Hibák a bőrápolásban 35 évesen: A 10 legfontosabb

A húszas éveiben hibátlanul sima, rugalmas és ragyogó bőrrel minden nő reméli, hogy ezt a szépséget minél tovább meg tudja őrizni. De 35 éves korára a legtöbb nő már kezdi elveszíteni a csatát az epidermiszük korral összefüggő változásaival, a tükörbe nézve a finom vonalak, a szöveti térfogat elvesztése és a hiperpigmentáció első jeleire. A bőr természetes öregedési folyamata nem állítható meg teljesen, de jelentősen lelassítható. Ezért fontos, hogy az arc- és testápolási rutinodat az életkorodnak és a bőröd egyéni igényeinek megfelelően alakítsd. Az Expertology szakértői azt javasolják, hogy tanuljunk mások hibáiból, és ismertetik a 10 leggyakoribb bőrápolási hibát, amit 35 éves korban elkövetnek.

Mi történik a bőröddel 35 évesen??

arc

A szépségszakértők a 35 éves kort trükkös kornak nevezik. Még mindig fiatal, gyönyörű és tele van energiával. A szebbik nem tagjai közül sokan csak önbizalmat nyernek, és vonzóbbnak érzik magukat, mint a 20-as éveikben. A fizikai öregedési folyamat azonban megállíthatatlan, és 35 évesen a bőrápolás egészen más megközelítést igényel, mint 20 évesen.

Ahhoz, hogy bármely életkorban jól ápolhassa bőrét, fontos megérteni a bőr bizonyos életkorokban bekövetkező folyamatait. A 35 éves kor a bőr változásával jár:

 1. Ritkítás.A felhám bazális sejtrétege lelassítja az új sejtek termelődésének ütemét, ami a bőr elvékonyodását okozza. Ez érzékenyebbé teszi a környezeti tényezőkre.

 2. Gravitációs ptosis.35 évesen a bőr és a lágy szövetek nehezen állnak ellen a gravitációs erőnek, mivel csökken a fiatalosság fő tényezőinek – elasztin és kollagén – termelése. Ez az arckontúr “lesüllyedéséhez” és a szövetek megereszkedéséhez vezet.

 3. Az expressziós vonalak kialakulása.A bőr szilárdan kapcsolódik az arcizmokhoz, amelyek biztosítják az aktív arckifejezést. A fiatal és rugalmas bőr könnyen visszatér eredeti állapotába minden mosoly, meglepetés, fintor vagy más érzelem után. A felhám tónusának csökkenése miatt 30-35 év után az arcizomzat feszülésének helyén megjelennek az első ráncok.

 4. Hiperpigmentáció. Ahogy a bőr a kor előrehaladtával vékonyabbá válik, a közvetlen napfényre erősebben reagál. Ennek eredményeként a pigmentsejtek (melanociták), amelyek védik a felhámot a naptól, nagyobb számban szintetizálódnak és egyes területeken sötét foltok kialakulásához gyűlnek össze. A napnak gyakran kitett területek, például a kézfejek, különösen hajlamosak az öregségi foltok megjelenésére.

 5. Szárazság. 35 éves kor után a bőr kevesebb hialuronsavat termel, amely megtartja a vízmolekulákat. Ez az epidermális szövetek kiszáradásához vezet. A faggyúmirigyek és a verejtékmirigyek is kevesebbet termelnek a lipidgátat képező titokból, ami szintén elengedhetetlen a nedvességnek a felhámba zárásához.

 6. Változó arcszín.A bőr tónusa fakóbbnak tűnhet, mivel a felső hámrétegek az ösztrogénszint csökkenése miatt ritkábban újulnak meg.

Olvasson tovább  A terhesség alatti mellápolás 7 szabálya

Az életkorral összefüggő hibák súlyossága 35 éves korban az egyéni bőrjellemzőktől, az életmódtól és a bőrápolási kezelések helyes alkalmazásától függ.

10 gyakori bőrápolási hiba 35 éves kor után

Hiba #1 – “Hűség” a kedvenc szépségápolási termékekhez

35 éves korára a legtöbb nő megtalálta az “ideális” fényvédőt, és valóban látja az eredményt. Ha egy kozmetikai termékben egyszer megbízunk, az hosszú éveken át hűséges, pótolhatatlan társunk lesz. A bőr igényei azonban évről évre változnak, és az epidermisz hozzászokik bizonyos vegyi anyagok hatásához, így már nem reagál megfelelően az ápolásra. Ajánlott legalább félévente megújítani a bőrápoló termékeket, hogy elkerüljük a függőséget és hatékonyan kompenzáljuk az életkorral összefüggő szöveti változásokat.

Hiba #2 – Szenvedélyes habfürdőzés

A bőr minden életkorban legalább napi kétszeri tisztítást igényel. A tisztítószer és sminklemosó kiválasztásakor sok nő azt tapasztalja, hogy a jobban habzó sminklemosót részesíti előnyben, mert úgy gondolja, hogy ettől frissebb és ápoltabb lesz a bőre. Sajnos ez nem teljesen igaz. A bőséges hab biztosítja a speciális felületaktív anyagokat. De a jó hámlasztás mellett a szöveteket a nedvességveszteségtől és a környezeti ártalmaktól védő alapvető lipideket is leválasztják. 35 éves kor után ez a hiba jelentősen felgyorsíthatja az öregedési folyamatot, mivel a bőr száraznak és élettelennek tűnik.

A legésszerűbb megoldás ezért olyan tisztítószer használata, amely minimális habzó összetevőket tartalmaz. A száraz és nagyon érzékeny bőrűek számára a kozmetikusok azt javasolják, hogy teljesen kerüljék a habokat és a géleket, és részesítsék előnyben a gyengéd tisztítótejet.

Hiba #3 – Az éjszakai ápolás túlzott használata

35 évesen a bőrnek állandó ápolásra van szüksége. A statisztikák azonban azt mutatják, hogy sok nő sokkal több figyelmet fordít az éjszakai ápolásra, mint a nappali ápolásra. Ez annak a ténynek köszönhető, hogy sok embernek van szabadideje este a szépségápolási kezelések elvégzésére. Az éjszakai kezeléseknél gyakori hiba, hogy túl sok “nehéz” éjszakai krémet kenünk a bőrre. A vastag fényvédő réteg nem tud teljesen felszívódni a felhámszövetbe egy éjszaka alatt. Az izzadsággal és faggyúváladékkal keveredve a termékmaradványok zsíros filmréteget képeznek a bőr felszínén, elzárva a levegő útját a sejtekhez. A puffadtság és a fáradt bőr a túlzott éjszakai ápolás gyakori következménye.

Olvasson tovább  Hogyan lehet fehéríteni a körmöket otthon: 8 legjobb módja a körmöknek

A kozmetológusok azt javasolják, hogy csak az epidermisz megtisztítása után és néhány órával lefekvés előtt vigyen fel egy vékony réteg éjszakai krémet. Ha 30-40 perccel a termék felvitele után a kozmetikai készítmény nyomai maradnak az arcon, azokat száraz papírtörlővel el kell távolítani.

Mi történik a bőröddel 35 évesen

Hiba #4 – Nem fordítunk elég figyelmet a hidratálásra

A szaruréteg csökkent nedvességtartalma a fiatal, 35 év alatti nők esetében komoly aggodalomra ad okot. Az elvesztett folyadék pótlása érdekében fontos, hogy minden energiát a bőr hidratálására fordítson. A bőrápolási termékek kiválasztásakor fontos, hogy a következőket keressükTermészetes hidratáló tényezők, amelyek közé tartoznak:

 1. hialuronsav;

 2. glicerin;

 3. karbamid;

 4. aminosavak;

 5. természetes savak és származékaik (tejsav, malát, almasav stb.)..).

A retinol (A-vitamin) egy másik hatékony összetevő, amely intenzíven hidratálja a bőrt, kisimítja a finom vonalakat és eltávolítja a fakóságot. A legalább 1,5% retinolt tartalmazó hidratáló krém napi használata jelentősen javítja a felhámszövet tónusát, és kompenzálja a harmincéves kor után bekövetkező, korral összefüggő változásokat.

Hiba #5 – A fényvédő faktor használatának elhanyagolása

A közvetlen napfénynek való túlzott kitettség a bőr idő előtti öregedésének egyik fő oka. A magas fényvédő faktorú (SPF) krémek segíthetnek megvédeni az epidermiszt az UV-sugárzás káros hatásaitól. Sajnos a legtöbb nő csak akkor figyel erre a mutatóra, amikor a strandon használt kozmetikumokat választja. A bőrgyógyászok azonban ragaszkodnak ahhoz, hogy a bőrnek 35 éves kora után még egy felhős napon is napvédelemre van szüksége. városi környezetben legalább 30-as fényvédő faktorral rendelkező nappali krémek használata ajánlott. Nyáron és a strandon ezt az értéket 50 %-ra kell emelni.

Tévedés #6 – A hit, hogy bármilyen szemránckrém használható a bőrre

35 éves kor után különös gondot kell fordítani a szem körüli érzékeny bőrre, amely különösen hajlamos a finom ráncokra. Sajnos sok nő úgy gondolja, hogy ennek a területnek a különleges ápolása értelmetlen, és hogy bármilyen arckrém alkalmazható a szemhéjakra. A szem körüli bőr textúrája azonban különbözik a többi arctájék hámrétegétől. A bőr vékonyabb, kevesebb kollagént és elasztint tartalmaz, lassabban regenerálódik, és rosszabbul védett a káros külső tényezőkkel szemben. A szemkörnyék különleges gondoskodást igényel.

A szemkrémek könnyebb textúrájúak, fehérítő összetevőket tartalmaznak, és hatékonyan feszesítik az érzékeny hámszövetet. Ma a kozmetikai piac a szemhéjakra szánt tapaszok és maszkok széles választékát kínálja.

Olvasson tovább  Glicerin az arcra: glicerin arcmaszk és kozmetikai áttekintés

Hiba #7 – Az öregedésgátló kezelések elhanyagolása

Sok fiatal pszichológiai akadályba ütközik, amikor Anti-age feliratú kozmetikumokat vásárol, mivel az ilyen termékeket az előrehaladott kor tulajdonságaival hozzák összefüggésbe. Az igazság az, hogy vannak biztonságos Anti-age kezelések a 35-40 éves korosztály számára, amelyek nem terhelik túlzottan az epidermiszt. Ebben a korban a bőrnek már olyan termékekre van szüksége, amelyek fokozzák a szövetek regenerációs folyamatait, és olyan összetevőket tartalmaznak, amelyek hatékonyan küzdenek az öregedés ellen. Az összetevők ezen csoportjába tartoznak az antioxidánsok, növényi olajok, hialuronsav, kollagén és elasztin. 35 éves korában, amikor nem visel semmilyen öregedésgátló terméket, visszafordíthatatlan korral járó hibákkal közeledhet a következő szakaszhoz.

Az otthoni ápolást nemcsak a megfelelő időben kell elvégezni, hanem akkor is, amikor a megfelelő időben kell felkeresniük a kozmetikusukat. A szakember segít megfelelően azonosítani az Ön bőrtípusát, felmérni a felhám aktuális állapotát, és kiválasztani a szépség és a fiatalság megőrzését szolgáló kezeléseket.

Hiba #8 – A nyak és a dekoltázs ápolásának elhanyagolása

Amikor hidratáló és öregedésgátló krémeket alkalmaznak az arcra, sok nő megfeledkezik a nyak és a dekoltázs területéről. Még ha 35 évesen nincs is hatása a megjelenésre, néhány év múlva már a petyhüdt és tónustalan nyakbőr megmutatja az igazi életkorodat. Ennek elkerülése érdekében fontos a háromzónás szabály betartása: minden alkalommal krémezzük be az arcot, a nyakat és a dekoltázs területét.

Hiba #9 – Szigorú diéta

Az 5 nap alatt 10 kg fogyást ígérő diéta biztos út a hormonális egyensúlyhiány, az emésztési zavarok és a súlyos bőrproblémák végéhez. A nagy súlyingadozások hatalmas stresszt jelentenek az epidermisz számára. A vitamin- és tápanyaghiány miatt a bőr veszít rugalmasságából, és a sejtek anyagcsere-folyamatai lelassulnak. Karcsúsítás kényelmesen és biztonságosan, a bőr negatív befolyásolása nélkül. Az optimális fogyás mértéke heti 1 kiló.

10. hiba – Figyelmetlen sminkválasztás

Még a gondos nők is, akik mindent tudnak a krémekről és maszkokról, gyakran kizárólag a színe alapján választanak rúzst. 35 évesen ez a könnyed megközelítés olyan luxus, amit nem engedhetsz meg magadnak. A smink közvetlenül érintkezik az arc érzékeny hámszövetével, beleértve a szemet és az ajkakat is. A rossz minőségű kozmetikumok használata gyakran okoz allergiát és irritációt. A jó minőségű színes kozmetikumok felelős kiválasztása fontos lépés a fiatalos, szép bőr felé.

A 35 év a tökéletes életkor ahhoz, hogy több időt szánj magadra és a bőrödre. Ha követi ezeket az egyszerű lépéseket, elhalaszthatja a hámszövet öregedésének első jeleit, és a lehető leghosszabb ideig megőrizheti fiatalságát.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Cybulya Guculka

Helló mindenkinek! Én vagyok Cybulya Guculka, és nagy lelkesedéssel osztom meg szenvedélyemet a háztartási gépek javításával és telepítésével kapcsolatban. Ennek az oldalnak az írójaként engem a technológia iránti szeretetem és a vágy hajt, hogy segítsek másoknak megérteni és megoldani a gépeikkel kapcsolatos problémákat.

Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: