Férfiak a nőkről: 12 hasznos tipp egy pszichológustól

Ahogy a pszichológiai honlapok látogatói mondják: egy férfi pszichológus nem egészen férfi, és egy női pszichológus nem egészen pszichológus, ami néhány valódi tendenciát tükröz a kapcsolatokban. A nők hajlamosabbak a reflexióra és a történések érzelmekkel terhelt értelmezésére, nem létező erényeket tulajdonítva a partnerüknek, vagy éppen ellenkezőleg, gonosz szándékkal összeesküvést szőnek. Próbáljuk meg kitalálni, hogy a férfiak hogyan érthetik meg jobban a nők néhány szavát és cselekedetét, és hogyan reagálhatnak rájuk.

Férfiak a nőkről: 12 hasznos tipp egy pszichológustól

A férfiak a Marsról, a nők a Vénuszról származnak

Mindannyian ugyanarról a bolygóról származunk, de nagyon különbözőek vagyunk a nemi jellemzőinkben, ami a különböző agyi struktúráknak és idegi válaszoknak köszönhető. A férfi agyban a félgömbön belüli kapcsolatok dominálnak, a női agyban pedig a félgömbök közötti kapcsolatok, ami a biológiai és a szociális funkciók elkülönülésére utal a faj túlélése szempontjából.

Az embernek előre kell törnie, helyesen navigálva a terepen, hogy felfedezzen és találjon egy helyet, ahol élhet, meg kell találnia és követnie kell egy nagyobb célt, hogy megélhetést szerezzen. Stratégiailag kell gondolkodnia, hogy biztosítsa a család ellátását.

Egy nőnek meg kell szerveznie az otthonát, és gondoskodnia kell az erőforrások ésszerű elosztásáról; ő gomba- és gallygyűjtő, így nem a nagy cél elérésére van rögzítve. Számos operatív és taktikai feladata van, amelyeket átfogóan tervez és hajt végre, nem pedig egymás után, mint egy férfi, aki inkább nem akarja, hogy eltereljék a figyelmét. A férfiak analitikusan gondolkodnak és motiválnak, míg a nők gyakran az intuícióra és a megérzésre hagyatkoznak.

A férfiaknál a tesztoszteron lelassítja a bal félteke fejlődését, és a jobb féltekét teszi dominánsabbá, így a nőknek több a verbális képességük (bal félteke), a férfiaknak pedig több a vizuális-térbeli (jobb félteke) képességük. Ezért a lányok korábban és aktívabban kezdenek el beszélni és olvasni, hogy életük hátralévő részében ne tudjanak leállni.

David Levy, amerikai pszichológus, a Pepperdine Egyetem (Kalifornia) pszichológiai főiskolájának professzora szerint ezek az evolúciós-társadalmi mechanizmusok egy monolitikus, összetartó emberi kultúrához vezettek, amely lehetővé tette az emberek számára, hogy uralják a bolygó összes szféráját. És ugyanezek a tényezők okozzák a személyes, családi konfliktusokat.

Nem alaptalanul jósolja sok evolucionista és futurista a család mint társadalmi intézmény teljes eltűnését a következő évszázadokra, amikor a reprodukciós és nevelési funkciókat teljes mértékben az állam vagy más felügyeleti rendszer fogja ellenőrizni. Ezért a nemek közötti különbségek fokozatosan módosulnak, kiegyenlítődnek, és már csak néhány évszázad van hátra.

Olvasson tovább  Hogyan lehet megszabadulni a szorongástól

A férfiak jobban megértik egymást, mert őszintén, célzások és rejtett sértések nélkül beszélhetnek, míg a nők talán a felét sem mondják el annak, amit mondani akarnak, de tökéletesen megértik egymást, vagy ha szükséges, életre szólóan veszekednek. Stresszes helyzetekben a férfiak emlékeznek az események sorrendjére és tartalmára, és a nők – az emberek cselekedeteire és reakcióira, nem a következmények fontosabbak számukra, hanem mások hozzáállása: “Ó, Istenem, mit fog mondani Marija Alekszejevna hercegnő?”!..”.

A férfiak diszkréten, egyenként érzékelik az eseményeket, és ugyanúgy elemzik és értékelik őket, míg a nők szinte az emberi faj kezdetétől fogva hajlamosak értelmezni őket. Ha egy férfi nem hoz csokrot a következő randin, az azt jelenti, hogy a férfi számára, hogy a legközelebbi fülke zárva volt, és a nő számára, hogy a legutóbbi randin rossz szögből nézett rá, és most a bolygó elkerülhetetlenül kisodródik a pályájáról.

Az 1990-es évek elején a népszerű pszichológus, John Gray kiadta “A férfiak a Marsról, a nők a Vénuszról” című könyvét, amely újabb vitahullámot váltott ki a nemi sztereotípiákkal és különbségekkel kapcsolatban. Röviden összefoglalva a tartalmat, az érzékelés, a motiváció, a gondolkodás és a viselkedés szintjén egyaránt különbségek vannak. Ha a férfi kudarcot vall, a nő megpróbál segíteni neki. De a férfi ezt a képességeibe vetett bizalom hiányának tekinti, a nő pedig szent küldetésének. Végül mindketten boldogtalanok. Pedig csak egy kis időt kellett volna várnia, és mindenképpen meg kellett volna dicsérnie a szorgalmáért és az eredményért.

Amikor megismerjük egymást

Ha egy nő körül több férfi van, nem a legerősebb fog győzni, hanem a legtürelmesebb. Egy férfinak el kell viselnie a késést, a szeszélyeket, az érthetetlen célzásokat, a másokkal való flörtölést, a számos ünnepet és évfordulót az ismerkedés pillanatától vagy az első közös szemvillanástól kezdve, amit nem szabad elfelejteni.

Ne felejtsd el a megfelelő távolságtartást sem: ha gyakran hívogatsz és SMS-ezel, azt fogja mondani, hogy ez idegesítő. Ha a randi után fél órával türelmesen vársz, azt fogja hinni, hogy már el is felejtetted. Általában ez egy finom asztrális sík, amelynek ismerete segít a spirituális megvilágosodás elérésében.

 1. Ha egy lány nemmel válaszol egy ismerkedési vagy kávézóba menési ajánlatra,Ez azt jelenti, hogy nem, vagy igen, vagy nem tudom, próbáld újra, ne feledd, hogy türelmesnek kell lenned. Mindenesetre folytassa a beszélgetést lazán, akkor a nő elkezd kételkedni abban, hogy nem elég jó ahhoz, hogy sokáig meggyőzzék, és elkezd kölcsönösen cselekedni.

 2. A bókokból sosem elég,Még ha azt mondod egy pufók, pimasz lánynak, hogy úgy néz ki, mint Angelina Jolie, akkor is értékelni fogja a szorgalmadat. Ráadásul, ahogy mondják, “a szépség a szemlélő szemében tükröződik”.

 3. Kérdések feltevése,Ezer kérdést tesz fel, egy nő ezt a fokozott érdeklődés jelének tekinti. Törődnie kell az irodalmi preferenciáival és a körömtervezési készségeivel.

 4. Használjon gerilla beszivárgási taktikát, Ahogy azt a tapasztalt pszichológusok tanácsolják, fokozatosan csökkentse a távolságot, próbálja megérinteni a kezét, a hátához, észrevétlenül javasoljon kényes témákat. Ily módon megmutatod a vonzalmadat, és megtanulod a kapcsolat határait, egy lány mindig megtalálja a módját, hogy megmutassa a megengedett határokat.

 5. Az édesség-büfé időtartama nem haladhatja meg a 3-4 dátumot, Különben a lány elkezd kételkedni a vonzerejében. Ha hajlandó évekig várni egy látványos intimitásra, a modern hölgyek szívesen “tesztelnek” egy férfit, csak azért, hogy megértsék a jövőbeli kilátásokat.

 6. Ha egy lány megfelelőnek tűnik, Beszél és viselkedik, így ő megfelelő, akkor megmutathatja az igazi szándékát. Ha egy lány azonnal úgy viselkedik, mint egy pszichopata vagy őrült, ez azt jelenti, hogy az ilyen támadások megismétlődnek, jobb, ha előre gondolkodunk, hogy később ne osszuk meg a közösen megszerzett tusfürdőt.

Olvasson tovább  Mi a teendő kétségbeesett helyzetben

Egy hosszú távú kapcsolat során

A kapcsolat jellegétől függetlenül a nő az első napoktól kezdve hosszú távú együttélésre törekszik, és minden lehetséges módon megpróbálja “lekötni” a férfit: közös rendezvényeket képzel el, bemutatja a rokonait, utal a házasságra. De lehet, hogy ő a hajsza, ő nem zavarja, hogy van egy állandó partnere. A férfiak azonban sokkal céltudatosabbak, és ha egyszer találnak valakit, aki tetszik nekik, gyorsan megállapodnak, és nyugodt életet élnek. Így aztán meglepetésként éri őket, amikor egy nő “hirtelen” eltűnik egykori lakhelyéről.

A férfiak gyorsak és hajlandóak együttműködni, és képesek megszervezni a többi férfival való közös munka folyamatát, szigorúan követik a hierarchiát egy csapatban. A nők folyamatosan keresik az engedetlenséget, gyakran követelik a jogosulatlan figyelmet, eltúlozzák a problémákat. A férfiak megpróbálnak minden lépésnél részt venni a férfiakkal való kommunikációban és a közös feladatok elvégzésében, de határozottan elutasítják a felelősségvállalást az eredményekért és a következményekért.

 1. Ez a nők vérvonala– edzeni, mentorálni, irányítani, még akkor is, ha nem kérik őket erre. Ezért egy hosszú távú kapcsolatban a férfinak kategorikusan meg kell mutatnia a határait, szó szerint és átvitt értelemben: ez az én asztalom, ez az én polcom, ez az én időm, ez az én hobbim, amelyet nem szabad megsérteni.

 2. Az erőfeszítések összevonása azt jelenti,A lány elmondja a kívánságát, és értékeli az eredményt, a többit pedig rád bízza. Ha a lány készen áll arra, hogy részt vegyen a háztartás minden fázisában, megpróbálja megkülönböztetni a gipszkarton és a cementkötésű forgácslap között, szerencsés vagy a jövőbeli feleséggel.

 3. Tanulj meg beszélni az érzéseidről és érzéseidről, ez egy kötelező családi pszichológiai készség. Ön is megsértődhet, dühös, ideges, dühös, dühös, félénk, félénk, nem kell elrejteni vagy leplezni az aggodalmakat. Ez elkerülhetetlenül stresszhez és ellentmondásokhoz vezet, különösen mivel a nők értékelik az őszinte és megbízható vallomásokat.

Olvasson tovább  Hogyan ismerjük meg önmagunkat?

Konfliktusok és válságok idején

Férfiak a nőkről: 12 hasznos tipp egy pszichológustól

A konfliktus bármikor előfordulhat, még kisebb okokból is, ez teljesen normális, mindaddig, amíg nem vezet fizikai és pszichológiai sérülésekhez. oktatás 1 A konfliktus nem okozhat konfliktusokat. A válság pedig egy rendszerszintű kudarc, például egy stresszhelyzetben vagy az élet egy bizonyos időszakában együtt, ami átgondolt, szisztematikus megközelítést igényel.

 1. Ha egy lány egy veszekedés vagy nézeteltérés során azt mondja, hogy “érthető, azt jelenti, hogy általában minden rossz és zavaros, semmi sem világos, és közeleg az apokalipszis. Nem a verbális megerősítést kell elérnie, hanem az érzelmi állapotának változását, hogy mosolyogjon, kávét kínáljon, és általában visszatérjen a normális háttérben lévő létmódjához.

 2. A nők sérelmei időben és tartalmilag nem ismernek határokat– Megsértődhet egy letört köröm, a rossz időjárás, az alacsony bérek vagy a feszült geopolitikai helyzet miatt, de felelősséget fog vállalni. Megsértődni valamin, ami nemrég történt vagy hat hónappal ezelőtt, de valamiért eszedbe jutott…

 3. A konfliktusos beszélgetést az érzelmektől a konkrét cselekvés felé terelje, különben a beszélgetés egy zombi invázióba torkollik. Kérdezd meg, hogy pontosan mi az, amit nem szeretsz?”, “Mit tettem, amivel megbántottalak??”, “mit tehetek, hogy jobbá tegyem a dolgokat??”.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: