UnderCumbers uborka kefir

Jelenleg a kertészek különböző műtrágyákat használnak növényi növények számára. A népszerű lehetőségek a Kefir hozzáadásával rendelkező kompozíciók. Az ilyen megoldások lehetővé teszik a vegetáció sok hasznos tápanyag által történő telítését. Ma beszélünk arról, hogy hogyan készítsünk ilyen összetételt az uborkákra, valamint hogyan kell alkalmazni azt.

UnderCumbers uborka kefir

Haszon és kár

A Kefir etetés sok hasznot hozhat az ilyen növényi kultúra számára:

 • Biztosítani kell a gyümölcsök megbízható védelmét különböző betegségekből és rosszindulatú rovarokból;
 • megakadályozzák a gombás formációk megjelenését;
 • biztosítsák a növényi növekedés ösztönzését;
 • növelje a hozam szintjét;
 • erősítse az uborka immunrendszerét;
 • Csökkentse az üres virágok számát;
 • hozzájárulnak a talaj termékenységéhez, a jótékony aminosavak, laktóz, fehérjék, szénhidrátok, zsírok, kémiai komponensek (kalcium, szelén, vas és nátrium) nagy tartalmának köszönhetően.

UnderCumbers uborka kefir

De mielőtt ilyen műtrágyát használnánk, érdemes megjegyezni, hogy van. Először is, az erjesztett tejfolyadék használatának hatása rövid lesz. Ezenkívül a megoldás szigorúan bizonyos arányban van, különben a hatás fordított lesz.

Hogyan készítsünk megoldást?

Annak érdekében, hogy a kész erjedt fermentek pozitív hatást gyakorolhassanak, helyesen kell elkészíteni. Számos lehetőség van az ilyen műtrágya előállítására.

 • Bostimuláns. Ebben az esetben a készítményhez két liter kefir és egy pohár szitált solo por keveredése szükséges. A kapott keverékben is több evőkanál mézet, 10 csepp jódot adunk hozzá. Minden vegyes komponenst két napon belül megnyugtatnak. A kapott kefir tömegben szépen fekteti a magokat. Ez a tömeg később használható, kis mennyiségű vízzel hígítva. A kultúra virágzásának során kitermelő táplálkozáshoz vehető igénybe.
 • A komposzt aktiválás maximalizálása. Ebben az esetben szükség lesz 1 csésze kefira, 0,5 csomag száraz élesztő, 1 evőkanál cukor homok.
 • Természetes fungicid. Az ilyen készítményt a gombás betegségek kezelésére vagy megjelenítésére használják. Az előkészítéséhez 1: 5 arányban vízzel kell hígítania kefiret. A megoldás hatékonyságának növelése további természeti összetevők költsége. Néha egy kis folyékony szappan és 20-30 csepp jód.
 • Rovarirtó. Ezek a megoldások lehetővé teszik, hogy megigazítsa a kártevőket az uborkákon. Az előkészítésükre fel kell oldani egy liter fermentált fermentációt három liter szűrt vízzel. A kapott készítményt megsérült területekkel kezeljük. Az ágyak között kis lyukak lehetnek ásni, és egy kis kefirot önthetnek benne, ez is megengedett, hogy vigyázzon és fáj.

A fenti kompozíciók bármelyikében hozzáadhat további anyagokat. Tehát gyakran használják folyékony szappan, samponok, apróra vágott szappan, hidrogén-peroxid, jód, mustárpor, száraz élesztő.

UnderCumbers uborka kefir

UnderCumbers uborka kefir

Ha a sampon vagy szappan hozzáadását tervezi, ne feledje: a higiéniai evőkanálot a csökkentett tartályba kell venni. Ennek az adalékanyagnak az alkalmazásának köszönhetően az anyag tapadása lemezlemezekkel és növényi szárral jelentősen javul.

Ha azt szeretné, hogy Iodine-t adalékként vegyen be, akkor legfeljebb 40 cseppet adhat tíz liter folyadékhoz. Az ilyen megoldások kiváló antiszeptikus tulajdonságokkal rendelkeznek, lehetővé teszik, hogy anyagcsere-folyamatokat emeljen a növényekben. Ezenkívül a jód pozitív hatással van a kultúra ízére.

UnderCumbers uborka kefir

Ha porhártyát használ, vegye körülbelül 50 gramm ilyen terméket 10 liter folyadékhoz. A kapott keverék kiváló antimikrobiális hatású. Lehetővé teszi a patogén környezet megsemmisítését.

Az adalékanyagokként vett további anyagok lehetővé teszik, hogy jelentősen növeljék a növényzet immunitását. Ezeknek az etetésnek az illetékes felhasználása lehetővé teszi, hogy ne hozzon létre más ásványi kompozíciókat a talajba műtrágyaként.

Ne feledje, hogy a kefir szérum főzése csak becsült vagy egyszerűen enyhén fűtött folyadékkal megengedett. Ezeknek a megoldásoknak a rendszeres alkalmazása Kefirrel gyönyörű csillogást ad a levelekkel, a porrészecskék sokáig ülnek rájuk, ráadásul a növekedéshez és a fejlődéshez szükséges táplálkozási elemeket kapják, és rugalmasságot biztosítanak.

UnderCumbers uborka kefir

Alkalmazási módok

Különböző módon használja a tejtermelő megoldásokat. Kiemeljük két alapot.

Locsolás

Ebben az esetben először meg kell venned az összes zöldségnövényt, majd tegyük a nedvességtartalmat. Ugyanakkor a gyökérzónában áll. Az öntözést korán reggel, vagy este kell elvégezni, hogy a nap ne égesse a növény nedves részeit.

UnderCumbers uborka kefir

Az ilyen csalétek a legalkalmasabbak két szakaszában a növényzet fejlődésének: a kezdeti időszakban, amikor növények palánta a földben, valamint a növekedési fázisban, ha aktív zöldtömeg kilép.

Hogy megakadályozzák a megjelenését a gyökér rothadás, a harsogó részén a zöldség kultúra feldolgozás után ez a savanyú tej műtrágya szükséges, hogy tisztázza a jó víz.

UnderCumbers uborka kefir

Permetezés

A feldolgozás elvégzéséhez a legjobb, ha a porlasztók használata lehetővé teszi, hogy könnyen eloszthassák a tejfolyadékot a növényekre.

 • Az első permetezést a leszállás után 10-12 nappal kell elvégezni.
 • A második feldolgozás az első virágzás idején történik. Ez védi a rosszindulatú rovarok ellen az invázióktól, valamint jelentősen növeli a hozamsebességet.
 • A harmadik alkalommal, amikor az uborkát már a gyümölcs alatt kezelik.
 • Az utolsó permetezés már a gyümölcsözés során történik.

UnderCumbers uborka kefir

Minden permetezés után kissé öntöznie kell a mulcsot, amelyet minden uborka körül helyezünk el.

Alkalmazási feltételek

Annak érdekében, hogy a kefir műtrágyák legyenek, hogy telítsenek ilyen zöldségkultúrát a lehető leghasznosabb elemekkel, emlékezzen néhány fontos szabályra.

Templomban

Érdemes emlékezni arra, hogy szinte minden módja annak, hogy az üvegházban lévő zöldségkultúrák törődjenek az üvegházban, nagyon különböznek a zöldségek gondozásának módszereitől, amelyek a szabadtéri levegő alatt nőnek és fejlődnek. Az üvegházhatású struktúrákban már létrehozott megfelelő mikroklímát, amelyet folyamatosan meg kell őrizni, és nem zavarja a túlkínálat. Ez elsősorban a különböző szérumokra vonatkozik.

UnderCumbers uborka kefir

A Kefir Solutions savas közeggel rendelkezik, így a talajra gyakorolt ​​túlzott hatásuk a növényzet gyors elhalványulásához vezethet.

Az üvegházak öntözése csak szárazon. Ez különösen igaz a gyökér műtrágya módszereire. Az öntözés folyamatában nem szabad engedélyezni a nedvességet a palánták leveleibe.

Az öntözés kora reggel ajánlott. Az eljárás után az üvegház jobb azonnal szellőztethető.

Nyílt talajban

Ebben az esetben jobb kétféleképpen váltani a kefir szérumot: gyökér és extraxorno. Annak érdekében, hogy megvédje az uborkákat a különböző paraziták invázisaiból, és jelentősen növeli a kultúra növekedését, mindkét módja annak, hogy egy bizonyos szekvenciával (tervezés után, a virágok megjelenésének folyamatában, gyümölcsök megjelenése során).

Mindenesetre július a kezelések legmegfelelőbb időtartama. Ebben az időszakban a növényi növényeknek megbízható védelmet igényelnek a gombás fertőzések és kártevők ellen, beleértve a csigákat, rekedt, inhavátumot.

UnderCumbers uborka kefir

Mindenesetre érdemes megfontolni néhány olyan hibát, amely sok kertet készít, amikor Kefir Feeds.

Így, Néhány kertész táplálja az uborkát, alkalmazza Kefir vagy beszélt a tiszta formában, azt gondolva, hogy így elérheti a leginkább pozitív eredményt. De valójában ez miatt provokálhat a szárak és a levéllemezek égésének megjelenését. Ezenkívül a vízhez való víz hozzáadását sokkal gyorsabban és könnyebbé teszi a talaj felszívódását.

UnderCumbers uborka kefir

Elég gyakran, kefir szérumokat használunk hatékony megelőző intézkedéseket, mivel ezek képesek meggátolni a különböző betegségek ilyen növények a kertben.

Hogyan kell táplálni az uborka kefir, nézd meg az alábbi videót.

Kamat cikk
( Még nincs értékelés )
Ossza meg barátaival
123
Megjegyzés hozzáadása