Hogyan kell tárolni a céklát télen a pincében?

A cukorrépa a természet magas aránya a tartósság, de a gyümölcs mindazonáltal néha nem tud menni egész télen. És egy szilárd anyagból, kellemes az érintőképességre valami alig nem formázhatatlan. Valószínűleg a cukorrépa-tárolási szabályokat zavarták. És talán nem találkozott kezdetben.

Kiképzés

Hűvös és sötétség, mivel sok, nem minden feltétel a cukorrépa tárolására. Ez egy olyan elemek összetétele, amelyek biztosítják a maximális megbízható tárolást, amelyben a betakarítás biztonságosan biztosítja a túlzott kényezést, és nem szabad a tulajdonosokat nem a.

Például nem mindenki tudja, hogy minél nagyobb a cukorrépa, annál rosszabb. És ha kiválasztja a fajtákat, így azok, akiket kicsi, de erős gyökér gyökerei ígértek. Ez pontosan a cél, hogy kényelmesebb és hosszabb ideig tarthasson.

Távolítsa el a céklát a helyszínről az első fagyokra, ásni egy nagyon finom, hogy ne sérüljön meg a rootpode, mert különben a gombák és vírusok gyorsabban legyőzzák a zöldséget.

Betegségek, egyébként gyakran átkerülnek a földre, ami a gyümölcsökön marad. Ezért a cukorrépa gyűjtése után mindig maradjon egy ideig, hogy elhagyja a napot, majd a zúzott föld könnyen sima. És csak akkor hagyható el az alagsorba, a pincére vagy más tárolási helyre. De lehetetlen mosni a gyökérvizet – ez ellentétes a hosszú hazugság elveivel.

Majd minden gyümölcsöt (mindegyiket) meg kell vizsgálni a deformációk, betegségek és így tovább. Olló – rendkívül steril – szükség van a tetejére. De nem alkalmas a levelek mászására, károsíthatja a növényt. A cukorrépa farka viselése nem kell. Zöldségek, amelyek átadják a válogatást, egy hétig egy jó szellőzéssel ellátott száraz helyre küldenek, anélkül, hogy közvetlen napfényt okozna. Egy hét múlva készen állnak a pincére küldeni.

És néhány fontos ajánlás a cékla összeszerelésére és szárítására:

 • Ha nincs ideje összegyűjteni a betakarítást a fagyok előtt, a fagyasztott termék elrontható, és íze megváltozik;
 • Itt az ideje, hogy megértsük, hogy a cukorrépa időt takarít meg, használhatja a sárgás alsó lapokat, enyhén lemaradt, valamint a gyökérnövények gyökerét;
 • Nem kell elrejteni a betakarítást – ha az őszi esős, a rendszeres nedvesség káros hatást gyakorol a gyümölcs ízére;
 • De ha az ősz enyhe, mint az “arany” mondja, lehet, és tartsa a cékletet a földön, hogy pontszámot szerezzen e vitaminoktól (a legtöbbjük felhalmozódnak az elmúlt hónapban);
 • Gyűjtsük össze ugyanazt a céklát jobban egy napsütéses napon, ha a zöldségeket kiüríti a talajból, egyszerűen kihúzhatja őket a kezükkel;
 • Ha villákat és lapátot kell használnod, gondosan kell eljárnia, mert ha egy zöldség megsérül, akkor nem lesz alkalmas tárolásra;
 • A csúcsok eltakarítása, egy centiméter farok elhagyható;
 • Ha a zöldségeket napos időben távolítja el, a szárított cékla könnyű és egyszerű lesz, ha az esőben van – néhány napra van szüksége.

Ha az első szakaszban az előkészítő, minden világos, itt az ideje, hogy folytassa a tárolási helyek elkészítését.

A szükséges feltételek

A legjobb hely a téli redukcióhoz pince lesz. Nos, ha ez egy mély szoba a földalatti hőtől való távolságban, mert csak így támogatja a stabil alacsony hőmérsékletet. Annak érdekében, hogy a zöldségeket problémamentesen tárolták, a pincét szárított és fertőtlenítjük, majd a Whitewash is.

A cékla optimálisan tárolódik:

 • napfény hiánya;
 • jó szellőzés;
 • 0-2 fokos hőmérséklet;
 • Nedvesség a 90% -os területen.

Nincs más követelmény, de ezeket szigorúan betartják. A szellőztetésről érdemes gondolkodni, ha ezt a kérdést nem emelték fel. Ezek lehetnek egyszerű kipufogócsövek, de ha szeretné, és az elektromos rendszerek, az automatikus vezérlés szellőztetése is telepíthető. Ez egy befektetés, amely pénzt igényel, de nem aggódik a pincészet funkcionalitásával kapcsolatban – a hely ideális feltételekkel lesz.

Fontos továbbá, hogy a cukorrépa csak “barátságos” legyen a termékeihez. Körte, alma és sütőtök – sikertelen szomszédsági lehetőség. Ezek a termékek elosztják az etilént, az érés kényszerítését, ami egyáltalán nem szükséges cukorrépa. De a burgonya és a sárgarépa répa keres.

Pontosan tárolni, amelyben sok lehetőség van, a választás a pince jellemzőitől és a fogadó vágyától függ, hogy az erő, az idő, az alapok az optimális tárolási feltételek megszervezéséhez.

Tárolási módszerek

Minden módszer jó, mindegyik garantálja a cukorrépa biztonságát – ez a pince tulajdonosának kényelme.

A csomagokban

Szorosan kötött műanyag zacskó tele kondenzátum, mindenki tudja. A zöldségek nedvessége veszélyes, mert pontosan azért, mert a húst forgatja. De ez nem jelenti azt, hogy a cukorrépa nem tárolható a csomagokban. A nedvesség felhalmozódik a polietilén falakra, csak akkor, ha nincs szellőztetés a pincében. Ha minden rendben van a szellőzéssel, akkor nem kell aggódnia. Igen, és a csomagokban több lyukat készíthet, és a kérdés megoldódott.

Ez a legolcsóbb és gyors út a tárolás megtartásához.

Homokban

Ez azt jelenti, hogy a homokdobozokat használják. A cukorrépa elhelyezése előtt a dobozokat le kell öblíteni és szárazra kell szárítani, és még jobb – azután, hogy bármely alkalmas antiszeptikus. A dobozoknak szintén lyukaknak kell lenniük, hogy szellőztethessék. És ha ez a cukorrépa még mindig csiszol, a tárolási feltételek csak javulnak.

A homok először minden bizonnyal meg kell oldani és enyhén nedvesíteni. A növényeket fokozatosan a nedvesség homokból fogják venni, de nem fogja bántani őket. Helyezze a gyökereket a párnára a homokból, hogy a zöldségek egymás ne érintsenek. És köztük is kell önteni a homokot. Azonban a homok helyett valami más lehet.

Fűrészporban

Milyen fűrészpor szükség van: szintén felszívják a felesleges nedvességet, ami csak hasznos cékla. A tárolt gyümölcsök így sűrű, szilárdak maradnak. Télen a hőmérséklet nagyban csökken, és ez a keretezett cukorrépa fagyott. Így a fűrészporok megmentik a növényt fagyasztva, melegen melegek.

Az urálokban, Szibériában és hasonló éghajlatú régiókban, a fűrészpor tárolása ismerős és elégedett.

Dobozokban

A szellőztetéssel ellátott fadobozok különböző zöldségek tárolására alkalmasak, és a cékla is. De meg kell tölteni valamit, ha nem fűrészpor, így chip vagy hamu, vagy ugyanaz a homok. És ha a dobozok egymásba kerülnek, és a pince helyét meg fogják menteni. Igaz, az eljárás mínusz: időről időre, hogy ellenőrizze a cukorrépa megőrzését, és erre minden alkalommal, amikor el kell vinnie a dobozokat egymástól.

A fenti burgonyától

Nem mindenki normálisan reagál egy ilyen mondatra, de mégis ez a módszer, és ez nem olyan ellentmondásos. Ha a pincében lévő jelenet nem elég, ami nem fog. De szükséges, hogy a könyvjelzők rétege éppen burgonya volt. Ez segít mindkét kultúrában fenntartani a nedvességtartalmat. Tehát a sárgarépa, ez még nem így kell tenni, a kultúra ilyen közeli szomszédságát nem veszik ki – ő, sárgarépa, csökkenti a cukorrépa feed arányát.

Ez az, hogy a növények szomszédosak lehetnek, de a cékla határozottan nem terjed a sárgarépa tetején.

Agyag mázban

Ez a módszer ősinek tekinthető. Agyagot vízzel fel kell oldani, jól keverjük össze, amíg a csomók darabjai. Kiderül egy keveréket, amely hasonlít a zsíros tejföllel. És itt minden céklát kell elhelyezni az agyag “tejföllel”, majd hagyja megszáradni. A gyökér gyökerében a jegesedés kialakul, valódi védőhéjat – nem ad gombákat és vírusokat, és megközelíti a terményt.

Ezen jegesedés is megvédi a céklát a potenciális kedvezőtlen körülmények között. Például, rágcsálók, amelyek gyakran látogatott a pincében, akkor megijedt a szaga bodza, és lehet mishaced agyagban. A szárított cékla az agyagmázban meg kell bontani a fiókokat vagy a tartályokat. Nincs szükség lefedettségre. Az úton, nem csak a pincében, így tárolt gyümölcsök, hanem a lakásban is.

Egyéb

 • A terméket és a szőtt sűrű zsákokban tárolhatja, amelyek jól átvitték. Azaz a szintetikusok azonnal kizárják, csak a természetes anyag illeszkedik. A táskák 20-40 kg-os térfogatra kerülnek.

 • Egyszerűen tárolhatja az oszcillációt – vagyis az elkészített gyümölcsöket egy csomóba öntjük. A kialakított dia magassága nem lehet a mérő felett. Ha tényleg megteszed, hogy a szoba falaiban lévő lógó polcok, valamint a szomszédos falak egy kis rés a répadási csúszkából – a levegő keringését pontosan meg kell őrizni. Looking lehet bármilyen szőtt lélegző anyag. Gyümölcsös gyökerei vannak. Azok, akik nagyobbak, a földszinten lesznek, kicsi az emeleten.

 • Van egy lehetőség és sóoldat is: 10 g / liter arányban készült. A feldolgozás után a gyümölcsöknek ki kell száradniuk, majd már megtarthatják őket a konténereken. A sóoldat a patogén növényzetből származik, nem ad neki rothadás.

Miért lágyak a cékla?

Először is, nem minden fajtát hosszú távú tárolásra terveztek. Sok daches esetében meglepetéssé válik, nem is választották a változatot. Tehát, ha a kultúra növekedésének célja nem csak szezonális használatra van szükség, akkor szükség van a középső növényre vagy a késői fajtákra.

Például, például, “Nasovskaya lakás”, “Mulatto”, “Liebero”, “Red Ball”, “Bravo”, “hengerek” és mások.

Kiválóan gyógyulnak, frissen megőrzik.

Miért rothadt vagy legyek cékla a pincében.

 • A fő ok a szellőzés hiánya. Ha a levegő nem megy a gyümölcsökbe, akkor rothadnak. Ez akkor fordulhat elő, ha egy maroknyi gyümölcs, és azok, amelyek az alján vannak, nem teljesen szellőztetik. Vagy dobozokban tárolva, műanyag dobozok levegő lyukak nélkül.
 • Kártevők is elpusztíthatják a céklát. Ezért használhatja a trauma-kibocsátásokat, természetes és biztonságos eszközöket. Például a menta, a króm levelek, a féregfák, a diófélék is alkalmasak.
 • Szárító gyökerek – Ez az oka annak, hogy a cukorrépa. Növényi elemi nedvesség hiánya. Még egy polietilén filmet is elhelyezhet a doboz alján, és már rajta –Bogár. De a kondenzátum kiálló cseppjeit időről időre tovább kell eltávolítani. Ezért tároló csomagolásban nem bírja szkepticizmus: ha a szellőzés a pincében helyesen van beállítva, a csomagok nem vezet a lágyság cukorrépa, épp ellenkezőleg, nem fogja engedni, hogy puha, elveszett forma.
 • Ha a répát a hűtőszekrényben tárolják (és ez is megtörténik), akkor gyakran esküszik és repül. És ez az elégtelen páratartalomhoz is társul. A gyökerekkel ellátott csomagok nedves homokkal tölthetők meg, és a probléma megoldódik.

   Talán a pincék beteg répa volt, bezárt, fertőzte szomszédjait, és most sok puha példány van a tárolt termék között. Ez is gyakori forgatókönyv, mert a kultúra rendezése a pincében történő indulás előtt szükséges. Valószínűleg, ahogy a sokkoló gyökerek fűrészporral, homokkal, chips, hamu a legoptimálisabb, amely megakadályozza, hogy több tárolási problémákat egyszerre.

   Hagyja, hogy a betakarítást hosszú ideig tárolják, és nem veszíti el a fő tulajdonságait!

   Értékelje a cikket
   ( Még nincsenek értékelések )
   Megjegyzések hozzáadása

   ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: