Firefox böngésző megtisztítása

A böngésző szisztematikus hibáinak diagnosztizálására és javítására rendelkezésre áll a Reset mód. Szakértőink kiemelnek néhány módszert, amellyel a felhasználók megtisztíthatják Firefox böngészőjüket.

Automatikus visszaállítás

A böngésző alapállapotba való visszaállításának legegyszerűbb és legolcsóbb módja a speciális hibaelhárítási szakasz használata.

Kattintson az eszköztár jobb szélén lévő területre a Firefox vezérlőmenü megnyitásához. Lépjen be a “Súgó” részbe (a képernyőképen kettővel látható).

A rendelkezésre álló műveletek listájában kattintson a kiemelt mezővel jelölt sorra.

A böngészőben megnyílik egy új “about:support” fül. Nyomja meg a képernyőképen megjelölt “Clear” gombot.

A böngésző felugró ablakot fog felugrani, amely megmutatja a tetted mellékhatásait. Erősítse meg a visszaállításról szóló döntést a kiemelt gombra kattintva.

A következő információs ablak az új profilba átvitt adatok listáját tartalmazza. Kattintson a “Befejezés” gombra a tisztítási folyamat befejezéséhez. A visszaállított profilra és a hozzá telepített kiegészítőkre vonatkozó információk az asztalon automatikusan létrehozott mappába kerülnek.

Az alapértelmezett webböngésző most elindul, és felajánlja a legutóbbi munkamenet visszaállítását az alaphelyzetbe állítás idején aktív összes füllel. Mozgassa az eggyel jelölt rádiógombot a képernyőképen látható pozícióba. Az alábbiakban, a “2”-vel jelölt területen megnyílik a helyreállítási menü. Törölje a jelölőnégyzetet a felesleges oldalak közül, és kattintson a “Tovább” gombra.

Beállítási fájl törlése

Egy “puhább” visszaállítási lehetőség áll rendelkezésre a webböngésző beállítási fájljának kézi törlésével a felhasználó profilkönyvtárából.

Ismételje meg az előző szakasz első három lépését. Nyissa meg az “about:support” lapot az “Information” blokkban, és keressen egy sort a felhasználó profilkönyvtárának elérési útvonalával. Kattintson a képernyőképen kiemelt kerettel ellátott gombra a keret megnyitásához az Intézőben.

Zárja be a böngészőt, és keresse meg a “prefs” fájlt a fájlkezelőben.js”. Szükség esetén mentse egy másik mappába az aktuális beállítások biztonsági másolataként. Törölje a konfigurációs fájlt, és ellenőrizze a “users” profilkönyvtárat.js”. Végezze el vele ugyanazokat a műveleteket. Szükség esetén másolja és törölje a felhasználói profil könyvtárból a következőket. A beállításfájlokkal végzett műveletek visszaállítják a böngésző alapbeállításait, de nem befolyásolják a telepített bővítményeket.

A személyes adatok tisztítása

A Firefox törlésének fent leírt módjai nem érintik a személyes adatokat. Szükség esetén külön kell törölni.

Olvasson tovább  Hogyan tekintheti meg az előfizetéseket iPhone készülékén

Nyissa meg a böngésző vezérlőmenüjét, és lépjen a “Beállítások” menüpontra.

Az oldalsávban váltson az egyessel jelölt beállítási blokkra. Itt a felhasználó kezelheti a böngésző által tárolt összes személyes adatot. A dupla jellel jelölt gomb törli a cookie-kat és a webhely adatait. A következő, “3” jelzésű gomb a tárolt jelszavak belső tárolóját nyitja meg. Az utolsó gomb törli a látogatások, keresések és letöltések előzményeit egy kiválasztott időszakra vagy a böngésző teljes használatára vonatkozóan.

Új profil létrehozása

A Firefox legteljesebb tisztítási módszere a régi felhasználói profil törlése és egy új létrehozása.

Nyissa meg a “Futtatás” párbeszédpanelt a Win+R billentyűkombinációval. Írja be a “firefox -p” parancsot a szövegmezőbe a böngésző profilszerkesztőjének elindításához. Nyomja meg az Enter billentyűt a fizikai billentyűzeten, vagy nyomja meg az OK gombot.

A szerkesztőben általában csak egy “defa” profil van

  t” az aktuális felhasználónak megfelelően. Ezután válassza ki az egérrel, majd nyomja meg a “2” gombot.

  Fogadja el a következményekre vonatkozó figyelmeztetést, és válassza a képernyőképen megjelölt opciót.

  Az aktuális profil törlése után a böngésző nem indul el, hacsak nem hoz létre egy újat. Kattintson a képernyőképen megjelölt gombra a varázsló elindításához.

  Az első lépés egy általános információs ablak. Miután áttekintette őket, kattintson a Tovább gombra.

  A zöld színnel kiemelt mezőben adja meg a létrehozni kívánt profil nevét, majd kattintson a “Kész” gombra.

  Válassza ki a létrehozott könyvtárat az eggyel jelölt területen. Ellenőrizze, hogy a “futtatás prompt nélkül” jelölőnégyzet be van-e jelölve. A megújult böngésző elindításához kattintson a triplával jelölt gombra.

  Összefoglalva

  A szakértőink által felsorolt összes Firefox tisztítási lehetőség lehetővé teszi az adatok részleges vagy teljes törlését. Válassza ki és használja a helyzetének legmegfelelőbb és legkényelmesebb módot.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: