Ha egy férfi nem ad ajándékot: egy pszichológus véleménye

A férfi és a nő közötti kapcsolat bizonyos ki nem mondott szabályok betartását feltételezi. Az ajándékozás az udvarlási folyamat lényeges része. Ebben a szakaszban egy fiatalember megpróbálja udvarolni választottját, hogy bizonyítsa a lélek és az érzelmi felemelkedés nagylelkűségét. Először a szeretet jön, majd mély érzés alakul ki. Mindannyian hozzászoktunk ahhoz a tényhez, hogy az embernek arra kell törekednie, hogy kielégítse a nő társa minden szeszélyét, ne takarékoskodjon a különböző meglepetésekkel. A mentalitásunk nem enged meg más lehetőséget. De néha előfordul, hogy egy férfi valamilyen okból nem ad ajándékot. Miért történik ez?? Próbáljuk meg együtt kideríteni.

Ha egy férfi nem ad ajándékot: egy pszichológus véleménye

Tapasztalat hiánya

Michael Labkovsky többször is elmondta, hogy a gyermekkorban rejlő értékek elkerülhetetlenül átragadnak a felnőttkorba. Ha a fiú nem látja az apa pozitív példáját, akkor az a gondolat, hogy a lányoknak virágokat és ajándékokat kell adniuk, nem fogja meglátogatni a fejét a fiatalságában. Egyszerűen nem találja magában azt a motivációt, hogy úgy cselekedjen, ahogyan nem látja jónak. A szülők tapasztalata itt kiemelkedő fontosságú. A konkrét tapasztalatok hiánya visszafogottsághoz vezet a kapcsolatban, néha túlzott számításhoz és gyanakváshoz. És semmilyen érv nem tudja bebizonyítani az ellenkezőjét egy olyan embernek.

Negatív forgatókönyv

Az életben nem ritka, hogy a múlt erőteljes hatást gyakorol a jelenre. Ez akkor fordulhat elő, ha az első szerelem élménye olyan szomorú volt, hogy a fiatalembert valódi válságba sodorta. Ha egy fiúnak elutasítással, elválással és általában hosszú távú szenvedéssel kapcsolatos tapasztalatai vannak, ez bizonyára hatással lesz a jövőbeli kapcsolataira. Kevesen szeretnének megismételni egy negatív érzelmi színezetű forgatókönyvet. Az emlékek már kellemetlen érzéseket váltanak ki.

Olvasson tovább  Mi a teendő kétségbeesett helyzetben

Úgy látja, hogy a nő megközelíthető

Ha egy férfi úgy érzi, hogy egy nő könnyen aláveti magát neki, nem fog túl keményen próbálkozni, hogy elnyerje a kegyeit. Itt sok múlik a nő önbecsülésén. Ha ő képtelen értékelni magát, az erősebbik nem szükségszerűen tudattalan szinten olvassa ezt. A megfizethető nőnek nem kell győznie, már az elején beleegyezett mindenbe. Mindenben igyekszik gondoskodni róla, rendíthetetlen engedelmességet és hihetetlen nagylelkűséget tanúsít. Mire kell törekedni? Ezért az ajándékokat ilyen esetben túlzottnak tekintik. Még ha a hölgy elkezd is kitartóan célozgatni rájuk, nem valószínű, hogy megvárja azt, amire számít.

Folyamatos ellenőrzés

Ha egy férfi nem ad ajándékot: a pszichológus véleménye

Ritka ember szereti, ha minden cselekedetét vizsgálatnak és ellenőrzésnek vetik alá. Az erősebb nemű férfi a legtöbb esetben függetlenségre és önálló döntéshozatalra törekszik. Ha egy nő elkezd hasonlítani az anyjára valamilyen módon, lehetetlen olyan erős vonzalmat érezni iránta. Végül is, mit várnak az anyától? Jóváhagyás, elismerés, csodálat. A férfi tehát önmagát csodálja, és nem a mellette lévő nőt. Az állandó ellenőrzés elfogadhatatlan. A kapcsolatoknak ez a megközelítése hihetetlenül kimerítő. Kiderül, hogy a srác szabadságra vágyik, és könnyen lehet, hogy van egy kapcsolat az oldalán. Megpróbál mindent, amire képes, egy másik szakszervezetben megszerezni.

Pénzhiány

Vannak olyan esetek is, amikor az ember egyszerűen nem engedhet meg magának semmilyen extra kiadást egy adott időpontban. Az élethelyzetek különbözőek, és nehézségek merülnek fel. A srác szívesen kedveskedne a lánynak, de nem tud sokat adni neki. Ez nem azt jelenti, hogy zsoldos, hanem csak azt, hogy pénzügyi nehézségekkel küzd. De ebben az esetben a drága ajándékok elutasítása ideiglenes lesz. Hogy ne hozzák magukat nevetséges helyzetbe, valószínűleg inkább átmenetileg szemet hunynának. De ellentétben azzal a férfival, aki megszokta, hogy valaki más költségén él, az ilyen férfi visszautasítja a nők ajánlatát, hogy fizessenek neki a moziban vagy egy kávézóban. Jobb, ha inkább egyáltalán nem látogat ilyen helyekre.

Olvasson tovább  Hogyan higgyünk újra önmagunkban - gyakorlatok gyakorló pszichológusoktól

A temperamentumok nem illenek össze

Mielőtt túlzott pénzügyi visszafogottsággal vádolná partnerét, meg kell értenie a jellemét, szokásait és felfogását. Ez nem egy üres dolog, amit figyelembe kell venni. Egy nőnek tisztában kell lennie az elvárásaival, de meg kell értenie, hogy nem várhatja el választottjától, hogy minden igényének megfeleljen, minden szeszélyét kielégítse. Ha a temperamentum nem egyezik, felesleges panaszkodni. Vagy elfogadod, vagy keresel magadnak egy másik partnert.

Igényes partner

Ezután a férfi előre eldönti, hogy nem tud megfelelni a nő státuszának vagy a megadott követelményeknek. Ebben az esetben nem fog ajándékokat adni, mert a legolcsóbb ajándékok megalázzák őt a választottja szemében, és a drágáknak egyszerűen nincs elég pénzük. A legtöbb srác inkább nem kínozza magát hiába, és csak a könnyebb utat választja. A férfi véleménye szerint egy igényes partner még mindig nem tudja értékelni az őszinte érzéseket. Paradox módon egy fiatalember inkább nem költene pénzt, és egyszerűen csak egy ilyen hölggyel randizna minden kötelezettség nélkül. Itt jön a képbe az az elv, hogy ki kit mersz kiütni.

Kapzsiság

Ha egy férfi nem ad ajándékot: a pszichológus véleménye

A férfiak nem olyan ritkák, mint amilyennek szeretnénk. Néhány esetben a fickó csak sajnálja a pénzt. Nem tartja szükségesnek, hogy ajándékot adjon; szükség esetén megpróbál egy tábla csokoládéra vagy egy egyszerű meglepetésre szorítkozni. Csak a válogatós nő nem valószínű, hogy elégedett marad. Valószínűleg megsértődik, vagy úgy dönt, hogy nem folytatja a kapcsolatot. A kapzsiság soha nem vonzó. Éppen ellenkezőleg, ez a tulajdonság általában más emberi vétkeket is feltár: fösvénység, kapzsiság, képtelenség a bizalomra, nem hajlandó tanulni semmit, és nem vonja le a következtetéseket.

Az elfogadás hiánya

Itt a probléma a nőben van – a neveltetésében, a gondolkodásmódjában. Anetta Orlova pszichológus azt mondja, hogy egy nő elfogadási képessége a világhoz való viszonyától függ. A boldogság, az öröm és a harmónia csak akkor lehetséges, ha a lány méltónak tartja magát minden lehetséges áldásra. Sajnos az alacsony önbecsülés és a félénkség rossz szolgálatot tehet. Ha egy nő nem tudja értékelni magát, akkor elkerülhetetlenül vonzódik az életét gyenge partnerek. Ezek az emberek nem valószínű, hogy boldoggá teszik őt, de gyakran növelik bánatát és csalódásait. Az, hogy nem tudod, hogyan kell elfogadni, komoly probléma, amin egyedül vagy pszichológussal kell dolgoznod. Ha nem ismered fel, hogy van egy korlátozó hozzáállásod, amely megakadályoz abban, hogy teljes életet élj, akkor semmi sem fog változni kívülről.

Olvasson tovább  Hogyan lehet fenntartani a személyes teret a családban

Banális lustaság

Egy másik ok, amiért a nők nem várják meg a szeretteik ajándékait. Igen, sokan csak túl lusták ahhoz, hogy udvaroljanak… Egyszerűbb, kevésbé terhes kapcsolatot szeretnének. A vágy, hogy pénzt takarítson meg egy nőn, gyakran azzal indokolt, hogy gazdaságos és nem dobja el a nehezen megkeresett pénzt. Egyes esetekben a férfi nem is gondolja, hogy választottja szokatlan szeretetnyilvánítást vár tőle.

Tehát ha egy férfi nem ad neked ajándékot, ne hibáztasd túl gyorsan. Próbáld meg kívülről szemlélni a helyzetet. Talán megérti, hogy miért van ez így. Bizonyos esetekben a nők is hozzájárulnak ehhez. Soha ne utasítsd vissza egy szeretted lelkesedését. A “Nincs szükségem semmire” stílusú kijelentések is visszhangoznak a férfi szívében.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Cybulya Guculka

Helló mindenkinek! Én vagyok Cybulya Guculka, és nagy lelkesedéssel osztom meg szenvedélyemet a háztartási gépek javításával és telepítésével kapcsolatban. Ennek az oldalnak az írójaként engem a technológia iránti szeretetem és a vágy hajt, hogy segítsek másoknak megérteni és megoldani a gépeikkel kapcsolatos problémákat.

Comments: 1
  1. Kristóf

    Mi lehet ennek az oka? Van-e valamilyen mélyebb jelentése, vagy csak egyszerűen elfelejtette?

    Válasz
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: