Android-alkalmazások átvitele a memóriakártyára

Az okostelefonja folyamatosan kifogy a helyéből? Lehet, hogy itt az ideje, hogy legalább néhány programot áthelyezzen a memóriakártyára. Nézzük meg, hogy pontosan hogyan kell ezt megtenni.

Android-alkalmazások átvitele a memóriakártyára

Az alkalmazások SD-kártyán való tárolásának veszélyei

Ritkán van modern okostelefon memóriakártya-nyílás nélkül. A készülék gyártója azonban feltételezi, hogy a külső meghajtón zenét, fényképeket és videókat fog tárolni. Az alkalmazásokkal ez sokkal bonyolultabb. Csak végső megoldásként javasoljuk, hogy csak SD-kártyára helyezze át őket.

A helyzet az, hogy egyetlen apró méretű külső tárolóeszköz sem olyan gyors, mint a beépített memória. Ez azt jelenti, hogy egy játék vagy akár egy kisebb alkalmazás elindítása tovább tart, mint a belső tárhelyről. Az a benyomása támadhat, hogy a készülék késik, holott a hiba valójában csak a memóriakártyában van.

Ha úgy dönt, hogy az alkalmazásokat a külső meghajtóra helyezi át, szerezzen be egy csúcskategóriás kártyát (legalább UHS-I). És soha ne vegye ki a készülékből. Ellenkező esetben az erre áthelyezett alkalmazások nem fognak működni. És előfordulhat, hogy nem lesznek teljesen működőképesek, ha visszadugja a meghajtót.

Lehetséges az alkalmazások áthelyezése a memóriakártyára??

Nem minden okostelefonon van lehetőség a programok memóriakártyára történő áthelyezésére. Itt sok múlik a telepített operációs rendszer verzióján. Egyszer volt, hol nem volt, az Android nem volt különösebben kalózbiztos, így nem volt probléma az alkalmazások mozgatása körül. Aztán a helyzet megváltozott.

Mostantól az alkalmazásfejlesztőkön múlik, hogy engedélyezik-e a termékük SD-kártyára történő átvitelét. Ha a program bizalmas adatokat tartalmaz, akkor azok csak a belső memóriában találhatók, amelynek tartalma nem másolható át számítógépre speciális trükkök nélkül. Emiatt a legtöbb üzenetküldő és közösségi hálózati kliens nem támogatja a memóriakártyára történő áthelyezést.

Olvasson tovább  Firefox böngésző megtisztítása

Röviden, készüljön fel arra, hogy csak néhány alkalmazást tud majd átvinni a külső meghajtóra. Ez kellemetlen meglepetés azok számára, akik nagyon kis mennyiségű állandó memóriával rendelkező okostelefont vásároltak.

Kézi mozgatás

Először is győződjön meg arról, hogy a memóriakártya már a készülékben van-e. Ha ez a helyzet, kövesse az alábbi lépéseket:

 1. Beállítások megnyitása.

 2. Menjen az “Alkalmazások” részhez.

 3. Most válassza ki azt az alkalmazást vagy játékot, amelyet a cserélhető meghajtóra szeretne áthelyezni.

 4. A megnyíló ablakban kattintson a “Mozgás az SD-kártyára” vagy egy hasonló feliratú gombra. Ezután ugyanígy visszaküldheti az alkalmazást a belső memóriába.

Ahogy már kitalálta, néhány programban a gomb inaktív lesz – nem tudja megnyomni. Ez azt jelenti, hogy ez az alkalmazás csak a készülék belső tárhelyén található. Ha minden programnak inaktív vagy nincs gombja, az azt jelenti, hogy az Ön operációs rendszere nem támogatja ezt a funkciót. Vagy a gyártó szándékosan blokkolta azt.

Automatikus átvitel

Egyes okostelefonok és táblagépek támogatják az alkalmazások és játékok automatikus átvitelét az SD-kártyára. A kulcsszó a “néhány”. Ez nagyon kevés eszköz. Ha van ilyen eszköze, akkor szerencséje van.

Az alkalmazások automatikus áthelyezése a memóriakártyára csak Android 6 alatt lehetséges.0 vagy a kártya újabb verziója. Ez a módszer feltételezi, hogy a cserélhető meghajtót a rendszer a belső memória részének tekinti. Így az összes alkalmazásod és játékod átkerül az SD-kártyádra.

A módszer végrehajtásához a következő lépések szükségesek:

 1. Menjen a “Beállítások” menüpontra.

 2. Nyissa meg a memória kezelését lehetővé tevő részt. Ez különböző okostelefonokon eltérő nevet kaphat.

 3. Itt a memóriakártyának szentelt menübe kell lépnie.

 4. Válassza a “Formátum” lehetőséget. “Belső tárolóként” opció használata. Ezután már csak követnie kell a rendszer utasításait. Ha nem, akkor ne formázza újra – úgy tűnik, hogy a készülék nem teszi lehetővé az alkalmazások automatikus áthelyezését a cserélhető meghajtóra.

Olvasson tovább  A hosts fájl módosítása a Windows 10 rendszerben

Ez a funkció törli a memóriakártyán lévő összes adatot – zenét, videókat és egyéb tartalmakat. Ezt követően nem tudja használni a pendrive-ot más eszközökben, amíg újra nem formázza.

Ha a programokat és a játékokat vissza szeretné helyezni a belső memóriába, akkor formáznia kell a. Most azonban ki kell választania a “Kivehető tárolóként” opciót. Ebben az esetben az Android arra kéri, hogy az alkalmazásokat helyezze át a beépített tárhelyre.

Harmadik féltől származó alkalmazások

Android-alkalmazások áthelyezése a pendrive-ra

Ahogy már korábban írtuk, néhány modul nem támogatja a fenti módszereket. Ebben az esetben használhat harmadik féltől származó alkalmazásokat. Számos olyan alkalmazás érhető el a Google Play webhelyen, amellyel szinte bármilyen tartalom áthelyezhető az SD-kártyára, beleértve az alkalmazásokat is. Ezek azonban csak root hozzáférési jogokkal rendelkező eszközökön működnek. A feloldásukról egy külön cikk szól. Vegye figyelembe, hogy egyre több okostelefon és táblagép már nem támogatja a “gyökerezést”.

Az alkalmazások áttelepítéséhez használhatja az App2SD vagy a

 • nk2SD. Az első segédprogram számos, a memóriakártya működésével kapcsolatos eszközt kínál. A második gomb elsősorban az alkalmazások mozgatására szolgál. Használatuk nem okoz nehézséget. Mondhatjuk, hogy ez ugyanaz, mint az App Manager, ahol minden programnak van egy gombja, amely az adatok cserélhető meghajtóra történő átviteléért felelős.

  Mindkét segédprogram ingyenesen elérhető. Az App2SD ezen a ponton még reklámot sem jelenít meg!

  Következtetés

  Most már pontosan tudja, hogyan valósítják meg az Android okostelefonok és táblagépek az alkalmazások migrációját a memóriakártyára. Rájött, hogy az újabb operációs rendszerverziók szinte teljesen megszüntették ezt a lehetőséget. A Google fejlesztői biztonsági okokból csinálják ezt. Ezért javasoljuk, hogy vásároljon most egy legalább 32 GB belső memóriával rendelkező készüléket (feltéve, hogy van microSD-helye).

 • Értékelje a cikket
  ( Még nincsenek értékelések )
  Cybulya Guculka

  Helló mindenkinek! Én vagyok Cybulya Guculka, és nagy lelkesedéssel osztom meg szenvedélyemet a háztartási gépek javításával és telepítésével kapcsolatban. Ennek az oldalnak az írójaként engem a technológia iránti szeretetem és a vágy hajt, hogy segítsek másoknak megérteni és megoldani a gépeikkel kapcsolatos problémákat.

  Comments: 1
  1. Marcell

   Hogyan tudom áthelyezni az Android alkalmazásokat a memóriakártyára?

   Válasz
  Megjegyzések hozzáadása

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: