Hogyan tenyészthet egy fenyőt?

Különböző fenyőfajták, beleértve a kék sajtos gyönyörű fákat, elengedhetetlen eleme a vidéki kertek dekoratív kompozícióinak. A legegyszerűbb a gyönyörű örökzöld fák növekedése a váltás segítségével, de ebben az esetben szükség lesz a folyamat finomságainak ismerete.

Hogyan lehet szaporodni a természetben?

A természeti környezet körülményei mellett evett, mint minden más növény, az első virágzás, amely után beporzásuk és reprodukciójuk következik be. Ez a tűlevelű fajta specifikus reproduktív szervekkel rendelkezik – ezek a fiatal módosított ágak, melynek neve Gates. A lucfenyő egy hálószobás növénynek tekinthető, mivel mindkét nemi szervek alkotják.

Néhány darabból gyűjtötték, kúpokat alkotnak. A tavasz utolsó évtizedében a gallyak végein, kis női kúpok jelennek meg – egy csomó vöröses színű Megastrobil, a tetején irányítva. Makroszférák, amelyek fejlesztik őket, ezután egy embrionális zsákot alkotnak magokkal. A felső meneküléseken helyezkednek el, ami később távoli magvakat biztosít.

Férfi virágok – Microtrobils. Ezek azok a megdöbbentő szervek, amelyek kisebb sárgás dudorokat alkotnak, főként az oldalsó ágakon alakultak ki. Microsporok, amelyek rájuk vannak, ennek eredményeként ugyanolyan sárga színű pollenet osztanak ki. Tavaszi időben eldobják és beporolják a női fa szerveket.

Az őszi megtermékenyített női virágok már elég nagy lucfenyő, többnyire barna. Néhány faj teljesen sötét lehet, majdnem fekete. Érvénytelen fenyőmagok átlátszó szárnyakkal érlelődik a tél végén és a kora tavasszal. Azonnal repülnek a felső ágakból, és a széleket a szél hajtja, messze az anyai fától.

A csírázás, a magvak tartása néha körülbelül 10 éve nem csírázik, de akkor talál egy kedvező pillanatot, és adjon kelbimbókat, fokozatosan gyökerezik a talajban. Lucfenyő – vékony skelter, a tetején egy vetőmagkötés formájában (mutáns). Évente a növény csak 4 cm-t termeszt, majd gyorsabban nőnek. Más fák védelme alatt, enyhe életkorban, mivel a tűlevelű szépség fokozatosan nő, meghaladja a nap alatti helyet.

A fenyő virágzásának képessége 25-50 évesen szerzi meg, de néhány fajta a dudorok tengerparti ellátásában már 10-15 év alatt jelenik meg. A felnőtt növények virágzása nem minden évben következik be, és 1 alkalommal 3-5 év alatt. Ha a fa a tágas telken leszállt, és elég természetes világítás, akkor sokkal korábban megkezdheti a reprodukciót, mint az erdőben vagy a vastag leszállásban.

Annak ellenére, hogy a természetben a fenyő reprodukálja a fákat, mint magukat magával, a termesztés lehetővé teszi a reprodukció más módszereit.

A tenyésztés módszerei otthon

A helyszínein a kertészek többnyire kék fajtáiat termesztenek, amelyek különösen szépek a terület tájképében. Ehhez az alacsony szellemű fajták, amelyek elérik az 1,5-2 m magas és a magas fákat, amelyek képesek akár 15-20 méteres. Ne felejtsd el ezt A lucfenyő lassan nő, és nem lehet egy tíz évig.

Természetesen a kereslet kultúrájában a levegő összetételére, valamint a fagyállóságra és aszályellenállásra támaszkodik, de meg kell érteni, hogy bizonyos nehézségek merülnek fel a tűlevelű sziklák termesztésének, beleértve a reprodukcióját is.

Többféleképpen növelheted a fenyőt.

Azok számára, akik nem keresnek könnyű utakat, öltönyt Tenyésztési magok. Ez a legnehezebb módszer, amely szintén nem garantálja az ilyen fajta fa helyének megjelenését, mint egy kék lucfenyő. Ez megtörténik, hogy a karácsonyfa növekvő folyamatában elveszíti a nemes kéket, és GREINE lesz. Sajnos ez csak a növény életének második évében érdemes észrevenni.

  A csalódás elkerülése érdekében többet kell megtudnia a kiválasztott osztályról és annak jellemzőiről.

  A magvak kiválasztása a speciális erdészetben következik. Ugyanakkor figyelmet kell fordítania a következő jellemzőkre:

  • a csírázás százalékos aránya (a tárolási feltételektől függ);
  • A más fajta fajtákkal való átkelés kizárása;
  • A magok minősége – frissnek kell lenniük (aktuális szezon).

  De a jó magok csak fél vége, a siker garanciájához, az előkészítés szabályait és a vetésszabályokat be kell tartani. Ha azonban egy rendes karácsonyfa elhelyezése a kertben, akkor alkalmas vetőmagra.

  A leghatékonyabb és egyszerű A korszak reprodukálása. Tehát a fa jobb elhagyás, gyorsabban alkalmazkodnak egy új helyre, és sokkal könnyebb gondoskodni egy saplth-ra. Ugyanakkor a vegetatív módszernek vannak finomságok – meg kell gyűjteni ültetési anyag egy időben, mivel a kor méh növények.

  Még összeállítva fiatal fák dugványok képesek adni egy fejlettebb gyökérzet csak 80%, míg az anyag venni a régi korszak életképes csak a fele esetben. A módszer releváns a kék fenyő típusokhoz, Mivel gyakran zöld sajtokkal nőnek.

  An manting, hogy a magvakat a leszállás előtt gondosan kezelni kell, és néha elég sok időt vesz igénybe, kiderül, hogy a kertemben gyökerezik, majd sokkal könnyebben növekszik a fenyő ágából.

  Előkészítő munka

  Az anyai lucfenyő, aki a dugványokat veszi, 4-től 20-ig kell lennie, akkor számíthat a jó gyökerezésre. Az idősebb növények 30 év után is adják az eredményt, de szerényebbek.

  Az elakadás előkészítése számos szakaszban történik, amelyekben az alapvető követelményeket pontosan meg kell figyelni.

  • Garantált, hogy kiváló minőségű gallyakat kapjon, célszerű 10 évnél idősebb fákat használni. További állapot – szükség van egy lucfenyőre, amely magokból termesztett.
  • A gyökeresedés anyaga jobb, ha nem vágja le, hanem a kesztyűk kezét – így a csipkék kevesebb gyantát veszítenek, és így a tápanyagok.
  • Az éves gallyakat vízszintesen elhelyezi az éves gallyakkal. A szükséges “sarok” nem adja meg a gyantát, megakadályozza a növény dekorációját a feszítés átfedéséből.
  • A minőségi anyagot a fa oldalán, középső részének vagy festésének oldalainak tekintik. Az egészséges menekülés sárgás színű, barna az alapon.
  • A dugványokat 6-10 cm hosszúságú, előnyösen azonnal ültetik. Szállítás közben nedves ruhával csomagolva ültetési anyag.
  • Kertészek tapasztalattal tanácsot, hogy ne világítsanak fenyő a forró napszak, hanem az, hogy ez a kora reggeli órákban, amikor a Rosa még hazugság az ágak, amelyek hozzájárulnak a gyors fejlődés a gyökerek.

  Azt hitték, hogy A legmegfelelőbb a tavaszi dugványok összegyűjtése – március végétől május közepétől májusig. Ekkor az aktív folyamat a tenyészidőszak és duzzanat a vesék által mozgatott, mérleg és egy zöld kúpos jelennek megjelenik.

  A leszállási időre vonatkozó időközönként 2,5 hónap után körülbelül 20 cm-es hosszúságú gyökereket kapunk.

  Ha a nyáron károsíthatja a gallyakat, akkor alig használhatják a gyökér folyamatokat, de egy evőeszközön beáramlódnak, ahonnan a gyökérrendszer később fejlődik. A folyamat felgyorsítása érdekében javasoljuk a növekedési stimulánsokat. A szekciószakaszokat “sorban” kezelik, akár “heteroacin” oldatában áztatva. A korábban előkészített szár, az előre felhalmozott vízben gyökereket ad, ha több órán át tartod benne.

  Annak ellenére, hogy ez az a tény, hogy nem érdemes spray-t permetezni az első fagyokra esnek, nem érdemes ezt, mivel a palánták központjainak alkalmazkodása nehéz. Ez a folyamat 8-9 hónapig nyúlik, míg a tavaszi maximum 4-5 hónap. Ezenkívül az összes hajtás harmadik része a tavaszi rugóval ellentétben hal meg, amely szinte mindent gyökerez.

  A földre való leszállás folyamata

  A leszállás előtt az üzem alsó részét a tűkből és folyamatokból tisztítják, majd cukoroldatba helyezzük (1 liter 50 g homokba). A dugványoknak 24 órán keresztül kell állniuk. Ezt követően használják Stimuláló szerszámok – humin vagy borostyánsav.

  Az otthoni leszállás a következő műveletek végzik.

  • A kis üvegháztartályok talajára a perlit, tőzeg, homok és kerti földterületből készült. Alternatív módon mosott kókuszrost és tőzeg keveréke. Ez egy laza és lélegző összetétel, amelyet fiatal növények szükségesek.
  • A doboz alját a tőzeg és a szárított kéreg felfedezéséből egy vízelvezetési réteget helyeznek el, a talaj szubsztrátját a tetejére helyezzük.
  • Ültetési gallyak 30-45 fokos szögben a lyukak mélysége 3-4 cm. Ha több dugvány van elhelyezve egy tartályba, akkor közöttük 30 cm távolságra van.
  • A földnek tömítésnek kell lennie, és a tetején ragyog a nagy folyó homokba – ez megakadályozza az Reinclosuter-t. A föld felszínét is felmászhatsz faforgácsokkal, szalmával, fenyő kéreggel, és csak a talajtakaró alapja nélkül.
  • A növények másznak és lezárják a filmet, biztosítva üvegházhatást. Az árnyékolt helyen tárolt konténerek.

  A gyökeresedés általában 2 hónap vagy egy kicsit később fordul elő. Ezzel együtt, hogy sikeresen csírázza a kis karácsonyfákat, rendszeresen gondoskodnia kell számukra, a szükséges mezőgazdasági eljárásokat.

  Későbbi ellátás

  Egész idő alatt, míg az ágak gyökerezik, Szükséges a film minden nap és levegő leszállás 15 percig. Ha a karácsonyfák termesztése közvetlenül az üvegházban fordul elő, akkor naponta nyitni kell a szoba vagy a Windows ajtaját, de nem teszi lehetővé a tervezetet. Ezenkívül maguk a levegőt és a dugványokat magukra kell permetezniük.

  Fontos, hogy a friss levegő folyamatosan hozzáférjen a gyökerekhez, így a hurkolás gyakran történik.

  Nem számít, vannak palánták üvegházban vagy tartályokban, Egy idő után szükség van a talaj inszekticid és gombaellenes szerek profilaktikus kezelésére. Télen a növényeknek hűvös helyen kell lenniük a hűvösebb anyag alatt. Tavasszal meg kell vizsgálni a csírákat és újra a bukott és a leggyengébbet. A nyár folyamán általában jól gyökerezik.

  Közelebb az őszhez, az elmúlt néhány napban megkezdheti a keményedő növényeket, és friss levegőre vezetheti őket.

  Már a harmadik életévben, minden fajta, beleértve luc, szerez egy erős gyökérzet, de ha szükséges, igazán egészséges, erős és gyönyörű fák szüksége, legfeljebb 5 éves tartani fiatal karácsonyfák üvegházi körülmények között.

  Csak azt követően, hogy a nyitott talaj állandó helyszínének kultúráját lehet szállítani, és nem kívánatos választani egy telket, ahol a parén növényeket korábban termesztették. Különösen hátrányos, hogy az ilyen talaj befolyásolja a kék dekoratív fenyőt.

  Ahhoz, hogy egy szép és erős fát növeljék, nemcsak a tenyésztestek szerkezetének jellemzőit kell ismerni, hanem a shilling, leszállás és a további kulturális ellátás szabályainak való megfeleléshez is.

  A fenyő növekvő és gondozásáért lásd részletesen a következő videóban.

  Értékelje a cikket
  ( Még nincsenek értékelések )
  Megjegyzések hozzáadása

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: