Összehasonlítás Indapamid és Arifon Retard | Határozza meg a legjobbat

Indapamid és Arifon Retard – Analógok, rövid és élethosszig tartó gyulladáscsökkentők. Számos vizsgálatot végeztek e gyógyszerek hatékonyságának és biztonságosságának összehasonlítására. Kiválogattuk őket, hogy megtudjuk, melyik gyógyszer jobb, és miért.

Arteriális hipertónia

Indapamid

Előnyök

Hátrányok

Erős vérnyomáscsökkentő hatás

Más gyógyszerek egyidejű felírását igénylő monoterápiás alapgyógyszer

24 órán belül a vizeletürítés intenzitásának jelentős változása nélkül cselekszik

Gyermekek számára nem alkalmas

Terhességben nem alkalmazható ödéma elleni gyógyszerként

Arifon Retard

Előnyök

Hátrányok

Ellenőrzött kibocsátás

További ellenjavallatok

Az egyik leghatékonyabb az AH

Nagyobb valószínűséggel vannak mellékhatásaik

Hosszabb hatás, a hatás fenntartása 30 órán túl is

Szigorúan ellenjavallt terhesség alatt és gyermekgyógyászati gyakorlatban

Kényelmesen bevihető

Egész életen át tartó terápiára használják

Az Indapamid leírása

INDAPAMID

Az indapamid egy több gyógyszergyártó cég által gyártott tablettás gyógyszer. Az azonos nevű hatóanyagon, az indapamidon alapul. A gyógyszer fő célja a BP csökkentése.

Az indapamid vérnyomáscsökkentő és vizelethajtó hatású. Gyógyszerként használják az AH, a magas vérnyomás kezelésében. A tiazid diuretikumokra vonatkozik. Csökkenti a BP-t anélkül, hogy jelentősen befolyásolná a vizeletürítést. Hosszan tartó hatású, rendszeres hemodialízis mellett is hatékony. Nem befolyásolja a lipid- és szénhidrát-anyagcserét.

A gyógyszert sikeresen alkalmazták a szívizomelégtelenség okozta ödéma kezelésére. 2,5 mg-os dózisban maximális hatást fejt ki. Ez dózisfüggő.

Ellenjavallatok

Az Indapamid hatóanyagnak kevés ellenjavallata van, de mindegyikük súlyos. Ne alkalmazza, ha súlyos vese- vagy máj- és epeúti problémái, köszvénye, károsodott agyi keringése, csökkent káliumszintje vagy vérnyomáscsökkentő gyógyszere van. Ellenjavallt a Q-T intervallumot növelő gyógyszerekkel egyidejűleg.

A gyógyszert terhesség alatt nem írják fel. Az indapamid használata elégtelen véráramlást okoz, ami hipotrófia kialakulásához vezet.

Olvasson tovább  A klaritromicin és az amoxicillin összehasonlítása | Melyik a jobb?

Mellékhatások

Az Indapamid nem kívánt mellékhatásai súlyosak lehetnek. Gyakran okoz fejfájást, izomfájdalmat, gyengeséget.

Az alábbi mellékhatások előfordulása lehetséges:

 1. szédülés;

 2. vérszegénység;

 3. Agranulocitózis;

 4. paresztézia;

 5. leukopénia;

 6. A vérnyomás hirtelen csökkenése;

 7. HR-zavar;

 8. hipokalémia;

 9. A karbamidszint emelkedése;

 10. acidózis;

 11. kiszáradás;

 12. Hypercalcaemia.

Alkalmanként előfordulhatnak diszpepszia jelei. A betegnél hányinger, szabálytalan széklet, májműködési zavarok jelentkezhetnek. A gyógyszerre való allergia esetén makulopapulózus kiütés, purpura, szisztémás lupus erythematosus jelenik meg.

Adagolás

1 tabletta/nap. Ajánlott reggel inni. Több gyógyszer szedése nem csökkenti a vérnyomást, de növeli a vízhajtó hatást.

Ha az adagot jelentősen megnövelik, 40 mg vagy annál több hatóanyagot használva, mérgezés lép fel. Olyan tünetek, mint álmosság, anuria, oliguria, poliuria fordulnak elő. A víz-elektrolit egyensúly felborult, és először helyre kell állítani. Rehidrálást igényel. Segítséget nyújtanak a betegnek kórházi körülmények között.

Ki a megfelelő

Az indapamidot az orvos az AH kezelésére írja fel.

Az Arifon Retard leírása

Arifon-retard

Az Arifon Retard vízhajtó tabletta formájában kapható. Csak egy franciaországi vállalat gyártja, amelynek van egy irodája Oroszországban.

A hatóanyag az indapamid. Tanulmányok kimutatták, hogy a hatás egy napig vagy tovább tart, kifejezett vizelethajtó hatás nélkül. A vérnyomáscsökkentő hatás a fő artériák javulásával jár együtt.

Az indapamid rendszeres alkalmazása csökkenti a bal kamrai hipertrófiát. Hosszú távú vizsgálatok kimutatták, hogy az ezen anyagon alapuló gyógyszerek nem befolyásolják a lipidanyagcserét, a koleszterinszintet, a szénhidrátok anyagcseréjét.

Ellenjavallatok

Az Arifon nem alkalmazható, ha:

 1. Túlérzékenység a hatóanyaggal és a segédanyagokkal szemben;

 2. hipokalémia;

 3. encephalopathia;

 4. Jelentős veseelégtelenség.

Laktózt tartalmaz, amelyet intolerancia esetén figyelembe kell venni. Óvatosan alkalmazható a szív- és érrendszerre ható szerekkel kombinálva. Relatív ellenjavallat a cukorbetegség, a fokozott karbamidszint, a hyperparathyreosis. A kezelés ezután orvosi felügyelet mellett végezhető.

A gyermekgyógyászatban való alkalmazására vonatkozó kevés információ miatt 18 éves kor előtt nem javallott, néhány kivételtől eltekintve, amikor a várható előnyök meghaladják a kezelés kockázatait.

Olvasson tovább  A Relief Advance és az Ultra összehasonlítása | A legjobb megoldás meghatározása

A magzati terhesség alatt csak kivételesen írnak elő vízhajtókat. Terhesség alatt ne alkalmazza az indapamidot ödéma kezelésére. Erre a célra biztonságosabb alternatívákat választanak. A vízhajtók magzati rendellenességekhez vezethetnek, magzatplacentáris elégtelenséget idézhetnek elő. A szoptató nők nem használhatják.

Mellékhatások

Sok tünet dózisfüggő. Jól tolerálható az adagolás betartása mellett, ritkán okoz mellékhatásokat.

Egyes betegeknél gyengeség, tachycardia, a vérnyomás csökkenésével járó kellemetlen tünetek jelentkezhetnek. Ezt mindenképpen jelenteni kell az orvosnak.

Adagolás

Vegyen be naponta 1 tabletta Arifont. Nincs szükség az adag növelésére – nem növeli a vérnyomáscsökkentő hatást.

Túladagolás esetén a mérgezés elsősorban a víz-elektrolit egyensúly zavarának köszönhető. Gyomormosás, enteroszorbens.

Alkalmas Kinek

Az utasítás szerint az Arifon használatának egyetlen indikációja az AH.

Kutatás

Negoda C professzor.. egy tudóscsoporttal összehasonlító hatékonysági vizsgálatot végzett az Arifon és az Indapamid gyógyszerekről.

Megállapítást nyert, hogy az Arifon:

 1. 9 mm-rel hatékonyabban csökkenti a vérnyomást.rt.st.;

 2. 33%-kal csökkenti a pulzus BP-t, míg az indapamid 12,7%-kal csökkenti a pulzus BP-t;

 3. Nincs hatása a káliumra, az indapamid pedig 16%-kal növeli a káliumkiválasztást;

 4. Napi vérnyomás-szabályozást biztosít.

Kutatás

2010-ben az ORIGINÁLIS. A betegek Indapamidról Arifonra történő átállításának hatékonysága. Ez a nagy, 1319 beteg bevonásával végzett vizsgálat szintén kimutatta az Arifon előnyét társaival szemben. Az Arifon egyetlen hátránya a gyógyszer-összehasonlításban a magas ár volt.

Források:

 1. “A generikus Indapamidról az Arifon Retardra való átállás értékelése AH-ban szenvedő betegeknél”. ORIGINÁLIS program. 2010.

 2. “Kombinált antihipertenzív terápia: minden kombináció egyformán hasznos??” Negoda C.. 2007.

Költségek és analógok

A gyógyszer

Ár

Helyettesítő anyagok

Indapamid

2,5 mg #30 – 90 rubelből

Indap

Vasopamid

Indatens

Indiur

Lorvas

Softenzif

Chemopamide

Arifon Retard

1,5 mg #30 – 340 rubelből

Mi a legjobb az AH kezelésére

Az Arifon Retard hidrofil mátrixa lehetővé teszi a hatóanyag lassú felszabadulását. Hosszan tartó hatása van – 24 órán keresztül. Egyes tanulmányok azt is megjegyzik, hogy nagyobb hatékonysággal csökkenti a vérnyomáscsökkentést. Enyhébb hatású és enyhe vizelethajtó hatású.

Az Arifon alkalmazható olyan helyzetekben, amikor az Indapamid ellenjavallt, de óvatosan, nevezetesen cukorbetegség, károsodott agyi keringés esetén.

Az indapamid alkalmas olyan fiatalok számára, akiknél ritkán fordul elő vérnyomás-ingadozás. Allergiára hajlamos, krónikus betegségek esetén jobb, ha az Arifon.

Indapamid, egy olcsó és hatékony kezelés a súlyos AH rohamok kezelésére. Az Arifon egy drágább és erősebb analóg, amely jobban alkalmazható a hosszú távú terápiában. Egész életen át tartó gyógyszeres kezelésként írható fel.

Az Arifon sok szempontból jobb, mint az Indapamid. Az előbbi költsége szinte az egyetlen hátránya az utóbbinak. Létezik azonban egy szabályozott hatóanyag-leadású Indapamid Retard, amely jobb, mint a hagyományos Indapamid, és olcsóbb, mint az Arifon Retard.

Az indapamid és az Arifon vényköteles. Önkezelés ezekkel a termékekkel nem megengedett. A vérnyomáscsökkentő gyógyszer felírásához orvoshoz kell fordulni.

Olvasson tovább  Az Amlodipin és a Bisoprolol összehasonlítása | Melyik a jobb és mi a különbség?
Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Cybulya Guculka

Helló mindenkinek! Én vagyok Cybulya Guculka, és nagy lelkesedéssel osztom meg szenvedélyemet a háztartási gépek javításával és telepítésével kapcsolatban. Ennek az oldalnak az írójaként engem a technológia iránti szeretetem és a vágy hajt, hogy segítsek másoknak megérteni és megoldani a gépeikkel kapcsolatos problémákat.

Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: