A Windows 10 frissítése

A Windows 10 megjelenésével a Microsoft megváltoztatta stratégiáját. Ahelyett, hogy mindig új operációs rendszereket fejlesztenének ki, a féléves frissítési ciklust alkalmazzák. A féléves változat négy számjegyű számozással rendelkezik, amely a bevezetési készenlét időpontját jelzi. A komponenskészletet 18 hónapig támogatják, amely idő alatt a hibák kijavítását és a biztonság fenntartását célzó kiegészítéseket kap. Szakértőink megmutatják, hogyan frissíthet Windows 10-re.

Rendszerbeállítások

A licencszerződés feltételei szerint a felhasználó csak felfüggesztheti a rendszeres frissítéseket, de nem tilthatja meg teljesen. Így előbb-utóbb az új verzió automatikusan elérhetővé válik.

Amikor a következő build érkezik, a rendszer figyelmezteti a felhasználót, hogy készen áll a telepítésre. Két lehetőség közül választhat. A számítógépet azonnal újraindíthatja, vagy a duplával jelölt gomb megnyomásával a frissítéseket egy megfelelő időpontra ütemezheti.

Az ütemezési appletben kattintson a megadott területre. Állítsa be az újraindítás idejét, és kattintson a dupla jelölőnégyzetre a rögzítéshez. Hasonlóképpen válassza ki a napot az alábbi listából.

Kézi telepítés esetén a Windows beállításait a “Win+i” parancsikon segítségével hívjuk fel. Lépjen be a képernyőképen a doboz által jelzett részbe.

A kiemelt területen megjelenik az értesítés, hogy készen áll a funkcionális féléves frissítés telepítésére. Alatta, ha telepítve van, egy időzítő időzítő van. A “három” szám jelöli a kézi telepítés gombját. Kattintson rá az új operációs rendszer verziójának azonnali telepítésének megkezdéséhez.

Média készítő eszköz

A Microsoft kifejlesztette a Media Creation Toolt, hogy megkönnyítse a funkcionális operációs rendszerfrissítések beszerzését és telepítését.

A Windows 10 hivatalos oldalának megnyitása. Keresse meg az operációs rendszer számítógépre történő telepítését felajánló blokkot. A kiemelt linkre kattintva aktiválódik a letöltési eszköz.

Indítsa el az alkalmazást a számítógépén, és a rádiógombok segítségével válassza ki a végrehajtani kívánt műveletet. Alapértelmezés szerint a rendszer felszólítja Önt, hogy azonnal frissítsen a legújabb verzióra. Kattintson a “Tovább” gombra a disztribúciós csomag letöltésének megkezdéséhez és telepítéséhez a számítógépen már meglévő operációs rendszerre. Minden program és felhasználói adat sértetlen marad.

Telepítési adathordozók

A Windows közvetlen frissítése mellett a Media Creation Tool lehetővé teszi telepítő adathordozók létrehozását USB-stick vagy DVD segítségével.

Olvasson tovább  Hogyan adhat leállítás gombot az asztalhoz a Windows 10 rendszerben?

Az előző képernyőképen látható lépésben mozgassa a rádiógombot az alsó pozícióba. A “Tovább” gombra kattintva a disztribúciós készlet beállításainak kiválasztása következik. Ha a frissíteni kívánt számítógépen minden frissítés megtörtént, hagyja bejelölve a jelölőnégyzetet. Ha az adathordozót egy másik számítógépen készíti elő, törölje a jelölést, hogy feloldja a legördülő menüket a dupla. Az operációs rendszer nyelvének és bit-típusának kiválasztása.

Alapértelmezés szerint a felhasználónak felajánljuk, hogy bootolható mentési adathordozót hoz létre USB-pendrive-on. Ha a rendszer képét ISO-fájlként szeretné megkapni, akkor a képernyőképen az egyessel jelzett rádiógombot helyezze az alsó pozícióba.

Az USB-pendrive automatikusan felismerésre kerül. Győződjön meg róla, hogy legalább 8 GB kapacitással rendelkezik, és nem tartalmaz értékes adatokat. Kattintson a “Tovább” gombra az adatok Microsoft webhelyről történő letöltésének és az adathordozóra való automatikus írásának megkezdéséhez.

Az ISO-kép beszerzése opció kiválasztása megnyitja a rendszer mentése párbeszédpanelt. Célkönyvtár meghatározása az oldalmenüben. Szükség esetén módosítsa a fájl nevét a kiemelt mezőben. Kattintson az “Aktiválás” gombra a letöltés aktiválásához és a számítógépre történő írásos terjesztéshez.

Indítson az USB- vagy DVD-meghajtóról, és kezdje el a Windows telepítését a szokásos módon.

A típusválasztási fázisban kattintson a keretes területre. A telepítő frissíti a meglévő operációs rendszert a Windows 10 kiválasztott verziójára. A szoftver és a felhasználói adatok nem sérülnek.

Összefoglalva

Szakértőink számos lehetőséget ismertettek a Windows 10 új verziójára való frissítéshez. Válassza ki a legkényelmesebbet a hálózati kapcsolat elérhetősége és sebessége alapján.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Cybulya Guculka

Helló mindenkinek! Én vagyok Cybulya Guculka, és nagy lelkesedéssel osztom meg szenvedélyemet a háztartási gépek javításával és telepítésével kapcsolatban. Ennek az oldalnak az írójaként engem a technológia iránti szeretetem és a vágy hajt, hogy segítsek másoknak megérteni és megoldani a gépeikkel kapcsolatos problémákat.

Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: