A Windows 10 frissítése elakadt

A Windows 10 felhasználók rendszeresen találkoznak különböző problémákkal a frissítések beszerzésével. Az egyik leggyakoribb eset, hogy a letöltés lefagy. A letöltési folyamat egy bizonyos százalék elérésekor leáll, és órákig megreked. Szakértőink módszereket javasolnak az ilyen fennakadások megszüntetésére és a rendszer normál működésének visszaállítására.

Hibaelhárítás

A probléma okának automatikus diagnosztizálása és javítása a Windowshoz mellékelt eszközökkel. Nyissa meg az eszköztárat a “Win+i” billentyűkombinációval. Menjen a képernyőképen kiemelt részhez.

Kattintson az oldalsó menüben az egyesnek jelölt sorra. A panel jobb oldalán menjen lefelé, és kattintson a nyíllal jelzett linkre.

A további eszközök között keresse meg a “Frissítés központ” elemet. Kattintson a leírási területre a vezérlőelemek megnyitásához. Nyomja meg a “2” jelzésű gombot a diagnosztikai varázsló elindításához.

Várja meg a rendszerellenőrzés befejezését. Ha a varázsló megoldotta a problémát, kövesse a hibaelhárítással kapcsolatos utasításokat. Ellenkező esetben zárja be az ablakot, és lépjen tovább más lehetőségekre.

Hibák ellenőrzése

A frissítés lefagyását sérült védett fájlok okozhatják. Automatikus tesztelés és javítás a konzol diagnosztikai eszközeivel. A Win+X billentyűkombinációval hívja elő a Start speciális menüt. Kattintson a négyzetre a PowerShell rendszergazdai jogosultságokkal történő indításához.

Írja be az “sfc /scannow” parancsot a parancssorba. Nyomja meg az Enter billentyűt a számítógép billentyűzetén, és indítsa el a rendszerfájlok integritásvizsgálatát. Ha bármilyen sérülést észlel, a segédprogram automatikusan helyreállítja a védett tárolóból.

A második lehetőségre akkor van szükség, ha az SFC nem találta meg a problémát vagy nem tudta kijavítani azt. Írja be a “dism /on

 • ne /cleanup-image /restorehealth” és nyomja meg az Entert. A DISM a sérült fájlokat a távoli kiszolgálón lévő eredeti kép felhasználásával javítja.

  A rendszer megtisztítása

  A Windows beépített frissítés-tisztítási mechanizmusainak használatával megszabadulhat a korábban telepített frissítések másolataitól, így kiküszöbölheti a letöltésük befagyasztásának problémáját.

  Automatikus

  Lépjen be a Beállítások panelre, és keresse meg a dobozban jelzett részt.

  Válassza a “Memória” menüpontot az oldalmenüben. Az ablak jobb oldalán kattintson a nyíllal jelzett területre.

  A megnyíló appletben ellenőrizze, hogy a nyíl által jelzett pozíció be van-e jelölve. Válassza ki, ha a frissítések törlése opció nincs kiválasztva. Nyomja meg a “Törlés” gombot, hogy megszabaduljon a már telepített frissítések másolataitól.

  Alternatívaként használhatja a klasszikus “Lemeztisztítás” alkalmazást is. A rendszerkeresés menüpontot megnyitva, kezdje el beírni a nevét az egyik által jelzett mezőbe. A kötőjellel jelölt területen a Windows a legmegfelelőbb kérést javasolja. A keresősáv jobb oldalán a lehetséges műveletek listájából válassza a Futtatás rendszergazdai jogokkal lehetőséget.

  Jelölje be a képernyőképen a nyíllal jelölt négyzetet. Nyomja meg az “OK” gombot a nem szükséges adatok törléséhez a meghajtóról.

  Kézi

  A kézi tisztítás nem csak a régi frissítések másolatainak eltávolítására szolgál. Ha így tesz, a rendszer visszaállítja a Windows Update gyorsítótárát, és újraindítja a letöltésért felelős szolgáltatást. A PowerShell elindítása rendszergazdai jogosultságokkal. Írja be egymás után a “net stop wuauserv” és a “net stop bits” parancsokat a promptba. Ez leállítja a Windows Update és az Intelligens átvitel szolgáltatásokat.

  Szakítsa meg az aktuális internetkapcsolatot, és nyissa meg a Fájlkezelőt. Navigáljon a fájlkezelő címsorában kiemelt útvonalra. A célkönyvtár tartalmát a “Ctrl+A” billentyűkombinációval jelöljük ki. Kattintson a jobb gombbal a parancsikonra, és törölje a fájlokat. Ürítse ki a papírkosarat és állítsa vissza a hálózati kapcsolatot.

  Vissza a PowerShellhez. Korábban leállított szolgáltatások újbóli futtatása fordított sorrendben. Írja be egymás után a “net start bits” és a “net start wuauserv” parancsokat. Menjen a beállítások panelre, és ellenőrizze a Frissítésközpontot.

  Összefoglalva

  A szakértőink által leírt módszerek lehetővé teszik a Windows Update Center megfelelő működésének helyreállítását és a számítógép indításakor fellépő akadások megszüntetését.

  Olvasson tovább  Hogyan jelentkezhet ki a Microsoft-fiókjából a Windows 10 rendszerben?
 • Értékelje a cikket
  ( Még nincsenek értékelések )
  Cybulya Guculka

  Helló mindenkinek! Én vagyok Cybulya Guculka, és nagy lelkesedéssel osztom meg szenvedélyemet a háztartási gépek javításával és telepítésével kapcsolatban. Ennek az oldalnak az írójaként engem a technológia iránti szeretetem és a vágy hajt, hogy segítsek másoknak megérteni és megoldani a gépeikkel kapcsolatos problémákat.

  Megjegyzések hozzáadása

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: