A számítógép időzített leállítása a Windows 10 rendszerben

Bizonyos feladatokhoz a felhasználónak egy bizonyos idő után magától le kell kapcsolnia a számítógépet. Szakértőink megmutatják, hogyan valósítható meg az időzített leállítás a Windows 10-ben.

Konzol segédprogram

Konzol segédprogram leállítása.Az exe az operációs rendszer disztribúciójának része, és lehetővé teszi a leállítás kezelését a következő parancsokkal. A CMD, a PowerShell vagy a Futtatás párbeszédpanel segítségével adhatja meg őket.

A “Win+X” billentyűkombinációval hívja elő a “Start” speciális menüt. Kattintson a dobozra az alapértelmezett héj elindításához.

A parancssorba írja be a “shutdown -s -t XXX” parancsot. Az “s” opció kikapcsolási parancsot küld a segédprogramnak, a “t” opció pedig másodpercben adja meg azt az időt, ameddig a parancsot el kell halasztani. A maximális érték 31536000, azaz egy év.

Nyissa meg a “Futtatás” párbeszédpanelt a Win+R billentyűkombinációval. Írja be a fenti parancsot a szövegdobozba. Nyomja meg az OK vagy a fizikai beviteli billentyűt.

A parancs végrehajtása azzal végződik, hogy a rendszerértesítés megjelenik az összes ablak tetején. Az időzítő értéke és az esemény végrehajtásának pontos dátuma a nyíl által jelzett területen jelenik meg.

Ha meg akarja állítani az időzítőt, használhatja a “shutdown -a” parancsot. A törlési üzenet megjelenik a tálcán.

Leállítás parancsikon

Hogy ne kelljen minden alkalommal megjegyezni és beírni a parancsot, amikor el akarja indítani az időzítőt, létrehozhat egy parancsikon parancsot hozzá.

Hívja fel az asztal kontextusmenüjét a jobb gombbal történő kattintással. Bontsa ki az egyessel jelölt elemet. Válassza ki a parancsikon létrehozásának lehetőségét a legördülő listából.

Írja be az időzítő indításához szükséges parancsot a kiemelt zöld mezőbe. Kattintson a “Tovább” gombra a következő lépéshez.

Állítsa be a parancsikont az asztalon megjelenítendő nevet. Fejezze be a műveletet a “Befejezés” gombra kattintva. Hasonlóképpen, hozzon létre egy gombot az időzítő gyors leállításához.

Az időbeállítás megváltoztatásához nyissa meg az asztalon lévő ikon tulajdonságait. Válassza ki az egy. Módosítsa a másodpercek számát a kiemelt “Objektum” mezőben. A “3” billentyűvel beállítható a parancsikonhoz megfelelő ikon. Mivel a fájl leállítása.exe nem tartalmaz képeket, akkor a felhasználót a shell32 szabványos könyvtárba küldi. Mentse az ikon tulajdonságainak módosításait az “Alkalmazás” gombra kattintva.

Feladatütemező

Az ütemező használatával rendszeresen ismétlődő műveletek ütemezését hozhatja létre.

Olvasson tovább  Az Adblock engedélyezése a Google Chrome-ban

Beírjuk a “taskschd.Írja be az “msc” szót a “Futtatás” párbeszédpanel szövegmezőjébe. Nyomja meg az OK vagy az enter billentyűt.

Válassza ki a “Library” könyvtárat a megnyitott Scheduler konzol bal oldalán. Menjen az ablak jobb szélére. Indítsa el az egyszerű feladatok létrehozására szolgáló varázslót, ha rákattint a kettővel jelölt sorra.

Írja be a feladathoz használt nevet a kiemelt mezőbe. Ez aktiválja a gombot a következő lépésre való áttéréshez. Ha szükséges, írja be a feladat leírását a nyíllal jelzett mezőbe.

Mozgassa a rádiógombot a kívánt pozícióba, meghatározva a feladat végrehajtásának időintervallumát.

Állítsa be az első végrehajtás dátumát az egység által megadott mezőkben. A dupla jellel jelölt területen állítjuk be az ismétlődési intervallumot napokban.

Alapértelmezés szerint az ütemező a következők futtatását kéri. A rádiógomb jelenlegi pozíciójában hagyása.

Írja be a korábban használt parancsot a kiemelt mezőbe. Kattintson a “Tovább” gombra a következő lépéshez.

Fogadja el a “leállítás” varázsló ajánlatát, hogy az érvekkel indítsa el a leállítási folyamatot.exe”.

Ha további paramétereket vagy feltételeket kell megadnunk, amelyek megakadályozzák a feladat végrehajtását, akkor a nyíl által jelzett területre teszünk egy pipacsot. A “Befejezés” gombra kattintva a varázsló befejeződik.

Ha egy feladat automatikusan elindul, a felhasználó rendszerértesítésben kap értesítést a számítógép leállításának idejéről. Szükség esetén a “Futtatás” párbeszédpanel “shutdown -a” parancsával, vagy a parancssorból is leállíthatja a műveletet. Az időzítőt csak az ütemező konzoljáról lehet teljesen eltávolítani. Feladat keresése a listában, és annak kontextuális menüjének meghívása. Kattintson a háromszoros kattintás ikonra.

Összefoglalva

Szakértőink lépésről-lépésre ismertetik az időzítő létrehozásának több módját a Windows 10-ben. Válassza ki az Ön körülményeinek leginkább megfelelőt, és használja ki a késleltetett leállítás lehetőségét.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: