Az Almagel és a De-Nol összehasonlítása | Melyik a jobb?

Almagel és De-Nol – gyógyszerek a gyomor-bélrendszeri traktus számára. Az egyik kevés közös dolog, amiben hasonlítanak. A termékek nagyon különbözőek, és használatuk előtt tudnia kell, hogy mikor használja az Almagelt és mikor a De-Nolt.

Gyomorfájás

A gyógyszer

Előnyök

Hátrányok

Almagel

+ Antacid hatóanyag optimális Mg- és Al-tartalommal

+ Azonnali hatályú

+ Hatékony adagolási formában – szuszpenzióban – kapható

+ Kellemes citrom ízű

+ A mérgezés megelőzése

+ Széles alkalmazási terület

+ Orvos írhatja fel a terhesség alatt

+ Rövid kúrákban, orvosi rendelvény nélkül alkalmazható diszpepszia kezelésére

– A ritka mellékhatások közé tartozik a hányinger és a hasi fájdalom

– Nem alkalmas csecsemők számára

– Nem alkalmas Alzheimer-kór esetén

De nol

+ Hatékony fekély elleni szer

+ Antibakteriális hatású

+ Növeli a gyomornyálkahártya ellenálló képességét és védi azt az agresszív tényezőktől

+ Felgyorsítja a gyógyulási folyamatot

+ Hatékony a He

 • cobacter pylori
 • – 4 éves kor alatt ellenjavallt

  – Terhes nők számára nem alkalmas

  – Orvosi rendelvény nélkül nem ajánlott szedni

  Az Almagel leírása

  Almagel A

  Az Almagel egy alvadásgátló és adszorpciós hatású savlekötő szuszpenzió formájában. Fehér színű és édes citrom ízű. A sósav semlegesítésére és a gyomornedv aktivitásának csökkentésére szolgál, ami egyes gyomor-bélrendszeri betegségek esetén szükséges.

  A Balkanpharma-Troyan gyártja Bulgáriában.

  A gyógyszer egyenletesen oszlik el a gyomornyálkahártyán, ami hosszú távú gasztroprotektív hatást biztosít. Mg-ot és Al-t tartalmaz. Alacsony lazító és epehajtó hatás. A hatás a beadást követően néhány percen belül kialakul és 70 percig tart.

  Kutatás és hatékonyság

  Az antacidok klinikai hatása a diszpepsziás tünetek eltűnése kellemetlenség és fájdalom formájában. Széleskörű felhasználási területük van.

  A Mg és Al tartalmú savlekötők antiszeptikus tulajdonságokkal rendelkeznek, növelik a nyálkatermelést, normalizálják a motoros funkciókat, növelik a gyomor nyálkahártyájának ellenállását az agresszív tényezőkkel szemben.

  A Mg hashajtó hatását ellensúlyozza az Al fixáló hatása, amely szintén befolyásolja a motilitást. Az első anyag gyengíti, míg a második serkenti.

  A Balkanpharm kétkomponensű terméke megfelel az antacid szerekkel szemben támasztott követelményeknek. Gyorsan hat és hosszú ideig megőrzi a hatását; nem okoz elvonási tüneteket; optimális Mg/Al arányt tartalmaz. További pozitív és fontos szempontok a termék folyékony formulája, az epesavak és a pepszin felszívódása, valamint az a képesség, hogy az étkezések között mindig 3 pH-értéket tud tartani.0-3.5.

  Források:

  1. Algeldrát + magnézium-hidroxid. Gyógyszer-nyilvántartás. ReLeC.ru (29.05.2007).

  2. Almagel Neo: “puffer” a gyomornak – “villámhárító” a beleknek. SA gyógyszertár. 2012. A Balkanpharma (Bulgária) által szállított termék.

  Ellenjavallatok

  Az Almagel nem alkalmazható a készítményre való túlérzékenység esetén. Az antacidot nem írják fel egy év alatti gyermekek számára. Terhesség alatt elfogadható, de az orvos engedélyével és legfeljebb 3 napig. Súlyos vesebetegség, Alzheimer-kór, szoptatás szintén ellenjavallat.

  Mellékhatások

  Az Almagel jól tolerálható.

  Ritkán előfordulnak olyan nemkívánatos események, mint például:

  1. ízlésbeli változások;

  2. gyomorgörcs;

  3. Fájdalom az epigasztrikus régióban;

  4. székrekedés;

  5. hipofoszfatémia;

  6. hipermagnezémia;

  7. duzzadt kezek és lábak;

  8. álmosság;

  9. csontritkulás.

  A kezelés során vegye figyelembe, hogy az antacid csökkenti a glikozidok, béta-adrenoblokkolók, H2-antihisztaminok, indometacin és egyéb szerek hatékonyságát. Tájékoztatnia kell az orvost a felhasznált termékről.

  Adagolás

  Adagolás

  Az Almagelt étkezés előtt fél órával és éjszaka kell bevenni. Felnőttek 1-3 kanál 3-4 alkalommal, fenntartó adag 1 kanál 3-4 alkalommal 8-12 héten keresztül, 1-2 kanál profilaxisra. 10 éves kor alatt a felnőtt adag 1/3-a; 15 éves kor alatt a felnőtt adag fele.

  Naponta legfeljebb 16 kanálnyit lehet bevenni. Ilyen gyakorisággal a terápia nem tart tovább 14 napnál.

  A szuszpenziót a bevétel előtt fel kell rázni.

  A túladagolás a bélmozgékonyság romlásához vezet. Hashajtók szedésére van szükség.

  A hosszan tartó kezelés a foszfátszint csökkenéséhez vezethet. Ezért biztosítani kell a megfelelő bevitelüket az élelmiszerekkel.

  Ki alkalmas

  Az Almagel javallatai a következők:

  1. fekélyes betegség;

  2. gyomorhurut;

  3. reflux-oesophagitis;

  4. Nyelőcsősérv;

  5. bélgyulladás;

  6. duodenitis.

  A gyógyszert olyan emésztési zavarok hátterében lehet alkalmazni, amelyeket a kiegyensúlyozatlan táplálkozás, a dohányzás, az alkohol és a gyógyszeres kezelés okoz.

  A De-Nol leírása

  De-nol

  A De-nol egy gasztroprotektor, egy bizmutkészítmény. Kapható tabletta formájában. A fő összetevő a bizmut-trikálium-dicitrát. Készítette: Astellas Pharma Europe.

  Összehúzó és antimikrobiális hatású, fekélyellenes tulajdonságokkal bíró szer. Baktericid aktivitást mutat a He

 • cobacter pylori, egy baktérium, amely gyakran szerepet játszik a gyomorhurut és a fekélyek kialakulásában.

  Gyomorgyulladás lép fel, mivel a baktériumok toxinokat szabadítanak fel, amelyek feloldhatják a védő nyálkát. Amikor ez megtörténik, a sósav és az enzimek elkezdik irritálni a gyomornyálkahártyát, és addig emésztik azt, amíg fekélyek nem alakulnak ki.

  A De-nol gyulladáscsökkentő hatású. A gyógyszer védőfilmet hoz létre a fekélyek felületén. Növeli a prosztaglandin E termelést is, fokozza a nyálkatermelést a citoprotektív mechanizmusok serkentésével. Csökkenti a pepszin és a pepszinogén aktivitást.

  Kutatás és hatékonyság

  A fekélybetegség vezető helyet foglal el a gyomor-bélrendszer savfüggő betegségei között. A kezelésével kapcsolatos problémák a He-rezisztencia gyors kialakulása

 • cobacter pylori az alkalmazott antibiotikumokra. Ezért a terápia az antibiotikumok és az UTI-k alkalmazása mellett magában foglalja a bizmut-trikálium-dicitrát (BTC) készítmények alkalmazását is.

  Ezt az anyagot számos országban használják vény nélkül kapható gyógyszerként a hányinger, a gyomorégés és a hasmenés gyors enyhítésére. A kolloidális bizmut-szubcitrátot elsősorban a He

 • cobacter pylori.

  A RTD antibakteriális hatása a kórokozók nyálkahártyához való tapadásának megszakításából és a kórokozó sejt ATP-szintézisének gátlásából áll. A VTD fontos előnye, hogy nincs vele szemben szerzett vagy természetes rezisztencia.

  Tanulmányok azt mutatják, hogy a De-Nol egy hónapos szedése teljes felszámoláshoz vezethet

 • cobacter pylori. Ebben az esetben a kezelés ideje alatt a mellékhatások nagyon ritkák, nincs klinikai jelentőségük és gyorsan eltűnnek.

  Forrás:A kolloidális bizmut-trikálium-dicitrát készítmények hatékonyságának és biztonságosságának összehasonlító vizsgálata gyomor- és nyombélfekélyben szenvedő betegeknél. Pavlov A.. Orosz orvosi folyóirat. 2016.

  Ellenjavallatok

  A De-Nol szigorúan ellenjavallt az alábbi állapotok és rendellenességek esetén:

  1. Összetett intolerancia;

  2. A húgyúti rendszer súlyos elégtelensége;

  3. A terhesség 1. trimesztere;

  4. szoptatás.

  Ha a De-nollal való kezelés során a szoptatás alatt le kell állítani a szoptatást, amíg a gyógyszer ki nem ürül a szervezetből.

  Mellékhatások

  Gyakori mellékhatások a gyomor-bélrendszeri tünetek. Hányinger, gyakori széklet, székrekedés. Ezek olyan átmeneti jelenségek, amelyek nem veszélyesek és nem igényelnek megvonást.

  Allergia viszketés, kiütések és túlérzékenység formájában lehetséges. A nagy dózisú, hosszan tartó alkalmazás az agyvelőbántalmak kockázatát okozza a hatóanyag túlzott felhalmozódása miatt a központi idegrendszerben.

  Adagolás

  A tablettákat szájon át kell bevenni. 12 éves kor után – naponta 4-szer 1 tabletta étkezés előtt és este. 8 éves kortól – naponta kétszer 1 tabletta. 4 éves kortól – 8 mg/kg/nap. A tanfolyam időtartama 1-2 hónap. A kezelés után további 8 hétig nem szabad más bizmutkészítményt szedni.

  Amikor egy gyógymódot használunk a He

 • Célszerű lehet egy olyan antibakteriális szerrel kombinálni, amely a cobacterium pylori ellen hat.

  Ki a megfelelő

  irritábilis bél szindróma

  A De-nolt a következő javallatokra használják:

  1. Fekélyes betegségek, beleértve a következőket.. kapcsolódó He

  2. cobacter pylori;
  3. funkcionális típusú diszpepszia szerves GI-betegség nélkül;

  4. Gastroduodenitis és akut gastritis;

  5. Irritábilis bél szindróma, amelynek egyik vezető tünete a hasmenés.

  Költségek és analógok

  Az orvosság

  Költségek

  Analógok/helyettesítők

  Almagel

  170 ml – 180 rubeltől

  10 ml #10 – 215 rubeltől

  Stomalox

  Ajiflux

  Altacid

  Alumag

  De-nol

  120 mg #32 – 311 rubeltől

  120 mg #56 – 475 rubeltől

  120 mg #112 – 880 rubeltől

  Vis-nol

  Gastro-norm

  Ulcavis

  Melyik gyógyszert válasszuk?

  Az Almagel és a De-nol peptikus fekélyek kezelésére szolgál. Az előbbi kíméletesebb kezelési forma a diszpepszia tüneteinek kezelésére és megelőzésére. A De-nol a fekélyek és a gyomorhurut okának kezelésére szolgál, nevezetesen a következőkre: He

 • cobacter pylori.

  Mindkettő védi a gyomrot a sósav káros hatásaitól. Az Almagel enyhe szabálytalanságok esetén ajánlott. Ha súlyos betegsége van, beleértve a fekélyt is, orvosa felírhatja a De-Nolt.

  Az Almagel gyermekeknél és terhesség alatt alkalmazható. A De-Nol 4 éves kor előtt és terhesség alatt ellenjavallt. Az első gyógyszert egyszer lehet bevenni a diszpepszia tüneteinek enyhítésére anélkül, hogy orvoshoz kellene menni. A második nem alkalmas önkezelésre.

  Minden egyes gyógyszernek vannak ellenjavallatai és felhasználási kockázatai. Használat előtt mindig forduljon orvoshoz. Az önkezelés veszélyes lehet.

  Olvasson tovább  Melyik gyógyszer a jobb Recognan vagy Ceraxon
 • Értékelje a cikket
  ( Még nincsenek értékelések )
  Cybulya Guculka

  Helló mindenkinek! Én vagyok Cybulya Guculka, és nagy lelkesedéssel osztom meg szenvedélyemet a háztartási gépek javításával és telepítésével kapcsolatban. Ennek az oldalnak az írójaként engem a technológia iránti szeretetem és a vágy hajt, hogy segítsek másoknak megérteni és megoldani a gépeikkel kapcsolatos problémákat.

  Megjegyzések hozzáadása

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: