Hogyan válasszunk helyesen

Gyakran kell választanod. Még a legegyszerűbb hétköznapi dolgokhoz is szükség van arra a képességre, hogy a helyzetet különböző szemszögekből értékeljük, hogy meglássuk a rejtett hibákat, perspektívákat és lehetőségeket. Nem titok, hogy a döntések meghozatala néha gyötrelmes lehet. Mindezt azért, mert felelősséget kell vállalnod azért, ami történik. Az emberek nemcsak saját vágyaikat, hanem mások reakcióit is megpróbálják figyelembe venni, és ez néha nehézzé válik. Sokan félnek mindenféle komplikációtól, pontosan azért, mert félnek az ellenőrizhetetlen következményektől. Nem akarsz veszekedni a környezeteddel és félreértéseket provokálni. Egy döntést több szempontból is meg kell vizsgálni, mielőtt végleges döntést hozunk. Jó ötlet, ha többször is megteszed, hogy elkerüld a negatív következményeket. A pszichológusok azt tanácsolják, hogy tartsa be az egyszerű és konkrét ajánlásokat, amelyek segítenek abban, hogy jobban érezze magát. Irvin Yalom például hangsúlyozza, hogy belső felelősséget kell vállalni a meghozott döntésért. Csak akkor leszünk harmóniában önmagunkkal.

A helyes választás

Összehasonlítás:

Mielőtt bármi mellett döntene, hasonlítson össze két vagy több lehetőséget egymással. Futtass át a fejeden minden lehetséges forgatókönyvet. Nézd meg, hogy tetszenek-e neked, izgatott vagy-e a lehetőségtől. Ha nem, az azt jelenti, hogy a döntés rossz. Általában minden kétség arra utal, hogy nem hajlandóak elfogadni és választani. Itt kell megállnod, meg kell értened magad, és gondoskodnod kell arról, hogy később ne bánj meg semmit. Fontos, hogy hűségesek legyünk önmagunkhoz, hogy kinyissuk a megfelelő ajtókat. Az összehasonlítás segít abban, hogy az ember elhatározza magát, és ne kizárólag a saját negatív érzéseire koncentráljon. Sokan tapasztalatból tudják, hogy a bizonytalanság pszichológiailag nagyon kellemetlen. Próbálj meg minél hamarabb kiszállni belőle. Csak így tudsz a lehető legjobban összpontosítani a feladatra. Ne féljen összehasonlítani, gondolkodni és elemezni. Az ilyen törekvések révén a fejlődés minőségileg más szintjére lehet eljutni. Mert ha időben tanulunk a történtekből, sokkal többet érhetünk el.

A helyzet elemzése

Minden esetben másképp kell eljárni. Ezért van szükség arra, hogy átfogóan megértsük a helyzetet, hogy képesek legyünk más szemszögből, mintegy más perspektívából szemlélni azt. Próbálja megérteni, hogy milyen helyzet vezetett a döntés szükségességéhez, mi fog történni, ha egy bizonyos módon cselekszik. Próbáljanak meg egy kicsit elvonatkoztatni a saját érzelmeiktől és kívülről szemlélni a helyzetet. Ha látod a jelenségek és a bekövetkező események közötti összefüggéseket, akkor további ösztönzést kapsz arra, hogy tovább élj, hogy értelmes döntéseket hozz.

Olvasson tovább  Hogyan éljünk együtt az anyósoddal egy házban

Az elutasítási technika

A legtöbb ember teljesen képtelen nemet mondani. Úgy érzik, hogy ezzel megbántanának másokat. Tehát a szívünket kényszerzubbonyba kell zárnunk, hogy beleegyezzünk a szívünk számára kedvezőtlen körülményekbe, alkalmazkodjunk bizonyos korlátozásokhoz és elfogadjuk a hátrányos körülményeket. Különösen a helytelen nevelés okolható ezért. Ha a szülők gyermekként túlzottan megbüntették gyermekét, elfojtották a függetlenségre való törekvéseket, akkor elkerülhetetlenül problémái lesznek. És így kiderül, hogy felnőttkorban az embert nem a saját vágyai irányítják, hanem folyamatosan körülnéz mások véleményére. oktatás 1 A felnőttkorban az ember nem a saját vágyaitól függ. Egyesek annyira félnek attól, hogy megbántják kollégáikat és ismerőseiket, hogy gyakran hajlandóak maguk is jelentős kellemetlenségeket elviselni. Természetesen az életnek ez a megközelítése nem helyes. Ebben az esetben mindent meg kell tagadnia magától, és még a meglévő szükségleteket is el kell felejtenie. A helyes választáshoz általában meg kell szabadulnod attól a szokástól, hogy bárkinek is tetszeni akarsz. Ne aggódj tovább amiatt, hogy mások mit gondolnak rólad, és hogyan ítélik meg a tetteidet. Mindenekelőtt a saját vágyaidból indulj ki, és magad határozd meg az irányt, amit követni akarsz. Próbáljon meg elutasítani az apróságokban, akkor könnyebb lesz megtanulni nemet mondani a nagy és fontos dolgokban. oktatás 1 Próbáljon meg nemet mondani az apróságokban. Ezt a képességet, mint minden mást, gyakorolni kell. Soha nem lehet mindent egyszerre csinálni, ezért ne siettesse a döntését, és ne szidja. A visszautasítási technika az, hogy megtanuljuk megérteni, mi az, ami igazán illik hozzánk, és mi az, ami nem. Gyakorold a visszautasítást a leghétköznapibb dolgokban: egy boltban, ismerősökkel, akiknek kellemetlen kéréseit nem akarod teljesíteni. Légy hű önmagadhoz.

Ne félj álmodni

A legtöbb ember soha nem éri el a céljait, pontosan azért, mert nem ezt tűzi ki célul, és egyszerűen sodródik az árral. Ez a fő hibájuk. A választás lehetősége maga is feltételezi, hogy az egyén a saját lelke mélyéről indul ki, határozottan tudja, mit akar. Hogyan álmodhatsz valamiről, ha nincs bátorságod hozzá?? Csak akkor lesz elégedett az eredménnyel, ha jól tájékozott döntést hoz. Ne féljetek tehát álmodni. Épp ellenkezőleg, tegye az álmot globális céljává. Szánjon rá időt minden nap, törekedjen arra, hogy elmerüljön az álmok és a fantázia világában. Semmi rossz nincs abban, ha valaki megnyitja a lelkét a vágyai előtt. Emellett integritásra is szert teszel, arra a páratlan örömre, hogy olyan dolgokat csinálhatsz, amire a szíved vágyik.

Olvasson tovább  Hogyan flörtölj egy férfival: 4 titok

Próbálj meg tenni valamit

Ha kétségeid vannak, kezdd kicsiben. Ne követelj magadtól azonnal nagy döntéseket és nagy lépéseket. Nem a csalódás a célod, hanem valami értékes és értelmes, igaz?? Kezdje tehát az apró dolgokkal – rendezze át a holmiját, készítsen egy tennivalólistát, intézzen el egy fontos telefonhívást… Ez optimizmusra és önbizalomra ad majd lökést. Tegyél egy kis lépést, még akkor is, ha első pillantásra úgy tűnik, hogy nem vezet sehová. A legfontosabb dolog, hogy cselekedj, hogy a megfelelő hozzáállással.

Dobj fel egy érmét

Hogyan válasszunk helyesen

Egy régi, de bevált módszer, amely még ma is működik. Ez szerencsejátéknak tekinthető, de segít megérteni a saját hozzáállásodat a történtekhez. Próbálja ki, ha nem tudja, mit tegyen, ha hajlamos a depresszióra. Mindkettőre találjon megoldást. Aztán, amikor rád kerül a sor, ellenőrizd magad. Gondold végig, hogy a lehetséges pozíciók mindegyike hogyan felel meg valódi szándékodnak. Nézz magadba, és mondd el magadnak, hogy mit akarsz valójában csinálni. Ne bízzunk feltétlenül vakon a sorsban. Mindig jogod van változtatni a dolgokon, azt tenni, amit akarsz.

Beszélje meg a problémát

Ha fájdalmas kétségek gyötörnek, egyszerűen beszélj valakivel arról, hogy mi bánt téged. Ne tartsd magadban az egészet, ez felesleges és értelmetlen. Egy nehéz téma megvitatása már csökkenti annak globális dimenzióját. Nem véletlenül tartja a mondás: “Egy fej jó, de kettő még jobb”. Amikor konzultálunk valakivel, egy számunkra fontos kérdésben más nézőpontot kapunk, és ez a nézőpont egészen más lehet, mint a sajátunk. A problémáról való beszélgetés csökkenti a szorongást és a feszültséget. Növeli az önbizalmat és erősíti az önbecsülést.

Ne legyél maximalista

Legyőzni a kudarctól való félelmet, ami néha nem könnyű. Az emberi hajlam, hogy a saját kudarcaira koncentráljon. Ha túl sok a botlás, az ember megrögzötté válik, hogy semmit sem tud elvégezni. Ilyenkor úgy tűnik, mintha nem lenne vége a láthatáron. Hogyan segíthetünk magunkon?? Fel kell adni azt az elképzelést, hogy mindent jól kell csinálni. Az életet nem lehet tökéletesen élni, túl sok kritériumra kell odafigyelni. Szabadulj meg a perfekcionizmustól, az zavarja az életedet. Fogadja el, hogy a hibák az egyén velejárói, és hogy ezzel nincs semmi baj. Éppen ellenkezőleg, egy hiba hozzájárul egy új tapasztalathoz, és mindig megpróbálhatjuk pozitívan tekinteni rá.

Olvasson tovább  Gyakori veszekedések a férjjel: okok és mit kell tennie

Légy türelmes

Természetesen azt szeretnénk, ha minden a lehető leggyorsabban működne, anélkül, hogy túl sok erőfeszítést kellene tennünk. De ez nem így van. Az embernek mindig be kell vonnia az akaratot, néha erőfeszítéseket kell tennie, hogy a dolgok előrehaladjanak. De higgyék el, az eredményt el fogják érni. A jutalom a belső elégedettség érzése formájában valóban megéri. Légy türelmes, légy értelmes, és nézz előre bizalommal!. Nincs szükség arra, hogy végtelenül erőltesd és bökdösd magad. Elég, ha tisztában van a fő céllal, és nem téveszti szem elől azt. Tartsd szem előtt mindazt, amit rövid távon el akarsz érni. Minél többet dolgozol, annál gyorsabban haladsz a választott irányba.

Fogadd el az elkerülhetetlent

Ismerje fel, hogy a döntések meghozatalának következményei vannak. Mert semmi sem történik csak úgy. Egyetlen esemény sem múlik el, mindegyik egy kicsit átalakít minket, egy kicsit bölcsebbek és erősebbek leszünk. Szükség van a változásra, sajátos viselkedési stratégiák kialakítására, és ezek általában gyökeresen eltérnek a korábbi cselekvési módoktól. Ezáltal kialakul az a szokás, hogy magadra és a saját hitedre támaszkodsz. Ez nagyon fontos az erős személyiség és a felelősségtudat kialakulásához. Ne sajnáld a múltat. Ennek semmi értelme. A múltnak nincs többé hatalma, amint elfogadod a tanulságait. A szorongás és a kétségek mentális feloldódása. Ha úgy döntött, hogy változtatni akar, tegye azt örömmel, a saját optimizmusával, és ha nem hisz önmagában, ne habozzon mások támogatását is igénybe venni. Fogadd el az igazságot, bármennyire is keserűnek tűnik. Legyen nehéz az elején, de utána büszke lehetsz magadra. Ne feledd, hogy amikor elfogadod az elkerülhetetlent, megváltoztatod a saját sorsodat.

Tehát a helyes választáshoz nem szabad félni a cselekvéstől. Fel kell adnod a késztetést, hogy mindig a helyes dolgot tedd. Csak légy önmagad, akkor az életed sokkal könnyebb lesz. Ne feledje, hogy a döntéseket hideg fejjel kell meghozni, de a szívben kell születniük egy szenvedélyes lendületből. Az igazi vágynak nincs szüksége további motivációra; belülről boldogsággal és örömmel tölt el.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Cybulya Guculka

Helló mindenkinek! Én vagyok Cybulya Guculka, és nagy lelkesedéssel osztom meg szenvedélyemet a háztartási gépek javításával és telepítésével kapcsolatban. Ennek az oldalnak az írójaként engem a technológia iránti szeretetem és a vágy hajt, hogy segítsek másoknak megérteni és megoldani a gépeikkel kapcsolatos problémákat.

Comments: 1
  1. Dávid

    ?

    Válasz
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: