A Wi-Fi engedélyezése és konfigurálása a laptopon

Sok felhasználó gyakran találja szükségesnek, hogy vezeték nélküli hálózaton keresztül csatlakozzon az internethez, különösen akkor, amikor a tengerparton nyaral, ahol ez a kommunikációs módszer gyakorlatilag az egyetlen módja annak, hogy hozzáférjen a világhálóhoz és kommunikáljon a barátokkal, a családdal vagy csak szörfözzön. És ezzel a kiadványunk csapata úgy döntött, hogy részletes útmutatót készít arról, hogyan lehet engedélyezni és beállítani a Wi-Fi-t a laptopján, harmadik fél segítsége nélkül, hogy megoldja a beállítás során gyakran előforduló gyakori problémákat.

A Wi-Fi engedélyezése és konfigurálása a laptopon

A Wi-Fi aktiválása különböző módszerekkel

Mielőtt megpróbálná engedélyezni a Wi-Fi-t, érdemes ellenőrizni, hogy a notebook rendelkezik-e a megfelelő plug-in-nel, amelyről a mellékelt kézikönyvben vagy a vállalat ügyfélszolgálatán tájékozódhat. Ha ez nem szerepel a csomagban, szakértőink úgy vélik, hogy a vezeték nélküli csatlakozás egyetlen módja a belső vagy külső Wi-Fi adapter megvásárlása, amely most körülbelül háromszáz rubelről indul.

Ezenkívül ez az eszköz nélkülözhetetlen a “kedves” szomszédok által forgalmazott, ingyenes internettel rendelkező helyhez kötött számítógép kommunikációjához, vagy több ember számára egy tarifa közös kifizetésének megszervezéséhez.

Ha a Wi-Fi modul telepítve van, akkor először a Windows rendszerórája mellett található “Hálózat” ikonra kattintva ellenőrizni kell annak működését, amely megjeleníti a “Vezeték nélküli hálózat letiltva” feliratú kapcsolatok listáját, majd aktiválni kell azt a “Hálózatvezérlő központban”, amelyet az alábbiakban tárgyalunk.

Ha ez az elem nem szerepel a listán, akkor érdemes megpróbálni a Wi-Fi engedélyezését az “Fn+F1…F12”, amely a laptop modelljétől függően változik, és a megfelelő gombot vizuálisan a rajta lévő, vezeték nélküli hálózatot jelző speciális ikon képe alapján lehet azonosítani.

Ezután érdemes keresni a fizikai Wi-Fi aktiváló gombot magán a készüléken, amely az oldalsó vagy alsó panelen található.

Gyakran előfordul, hogy a kérdéses modul azért nem jelenik meg, mert a “Hálózati és megosztási központban” deaktiválták, és a probléma az “ncpa” futtatásával orvosolható.cpl” a “Win+R” ablakon keresztül, ahol a “PCM” a “Vezeték nélküli hálózat” ikonra kell kattintani, és az “Engedélyezés” lehetőséget kell kiválasztani.

Ha a fenti módszerek nem segítettek, akkor az “Eszközkezelőt” kell használnia, amelyet a “Start” menüben történő kereséssel érhet el. Itt a “Hálózati adapterek” részben elég lehet, ha jobb egérgombbal kattint a “Hálózati adapter” feliratú névre, és az “Engedélyezés” gombra kattint, ha az ikon szürkével van kiemelve, de ha egy ilyen ikon mellett egy sárga felkiáltójelet lát, vagy csak az “Ismeretlen eszköz” szöveg jelenik meg, akkor telepítenie kell a szoftvert, amelyet letölthet a gyártó hivatalos oldaláról vagy harmadik fél platformjain keresztül, például “Driver Pack Solution”.

Szakértőink szerint fontos megérteni, hogy miután elvégezte a fenti manipulációkat, a Wi-Fi modul hiánya az “Eszközkezelő” listájában jelezheti a hibát vagy a “BIOS” -on keresztül történő leállítást, amelyben jobb, ha nem változtatja meg a beállításokat bizonyos készségek nélkül, hogy elkerülje a laptop hardverének hibás beállítások miatti meghibásodását. Ezért ebben a szakaszban javasoljuk, hogy forduljon szakemberhez a számítógépes berendezések javításában, vagy használja a legelső módszert, amelyet ebben az anyagban leírtak, annál is inkább, hogy a kérdés költsége kevesebb, mint a varázsló hívásának költsége.

A kapcsolat konfigurálása

Ha sikerült bekapcsolnia a Wi-fi adaptert, akkor folytathatja a kapcsolat konfigurálását, amihez a tálca ikonjára kell kattintania, majd ki kell választania a kívánt Wi-Fi hálózat nevét a listából. A következő lépésben, miután rákattintottunk a névre, meg kell nyomni a “Csatlakozás” gombot, majd a rendszer megkérdezi a router tulajdonosa által beállított biztonsági kulcsot, majd megkérdezi, hogy a számítógép láthatóvá válik-e a hálózatban, vagy elutasítja azt.

Az utolsó opciót célszerű engedélyezni, ha nyilvános mappákat tervez a hálózat többi ügyfelével való fájlmegosztásra, de ha a kapcsolat nyilvános helyen, például egy étteremben történik, jobb, ha lemond erről a funkcióról, mivel előfordulhat, hogy a felhasználó laptopjáról illetéktelenek fontos információkat másolnak le.

Ha helyesen tette, a kapcsolat állapota “Csatlakoztatva”-ra változik, és hozzáférhet az internethez.

Gyakori problémák megoldása

Sok felhasználó néha furcsa nehézségekkel szembesül a Wi-fi konfigurálásakor, ezért szakembereink úgy döntöttek, hogy megvitatják a leggyakoribb ilyen helyzeteket.

  1. A vezeték nélküli modult a fent leírt különböző módszerekkel lehet bekapcsolni, de ha az internet nem elérhető, akkor először ellenőrizze az operációs rendszert rosszindulatú szoftverek szempontjából, például egy weboldalon, majd lehetőleg telepítse újra a böngészőt, hogy visszaállítsa az összes beállítást

  2. Néha a kívánt hálózat hiányzik a csatlakozási listából a router speciális rejtett üzemmódja miatt, de ha ismeri a részleteket, nyomja meg a “Csatlakozás” gombot a “Rejtett hálózat” alatt, majd adja meg a nevet és a jelszót helyesen

  3. Ha elveszíti a router jelszavát, nem kell aggódnia, mivel gyorsan hozzáférhet a “WPS” funkciógomb megtalálásával, amely a modem házán bárhol megtalálható. Miután körülbelül három másodpercig megnyomta, a kapcsolat megjelenik a laptopon, és felszólítja a gyári jelszó megadására, amely általában a dobozra van írva, de ha nincs ott, akkor még egyszer megnyomhatja a “WPS” gombot, amely jelszó nélkül bejelentkezik, és hozzáférést biztosít a modem beállításaihoz

  4. a laptop-tulajdonosok gyakran tapasztalják, hogy a laptop néhány perces használaton kívüli állapotát követően a router folyamatosan megszakítja a kapcsolatot, ami folyamatos kézi visszakapcsoláshoz vezet, ami rendkívül kellemetlen. Szakértőink szerint a probléma fő oka a bekapcsolt energiatakarékos üzemmód, és ennek kijavításához be kell lépnie az “Eszközkezelőbe” a “Start” menü kérésével, kattintson a “PCM” – “Tulajdonságok” gombra a kívánt eszköz ikonján, a “Hálózati adapterek” szakaszban, válassza ki az “Energiagazdálkodás” fület, és törölje a “Engedélyezze az eszköz kikapcsolását az energiatakarékosság érdekében” jelölőnégyzetet. E manipulációk után a problémának meg kell szűnnie, de néha hibás hardver vagy helytelen illesztőprogramok miatt fordul elő

Köszönjük a figyelmét, reméljük, hogy a cikkünkből származó információk hasznosak voltak az Ön számára!

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: