Mikor és hogyan kell összegyűjteni a mészszínt?

Mikor és hogyan kell összegyűjteni egy mészszínt – ez a kérdés érdeke sok. A cikkben fontolja meg, hogy mikor gyűjtheti a színt a szárításhoz, és hogyan kell megfelelően megszáradni a tea számára a télen.

A munkadarab feltételei

A régészek szerint, A mészszíngyűjtemény több ezer évig tart. Az ember mindig olvassa el a lime-t gyógyászati ​​és csak illatos növényként. A fát mindig szenteknek tekintették, soha nem vágták le a tűzifa, a gyerekek tanították, hogy ne szakítsa meg a Linden ágakat. A templomok körüli templomokból gyakran ültetett linden csemeték, ez a hagyomány megmaradt és így van. A gyógynövények régóta lógtak a betegek nyakában a keresztszőtt keresztben, és a betegség visszavonult. Az évszázadok hársszaga szereti az operációs os, méhek – pollinálják a fákat, adnak illatos mézet. Napjainkban a természetes lime méz nagymértékben értékeli tápláló és terápiás tulajdonságait, különösen a szintetikus ízek hátterén.

Az erdőből már régóta öntötték a démoni erők ellen, a Linden tengelyágával együtt megerősödött a bejárati ajtóknál. A szlávok meggyőződtek, hogy a viharos időjárás során elrejteni kell a szórókészüléket, bennük a villám soha nem veri. A fa, a régi legendák szerint, lelki lélek Isten anyjával, versek voltak róla, csodálatos festői vászonokat írtak vele.

Tree Life – kb. 150 év, de emlékezetes tartalékok Oroszországban és hosszú múltban, amelynek közelítő kora körülbelül 3 évszázados.

Lipa virágzik körülbelül 10 nappal 2 hét előtt, júniusban. Emiatt a virággyűjtemény az időben korlátozott. A középső sávban az ország különböző régióiban különböző gyűjtési határidők vannak, majd a virágzási idő az időjárási viszonyok miatt később kezdődhet. De mindig június, a kezdet – a forró nyár, a középső – hideg, esős időjárás. A virágzás kezdete nehézkes: a fa fényes sárga színű, az édes mézes aroma közelében van.

A legjobb mutatók, amelyek elkezdenek gyűjteni – méheket, mindig elkezdenek összegyűjteni egy mészszínt, pontosabban, a nektár, a pollen. Ezután egy személynek csatlakoznia kell a gyűjteményhez a szárításhoz.

Amikor a lipa küzd, a virágok nem alkalmasak a gyűjteményre, barna árnyékot szereznek, amikor szétrepednek. A legjobb betakarítás a nyersanyagok délben, akkor a virágokat teljesen nyilvánosságra hozzák. Fordítson színt Együtt a bract – Florforences lap és lábszár – A legegyszerűbb út a kézzel vagy a szokásos ollóval, amelyek a csukló felesleges csipkeéhez kötődnek. Ne gyűjtsön virágokat a városban, harmatban vagy az eső után. Gyűjtsük össze a magokat egy időben, diófélék, maradék virágok után. Gyógybányáik gyógyászati ​​célokra használják. Ezek közül az új fák ültetéséhez kicsi hajtásokat is növelhet.

Hogyan gyűjtsünk össze Linden virágokat?

Fontos szabályok vannak a mészszín gyűjtésére vonatkozóan. Nem ajánlott az erdei öv fáiból összegyűjteni, az utakon, az autópályákon, nem messze az ipari vállalkozásoktól, a temetőktől, a szennyvíztől. A gyógynövények nem vesznek színt a mészfáktól a magányos vagy kis csoportok között növekvő mészfáktól – vannak helyek a területen minden szélre, és a legnagyobb mennyiségű por felhalmozódik. A legjobb hely a lime színének gyűjtésére – Ezek a folyók, tavak, mesterséges tartályok erdős partjai. Mindig kevés por van itt, nem eltömíti a fát.

Ne szedje a betegségek által érintett sérült virágzatokat – különböznek a homályos színben, a rozsdás foltok, a sötét bracs jelenléte. Környezetvédelmi szolgáltatások tiltják a vágás fákat, súlyos ágakat a nyersanyagok gyűjtésének kényelméért. A hibákat a méhészet közelében lévő fák tönkreteszik.

Télen a leveleket betakarították, virágzatok, testek, fa kéreg. Minden nyersanyaghoz – annak gyűjtési ideje.

Fontos, hogy a természetes ajándék gyűjtője után a fa továbbra is erős, egészséges, készen áll egy másik télre és az azt követő nyári teljes körű életre.

Nuances, amelyeket ismerni kell a lime nyersanyagok gyűjtése során:

  • A színek nagy részét meg kell lazítani, ez a gyűjteményük optimális időpontjának mutatója;
  • Gyűjtsd össze a nyersanyagokat reggel, győződjön meg róla, hogy száraz, meleg időjárás;
  • Szín egy bract – bennük, a természet számos hasznos tulajdonságot tárol;
  • Az időjárás nem korsóval, ha a levegő hőmérséklete legfeljebb + 26 ° C, a nektár fokozódott – az ilyen időjárásban lévő nyersanyagok összegyűjtése optimális, a betakarított virágzatnak a legnagyobb előnye van;
  • Egy évig elegendő 1 kg nyersanyag előkészítése, elegendő egy család számára, amíg a következő virágzás.

Miért hasznos a virágok összegyűjtése reggel, a szakértők, a gyógybalisták válaszolnak. Reggel a fa felébred, a napfénytől, a hőtől való erejét, az életben, az aktív, ebből a színe a legnagyobb ereje és előnye van. A nap 4 órája után a fa elkezd felkészülni egy éjszakai pihenésre, a terápiás ereje gyengül.

Hogyan kell szárítani és tárolni?

Ha a Linden színét csak tea- és nem meghatározott megfázásra gyűjtik, egy kilogramm száraz nyersanyagcsalád elég. Nem ajánlott többet összegyűjteni, hogy a lipa természetes ciklus-érlelési magot képesvé tegye, szétszórja őket az új fák növekedéséhez.

Összegyűjtött virágzatok bomlanak papírra, szövetre. Szárított lombkorona, nem fújható szelek. Ma vannak speciális szárítók – Ha a mészszín gyors szárítására használják őket, a hõmérsékletet nem magasabb, mint + 40 ° C. A levegőben való szárítás legfeljebb 2-3 napig tart. Ez idő alatt óvatosan keverni kell a nyersanyagokkal az egységes szárításhoz. Megőrzi gyógyászati ​​és tápláló erők virágzatát.

Nem ajánlott a Linden nyersanyagokat közvetlenül a Napba szárítani, mivel a sugarak elszíneződnek, a hasznos tulajdonságok eltűnnek.

Ellenőrizze a szárítás mértékét egyszerűen – a virágok megszakadnak, megkapja a sárgás árnyalatot, elveszíti az élő illatot. Ez igaz, mert télen télen, a mészszín még mindig fényes színű, kellemes szaga nyár, egészség. Hajtsa fel a kész szárított virágzacskákat a papírzacskóban, a szokásos levegő hozzáférés biztosításához. Alkalmas téli tároló kerámia edényekkel fedéllel. Kategorikusan nem megfelelő üvegtartályok, műanyag. Egy ilyen edényekben a pollen romlik, a szín és a lombozat elveszíti a terápiás erőt.

A lime nyersanyagok tárolására alkalmas – ez azt jelenti, hogy 2 évig megmentheti hasznos tulajdonságait.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: