Több virtuális asztal létrehozása a Windows 10 rendszerben

A virtuális asztalok megjelennek az operációs rendszerekben

 • nux és macOS. Ennek a technológiának köszönhetően egyszerre több alkalmazás teljes képernyős módban, második monitor nélkül használható. A Microsoft csak a Windows 10-ben valósította meg a támogatást. Szakértőink elmagyarázzák, hogyan engedélyezheti és állíthatja be a virtuális asztalokat.

  Be- és kikapcsolás

  A Windows 10 feladatsávjához hozzáadott “Feladatnézet” gomb az új funkció kezeléséhez.

  Ha valamilyen oknál fogva korábban ki volt kapcsolva, tegye vissza. Kattintson a jobb gombbal a tálcára, és válassza ki a képernyőképen látható keretben jelölt opciót.

  Nyomja meg a képernyőképen a nyíllal jelzett gombot. Az aktuálisan megnyitott programablakok előnézetként jelennek meg, és a monitor tetején megjelenik egy “+” terület. Kattintson rá a virtuális asztal létrehozásához.

  A következő képernyőkép mutatja, hogyan néz ki a vezérlőmenü. Az aktív asztal előnézetét egy keret emeli ki. A rajta elhelyezett programablakok miniatűrként jelennek meg. A bal oldalon az “1” szám az inaktív helyet jelöli. Az új virtuális tér létrehozására szolgáló terület a jobb oldalon található, egy “+” ikon formájában.

  A nem kívánt asztal eltávolításához vigye az egeret az előnézet tetejére. A bezárás gomb a képernyőképen a nyíllal látható. Az ezen a területen elhelyezett nyitott programablakok automatikusan átkerülnek a főasztalra.

  Vezérlők és gyorsbillentyűk

  Ha a kényelmes működéshez szükséges virtuális monitorok száma be van állítva, a program a felhasználó kívánsága szerint osztható meg közöttük.

  A megnyitott Fájlkereső ablak második asztalra történő áthelyezésének bemutatása. Váltson virtuális térvezérlési módba a tálcán található gombra kattintva vagy a “Win+Tab” billentyűkombinációval. Húzza ki a kívánt miniatűrképet az egérrel, és húzza egy másik helyre. A gombot a második munkás kiemelése után engedheti el.

  A létrehozott virtuális terek között vezérlési módba való átváltás nélkül is mozoghat. Ehhez használja a billentyűzet nyílbillentyűit és a módosító billentyűket. A “Ctrl+Win+jobb nyíl” megnyomása az aktív asztalt egy pozícióval jobbra, a “Ctrl+Win+bal nyíl” megnyomása pedig balra mozgatja. A virtuális munkaterület létrehozásához a háttérben a “Win+Ctrl+D” billentyűkombinációval. A “Win+Ctrl+F4” billentyűkombinációval bezárható az aktuális munkaterület.

  Olvasson tovább  A Windows 10 újratelepítése a licenc elvesztése nélkül

  Az operációs rendszer viselkedésének megváltoztatásához a virtuális asztalok kezelése során lépjen a Windows beállítások. Hívja fel a kiválasztási ablakot a “Win+i” billentyűkombinációval. Lépjen be a képernyőképen kerettel jelzett “Rendszer” részbe.

  Az oldalmenüben válassza a “Multitasking” lehetőséget. Az ablak jobb oldalán található a képernyőképen kiemelt “Virtuális asztalok” mező. A “2” szám a legördülő menüket mutatja, amelyekkel a felhasználó konfigurálhatja a megnyitott alkalmazások megjelenítését és a rendszer válaszát az Alt+Tab billentyűkombináció megnyomásakor.

  Összefoglalva

  Ebben a cikkben szakértőink megmutatják, hogyan használhatja a virtuális asztali technológiát a Windows 10-ben. Próbálja ki, hogy átszervezze a helyet és hatékonyabbá tegye az operációs rendszert.

 • Értékelje a cikket
  ( Még nincsenek értékelések )
  Megjegyzések hozzáadása

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: