Hogyan vágjuk a fenyőt?

Fák vágása – rendszeres eljárás, amelyet nem szabad elhanyagolni. Ez szinte minden kertészre vonatkozik, különösen azok, akik úgy döntöttek, hogy ilyen fát építenek, mint a fenyő. Nem mindenki tudja, hogyan kell ezt a fát elválasztani a vágás, milyen évszakban jobb, hogy végezzen egy ilyen eljárást, valamint mi kell a későbbi fenyőellátás. Mindezeket az árnyalatokat részletesen megvitatják ebben a cikkben.

Mit kell vágni?

Vannak különböző célok, amelyek alapján a fenyő szükséges. Az egyikük a fa megfiatalítása, amelyen már sok száraz ág van. Ebben az esetben a metszési eljárás hozzájárul az új fiatal hajtások megjelenéséhez, segíteni fogja a korona bolyhosbbá tételét, és a második élethez fát ad.

kívül, A száraz ágakat törölni kell időben és a higiéniai célok miatt. Ha sok ilyen száraz folyamat lesz a fán, akkor növeli a gombás betegségek kockázatát. És a vágás hiánya, a száraz ágak leeshetnek, és különösen nagyok közülük – anyagi vagy akár fizikai károkat okozhat.

A fa ágai fontossága mellett érdemes gondoskodni arról, hogy a fenyő nem nő, és árnyékolja a telket. Ehhez szükség van vágásra is.

A fa magasságában túl sok a magánterületen nem olyan elegáns. Ezenkívül megfoszthatja a napsugarak egyéb növényeinek szükséges hozzáférését.

Van egy figurált vágás is, amely hozzájárul a korona pufferének kialakulásához, annak alakjának fenntartásához, valamint a növekedés lassításához. Ezzel a céllal, ezeknek a fenyőnek, amely a sövények szerepét játszik, különösen gyakran levágnak.

Alkalmas idő

Nagyon fontos, hogy válasszon megfelelő időt egy ilyen fát, mint a fenyő. És minden egyes célra, a vágás jobban megfelel az adott évszakra. A tavaszi, például egy jó időszak a fák vágásához, hogy koronát képezzen, és nagyszerű tömörséget adjon. Az év ezen időpontjában a fenyőt az enyheség aktiválja, ami megmagyarázza a metszési folyamat kedvező folyamatát.

A nyár első hónapja tökéletes idő a fiatal hajtások vágására, amelyek megsértik a fenyő korona körvonalait. Nem szabad késleltetni ezt az eljárást júliusig vagy augusztusig, mert ezekben a hónapokban frissített tű van a fán, és a rövidített ágak miatt fennáll annak a kockázata, hogy ő sárga lesz. A szeptemberi júniusi első évtizedben történik, mivel ebben az időszakban a fiatal hajtások megállnak.

Az őszi időszakban jobb, ha a fenyő megfiatalítására irányul. A tavaszi fa rövidített nagyon régi részeiben a vese megjelenhet, ami ösztönözheti az új ágak megjelenését.

Csak ne feledje, hogy jobb, ha jobb végrehajtani az eljárást a kora ősz ágai lerövidítésére. A hideg időjárási időszakok alatt a szakaszok regenerálása nehezebb, mivel ebben az időben a fa nem osztja ki a cambier szükséges ehhez a folyamathoz.

de Vannak olyan esetek, amikor a fenyő vágás sürgősen szükséges. Ez annak köszönhető, hogy egy nagy száraz ág kialakulása, amely károsíthatja az őszét. Ezért megszabadulhatsz a szárított ágaktól egész évben.

Alapszabályok

Számos árnyalat van, amelyet figyelembe kell venni a sorrendben, Ahhoz, hogy megfelelően alakítsanak ki, ne csak szép, hanem egy egészséges fenyő korona a kertben.

 • Fontos, hogy gondosan működjünk, hogy ne károsítsa a fa alvó vesét. Ezt követően az egyikük 3 vagy 4 erős menekülést képez, amely a pompás és a nagyobb kerekség koronáját adja.
 • Vigyázzon a szerszám tisztaságáról, amely metszési eljárást hajt végre. A szennyezés miatt fennáll a kockázat, hogy megfertőzze mind a felnőtt, mind a fiatal fát.
 • Annak érdekében, hogy ne károsítsa a fenyőt, meg kell vágni az ágak összes tömegének körülbelül 1/3-án.
 • Annak érdekében, hogy a rosszindulatú baktériumok ne esnek a szekciókra, és ezután nem alakult rothadás, fontos, hogy a rövidített részeket rézzel feldolgozzák. Ezen célból a kerti var, különösen, ha nagy részekre kerül.
 • Nem szükséges túl gyakran vágni, különben a fa pihenhet, és megjelenik a betegség kockázata.
 • Különös figyelmet fordítson az alsó ágak állapotára, mivel leggyakrabban szárazság jeleit láthatja.
 • Megengedhető, hogy egyesíti az egyik eljárásban a megfiatalító és gyógyító fajok termesztését. Azonban fontos, hogy ezt az eljárást az őszi időszakban ne tegye, különben a tű magassága időnként lassul.
 • Ne vágjon egy fenyőt a tűkbe, ha a tavaszi vágás után néhány ág még intenzíven nő. Ellenkező esetben a fenyő sárgát kaphat, és outnikusnak tűnhet.
 • OPTIMAL TRIM TOOL – Kert olló, hosszú éles pengékkel.

Lépésenkénti utasítás

Érdemes emlékezni arra, hogy attól függően, hogy hogyan kell csökkenteni az Soster-t a területen, a folyamat stratégiája függ. Ha a saját kezével vágja le ezt a fát, akkor tanulmányoznia kell a különleges rendszereket, amelyekben lépésről lépésre megmondja, hogyan lehet egy fenyő koronát alkotni egy vagy más módon.

Ha előre vágsz egy fát, először gondosan meg kell vizsgálnia és meg kell találnia az összes olyan hajtást, amelyet el kell távolítani. Oly módon távolítják el, hogy a hajtáshossz nem haladja meg az 5 cm-t. Fontos, hogy a szelet enyhe dőlésszögben történik, mivel minimálisra csökkenti a csomagtartó deformációjának valószínűségét, és segít egyensúlyban.

Az ágak eltávolításának folyamata a fenyő tetejével kezdődik.

Azonban az egészségügyi vágás, éppen ellenkezőleg, a fa alsó részével kezdődik, köztük az ágak között, amelyek már kissé hajlottak a földre. Az ilyen folyamatok miatt nedvesség alakul ki, a gomba kockázata növekszik. Ezután megszabadulnia kell a törött vagy sérült ágaktól, és ők levágnak egy suchkoresisrel vagy a hordóban vagy egy másik ágon. Ezután a vágást egy vágott ágból vagy kerti kazánból vett gyantával dolgozzák fel.

A fa tetejének védelme akkor történik, amikor eléri az 1,5 m magasságot. A fenyő maximális megengedett alakja 1,8 m. Ugyanakkor a fa lehet fiatalok és felnőttek. A törzs felső részét az ilyen eljárás során az ágakkal együtt eltávolítjuk. Miután megszabadulnod kell a felső szomszédos hajtásoktól, amelyek a fenyő tetejének cseréjét szolgálják.

Ha az országban lévő fenyőeket sövényként kívánja használni, fontos, hogy évente csökkentse ágait, és lerövidítse a csúcsot is. Ezen eljárások rovására van, hogy az oldalakon lévő menekülések aktív növekedése következik be, és ezt követően vastag koronát alkotnak, amely sövényelemként szolgál. A sövény elviseléséhez olyan eszközt kell használnia, mint egy elektromos típusú olló. A fodrászok elegendő sűrűségű koronát vásárolnak.

A dekoratív alak korona kialakulása gyakran a Nivaki nevében fák japán stílusához vezet. A növekvő fenyő teljes időszakában elvégezhető, miután előzetesen el kell döntenie a korona és magasság kívánt formájával. Mivel a fa növekszik, a nem kívánt ágakat törölni kell, és a szükséges körvonalakat hozza létre. Minden évben el kell távolítani a fiatal hajtások hosszát, fel kell tüntetni a gyertyákat és lerövidíti a tűk részét.

Ha bonyolult formát szeretne létrehozni a fenyőeden, például egy kör, piramis, vagy akár az aszimmetria, akkor kapcsolatba kell lépnie egy tapasztalt szakemberrel.

Rendkívül nehéz vágni egy fát erre a technológiára.

Képek jellemzői

Az oldal fenyőre van szükség, hogy a vágás után nem lesz túl buja és elterjedt. Ez a folyamat a következő:

 • A bal oldalon az index és a hüvelyk között, a menekülés rögzítve van;
 • Ezután meg kell csavarni a lövés csúcsát a jobb kezével – amikor a menekülés tehát fordul, a felső vese vezetővé válik, mivel a folyamatot a szünet ferde vonala hozza létre;
 • A felesleges hajtások teljesen megfordíthatók.

Vágás anélkül, hogy a fa nem elég, mivel a tavaszi időszakban rovására van, hogy az új vesék felébrednek, a hajtások, amelyek ugyanúgy szivattyúztak egy év alatt. De nagyon fontos annak biztosítása, hogy ne hagyja ki a kívánt helyeket a szegmensek során, különben olyan hosszú ágak vannak, amelyek megsértik a koronastruktúrát.

Eszközök, amelyek segíthetnek végrehajtani ezt az eljárást egy Secateur, valamint kertfűrész vagy hacksaw, amely különösen nagy ágak számára használható.

További gondozás

A metszési eljáráson kívül a következő faápolás is fontos, ami segíteni fogja neki, hogy ez az eljárás minimális veszteséggel járjon el. A fenyő tulajdonosának fő regeneráló akcióit soroljuk fel.

 • Foszfor- és ásványi műtrágyákkal való táplálkozás szükséges, ha a fa vizuálisan kimerültnek tűnik a metszési eljárás után.
 • Ügyeljen arra, hogy támogassa a nedvesség egyensúlyát, ne engedje le az aszályot vagy a túlcsordulást. A fenyő optimális víz adagja egy hónapos öntözés.
 • És a stressz után egy fa segít a különböző erősítő stimulánsok helyreállításában.
 • A ragasztó eljárás befejezése után permetezzük a karbamidoldatot, amely fertőtlenítő hatást fejt ki, és táplálkozásként szolgál.
 • Rendszeresen távolítsa el a szárított chevát (lehetőleg tavasszal tegye meg). Különösen figyeljen a fa e területére, ahol szellőztetés.

  Így a kerti fenyők metszésének szükségessége vitathatatlan. Ez annak segítségével van, hogy nemcsak képes lesz kiterjeszteni egy fa életét, hanem biztonságot és szeretteit a nem kívánt eseményekről is. És maga a fa köszönöm az esztétikai fajok és a kellemes tűlevelű aroma gondozását.

  Hogyan kell csinálni egy erős fenyő vágást, nézd meg.

  Értékelje a cikket
  ( Még nincsenek értékelések )
  Megjegyzések hozzáadása

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: