt, jobb, ha a tárolóba, és várjon tavasszal.

Hogyan kell kötni a paradicsomot?

Műanyag

A műanyag gyakorlatilag nem bomlik le és határozottan nem rozsda, ezért a vásárolt speciális klipek akár nem is szolgálhatnak, hanem több generációs kertész. Elég ahhoz, hogy a szezon végén hagyományos szappanoldattal mossuk őket, és újból fertőtlenítsük az újakat. Egyesek inkább olyan kapcsolatot használnak, amelyek általában ragasztják a kábeleket. A klipekkel ellentétben azonban soha nem használhatók a jövő évre, eldobhatóak. Még akkor is, ha eltávolítod az ilyen nyakkendőt, vágás nélkül, húzza ki a fogakat a következő használatra meglehetősen nehéz.

Hogyan kell kötni a paradicsomot?

Fém

Nem a legjobb, de elég gyakori választás Fémhuzal. A közös hiba egy olyan növényi harisnyakötő túl vékony huzal, vagy akár egy halászati ​​vonal. Az ilyen “húrok” egyszerűen vághatják meg a törzsét, és megfordíthatják az összes növényt. Ha a huzal meglehetősen nagy a harisnyakötő számára, gyorsan rozsdásodik a gyakori öntözésből és legyekből.

Hogyan kell kötni a paradicsomot?

A szerelvények áttekintése

Azok, akik előnyben részesítik az energiamegtakarítást, és nem állnak készen arra, hogy manuálisan kössön a szöveti szalagokat mindegyik paradicsomi busta közelében, olyan speciális eszközök és struktúrák, amelyek megkönnyítik a feladatot a mentésre kerülnek. Ez a kérdés különösen fontos az üvegházakkal rendelkező nagy területek tulajdonosai számára, valamint az üzleti tevékenységet folytató, növekvő paradicsomot.

Hogyan kell kötni a paradicsomot?

  • Szappan Vagy, mivel ezeket az embereknek hívják, egyszerűen “nagyszerű” egy speciális eszköz, amely hasonló egy nagy fém tűzőgéphez vagy egy bobbin pisztolyhoz. Teljesítsd egy speciális fehér vagy átlátszó színes és fém konzolok speciális szalagját. Ezzel a növény egyetlen támogatóhoz van rögzítve, amely szó szerint egy sajtóban van a tavaszi fogantyúknál, mint egy szecátor. A rögzítési módszerrel, például egy automata készülék biztonságosan növények: a szalag nem tükrözi a hordó, és csatlakozik meglehetősen szűk, hogy a bokor kell etetni. A Tapener munkájában még egy gyermek is megbirkózik vele. A tűzőgépet a csatlakoztatott szárhoz és a támogatóhoz viszik, bekapcsolva a szalagot. A fogantyúk megnyomása, amíg kattan, hogy a szalag végei fémes konzollal vannak rögzítve és vágva. Kiderül egy tiszta gyűrűt, amely nem sérül meg a növekvő szárat, szó szerint másodpercenként.

Hogyan kell kötni a paradicsomot?

  • Csipesz. A kis műanyag klipek használata könnyen rögzíthető függőleges kötélkerethez. A Turon feszítő meghúzódik, annál megbízhatóbb a csomagtartó rögzítve lesz. Az ilyen műanyag gyűrűk különböző méretei lehetővé teszik, hogy vegye fel a kötőelemeket különböző fajtákhoz, amelyek különböznek a hordó vastagságában.

Hogyan kell kötni a paradicsomot?

  • Felfüggesztett konzol – Egy másik kis lámpatest a kötélkeret rögzítéséhez. Egy ilyen konzol, a klipektől eltérően, a vízszintes kötélhez van rögzítve, és lehetővé teszi, hogy kissé tolja a született bokorot a kívánt oldalon, hogy ne blokkolja más növényeket.

Hogyan kell kötni a paradicsomot?

  • Lugas – magas oszlopok fából készült kialakítása feszült kötéllel, vagy akár merev dróthálóval, amelyhez a palántákat csatolják. Ilyen kialakítás kerül elhelyezésre, mielőtt a paradicsomot a földbe helyezné, és az utolsó betakarítás gyűjteménye előtt használják, így többször is javíthat egy növényt, mivel a magasság.

Hogyan kell kötni a paradicsomot?

Garters módszerei

Számos módja van a törékeny paradicsomszárak támogatására, és mindenkinek van előnye és hátránya. Bármelyikük alkalmas a magas palánták támogatására, függetlenül attól, hogy egy kert üvegházban vagy nyílt kertben készült.

Hogyan kell kötni a paradicsomot?

Té állatokkal

Ezt a módszert egyéni harisnyakötőnek nevezik, és a legegyszerűbb és a legtöbb költségvetés, de a legtöbb időt veszi. A földön bélelt összes bokor palánták mellett egy kis fából készült bot vagy fém oszlop indul, például a régi megerősítés vágása. A földalatti rész mélysége legalább 30-40 cm-nek kell lennie, különben az ilyen csap csak az érett paradicsom súlya alá esik.

A törzs maga kötődik egy kötéllel, huzalral vagy speciális klipekkel és nyakkendővel. A garterszövetet nyolc, a jobb rögzítés érdekében csavartuk.

Egy ilyen oszlopon vagy egy boton, csatolhatja és kefék, de ez nem túl kényelmes, mert a növény minden része egy függőleges.

Így, Az előnyökből megjegyezheti az ilyen harisnyatartó egyszerűségét és alacsony költségeit. A mínusz az, hogy a növények növekedése naponta nyomon kell követnie az esztrich vagy a szalagok időben történő mozgatását. És egy ilyen támogatás nem túl megbízható, ezért a bőséges termés nem kérjük a tulajdonos is, ha a fa csapot van eltemetve, és a csonka bokor.

Hogyan kell kötni a paradicsomot?

Trellis

Az ilyen módszert egyre bonyolultabb az egyszeri támogatások, hanem megbízhatóbbak is. Ez a következő.

  • A színpadon a kert elkészítése paradicsom A támogatások sorai nagy fából vagy fémbotok mindegyik ágyához tartoznak.

  • Az egy vagy szövött kötelek a támogatások között nyúlnak ki. A második esetben, akkor sokkal kényelmesebb használni, mint egy segítő, de az idő és készségek meg kell teremteni időnként több, mint a keret kell feszített meglehetősen szűk.

  • Amikor egy paradicsomszár eléri az első kötelet, Ez csak az egyik oldalra kerül, és hagyja tovább, hogy tovább nő, lóg.

  • Néhány nap múlva, amikor a hajtás a második kötélbe jut, Az oldal megváltoztatásával újra eltolódik.

Így a paradicsomszár, mint egy kosár szőlő, a kötél támogatja, és nem hajlik a gyümölcs súlya alatt.

Hogyan kell kötni a paradicsomot?

A napkollektor egyik fajtája lineáris.

Ha a vízszintes kötél csak a támaszok felső szélén feszül, és az egyéni “póráz” minden egyes bokorba esik, ami növekedésként fogja megnyugtatni a zöld szárat.

Hogyan kell kötni a paradicsomot?

Pajzs

Egy ilyen harisnyatartó különbözik a hőtől A rács, amelyhez a bokrok és szárak kötődnek, nem a kötelek, hanem a fa vagy a fémből. A kemény csontváz design megbízhatóbb és tartós. Ha a vasrácsot használja, akkor még télen sem kell eltávolítani az ágyból, a fém könnyen elfogyasztható fagy és havazás, ha megbízhatóan rögzítik a talajban borított tüskéket.

A rácsnak nem kell téglalap alakúnak lennie, lehet magas ívek, vagy akár egy kör alakú keret, amely minden oldalról minden egyes oldalról van szó.

Hogyan kell kötni a paradicsomot?

Természetesen a nagy pajzs vásárlása vagy létrehozása sokkal drágább lesz, mint a kábelkötegek és a fából készült csapok megvásárlása. Rögzítse az ilyen keretet, hogy támogassa a támogait is, mint csak húzza a hangjelzést. Ezenkívül az ilyen ágyból érett paradicsom gyűjtése kissé bonyolultabb, a vasháló sejtjei nem terjednek el a kezüket. De ezt a módszert gyakran használják a nagy üvegházhatású gazdaságokban, mint a legmegbízhatóbb, ami sokáig nem igényel frissítéseket.

Hogyan kell kötni a paradicsomot?

Hasznos tanácsadás

Tapasztalt nyári lakosok, akik nem egy nagy betakarítást termesztenek, ellentétben a kerti ügyek újonnan?. Például a szezon végén szövetszalagok nem feltétlenül dobják. Ők óvatos és fertőtleníthetők a következő évre.

A huzal- vagy szövetszalag csomója nem lehet szorosan a szárat a támogatáshoz, különben nincs elég hely a növekedéshez.

Annak érdekében, hogy ne ölj meg egy fiatal növényt, szükség van hurokos hurkok kötésére, amelyben legalább két ujja van.

Hogyan kell kötni a paradicsomot?

A harisnyakötő tétek kiválasztása fontos, hogy ne vegye figyelembe a palánták magasságát, hanem a felnőtt paradicsom tervezett magasságát. Jobb, ha egy margót támogat, ha a szezon elég meleg és nedves lesz, akkor a bokor még a szokásos mutatóit is növelheti.

Nagy üvegházakban különleges határokat készítenek a palánták párhuzamos sorai között. Ez nemcsak hozzon létre egy szép megjelenést, hanem megakadályozza a talaj “sprawling” -ját az ágyból. És emellett az ilyen bekerített területek feldolgozása könnyebb. A szakértők tanácsot, hogy föld közelében ilyen határok Basil, amely erősíti és feltárja az íze az érett paradicsom, így még inkább étvágygerjesztő.

Hogyan kell kötni a paradicsomot?

Kamat cikk
( Még nincs értékelés )
Ossza meg barátaival
123
Megjegyzés hozzáadása