Utána hagymát hagyhatsz?

A hagymák a legnépszerűbb zöldség, amelyet a háztartási telek termesztenek. Annak érdekében, hogy jó betakarítást kapjunk, a leszállás helye ajánlott előkészíteni. Fontos figyelembe venni, hogy mely kultúrát termesztették ezen az oldalon tavaly.

Az a tény, hogy egyes növényeket a talajhasznos anyagokból vesszük, míg mások ellenkezőleg, gazdagítják a földet. Miután tanulmányozta a növekvő hagymák alapvető szabályait, ősszel valóban jó termést kaphatsz.

Utána hagymát hagyhatsz?

Utána hagymát hagyhatsz?

A legjobb elődök

Van egy kategóriája a kertészek közül, akiknek konkrét helye van a helyszínen minden kultúra számára, azaz minden évben Lukács ugyanazon a remegés után, újra ültetik a hagymát. Ebben az esetben nincs jó betakarítás, hogy biztosan elvárhassam – még a legmegfelelőbb gondossággal is. A hagyma kimeríti a talajt és felhalmozódik a betegségek bizonyos típusú betegségeiben. Hagymát hagymás utána lehetetlen. Az összes ilyen terület legjobbja, hogy az ilyen kultúrák termesztése alatt legyen:

 • hüvelyesek;
 • gyökerek;
 • Poléni;
 • Tök.

Itt van egy fontos jellemző is. Szükséges eldönteni, hogy mely célok a hagymát termesztik: tollonként vagy repkán. Az első esetben a leggyakrabban a tél alatt ültetik, vagyis részegek a kert bukása és már az északra.

A nyári szezontól a telek még nem pihent, így ebben az esetben a hagymák legkedvezőbb elődei: növényi oldalak (kivétel a lóhere), a hüvelyesek, gabonafélék és mustár.

Utána hagymát hagyhatsz?

Utána hagymát hagyhatsz?

Egy jó lehetőség a gyorsan növekvő kategóriához kapcsolódó növények: retek, kaporok és más zöldségek.

A kötél hagymát a siderátorok után is el lehet ültetni. Előnyük, hogy A talajt nitrogénnel gazdagítják, a mély tápanyagokat a talaj felső rétegeire emelték. A jó termés képes lesz arra, hogy hagyja hagyni hagymát a telek, ahol a hüvelyes kultúrák nőttek.

Az ideális lehetőség a téli ültetéshez:

 • mustár;
 • erőszak;
 • rozs;
 • Bab és bab.

Téli leszállás esetén a legkedvezőbb elődöket figyelembe veszik: paradicsom, uborka, saláta és különböző fajták káposzta. A burgonya után hagyhatod, de ebben az esetben olyan óvatosnak kell lenned. Az a tény, hogy ezek a zöldségek közös betegségei. ezért, Ha a burgonya érzékeny volt rájuk, az olajfertőzés nagy kockázata továbbra is fennáll. Ennek eredményeként – rossz betakarítás.

Utána hagymát hagyhatsz?

Utána hagymát hagyhatsz?

Semleges opciók

A kultúrák semleges változata, amely után biztonságosan növelhetik a hagymát a kertre, és reménykedhetnek egy jó betakarításra. Ezek a növények tartalmazzák az epereket. Rendszerint évelőnek tekintik, így a kertészek nem sietnek, hogy a bogyós bokrokat egy helyről a másikra mozgassák.

De ha ez történt, hogy az eper a következő évben valamilyen okból kellett „mozog” a másik oldalon, majd a kertben, nyugodtan növekszik hagyma különböző fajták a toll vagy Repka. Csak a bokrok és a szamóca gyökerei teljesen szabadon szabadulna fel, jól lélegezve, hogy egy ágyat simítsa. Kívánt esetben nitrogéntartalmú műtrágyák bevezetése. Ezen események után az őszi vagy tavaszi időszakban hagyhat hagyni hagymát. A megfelelő gondossággal egy nagyon jó betakarítás fog működni.

Szintén hagymát, jó lesz jól érzi magát az ágyakon, ahol a retek, a retek és más hasonló gyökerek korábban nőttek. Ha egy megfelelő szomszédságról beszélünk, akkor itt a legkedvezőbbek a legkedvezőbbek Eper és eper. Ezen növények közelében a hagyma tökéletesen érzi magát. Ezenkívül nincsenek közös betegségei, így semmilyen módon nem befolyásolhatja egymás hozamát.

Egy jó szomszéd az íjjal ellátott ágyak számára sárgarépa lesz. Az a tény, hogy ez a zöldség csodálatos harcégzési pelyhes, ami elronthatja a hozamot. Ezért van egy tavaszi vagy őszi ágy kiválasztásakor, meg kell tennie ezt a körülményt.

Utána hagymát hagyhatsz?

Utána hagymát hagyhatsz?

Ezt követően nem tudsz hagyni hagymát?

Helytelen vetésforgás esetén a betakarítás évente többször csökken. Ha nem felel meg a szabályoknak, akkor hamarosan Luke termése szűkös lesz, és maguk a zöldségek kis és rossz minőségűek.

Mint már említettük, szigorúan tilos a hagymát Lukács után. Ez a követelmény számos magyarázattal rendelkezik.

 • Az azonos tápanyagok a földről zárva vannak. Egy évben a talaj önmagukban nem tudja kitölteni őket, sem az etetés segítségével.
 • Az előd megbetegszik. A kórokozók a földön maradnak, és néhányan nem fognak télen meghalni. Ha az új hagyma ugyanazon a helyen esik, akkor valószínűleg ugyanolyan betegségnek is alá esik.

Ugyanez a szabály a fokhagymára vonatkozik. A tulajdonságaiban hasonló az íjjal. Mindkét növény ugyanazon kórokozók támadása, így rendkívül nem ajánlott, mint egy későbbi leszállás és a környék. Néhány kertészben fokhagymáról. Úgy vélik, hogy megijeszti a hagyma anyát és a weevil-t. Ez valójában így van. Mégis két azonos kultúra közötti verseny lehet: az egyikük megkezdi az inget és a fad. Nem ajánlott a napraforgók után hagyni hagymát.

De nem minden a választott szomszéd és az elődje helyességétől függ. A termés mennyisége és minősége nagyrészt az északi talajhoz kapcsolódik. A hagymák a meleg talaj rajongója, így kezdetben a leszállásra, hogy ki kell választani azokat a területeket, amelyeket a napsütéses sugarak jól felmelegítenek. Szintén gondoskodnia kell a Föld jellemzőiről. Ehhez a zöldséghez az ideális lehetőség mérsékelten kén, lángoló és mérsékelten megnedvesedett.

Utána hagymát hagyhatsz?

Utána hagymát hagyhatsz?

Szigorúan nem javasoljuk ezt a zöldséget:

 • Alföldön, ahol mindig nedves és hideg van, mert rothad, és rosszul nő;
 • hideg talajban;
 • savas talajban.

Ha megfelelő napsütéses rész van kiválasztva, de a mérések túl magas savasságot mutatnak, majd ez a jelző kézzel módosítható. Ehhez egy mész-eljárást kell végrehajtania. Ehhez 2 évet kell tennie, mielőtt a kultúra várható leszállása a helyszínen. A talaj előkészítésének folyamata a következő: A rohulladékoknak alaposan át kell váltaniuk a bayonet lapátba, húzzuk ki az összes rendelkezésre álló gyomnövényt, bemutassák a műtrágya talajt.

A fizetett műtrágya kiszámítása olyan lesz, mint ez: 5 kg túlmunkált trágya vagy más humorozás, hogy keverjük össze 1 kg hamut. TaEz a térfogat szükséges a talaj minden négyzetméteréhez. A következő évben az eljárás megismételhető. És a harmadik évben a kert teljesen készen áll a Sevka számára. Egy ilyen talajban a zöldség mind a tollon, mind a rep. A műtrágya folyamatában nagyon fontos, hogy ne használjon friss trágyát. Az a tény, hogy a hagyma esetében az ilyen etetés gyakorlatilag romboló. Ha a talaj ilyen módon megfertőzött, ez az oldal alkalmatlan lesz a hagymákra a következő 3-4 évben.

A hagyma mérsékelt öntözést igényel. A talaj toll szárításakor sárga lesz, a Repka – Flowby és sekély. Ha túl sok és gyakran víz a kultúra, akkor elindul a rothadás. Ha megfigyeli a vetésforgás valamennyi feltételét, megfelelően felkészül a talajra és óvatos a kultúra számára, minden évben jó betakarítást lehet.

Szintén nem szabad elfelejteni a kiváló minőségű magokat. A SEVOV ajánlott vásárolni csak bevonni a gyártókat és a szaküzleteket.

Utána hagymát hagyhatsz?

Kamat cikk
( Még nincs értékelés )
Ossza meg barátaival
123
Megjegyzés hozzáadása