Hogyan kell tárolni almát a télen a pincében?

Az Apple az egyik leggyakoribb és finom gyümölcs, amelyet fel lehet emelni a helyszínen. Élvezze a betakarítást nemcsak a nyáron és ősszel, hanem télen is, a kertésznek meg kell tanulnia, hogyan tárolja a gyümölcsöket.

Hogyan kell tárolni almát a télen a pincében?

Elsődleges követelmények

Az ideális tárolóhely alma meg kell felelnie bizonyos követelményeknek.

  • Hőfok. Ideális alma tárolási hőmérséklet – 1-2 ° C. A levegő páratartalma magasnak kell lennie. Ebben az esetben a gyümölcsök idővel nem fognak meghalni vagy keveredni. A száraz alagsorban tárolva a gyümölcsöket láncolt papírral kell csomagolni.
  • Szoba mérete. Nagyon fontos, hogy a pincében lévő falak ne legyenek alacsonyabb, mint 2 m. Ennek következtében a kondenzátum nem kerül összegyűjtésre a mennyezeten. A padló a szobában nem kell betonozni, hanem fából vagy bélelt tégla.
  • Szellőzés. Mind természetes, mind mesterséges. A legfontosabb dolog az, hogy a légpárnák szabadon keringenek. Ebben az esetben a ház alagsorában nem jelenik meg a penész.

Hogyan kell tárolni almát a télen a pincében?

Ahhoz, hogy megvédje a szobát a gomba, valamint egy biztonságosabb helyszínt készítsen a gyümölcsök és zöldségek tárolására, a falaknak előzetesen kell lezárniuk. Tedd általában nyáron. A falakat szilárd lime és réz cune-val kezeljük. Ezután a helyiségek jól szellőződnek.

A sima játékok után meg kell tisztítania. A pincenak rendben kell lennie. Minden szemetet, rothadt táblát és dobozt kell kivenni és elpusztítani.

A tiszta és száraz szobában a betakarítás sokkal hosszabb.

Hogyan kell tárolni almát a télen a pincében?

Kiképzés

A téli almák számára a tavasz előtt jól megőrzött, helyesen kell elkészíteni őket.

Az Apple kiválasztása

Először is ki kell választania a jó almát a tároláshoz. Nem lehetnek horgonya vagy károk. A legjobb választani gyümölcsöt fagyasztva. Kívánatos, hogy az almákon természetes viasz volt. Nincs szükség gyümölcsök tárolására, fából készült. Nagyon gyorsan elrontanak.

Hogyan kell tárolni almát a télen a pincében?

Válogató

Az összegyűjtött gyümölcsöket fajtákra kell osztani, valamint rendezni. Először is ajánlott külön almák elkülönítése kis és közepes. Így hosszabb és jobb lesz tárolva. Végtére is, a kis alma, amely a nagy mellett fekszik, sokkal gyorsabban éri el. Ez viszont nagy gyümölcsök károsodásához vezet. Ezért különböző méretű almákat ajánlott különböző dobozokban hajtogatni.

Különböző fajták gyümölcseit külön tárolják. Csak a késői fesztivál fajták az alma az alagsorban állnak a télen.

Hat hónapig maradhatnak a pincében. Ez idő alatt a gyümölcsök nem veszítik el ízét. Gyűjtsük össze az ilyen almákat még mielőtt érettek.

Hogyan kell tárolni almát a télen a pincében?

Gyümölcs feldolgozása

A gyümölcsök eltarthatóságának növelése érdekében egyes kertészeket különböző eszközökkel kezelik.

  • Mangán. A feldolgozáshoz gyenge megoldást használnak. Ban, a gyümölcsöket csak 2-3 percig áztatják. Ezt követően a termékek száraz törülközővel vagy szalvétával törlődnek, és eltávolítják a tárolást.
  • Glicerin. Az almák kezelésére egy rongyot nedvesítenek egy kis mennyiségű glicerinben. Ezt követően óvatosan törli a gyümölcsöket. Ez a feldolgozási módszer lehetővé teszi, hogy az almát nemcsak gyönyörű, hanem nagyon lédús.
  • Odinol. A kívánt megoldás megvásárolható a gyógyszertárban. Az őszi almát fél órára kell hagyni. A gyümölcs feldolgozása után megszáradnia kell és eltávolítania kell csomagokat vagy csomagolnia a papírba.
  • Viasz. A tiszta viasz előzetesen megolvadt. Folyékony tömegben az alma csak néhány perc alatt csökken. Ez az eljárás nem károsítja az almát, de csak kiterjeszti az eltarthatósági időt. A szekrényekben vagy a polcokon lévő gyümölcsöt csak a viasz után lehet.
  • Ivóvíz. A száraz terméket fel kell oldani meleg vízben. 1 liter folyadékban 50 g szódát adunk hozzá. Az oldatot alaposan keverjük. Ezután az alma pár percig esik bele. Az így kezelt gyümölcsöt a tálból kell bevenni, majd jól száraz.

A gyümölcsök bármelyike ​​által feldolgozott, használat előtt óvatosan áztatni kell. Ehhez érdemes forró vizet használni. Mossa meg a gyümölcsöt vízzel, mielőtt a könyvjelző nem ajánlott. Védőviaszréteg eltávolítása az almák felületéről, jelentősen csökkentheti lejárataikat.

Hogyan kell tárolni almát a télen a pincében?

Tárolási módszerek

A gyümölcsök tárolása az alagsorban többféleképpen lehet.

Dobozokban

Leggyakrabban a betakarítás után az almát kisméretű fadarabokba hajtják. Tárolótartályok előre papírban vagy ruhában. Néhány kertész megszórja a doboz alját, hajdina héjjal vagy száraz levelekkel. Ilyen körülmények között a lédús és ízletes alma nagyon jól érzi magát.

A gyümölcsök előnyösen nem csak dömpingben vannak egy csomó, de finoman hajtogatják a dobozokat sima sorokkal. A folyamatban az alma nem zúzható vagy karcolható. Nem kell kitöltenie a dobozt gyümölcsökkel. Ebben az esetben a gyümölcsöket jobban meg kell őrizni.

A gyümölcs dobozok egymáshoz helyezhetők. A padlón vagy a polcokon vannak.

Hogyan kell tárolni almát a télen a pincében?

A csomagokban

Az összegyűjtött gyümölcsök rendes átlátszó táskákban is elhelyezhetők. Ha mindent helyesen teszel, az almát sokáig tárolja, lassan érlelődik, és egyre kellemesebbé válik az ízlés.

A gyümölcsök csomagolására csomagolva 7 órán át az alagsorban kell maradniuk. Ebben az időben a gyümölcsöknek van ideje lehűlni. Ezután folytathatja az almák csomagolását. A gyümölcsökkel ellátott csomagok kötéllel köthetők össze.

Hogy a gyümölcsök ne rontják el az idő múlásával, fontos, hogy több lyukat tegyen a szellőztetéshez. Ehhez használjon vékony fogpiszkálást vagy mérkőzést. Ha mindent megtesz, a gyümölcsök 7-8 hónapig tárolhatók.

A stellagokon

Ha sok hely van a helyszínen, és az almák betakarítása nem túl nagy, az összegyűjtött gyümölcsök közvetlenül az állványokon helyezhetők el. El kell jegyezni, tiszta papírral. A gyümölcsöknek előre kell száradniuk. A könyvjelző nagyon egyszerű. Az almákat egy sima réteggel lefektetik a polcokon. A gyümölcsök egyidejűleg kell irányítaniuk.

Az almák nem ajánlottak egymáshoz közel állnak. Köztük kell maradnia egy kis szabad helynek. A fenti gyümölcsökről egy másik papírréteg fedezhető. Ha sok alma van, akkor nem egyedül, de 2-3 ilyen sorok.

Ebben az esetben minden réteg kartonpapírral van borítva.

Hogyan kell tárolni almát a télen a pincében?

Papírban

Ha az almát eltávolítjuk a polcokon vagy a dobozokban, akkor előzetesen csomagolhatók papírral. Ebben az esetben a gyümölcsök nem érintik egymást. A csomagoláshoz száraz szalvétákat vagy fehér lapokat használhat. Az újságok nem érdemesek alkalmazni. Az alma teljesen megfordítja a papírt. Ezt követően megfelelő tárolási helyre illeszkednek.

Ha a levegő belsejében száraz, a papírt semleges szaggal is kenjük. Ebben az esetben a gyümölcsök hosszabb lesznek.

Hogyan kell tárolni almát a télen a pincében?

Zsákokban

Az almák kényelmes táskákban vannak tárolva, mint a csomagokban. Csak az almákat tedd be őket. A legfontosabb dolog az, hogy mindent megteszek, és nem siet. Ebben az esetben a gyümölcsök nem lesznek megrongálódottak és fedettek. A tároló táskáknak tisztának és száraznak kell lenniük.

Csomagolt zsákok alma eltávolítható a polcokon, vagy hagyja a padlón. Nem ajánlott tárolni őket a falon.

Hogyan kell tárolni almát a télen a pincében?

Mi a tárolható közelében?

Az alagsorban általában sok különböző gyümölcsöt és zöldséget tárolnak. Hogy a termékek ne beszéljenek az idővel, az almáknak meg kell találniuk a megfelelő “szomszédok”. Tárolja gyümölcsöt a pincében a körte mellett. Ez előnyös lesz az összes gyümölcs.

De burgonyával, sárgarépával vagy cukorrépa gyümölcsökkel együtt nem hosszú ideig fekszik. Nem ajánlott elhelyezni őket, és a fokhagyma vagy a hagyma mellett. Ez arra a tényre vezet, hogy az alma kellemetlen illatú lesz.

Általában a pincében lévő gyümölcsök nem tarthatják a zöldségeket. A legjobb, ha különböző típusú termékeket adunk a szoba ellentétes részeiben. Ha követi ezeket a szokásos tippeket, az almát a pincében szinte addig tárolják, amíg a tavasz maga lenne.

Hogyan kell tárolni almát a télen a pincében?

Kamat cikk
( Még nincs értékelés )
Ossza meg barátaival
123
Megjegyzés hozzáadása