Rejtett beállítások a Mozilla Firefoxban

A Firefox böngésző minden felhasználója számára ismerős beállításokon kívül vannak konfigurációs panelek is. Nem a főmenüből, hanem a címsorba beírt parancsokkal nyithatók meg. Szakértőink a böngésző rejtett beállításainak eléréséről.

about:about

A Firefoxban elérhető összes konfigurációs panel közvetlen címei a “Rólunk:” szakaszban találhatók. Írja be a “about:about” szót a helymeghatározó sávba, majd nyomja meg az Entert. A listában található 38 hiperhivatkozás mindegyike egy másik beállítási blokkhoz vezet. A legtöbbjük diagnosztikai eszköz, és fejlesztők számára készült, de néhány közülük ugyanolyan hasznos a normál felhasználók számára is.

about:config

A böngésző speciális beállításai az “about:config” szakaszban találhatók. A konfigurációkezelő oldalra való belépéssel a felhasználó teljes felelősséget vállal minden további intézkedésért, mivel az itt végrehajtott változtatások befolyásolhatják a Firefox zavartalan működését. Ahhoz, hogy ne kapjon figyelmeztetést minden alkalommal, amikor szerkesztést szeretne végezni, távolítsa el a jelölést az eggyel jelölt területen.

Alapértelmezés szerint a szakasz tartalma el van rejtve. Egy adott beállítás keresése a keresőmezőben. A teljes lista a “2” gombra kattintva jelenik meg.

A konfigurációs szakasz beállításai háromféleképpen lehetnek: logikai, karakterláncos vagy numerikus. A képernyőképen a következő sorrendben vannak jelölve. A sor végén lévő ikonra kattintva megnyílik a mező a numerikus és karakterlánc-beállítások szerkesztésére. A logikai érték fordított, ‘igaz’ vagy ‘hamis’ értéket vesz fel.

about:profilok

Hibaelhárítás vagy diagnosztizálás során hasznos lehet a böngészőprofilok kezelése szakasz. Egy újat létrehozva egy megtisztított böngészőt kapunk, alapvető beállításokkal. Az aktuális profil adataival való munkához használja az Explorerben megnyitott megfelelő könyvtárakra mutató közvetlen hivatkozásokat. Ha azt gyanítja, hogy egy vagy több bővítmény nem működik, akkor újraindíthatja a Firefoxot, ha letiltja őket a hárommal jelölt területen.

about:védekezés

Az Adatvédelem részben a reklámprogramok és a nyomkövetők blokkolására vonatkozó statisztikákat talál, aszerint, hogy melyik védelmi módot választotta. A sávdiagram részletei az egy. A “2” feliratú gomb a böngésző hagyományos beállítási paneljének adatvédelmi beállítások vezérlőmezőjéhez vezet.

about:robotok

A felülvizsgálat utolsó szakasza egy fejlesztői vicc. Ha a felhasználó belép, néhány percre elvonhatja a figyelmét, és felvidíthatja magát.

Összefoglalva

Ebben a cikkben szakértőink elmagyarázzák, hogyan lehet hozzáférni a Firefox rejtett beállításaihoz. Használja ezeket az információkat, hogy többet megtudjon a böngésző képességeiről, és megtalálja a böngészőjének legmegfelelőbb konfigurációt.

Olvasson tovább  Hogyan változtathatja meg e-mail címét a Gmailben
Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: