Hogyan ne legyek féltékeny?

A féltékenység olyan érzés, amely ahelyett, hogy segítené a harmonikus kapcsolat építését, gyakran tönkreteszi azt. Bizalmatlanságot és konfliktusokat szül, és megakadályozza a kölcsönös megértést. Ha úgy érzed, hogy ez az érzés elrontja az uniótokat, érdemes elgondolkodnod azon, hogyan hagyhatod abba a féltékenységet.

Hogyan hagyjuk abba a féltékenységet

Miért vagyunk féltékenyek

A kutatók szerint a féltékenység jót tesz a barátságoknak, mert amikor az emberek fenyegetve érzik magukat, megpróbálnak jó barátok lenni: aktívvá válnak és befektetnek a kommunikációba, amelyet korábban elhanyagoltak. oktatás 1 A féltékenység a barátságnak jót tesz.

Egy szerelmi kapcsolatban a dolgok másképp alakulnak. Itt a féltékenység érzései rombolóbb hatást fejtenek ki, veszekedésekhez és bizalmatlansághoz vezetnek.Robert Leahy amerikai pszichológusírja, hogy a féltékenység lehet:

 1. fizikai, amikor a partnere fél a tényleges megcsalástól;

 2. érzelmileg elköteleződni, ha félnek attól, hogy érzelmileg elköteleződnek valaki mással szemben.

A statisztikák azt mutatják, hogy a férfiak nagyobb valószínűséggel érintettek az első típusban, a nők pedig a másodikban.

A féltékenység leggyakoribb okai:

 1. Alacsony önbecsülés – Seth Meyers klinikai pszichológus szerint ez határozza meg a bizonytalanságot a kapcsolatban, amikor a féltékeny partner úgy érzi, hogy nem elég jó ahhoz, hogy felkeltse az érdeklődést és hosszú ideig megtartsa azt;

 2. A vágy, hogy ő irányíthasson – miközben bizalmi problémák vannak, és az a bizonyosság, hogy bármelyik pillanatban magára hagyhatják;

 3. Túlzott ragaszkodás – amikor feloldódsz a partneredben, és úgy éled az ő életét, hogy nincsenek saját érdekeid;

 4. Saját elfojtott vágyait vetíti ki partnerére – egyes pszichológusok szerint, amikor a pár egyik tagjának csalásra vonatkozó gondolatai támadnak, azokat a másiknak tulajdonítja;

 5. Spekulálj bizonyos cselekedetek okairól – például, ha a partner későn jött haza, kitalálod a saját verziódat, és felhúzod magad.

Olvasson tovább  Hogyan flörtölj egy férfival: 4 titok

A leglogikusabb ok természetesen az, ha valódi oka van a féltékenységnek. Ez lehet egy valódi flört, egy egyértelmű üzenet, vagy egy elfelejtett hűtlenség, amit nem tudsz megbocsátani.

Nem számít, miért vagy féltékeny a partneredre, ha úgy érzed, hogy ez árt a kapcsolatodnak, íme a tippjeink, hogy megszabadulj ezektől a káros érzésektől.

9 tipp, hogy ne legyél féltékeny

A féltékenység nemcsak a féltékeny személynek árt, hanem annak a partnernek is, akit hűtlenséggel gyanúsítanak. Tehát ennek az érzésnek a megszüntetése a párban mindenki számára megkönnyebbülést hoz.

Elemezze a gyanúját

A kapcsolaton való munka megkezdéséhez álljon meg és lélegezzen ki. Amikor a partnereddel kapcsolatos kételyek újra elkezdenek felemészteni, gondolkodj el azon, hogy a gondolataid valóban a valóságot tükrözik-e? Csak azért, mert azt gyanítja, hogy szerelme hűtlen, még nem jelenti azt, hogy valóban valaki más iránt érdeklődik.

Tehát amikor féltékenységtől szenvedsz, gondolkodj el azon, hogy vannak-e olyan tények, amelyek gondolataid helyességét jelzik.

Tartsa meg magának a gyanúját

Hogyan hagyjuk abba a féltékenységet

Ha a partnere hűtlenségével kapcsolatos gyanúján rágódik, a düh és a szorongás csak fokozódik. Lehetetlen, hogy nyugodtan beszélgessen a partnerével, és megbeszélje, mi bántja.

Ezért fontos, hogy józan ésszel és az ítélőképességed racionalizálásának képességével rendelkezz. Ez nem azt jelenti, hogy teljesen meg kell szabadulnod az érzéseidtől, de érdemes kontrollálni őket. Ezután nyugodtabban közelítheti meg a problémát, anélkül, hogy szükségtelen botrányokat csinálna.

Fogadja el, hogy a bizonytalanság elkerülhetetlen egy kapcsolatban

A féltékenységgel az a probléma, hogy biztosak akarunk lenni abban, hogy a kapcsolat nem ér véget, és hogy a partner nem érdekli a másik személyt. A pszichológusok azt mondják, hogy az ilyen gondolatok gyakran vezetnek egy embert, hogy egyedül távozzon, hogy kiküszöbölje az elhagyás kockázatát.

Rá kell jönnie, hogy ez a megközelítés nem teszi lehetővé, hogy hosszú távú kapcsolatot építsen bárkivel, mert senki sem tud teljes bizalmat adni az érzéseknek. Még az is előfordulhat, hogy őrülten szerelmes vagy valakibe, és úgy gondolod, hogy egész életedben vele akarsz élni. De amikor a szenvedély első hevülete elmúlik, sokan kezdenek másképp tekinteni a kapcsolatra, és rájönnek, hogy annak vége lehet. Tehát az egyik leghatékonyabb módja a féltékenység megállításának az, hogy elfogadjuk, hogy minden érzés és kapcsolat bizonytalansággal jár.

Olvasson tovább  Hogyan lehet leküzdeni a szociofóbiát?

Találja meg a gyanú forrását

Próbálja megérteni, miért féltékeny a partnerére. Talán vannak bizonyos attitűdök, például úgy érzed, hogy egy korábbi kapcsolatod veszélyezteti a kapcsolatodat, vagy biztos vagy benne, hogy újra dobni fognak (ha már volt ilyen tapasztalatod). Ha megérted, mitől félsz, rájöhetsz, hogy ennek semmi köze ahhoz, hogy mit érzel, vagy mit csinálsz.

Keresse a kapcsolatok helyreállításának módját

Ahelyett, hogy végtelen vádakkal illetné a potenciális hűtlenséget, helyezze a hangsúlyt a kapcsolat javítására. Például:

 1. Bókoljatok egymásnak;

 2. Légy hálás minden jó dologért, amit érted tesznek, még ha az csak egy apróság is;

 3. Próbálja meg nem kritizálni a partnerét;

 4. Készítsetek egy listát azokról a tennivalókról és tennivalókról, amelyek mindannyiótokat boldoggá tennének.

A kapcsolatodon való munka nagyobb valószínűséggel erősíti azt, mint az értelmetlen és alaptalan féltékenység.

Vigyázz magadra

Az önfejlesztés és az önmagadon való munka segíthet megbirkózni a féltékenységgel. Ha túl sok szabadideje van, ami alatt van ideje gyanús okokat kitalálni, töltse valami hasznos dologgal. Jelentkezz jógára, rajzolásra, táncra vagy bármilyen más olyan tevékenységre, amely szórakozást nyújt és segít elfelejteni a negatív gondolatokat. Elterelheti a figyelmét, és több teret és egyéni teret adhat a partnerének, hogy erősítse a kapcsolatukat.

Féltékenység helyett légy hálás

Ez eleinte nehéz lehet, különösen, ha úgy érzi, hogy van oka a féltékenységre. De próbáld meg a bizalmatlanságról a hálára terelni a hangsúlyt, amiért a partnered téged választott, amiért minden nap veled van és szeret téged.

A féltékenység biztosan nem javítja a kapcsolatot, de a hála reményt ad arra, hogy a kapcsolatotok harmonikusabb lesz, mert a partnered látja, hogy értékeled a kapcsolatát és a tetteit, és viszonozza a szívességet.

Tanulj meg bízni

Hogyan hagyjuk abba a féltékenységet

A bizalom és a nyitottság az erős kapcsolat kulcsa. Ha azt gyanítja, hogy a partnere hűtlen, beszélnie kell róla. Végtére is, ő nem is tudja kitalálni a gyötrelmet, és nem veszi észre, hogy a viselkedése okot ad arra, hogy féltékeny legyen. Talán a nyílt beszélgetés egyszer és mindenkorra megoldaná a gyanakvás problémáját, kivéve persze, ha azt tervezi, hogy ezt az érzést magában is ápolja.

Olvasson tovább  Mi az absztrakt gondolkodás és hogyan fejleszthetjük azt?

Fogadja el a helyzetet és elemezze a kapcsolatát

Lehet, hogy a gyanúja megalapozott, és lehet, hogy helyesen cselekszik, amikor kételkedik a partnerében. Ebben az esetben nem szabad elnyomni az érzést. Ehelyett elemezd a kapcsolatodat, és döntsd el, mit akarsz tőle. Beszéljen róla, vagy tegyen úgy, mintha nem tudna róla.

Tehát, hogy megoldja a féltékenység problémáját magad elég reális. Ehhez azonban magadon és a szakszervezeteden kell dolgoznod. És ha ez az érzés bármelyik kapcsolatot különböző partnerekkel kíséri, érdemes elgondolkodni azon, hogy ez nem a kapcsolat problémája, hanem a tiéd. Ebben az esetben is megpróbálhatja megoldani a problémát saját maga, gondolatainak és cselekedeteinek elemzésével. Szakemberek segítségét is igénybe veheti, hogy a sikerhez vezető út könnyebbé és gyorsabbá váljon.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Cybulya Guculka

Helló mindenkinek! Én vagyok Cybulya Guculka, és nagy lelkesedéssel osztom meg szenvedélyemet a háztartási gépek javításával és telepítésével kapcsolatban. Ennek az oldalnak az írójaként engem a technológia iránti szeretetem és a vágy hajt, hogy segítsek másoknak megérteni és megoldani a gépeikkel kapcsolatos problémákat.

Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: