Alkalmazások kényszerű leállítása Macen

Még egy olyan stabil rendszerrel is, mint a macOS, előbb-utóbb előfordulhat, hogy valamelyik alkalmazás “lóg”, és nem válaszol a felhasználó kéréseire. Ebben a cikkben szakértőink elmondják, hogyan lehet kikényszeríteni az alkalmazások leállítását egy Mac számítógépen.

Billentyűzet gyorsbillentyűk

A macOS-ben a minden Windows-felhasználó által ismert “háromujjas kombináció” megfelelője a “Command+Option+Esc” kombináció.

Nyomja meg a fenti kombinációt a befejező menü kikényszerítéséhez. A megnyíló ablak fő területe felsorolja a felhasználó által a Mac számítógépén futtatott összes alkalmazást. Válassza ki a kívánt elemet a közös listából, és kattintson a “Befejezés” gombra.

Egy felugró ablak megerősíti a nem reagáló alkalmazás bezárására vonatkozó döntést.

A billentyűzet gyorsbillentyű, különösen, ha nem használják rendszeresen, idővel elfelejtődik. Ilyen esetben a macOS egy grafikus felületet biztosít a kényszerített leállítás menü felhozatalához. A felső sávban kattintson az Apple logóra a legördülő műveleti lista megnyitásához. Válassza ki a képernyőképen kettővel jelölt sort. Ezután ismételje meg az első és második pontban leírt lépéseket.

A színes vezérlőgombok mellett az aktív ablakot a macOS-ben a felső sávban lévő logó mellé nyomtatott névről lehet felismerni. Az ilyen alkalmazás megerősítés nélkül bezárható az Option+Command+Esc+Shift billentyűkombináció használatával.

Rendszerfelügyelet

A kényszerített leállítás menü a “Rendszerfigyelő” segédprogram maximálisan rövidített változata, amely a nem reagáló alkalmazások leállítására is használható.

Nyissa meg a “Programok” menüpontot a Finderben, és menjen a “Segédprogramok” könyvtárba. Indítsa el a “Rendszerfelügyelet” segédprogramot.

Írja be az elakadt alkalmazás nevét a keresőmezőbe. Jelölje ki az egérrel, majd nyomja meg a “3” gombot.

Erősítse meg a meghatározott folyamatot.

Összefoglalva

A szakértőink által leírt módszerek lehetővé teszik, hogy a rendszer teljes újraindítása nélkül bezárja a Mac számítógépen befagyott alkalmazásokat.

Olvasson tovább  A merevlemez diagnosztika elvégzése a Windows 10 rendszerben
Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Cybulya Guculka

Helló mindenkinek! Én vagyok Cybulya Guculka, és nagy lelkesedéssel osztom meg szenvedélyemet a háztartási gépek javításával és telepítésével kapcsolatban. Ennek az oldalnak az írójaként engem a technológia iránti szeretetem és a vágy hajt, hogy segítsek másoknak megérteni és megoldani a gépeikkel kapcsolatos problémákat.

Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: