Hogyan lehet jól teljesíteni az iskolában

Jó tanulónak lenni az iskola minden területén erőfeszítést igényel. A tananyag tökéletes és jó elsajátításához minden gyermek képes, ha megfelelő segítőket kap az időszervezés, a tervezés és a tervezés formájában. Az egészség ugyanilyen fontos, hogy legyen erőd a legjobb teljesítményedhez.

Hogyan lehet jól teljesíteni az iskolában

A gyenge tanulás okai

Mielőtt eldöntenénk, hogyan lehet jól teljesíteni az iskolában, nézzük meg a gyenge iskolai teljesítmény fő okait.

 1. Belső szervezettség hiánya,Ami közvetlenül kapcsolódik az akaraterőhöz. Különösen a fiatalabb tanulóknak hiányzik az önfegyelem. Ha nem mondják meg nekik, hogy leckéket kell tanulniuk, lehet, hogy nem is emlékeznek rájuk.

 2. A motiváció hiánya. Komoly probléma a középiskolában. A legtöbb gyerek nem érti, miért kell tanulnia. Az a motiváció, ami az általános iskolában megvolt bennük, az anyjuk, a tanáruk iránt, hogy ötöst kapjanak, eltűnt. De itt nem merült fel egy új, erősebb motívum.

 3. Hiperaktivitás. Ez az ok gyakoribb a fiatalabb gyermekeknél. Neurológus és pszichológus segítségével könnyen kiküszöbölhető.

 4. Halogatás– Folyamatosan későbbre halasztja a fontos és lényeges dolgokat. Ez a probléma az iskola minden szintjén felmerül, beleértve a középiskolát is. Sok gyerek későbbre halasztja a házi feladatot. Ennek eredményeképpen csak késő este találnak rá időt, ami jelentősen rontja a tanulmányi teljesítményt.

Mit kell tenned, hogy jól tanulj az iskolában

Bármilyen paradoxnak is hangzik, minél több dolgot tervez az ember, annál többet sikerül megtennie. Ha egy gyermek részt vesz iskolán kívüli tevékenységekben, órákon, különórákon, tévénézésben és sétálni jár, általában mindenre jut ideje.

Gyakran előfordul, hogy azoknak a gyerekeknek, akik nem vesznek részt iskolán kívüli tevékenységekben, nincs is idejük a leckéket megtanulni. Mi okozza?? A pszichológusok szerint az egész a hozzá nem értésről szól. Amikor a tanuló hazamegy, rájön, hogy rengeteg ideje van, és mindent meg tud csinálni. Ennek eredményeképpen a gyermek céltalanul tölti a napot, és észre sem veszi, hogy elment, és nem is ül le a tanórákra. Minél többet tervezel, annál többet végzel. Az iskolai sikerhez fontosak a jó tanulási szokások.

Aktívan tartva

Hogyan lehet jól teljesíteni az iskolában

A proaktivitás azt jelenti, hogy gyermekét a lehető legnagyobb mértékben bevonja a tanulási folyamatba.

 1. Jegyzetek készítése olvasás vagy hallgatás közben. Így az adatok jobban megmaradnak, az agy éber marad és jobban felszívja az információkat. Jegyzetelhet az órán. Olvasás közben írja le a legfontosabb pontokat. Természetesen a mai világban gyorsabb és könnyebb gépelni, de a kézzel leírt információkat gyorsabban megjegyezzük. Ha az ember egy gépen rajzolja ki a dolgokat, jobban koncentrál, és ennek következtében több információt jegyez meg a hallottakból.

 2. Ne féljen kérdéseket feltenni. Ha valamit nem értesz az órán, kérdezd meg a tanárt. Így nem csak jobban megérted az anyagot, de azt is megmutatod a tanárnak, hogy érdekel a téma és az anyag. Ha szégyellsz kérdezni az osztályban, menj a tanárodhoz a szünetben, iskola után… Ha az iskolában van olyan választható tantárgy, amelyet nehéz megérteni, ne veszítsd el a lehetőséget, hogy “barátkozz” vele. A pszichológusok azt tanácsolják, hogy egy tantárgy megtanulásának stresszesebb módja, ha vizsgát teszünk belőle.

 3. Mindig készítsd el a házi feladatodat. A tanulók általában figyelmen kívül hagyják ezt a szempontot. A megbízott munkát teljes egészében el kell végezni. Ez nemcsak a jegyeidet javítja, hanem a tantárgy általános megértését is.

 4. Ne hagyja ki a leckéket. Elmegy minden órára és részt vesz a tevékenységekben, érdeklődést mutat a tanulás iránt. Ez nagyobb betekintést nyújt a témába, mint ami az általános órákon lehetséges. Ha lemaradsz egy leckéről, tudd meg, mit tanultak a távolléted alatt, másold ki az osztálytársak jegyzeteit. A jelenlét közvetlen hatással van a tanárok osztályzataira és hozzáállására.

 5. Vegyen részt pótórákon. Az iskolai tevékenységekben való részvétel lehetővé teszi, hogy jól érezd magad, és informális módon megismerd osztálytársaidat és tanáraidat.

Olvasson tovább  11 ok, amiért a baba felébred éjszaka

A pszichológusok szerint azok a gyerekek, akik különböző tanórán kívüli tevékenységekben vesznek részt, jobban tanulnak és nem hagyják ki a leckéket.

Jó szokások

A jó szokások jó segítők az iskolai életben.

 1. Ellenőrizze magát. Az önellenőrzés javítja az anyag megértését, megtalálhatja a gyenge pontokat, amelyekre később különös figyelmet fordíthat. A teszteléshez a lecke végén kérdésekre válaszolhattok, vagy további feladatokat vagy teszteket tölthettek ki.

 2. Tanuljon olyan helyen, ahol nem zavarják, ahol kellemes a hőmérséklet, jó a megvilágítás. Ne tanuljon az ágyon vagy a kanapén. Ott túlságosan ellazulhatsz, akár el is aludhatsz.

 3. Tegye el a telefont és más zavaró tényezőket. A figyelemhiány nagy probléma. Jobb, ha elrakjuk a telefont és kikapcsoljuk a tévét, amikor a tanítás folyik. Kérje meg a rokonokat, hogy ne zavarják Önt ez idő alatt.

 4. Tartson 10-15 perces szüneteket óránként. Ez az idő segít erőt gyűjteni és helyreállítani a koncentrációt. A szünetekben falatozhatsz, nézhetsz egy programot, sétálhatsz vagy szundikálhatsz.

Szervezeti intézkedések

Hogyan lehet jól teljesíteni az iskolában

A szervezettség nagy segítség a jó tanuláshoz.

 1. Használjon napi tervezőt. Az iskolai napló mellett vezessen naplót. Készítsen menetrendet a hét minden napjára, megjelölve, hogy hol és mikor kell lennie. Írja be a naplóba az összes tanórán kívüli programot, klubot és szekciót. Papírfüzet helyett használjon elektronikus, sípolós alkalmazást.

 2. Ossza be az idejéttanításhoz, házi feladathoz, szórakozáshoz.

 3. Jegyezze fel a fontos ügyeket, dátumokat és határidőket a naptárába.A szokásos tevékenységek mellett a tervező tartalmazhat egyszeri eseményeket, vetélkedőket vagy feladatokat is. Jelölje meg a fontos dátumokat a naptárban vagy a telefonjában, hogy értesítést kapjon.

 4. Prioritások meghatározása. Ha szorít az idő, és sok mindent kell egyszerre elvégeznie, a stressz elkerülése érdekében készítsen egy listát a legfontosabb és legnehezebb dolgokról a lista elején. A fontos dolgok elvégzése után térjen át a kisebb, nem sürgős feladatokra.

 5. Egy nagy munkát kisebb darabokra vágni. Ha egy nagy projekten kell dolgoznia, ossza azt kisebb részfeladatokra. Minden nap szánjon rá időt. A félév végére a munkát kevesebb stresszel végzi el.

 6. Tartsa az iskolai felszereléseket a helyükön. Szervezze meg a munkaterületét, ne csak az idejét. A kényelem érdekében a különböző tantárgyak anyagai különböző mappákban tárolhatók.

Olvasson tovább  Hogyan kell megfelelően fejleszteni egy 6 hónapos babát, és mit kell elfoglalni őt

Vigyázz magadra

Ha minden nap törődsz magaddal, akkor jól fogod érezni magad, így pozitív hatással leszel a tanulmányaidra is.

 1. Aludjon eleget. Nem tudsz a tanulmányaidra koncentrálni, ha nem alszol eleget. Az alsó tagozatos gyerekeknek 9-11 órát, a középiskolásoknak 8-10 órát, a középiskolásoknak pedig 7-9 órát kell aludniuk. A gyors és pihentető alváshoz egy fárasztó nap után próbáljon ki egy esti fürdőzést, jógázzon vagy meditáljon. Készítsen alvási ütemtervet, minden nap ugyanabban az időben feküdjön le. Fél órával lefekvés előtt kapcsolja ki a telefont és a tévét. Este ne igyon kávét, aludjon sötét szobában. Ismételje meg a szóbeli gyakorlatokat a következő nap este lefekvés előtt. Az agy alvás közben dolgozza fel az információkat. Reggel csak annyit kell tennie, hogy megismétli…

 2. Kényeztesse magát egészséges étrenddel. Legalább napi 3 négyszögletes étkezés. Tápanyaghiány esetén az ember ingerlékeny, fáradt és koncentrációképtelen. Kezdje a napot tápláló reggelivel, amely elegendő energiát ad a nap hátralévő részére. Minden nap az étrendben zöldségeket, gyümölcsöket, halat, húst, dióféléket, növényi olajokat, gabonaféléket kell tartalmaznia.

 3. Igyon elég vizet.Ha nem iszol elég vizet, fáradt leszel, és kevésbé tudsz koncentrálni. Jobb, ha a sima vizet részesítjük előnyben, de a szükséges folyadékot levesekből, gyümölcslevekből, teákból, gyümölcsökből és gyümölcsökből is beszerezhetjük. Az általános iskoláskorú gyermekeknek naponta körülbelül 7 pohár vizet, a tinédzsereknek 8 pohár vizet kellene fogyasztaniuk. Legyen különösen óvatos, ha fizikailag aktív, és meleg időben igyon sok folyadékot. A cukros italok csak átmenetileg csillapítják a szomjúságot. Rövid idő elteltével fáradtság és energiavesztés jelentkezik.

 4. Engedje el a feszültséget. A tanulás mindig stresszes. Ezért fontos tudni, hogyan kell megfelelően pihenni. A szorongástól való megszabadulás javítja a teljesítményt. Jóga, meditáció a relaxációért. A séta is belefér, időtöltés a barátokkal, háziállatok sétáltatása, zenehallgatás, filmnézés…

 5. Jutalmazza meg magát az eredményeiért.Ünnepelje meg sikereit. Ez segít motiválni. Ne csak a nagy eredményekért, hanem a kicsikért is jutalmazza magát.

 6. Gondolkodj pozitívan.A pozitív hozzáállás javítja a tanulmányi teljesítményt, csökkenti a stresszt. Helyettesítse a témával kapcsolatos negatív gondolatokat pozitív elképzelésekkel. Ha utálod a fizikát, és nehezen érted a képleteket, tedd meg a dolgod, hogy igyekezz, és jól csináld!. A pozitív gondolkodásmód javítja az agyműködést.

 7. Ne féljen támogatást kérni. Beszélj a barátaidnak a stresszről, hogy érzed magad, hagyd, hogy segítsenek neked. Ha szükség van rá, bármikor felveheti a kapcsolatot az iskolai tanácsadóval. Beszélj este a szüleiddel az aggodalmaidról.

Olvasson tovább  Mitől függ az intelligencia

Tanácsok szülőknek

A szülőkön múlik, hogyan tanul a gyermekük. De ez nem jelenti azt, hogy le kell ülniük és együtt kell megcsinálniuk a házi feladatot. Ha korábban már csináltatok együtt házi feladatot, vegyetek le egy kis terhet a vállatokról. Tegye a leckéket a felelősségi körébe. Lehet, hogy az iskolában rosszabbul lesz. A középiskolás és a gimnáziumi éveiben még nem áll készen arra, hogy egyetemre menjen. Ne legyél többé az irányító és felügyelő szerv. Végül is, a szülők nem tudják ezt egy életen át csinálni. Hagyja, hogy gyermeke most egészséges szokásokat szerezzen.

Ugyanakkor ne zárkózzon el a gyerekektől; érdeklődjön az életük iránt, ne pedig a tanulmányaik iránt. Ha gyermeke segítséget kér, segítsen neki. De ne pazarolja az idejét és az idegeit olyan feladatokra, amelyek nem az Önre hárulnak. Ellenkező esetben a gyermek megtanulja, hogy vezessék, mindig várjon utasításokat felülről, és ne legyen felelős a saját életéért.

Mihail Labkovszkij orosz pszichológus szerint, amint a szülők felelősséget vállalnak gyermekeik tanulmányaiért, a gyerekek megszűnnek felelősséget vállalni saját tetteikért, és mindent a szülők vállára helyeznek. Maradjon közel a gyermekéhez. Segítségre van szükségük – segítsenek nekik, mutassák ki szeretetüket, függetlenül a tanulmányi teljesítményüktől. A tanítványa fokozatosan önállóvá válik. Az iskolában jól teljesít, ez lesz az ő eredménye. A legfontosabb dolog az, hogy otthon egészséges érzelmi légkör legyen, anélkül, hogy káromkodnánk vagy idegesítenénk őket az iskolával kapcsolatban.

Minden gyermek jól teljesíthet az iskolában, ha felelősséget vállal, odafigyel a mindennapjaira és vigyáz az egészségére. A belső szervezés és a megfelelő motiváció lehetővé teszi számukra, hogy sikeresen végezzék tanulmányaikat. Fejleszd a tehetségedet, járj órákra, képzésekre, és sok mindenben sikerrel jársz.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Cybulya Guculka

Helló mindenkinek! Én vagyok Cybulya Guculka, és nagy lelkesedéssel osztom meg szenvedélyemet a háztartási gépek javításával és telepítésével kapcsolatban. Ennek az oldalnak az írójaként engem a technológia iránti szeretetem és a vágy hajt, hogy segítsek másoknak megérteni és megoldani a gépeikkel kapcsolatos problémákat.

Comments: 1
 1. Olivér

  Az iskolában való jó teljesítményhez szerintem az egyik legfontosabb dolog az, hogy rendszeresen és szorgalmasan tanulj. Próbáld meg megtalálni a saját tanulási módszeredet és időbeosztásodat. Ne felejtsd el figyelni az órákon, jegyzetelni, és kérdezni, ha valami nem világos. Segíthet, ha csoportban tanulsz másokkal, mert így megoszthatjátok egymással a tudást és támogathatjátok egymást. És ne felejtsd el, hogy az iskolán kívül is fontos pihenni, mozogni és egészségesen táplálkozni. Sok sikert kívánok neked az iskolában!

  Válasz
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: