Rejtett fájlok és mappák megjelenítése a Windows 7 rendszerben

Az operációs rendszer konfigurációs fájljait tároló mappák alapértelmezés szerint “rejtett” attribútummal rendelkeznek. A finomhangolás során, amikor azt szeretné, hogy elérhetőek legyenek, láthatóvá kell tenni őket. Szakértőink megmutatják, hogyan végezze el ezt a Windows 7-ben.

Indítsa el a Fájlkezelőt, és kattintson az eszköztáron az egyik megjelölt területre. A legördülő menüben kattintson a “Beállítások” gombra.

A megjelenő ablakban váltson a “Nézet” fülre. Görgessen lefelé a speciális beállítások területének aljára. Az utolsó, “2”-vel jelölt szakaszban a rádiógombot állítsa a “Megjelenítés” pozícióba. Opcionálisan törölheti a jelölőnégyzet jelölését a háromágú. Mentse a módosításokat az “Alkalmaz” gombra kattintva, majd zárja be a beállítások ablakát az “OK” gombra kattintva.

Rejtett mappák láthatóvá válnak a felfedező ablakban a művelet után. A hagyományos könyvtáraktól a nagyobb átláthatóságban különböznek. A képernyőképen például a “ProgramData” mappa, amely általában el van rejtve, be van keretezve.

Szükség esetén az Explorer megnyitása nélkül is elérheti a nézetbeállításokat. Nyissa meg a “Futtatás” párbeszédpanelt a “Win+R” billentyűkombinációval. Írja be a “control folders” szót a szövegmezőbe. Kattintson az “OK” gombra vagy nyomja meg az Enter gombot a billentyűzeten a második lépésben leírt applet megnyitásához.

Azok a felhasználók, akik inkább a Vezérlőpulton dolgoznak, a kerettel jelölt részt találják. A nézetbeállítások applet egyetlen kattintással megnyitható.

Összefoglalva

Szakértőink elmondják, hogyan teheti láthatóvá a rejtett mappákat a Windows 7-ben. A beállítások módosítása után ne felejtse el letiltani a rendszerkönyvtárak láthatóságát a leírtak fordított sorrendben történő végrehajtásával.

Olvasson tovább  A feladatsor színének megváltoztatása a Windows 7 rendszerben
Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Cybulya Guculka

Helló mindenkinek! Én vagyok Cybulya Guculka, és nagy lelkesedéssel osztom meg szenvedélyemet a háztartási gépek javításával és telepítésével kapcsolatban. Ennek az oldalnak az írójaként engem a technológia iránti szeretetem és a vágy hajt, hogy segítsek másoknak megérteni és megoldani a gépeikkel kapcsolatos problémákat.

Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: