Persicovaya szilva

  • Szerzői: Anglia
  • Szinonimák nevek: Zongora puska, piros nektarin
  • A növekedés típusa: Középálló
  • korona: kerekített vagy fordított piramis
  • Teljes méretű: Nagy
  • A magzat súlya, g: 50-55
  • Formában: lekerekített kerekített
  • Festés: zöld-sárga, sötétvörös árnyalatú és sűrűn teli fénypontokkal
  • Bőr : borított lila raid
  • Húst (konzisztencia): elasztikusan sűrű

Lásd az összes jellemzőt

Dachnikov és a mezőgazdasági termelők, akik inkább növekedni klasszikus szilva minden bizonnyal érdekelt elején fokozatú Peach angol kiválasztása, amely a híres magas hozammal és teljesen szerény.

Az eltávolítás története

A Pesikovaya szilva nyugat-európai eredetű. Az első említést 1830-as évfolyamon fedezték fel, ezért azt állapították, hogy a szilvát közel 200 évvel ezelőtt hozták ki. Az Orosz Föderáció területén termesztett földrajza a gyümölcskultúra területén nem túl széles – Stavropol Terület, Csecsenföld, Ingushetia és Dagestan.

A fajták leírása

A perzsa szilva úgy néz ki, mint egy közepes minőségű fa, akár 3-4 méter magas, ami egy fiatal korban gyorsan növekszik. A mérsékelt leveles és vastagított csontváz ágakkal ellátott korona kerekített vagy hátrameneti piramissális formáját jellemzi. A fiatal fa kompakt és tömörített, de idővel jó terjedelmezhetőséget szerez. Gyümölcsök forma gyümölcs ágakon. A fa későn virágzik – júliusban, de a korona nagy virágok, hihetetlenül vonzó.

Gyümölcs jellemző

A nagyméretű leeresztő kultúrák fokozatát kezeli. A megfelelő gondossággal és kedvező időjárási viszonyokkal a gyümölcs tömege eléri az 50-55 grammot. A szilva kerek vagy lekerekített alakú és zöldes sárga színű, sötétvörös elpirulással hígítva. Bőr nagy sűrűségű gyümölcsökön, sima, könnyű viasz raid és súlyos fehéres pontokkal. A gyümölcstermesztés során a héja nem érezhető.

A gyümölcs célja univerzális, így frissen eszik, alkalmazzák a főzést, feldolgozzák az elakadásokat, a mártások, lekvárok, kompótékok, valamint fagyasztva is. A szilvák szállítása jól tolerálható, terméktípus elvesztése nélkül. A magzat is jó a megfelelő tárolási hőmérsékleten. Csak a szörfözés gyümölcsök összeomlik, és a többiek nagyon jól vannak az ágakra.

Ízi tulajdonságok

A gyümölcsök ízesítő tulajdonságait magasnak kell tekinteni. A vöröses-sárga, majdnem átlátszó hús rugalmas sűrű szerkezetű, tökéletesen kombinálva gyengédséggel és magas juitével. A gyümölcs íze kiegyensúlyozott – édes, könnyű, enyhén észrevehető sav. A hűvös nyári szilva régiókban kap egy torta ízét. Az illat a lefolyóban van jelen, kifejezett és jellemzi a gyümölcs megjegyzések. A lemezfejű csont könnyen elválasztható a péptől.

Érés és gyümölcsözés

Persikov szilva egy öntés, korai érlelési idővel. Az első betakarításnál a leszállás után a 4-5. évben számíthat. A gyümölcs szabálytalan. A tömegtermesztés a július végétől augusztus elején. Peel gyümölcsbarát. Az érés időpontja a régió éghajlati jellemzőitől függ – délen, a szilva kóstolhatja július közepén, és északon egy hónappal később.

Hozam

Stabil és a legmagasabb termelékenység figyelhető meg 12-15 éves fa növekedés. Ebben az időszakban a fa 50 kg érett csatornát ad. A 6-8. évben az átlagos hozamok 20-30 kg.

Régiók növekvő

A mai napig nemcsak Oroszországban (Krasnodar Terület, Kursk, Rostov, Voronezh régió), hanem Ukrajnában – Kárpátalja és a Nikolaev régió, valamint Örményországban, az Azerbajdzsánban, Grúziában és Moldovában,.

Öntartam és a pollinátorok szükségessége

Fa nem szókincs, így azonnal meg kell gondolkodnod a donorfákra, amelynek virágzási ideje egybeesik ezzel a típussal. A legtermékenyebb pollinátorok: magyar Azhanskaya, Mirabel Nancy, Rencode Alta, magyar házi készítésű.

Növekvő és gondoskodás

A szilva palántázó kertészek ültetése korai tavasszal ajánlja. Ennek egy olyan időszaknak kell lennie, amely elég ferdek és talaj, de a növekvő időig. Pesikova szilvaja szereti a melegséget, a fényt és a helyet, így a falut nem ültetik a sövénybe, és a telket bőségesen megvilágítják a napsütésben.

Ami a talajt illeti, akkor termékeny, lélegző, mérsékelten meg kell nedvesíteni a talajvíz mély áthaladásával. Nem tetszik a síkság fája a víz stagnálásával. A legjobb szomszédok a szilva területen tartják: almafa, málna, egres és ribizli. Szigorúan tilos egy szilvafát ültetni a szomszédos, cseresznyével, cseresznyével vagy körtével.

A szilva kultúra mezőgazdasági berendezései a következő eseményekből állnak: bőséges öntözés (a gyümölcsök virágzásának és érlésének időpontjában), a műtrágyák (bőséges adagolók őszén), szárított és beteg ágak szaniter vágása a korona, a betegségek megelőzése, a talaj lazítás. Az öntözés után el kell tűnni, és a talaj eltűnése.

Külön eljárásokat hajtanak végre, elkészítve egy fát a télre. Először is szükség van a törzs fehérítésére, amely figyelmezteti az égési sérülések megjelenését a kéreg felületén. És a gyökérrendszer védelmét is megköveteli, amelyet a közeli zóna menedéke különleges anyaggal, például agrárterrel vagy burkolattal biztosít.

Ellenállás a betegségekkel és kártevőkkel szemben

A gyümölcsfa átlagának mentessége, amely képes sok gombás betegség ellenállni. Ezenkívül a változatosság jó ellenállással rendelkezik a polisztigmával. Leggyakrabban a fa rozsda és moniliózisban szenved. Védje a kártevők nyomatékát, valamint a gombák és vírusok megjelenését, nemcsak megelőző feldolgozás / permetezés réz erőteljes, burgundi folyadékkal, hanem megfelel a fő agrotechnikai ajánlásoknak is.

A talaj-éghajlati viszonyok stabilitása

Stressz ellenállás ebben a típusú átlagban. A pluma rosszul tolerálja az erős fagyokat, az éles hőmérsékleti különbségeket és a nap távollétét hosszú ideig, ami hátrányosan befolyásolhatja a gyümölcsök ízét – savas, tally és sűrű struktúrával. A fa kényelmes, ha napos, meleg, széltelen. Érdemes emlékezni arra is, hogy a felesleges nedvesség a lombozat és a csökkentett hozamok sárgulásához vezethet.

Értékelések áttekintése

Persikov szilva vonzza nemcsak nevét, hanem finom gyümölcsöket, egyszerű mezőgazdasági mérnöki és univerzális kinevezést is. A mezőgazdasági termelők egy ipari léptékben növekvő szilva vonzzák, hogy a gyümölcsök meglehetősen hordozhatóak, hosszú ideig tárolják az íz- és árukereskedelmi tulajdonságok elvesztése nélkül, és gyorsan érlelődnek. A fajok hátrányai közül rámutathat a gyenge fagyállóságra, és nem nagyon erős immunitásra.

Kamat cikk
( Még nincs értékelés )
Ossza meg barátaival
123
Megjegyzés hozzáadása