Beágyazott alkalmazások eltávolítása a Windows 10 rendszerben

A Windows disztribúció előre telepített alkalmazásokat tartalmaz, amelyekkel a rendszer teljes mértékben kihasználható a dobozból kivéve. Nem mindegyikük nagyon hasznos, és később nem biztos, hogy hasznosnak találja őket. Vegyük például a standard Mail alkalmazást. A legtöbb felhasználónak nem kell külön e-mail alkalmazást konfigurálnia a webes felület használatához. Szakértőink elmondják, hogyan szabadulhat meg a nem használt Windows 10 beágyazott alkalmazásoktól.

owerShell

Sem az új, sem a klasszikus rendszervezérlő panelen nincs lehetőség az előre telepített szoftverek eltávolítására. Ezt a műveletet csak a Windows beépített eszközeivel végezheti el a parancssori parancsértelmező segítségével. Mielőtt végrehajtaná az alábbi lépéseket, szakértőink azt javasolják, hogy hozzon létre egy helyreállítási pontot, hogy visszaállíthassa az eredeti állapotot.

Húzza fel a továbbfejlesztett Start menüt a Win+X parancsikon segítségével. Az alapértelmezett PowerShell shell futtatása emelt jogosultságokkal.

A “Get-AppxPackage” parancssorral lekérheti az előtelepített alkalmazások listáját. Minden egyes programhoz egy féltucatnyi paramétert tartalmazó listát jelenít meg. A törléshez csak kettőre van szükség. A parancssorba írjon be egy parancsot a következő szűrési beállításokkal: “Get-AppxPackage | Select Name, PackageF

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Cybulya Guculka

Helló mindenkinek! Én vagyok Cybulya Guculka, és nagy lelkesedéssel osztom meg szenvedélyemet a háztartási gépek javításával és telepítésével kapcsolatban. Ennek az oldalnak az írójaként engem a technológia iránti szeretetem és a vágy hajt, hogy segítsek másoknak megérteni és megoldani a gépeikkel kapcsolatos problémákat.

Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: