7 ingyenes program és webes szolgáltatás szövegfelismeréshez

Letölti egy dokumentum szkennelését? Kiderül, hogy képként van mentve? Nem nagy ügy. Manapság számos online szolgáltatás és számítógépes program létezik, amelyek képesek a szöveg felismerésére. És a legtöbbször ingyenesen használhatók.

Readiris 17

Readiris 17

Az interneten számos olyan szoftver található, amely képes felismerni a szöveget. De a probléma sokukkal az, hogy nem értik az orosz nyelvet. Szerencsére vannak kivételek a szabály alól. A Readiris 17 például nem okoz gondot az orosz nyelvű dokumentumokkal. Az alkalmazás két változatban érhető el, Windows és Mac OS X rendszerre való telepítéshez igazítva. És ne ijedjen meg a hivatalos honlaptól, amely angol nyelvű – maga a program felülete oroszul van.

Az alkalmazás képes felismerni a szöveget a JPEG, PNG, PDF és sok más fájlban. Ami az eredmény mentését illeti, támogatja a PDF, DOCX, TXT és sok más formátumot. Ebből a szempontból minden hasonló program nagyjából egyforma – már jó ideje nem korlátozódnak egy vagy két formátumra.

A Readiris 17 problémája az, hogy csak egy próbaidőszakra számíthat, amely a telepítés után 10 nappal lejár. Aligha van olyan Expertology-olvasó, aki hajlandó lenne fizetni a szoftverért 49 és 199 euró közötti összeget, a funkciók számától függően. Ha azonban professzionálisan használja, ez az árcédula még mindig indokolt lehet.

A Readiris 17 másik hátránya, hogy először regisztrálnia kell egy fiókot a fejlesztő webhelyén. Csak néhány percet vesz igénybe, de sokan még ezt a kis időt is szeretnék megspórolni.

A oldalon
 • ne OCR
 • On<li></div><p>ne OCR” src=”/wp-content/uploads/2023/11/4421666619809191-777-.jpg” height=”378″ title=”On</p><li>ne OCR”><p>Megígértük, hogy nem csak az alkalmazásokról, hanem a webes szolgáltatásokról is szólunk. Pontosan ez az On</p><li>ne OCR. Ez lehetővé teszi, hogy bármilyen eszközön használhassa, amennyiben az rendelkezik internetkapcsolattal. Ez a szolgáltatás nemcsak a sima szöveget, hanem a táblázatokat is megpróbálja felismerni. A formátumok listája szigorúan a GIF, TIFF, JPEG, PNG, BMP, PCX és PDF formátumokra korlátozódik. Az eredmény DOC, DOCX, TXT, PDF és XLSX formátumban kerül elmentésre.<p>Az oldal alapértelmezés szerint regisztráció nélkül is fut, ami nagyszerű. De óránként legfeljebb 15 dokumentumot ismerhet fel. Ez sok olvasónknak elegendő lehet.</p><p>Érdekes, hogy a regisztráció nem jelenti azt, hogy csak a fizetett elismerés lesz elérhető az Ön számára. Ellenkezőleg, a korlátot 50 oldalra növelheti. Azonban nem minden olyan dicsőséges. Óránként legfeljebb 50 oldalt tölthet le. 50 dokumentumról óránként nem beszélünk. Ez sajnálatos. Minden további oldal 0,8 centbe kerül. Minél több szöveget ismer fel, annál alacsonyabb lesz az árcédula. Érdekes árpolitika, amely még akkor is ésszerű lehet, ha szakmai igénye van az OCR-re.</p><p>Ami az oldal interfészét illeti, úgy tűnik, hogy a lehető legegyszerűbbnek tűnik. Ha többoldalas dokumentumot tölt fel, kiválaszthatja a felismerendő oldalak számát – jó, hogy a fejlesztők nem feledkeztek meg erről a funkcióról. Kiválaszthat egyet a számos nyelv közül, amelyen a dokumentumot írják – az orosz is szerepel a listán.</p><p>Ez valószínűleg egy csodálatos eszköz, amely könnyen helyettesítheti bármely hasonló programot. Mindaddig, amíg mindig hozzáfér a világhálóhoz! Ha a hátrányokról beszélünk, kiemelhetjük a letölthető fájl maximális méretét – ez 200 MB-ra korlátozódik. De meg kell említenünk egy kellemes funkciót, amely lehetővé teszi, hogy egyszerre több fájlt küldjön egy webes szolgáltatásnak egy ZIP-archívumba csomagolva.</p><h2>Adobe Scan</h2><div style=Adobe Scan

  Az Adobe számos professzionális számítógépes programról ismert. Egyeseket videoszerkesztésre, másokat asztali kiadásra, megint másokat pedig fényképszerkesztésre használnak. Termékeinek minőségéhez nem férhet kétség. A fejlesztők a közelmúltban kezdtek el okostelefonokra is alkalmazásokat készíteni. Az egyik az Adobe Scan, amely a papíralapú dokumentumok felismerésére, majd PDF formátumban történő mentésére szolgál.

  Ez a program elérhető a Google Play és az App Store áruházban is. Ami még fontosabb, hogy ingyenesen terjesztik. A fejlesztők nem kérnek Öntől egy fillért sem, és nem terhelik Önt reklámokkal.

  Az alkalmazás fő hátránya, hogy nem képes felismerni a szöveget egy meglévő képen. A program kizárólag az okostelefon kamerájával működik. Ha egy olcsó készülék áll a rendelkezésére, a kamera minősége nem biztos, hogy elegendő a sikeres szövegfelismeréshez.

  Javasoljuk, hogy az alkalmazással együtt telepítse az Adobe Acrobat programot is. Az a tény, hogy az Adobe Scan tudja, hogyan lehet az eredményt közvetlenül a. Lehetővé teszi a PDF-fájl szerkesztését a létrehozás előtt. Például aláhúzhat néhány mondatot, kiemelheti őket, kereshet a szövegben és megjegyzéseket fűzhet hozzá.

  Irodai lencse

  Irodai lencse

  Ha megkérdeznénk, hogy melyik a legnagyobb szoftvercég, szinte azonnal a Microsoft jutna eszünkbe. évek óta támogat egy irodai programcsomagot, amely számos programot tartalmaz. Az egyiket Office Lensnek hívják – fő feladata pontosan a szöveg felismerése.

  Ez az alkalmazás három népszerű platformon érhető el. Windows környezetben ez egy meglehetősen nagy program, amely megpróbálja felismerni a PDF fájlban vagy valamilyen képben található szöveget. Androidon és iOS-en pedig az alkalmazás lényegesen könnyebb. Itt főleg a kamerával és a korábban készített fényképekkel dolgozik. Lényegében kézi szkennerré alakítja az okostelefonját. Természetesen a kamera minőségének beállításával. A lefényképezett dokumentum ezután DOCX, PDF vagy akár PPTX formátumban is elmenthető. Ez utóbbi lehetővé teszi, hogy a felismert szöveg alapján prezentációt hozzon létre.

  Ezt a programot ingyenesen terjesztjük. Nem igényel Office 365 előfizetést. Látszólag gyönyörű! De van egy légy a dologban. Az alkalmazás nem végez túl jó munkát az orosz nyelvű szöveg felismerésében. Őszintén próbálkozik, de néha hibák csúsznak a szövegbe.

  FineReader

  FineReader

  A maga idejében a FineReader volt a legjobb a szövegfelismerésben. Szigorúan véve az ABBYY stúdió létrehozása a mai napig vezető szerepet tölt be. A problémák nem az alapvető funkciókban vannak.

  A FineReader egy egyedi eset, ahol a szolgáltatásnak több arca van. Először is, a honlapot a szöveg felismerésével használhatja fel. Ez különösen akkor igaz, ha a dokumentum néhány oldalból áll, és a jövőben valószínűleg nem fog hasonló feladatot elvégezni. A megfelelő alkalmazást a Google Play és az App Store áruházban is megtalálja. Akkor ajánlott, ha papíralapú dokumentumból kell felismerni a szöveget, és nincs szkennere. Végül pedig ott van a FineReader számítógépes program, amelyet Windowsra terveztek. Ez az, amelyik a legtöbb támogatott formátummal rendelkezik.

  Az alkalmazás számítógépes verziója szinte bármilyen formátumban képes elmenteni a dokumentumot. Még az FB2 és RTF könyvformátumok is támogatottak. Ez arra utal, hogy a FineReader tökéletes a papírkönyvek teljes körű szkennelésére. Ha pedig felismeri a táblázatot, az eredményt XLSX formátumban mentheti el. Nem feledkezve meg a legnépszerűbb DOCX és PDF formátumról sem.

  Ez a program szinte tökéletesen ellátja fő feladatát. Bármelyik nyelven is íródott a dokumentum! De az ilyen minőségért jelentős árat kell fizetni. A regisztráció után akár 10 oldalt is felismerhet. Minden hónapban 5 oldalt kap bónuszként. Mondanom sem kell, hogy ez nem alkalmas professzionális célokra? Ha előfizetni szeretne, egy éves használat 129 euróba kerül. Ez idő alatt 5000 oldalnyi felismeréshez lesz hozzáférése. A PDF-szerkesztőhöz való hozzáférés is benne van. Ez azt jelenti, hogy aláhúzhatod, áthúzhatod és más dolgokat is csinálhatsz a felismert szöveggel.

  Microsoft OneNote

  Microsoft OneNote

  A Microsoft egyik alkotását fentebb mutattuk be. De ez, úgymond, az irodai csomag része volt. Ezt a programot szigorúan szövegfelismerésre tervezték. De van egy olyan alkalmazás is a vállalat arzenáljában, amelyben a felismerés csak másodlagos funkciót tölt be. A OneNote-ról beszélünk, a híres, de rohadt drága Evernote versenytársáról.

  Nemcsak számítógépen, hanem mobileszközökön is elérhető. A szövegfelismerő funkciót azonban csak a Mac OS X és a Windows verziókban kell keresnie.

  Alapvetően ez az alkalmazás egy jegyzettömbként szolgál. Mindenféle jegyzet elmenthető benne, majd bármely eszközről elérhetővé válik. A képeket itt is fel lehet tölteni. Ha van benne szöveg, az felismerhető. Mindössze annyit kell tennie, hogy jobb egérgombbal kattint a képre, majd a “Szöveg másolása a képről” gombra kattint. Az összes tartalom azonnal a vágólapra kerül. Most már bárhová beillesztheti a szöveget.

  Talán már sejtette a Microsoft OneNote hátrányát. Ezzel a programmal nem valószínű, hogy a dokumentumot eredeti formájában tudja elmenteni. Ez az alkalmazás is szenved attól, hogy nem támogat különösen sok formátumot. A OneNote azonban sok olvasónknak elegendő lehet. És az is tetszeni fog nekik, hogy ingyenes. De szüksége van egy Microsoft-fiókra. Ha a Windows 10 operációs rendszert használja, valószínűleg már rendelkezik vele!

  img2txt

  img2txt

  Ez egy egyszerű orosz nyelvű webes szolgáltatás, amely csak reklámokból szerez pénzt. Lehetőség van JPEG vagy PNG formátumban mentett kép feltöltésére. Az erőforrás támogatja a PDF fájlokat is. Érdemes megjegyezni, hogy az img2txt nem véletlenül került be a végső rangsorunkba. Ez az oldal nem ismeri fel a különböző nyelveken írt szöveget. Problémák merülnek fel akkor is, ha olyan PDF-fájlokkal dolgozik, ahol a szöveg a kép hátterében van. A kézírást pedig elfelejtheti – a rendszer nem érti azt.

  Az anyag mentésekor a kimenet lehet PDF, TXT, ODF vagy DOCX fájl.

  Első javaslatunk az img2txt használata a szövegfelismeréshez. Ha pedig nem elégedett az eredménnyel, akkor kipróbálhatja a fent említett szolgáltatások egyikét. Ne gondolja, hogy csak az oroszok használják ezt az oldalt. Nem, már 9 nyelvre lefordították. Az online szolgáltatás globális népszerűségét a feldolgozott kérelmek száma is bizonyítja, amely már elérte a 10,6 milliót. Az img2txt egyébként nem igényel fiók regisztrációt. Ez különbözteti meg az oldalt más hasonló forrásoktól és programoktól.

  Következtetés

  Most már pontosan tudja, hogyan ismerheti fel a szöveget egy letöltött képen. Ehhez használhat egy webes szolgáltatást vagy egy számítógépes programot. Érdemes kiemelni, hogy a professzionális megoldások drágák, de csak azoknak kell telepíteniük, akiknek folyamatosan, szinte minden nap szükségük van OCR-re.

  Olvasson tovább  Hogyan lehet eltávolítani egy alkalmazást az Apple iPhone-ról?
  Értékelje a cikket
  ( Még nincsenek értékelések )
  Cybulya Guculka

  Helló mindenkinek! Én vagyok Cybulya Guculka, és nagy lelkesedéssel osztom meg szenvedélyemet a háztartási gépek javításával és telepítésével kapcsolatban. Ennek az oldalnak az írójaként engem a technológia iránti szeretetem és a vágy hajt, hogy segítsek másoknak megérteni és megoldani a gépeikkel kapcsolatos problémákat.

  Megjegyzések hozzáadása

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: