Tui használatával a tájtervezésben

Ma Tuya egyre népszerűbbé válik a háztartási terület kialakításában. TUI számok több tucat faj és fajta: a tűk különböző színei, gyorsan növekvő és évente csak néhány milliméterrel, egy gömb alakú, kúp alakú és a kecske alakú korona. Megismerkedünk ezzel a csodálatos fával és alkalmazásával a földtervezésben.

Jellemzők: Előnyök és hátrányok

A keleti és nyugati Tui számos csoportja is jól bizonyult Oroszországban. Téli keménységük lehetővé teszi, hogy ellenálljon az év fagyos időszakaival.

Egyes európai fajták a téli menedéket igényelnek, de ezek a tuy nagyon gyakoriak hazánkban, a gyűjtők megszerzik őket, és létrehozzák a megfelelő feltételeket. A szakaszok többségét ültetik.

A Tuya Western jobban illeszkedik az éghajlatunkhoz, hazája Kanada, ahol a feltételek hasonlóak az átlagos Orosz Föderációhoz. Thuja keleti hozzánk hoznak hozzánk Ázsiából, ő több szeszélyes, nem tetszik az északi szél, jobb, ha a ház szélén elhelyezi.

A Tui fele és a nap alatt növekszik, nem igényel gyakori öntözést. Jól vannak más növényekkel.

Tuy zöldsége nagyon sűrű, a tűk puhaak, a kéregnek gyönyörű szürke színe van. A tűk színe sárga és sötétzöld között változik. Krone rendelkezik a gömb alakú, a kúp vagy gúla, a növekedési ütem között bizonyos fajták jelentéktelen, akkor is tartani egy állandó hangsúly a készítmény hosszú ideig, más fajták nagyon gyorsan nőnek, és szükség van a rendszeres korona fodrász.

Az ilyen gyorsan növekvő TUI koronája bármilyen formában adható. A francia és az angol kertészek néhány évszázaddal ezelőtt kezdtek létrehozni az egész építészeti parkokat a vágás Thuy, oszlopok, piramisok, kockák és egyéb geometriai formák. Ma egy teljes irányt fejlesztettek ki a tájtervezésben – az állatok, az emberek, a gépek, a híres lágy tűk figuráinak létrehozásának legjobb művészete.

Az ágaknak van egy gyönyörű rajongó alakú formája, néha a spirálra csavart. Thuja egy gyógyszer hatását, neki tűk kiemeli fitoncidok hogy fertőtlenítésére és tisztítására a levegő, így érdemes ültetni mellett a hazai vagy a platform kikapcsolódás.

Mindezen tulajdonságok és külső hasonlóságok a mérsékelt éghajlati szélességek Dél-Cypress Treasury Tájképes tájtervezőivel. Ez a tűlevelű növény szerény, és számos fajtája van, ami lehetővé teszi a különböző tájképi készítményekbe vagy a soliter használatát. Fontolja meg, hogy ezek a csodálatos tűlevelűek milyen típusúak alkalmazhatók a háztartási telkek dekoratív tereprendezésére.

Típusok és fajták

Fontolja meg, hogy milyen tui nyugati fajtákat termesztenek az Oroszország középső csíkjának mérsékelt éghajlatában.

 • Aurea – Sárga Cheevey segítségével az árnyékok zöld árnyalatokat szereznek, amelyek télen sötétebbek. Van egy vastag CHEVA, jó képződést képez, az alacsony növekedés (legfeljebb 2,5 méter) okozhat bármilyen formát, amely más színű tűlevelű tűlevelű, közepes tervű vagy rózsákkal, hidruntekkel, páfrányokkal – A második. A sárga színnek köszönhetően aktiválható a sötétebb fajták élő vereségeiben. Gyönyörű néz ki Barbaris tunberg lila árnyalattal. Ez a fajta eredetileg elhelyezi az ágakat, ami még nagyobb mértékben növeli a dekoratív tulajdonságokat. Éves növekedés csak 5 centiméter. Ezt figyelembe kell venni, megszerzése a fajta webhelyére.

A fiatal kis minták virágzatokba ültethetők, nem fognak sokáig versenyezni a területre. Ha nagy hangsúlyt szeretne hozni, akkor várnia kell egy nagyon hosszú időt, hogy várjon a tűlevelű díszítésére, így jobb, ha egy felnőtt nagy növényt vásárolnánk.

 • Thuja Erhlo Ribbon Szintén sárga színű fiatal tűk, jól főz, viszonylag lassan növekszik – 10 centiméter évente. Nagyon téli kemény. Korona keskeny conesoid.
 • Thuja Mickey Hasonló jellemzőkkel rendelkezik, csak a sötétzöld, fényes lombozat.
 • Albospikata eléri a 2,5 méteres magasságot, az ezüst színű féregfenyő tűkje fehér tippekkel, amelyek további fényt hoznak létre. Ez a hatás nagyon szépnek tűnik az élő sövényekben. Croon Albospikata nagyon széles, és átmérőjű mérőt vesz igénybe, ez a kompozíció további helyére van szükség. Külön dekoratív fákként használható.

 • Smaragd – A legnépszerűbb piramis thuja a tájban. Megkülönbözteti a gazdag zöld szín, egy vastag korona, amely gyönyörűen vágott, télen kissé sötét. A THUJA a teljes árnyalatú tartalomfeltételek széles választékát veszi ki a fényes napra, nem igényel az öntözéshez és a betöltéshez, a csodálatos fagyállóság miatt az Smaragd elengedhetetlen az élő magasságok létrehozásához. A felnőtt növény magassága (kb. 3 méter) és egy gyönyörű sűrű korona lehetővé teszi, hogy ezt használja a Park Alley létrehozásához.

Használható a háttér hátterében az alsó fiúk és a díszítő kompozíciók a virágokból.

 • Hasonló tulajdonságokkal rendelkezik Thuya Brabant, De kevésbé téli keménységű, és könnyebb koronával rendelkezik, gyors növekedéssel (évente 50 centiméter).
 • Globoz. A felnőtt THUA-nak nincs szüksége fodrászra, sűrű chevy a fényes zöld golyó alakja és akár 1 méter széles. Jól néz ki, és egyetlen leszállás, és kombinálva a boróka hozzáadásával. Nagyon szerette a tervezők a kerek alak növelésére. Gyakran a fő hangsúly a virágrendezésekben.

 • Tuya ringold. Szokatlan arany-bronz tűvel rendelkezik, és rengeteg árnyalatot szerez a tavasszal. Kiváló ROCARIA vagy virágágyás díszítés lesz. A felnőtt növény magassága 1 méter, téli hardy.
 • Thu Danika, Alacsony – akár 0,7 méter, kerek, sűrű, telített zöld korona. Nagyon jó az alpesi csúszdákban vagy utcai edényekben a szabadtéri teraszon, egy tűlevelű összetétel formájában.

 • Úgy néz ki, mint ő Thu Woodwardi. Alacsony kompakt kerek alakú és kontrasztos színe van a lombozat, a fénytől a sötétig, ami díszíti.
 • Tuya hozier – A törpe fokozat, világos zöld lombozat, egy korona egy tál formájában, körülbelül 70 centiméter magas. A festő tűk érdekes változása az év során a saláta és a bronzig.

 • Phi-. Ez a thua teljesen ki van távolítva a koronák és ágak szerkezetéből, inkább egy szökőkút. Harmóniák tomboló fiúkkal, és használhatók, mint egy soliter.
 • Ugyanaz a korona egy szökőkút formájában Tui összecsukott – VIPCORD. Nagyon lassú növekedés van, a maximális magasság 1 méter. Egy felnőttnek adja az eredeti straak formát.

 • Tuya sankist Egyértelmű kúpos formája van, nagyon lassú növekedés (1,5-2 méter). Szokatlan szín lehetővé teszi, hogy egyetlen leszállásban legyen, és a készítményben sárga folt létrehozása.

 • Holmstrup – elegáns Colon Thuja, sűrű, gyönyörű, nemes ezüst öröm, csavart rajongó alakú vastag ágak. Fenséges benyomást kelt. Eléri a magasságot 4 méter. A sikátor és az éles sövények kialakítására használják.
 • Tuya oszlop – Magas, legfeljebb 10 méteres magasság, tűlevelű növény keskeny kecske alakú, sűrű sötétzöld sajt. Az év növekedése 15-30 centiméter. Nagyon szerény a levegő és a talaj összetételére. Hosszú máj.

 • Borostyán – A magas THUI új fokozat, magasság eléri a 4 métert, van egy keskeny kúpos korona. A helyszín dekorációjának értéke a fényes sárga tű, amely napi helyet igényel. Fagyállóság magas.

Kompatibilitás más növényekkel

A tűlevelű növény számos fajja és festménye lehetővé teszi, hogy széles körben használja a TUI-t a tájkép kialakításában. A TUI tökéletesen kombinálódik a boróka peeling formáival. Az árvíz koronák és a puha tűk szépen kombinálják a fenyőt.

A tüskés és a fényes rózsák a szelíd zöldövezetek és a tuy spirál gallyak díszítését szolgálják. Ugyanazok a követelmények a talaj összetételére más tűlevelű növényekkel, jó szomszédok.

Hogyan válasszuk ki?

A fajta kiválasztása, olvassa el egy adott típus fagyállóságáról. Erre speciális illeszkedő táblázatok vannak. Fontos tényező a növény növekedésének és magassága a felnőttkorban. Az alpesi dia esetében jobb, ha a törpe fajtákat minimális éves növekedéssel választhat, de az élő duzzanat esetén nagymásolatokra van szükség a gyors harcosokkal.

Az élő sövények többszínű lehetőségeinek kiválasztása, a felnőtt cserjék azonos magasságát kell navigálnia.

A palánták vásárlása a kertészekben, meg kell értékelnie a korona állapotát, sűrűségét és színét. A szárított ágak jelenléte a gyökérrendszer károsodását javasolhatja. Egy ilyen palánta nem fogja visszaállítani a dekoratív űrlapot hosszú ideig, vagy elpusztulhat.

Hol növény?

Az autó kirakodásához elegendő nap vagy félig irányított helyet kell választanod, a szél hiánya. A talajnak enyhén megnövekedett savassággal kell rendelkeznie, és elég laza legyen.

Ha az agyagos földterületen van, akkor meg kell ásni egy lyukat, amely kétszer haladja meg a földet, öntsön vízelvezetést a kavicsokból vagy agyagból, és tegye a homok, a tőzeg és a talaj talaj keverékét. Ez a keveréknek sok éven át a fa gyökereit kell táplálnia, hogy megmutassa az összes dekorációját.

A Tue talajvizei nem szörnyűek, felületi gyökérrendszere van. De nedves alacsony vagy vizes élőhelyek jobbak.

Leszállás után ajánlott mászni a tűlevelű kéreg redőnyének gördülő körének.

Az öntözés csak az első alkalommal szükséges, hogy megfeleljen a palánta, mérsékeltnek kell lennie. A leszállás jobb termés tavasszal vagy nyáron. Tehát az üzem jobban gyökerezhet és mozoghat a télen.

Gondozási szabályok

A fagyálló téli hideg időjárás nem ijesztő. Fiatal palántákat még mindig szükség van védelemre a formájában vastag talajtakaró és menedéket a mezőgazdasági részét a növény. Az évek során megszerzi a szükséges ellenállást az alacsony hőmérsékletnek. Hő-szerelmes keleti vagy európai tuja bélelt edényekben, télen kell tartani egy hűvös fényteremben.

A tui minden típusának problémája a napsütésben ég. Februárban és márciusban a fényes nap szitálja a gyengéd rágót, és a fagyasztott földréteg gyökerei nem tudnak nedvességet biztosítani a lombozathoz. A tűk fekete és szárazak, nem a helyreállítás, ezek a barna megfelelően több évszakban elrontja a fa megjelenését. Az égett gallyakat tavasszal levágják, és az új hajtások feltárására várnak, de a korona egykori sűrűsége és egyenletessége nem érhető el. Ennek elkerülése érdekében a koronákat vékony és gézbe csomagolják. Az anyagnak lélegzőnek kell lennie, hogy a palánta nincs vége.

Tui nyáron rendszeres időnként a koronát a tömlőből kell elviselni, rendezni a tűket.

Szükséges, hogy rendszeresen el kell vágni az egyenlőtlenül elhagyott lábakat, amelyek stimulálják a nagyobb ragasztót. Meg kell tisztítania a koronát a száraz gallyakból és az interneten, hogy a tűlevelű növény dekoratív hatása mindig megtartotta a kertben tartózkodó időt.

Gyönyörű tervezési ötletek

A kertben elengedhetetlen, hogy megtalálja a gyönyörű növények összetételét. A helyszínen egy hatalmas fajta helymeghatározási lehetőségek állnak rendelkezésre. A tűlevelű cserjék díszítik a felvonulási zónát. Az országban egy sziklákat felszerelhetsz Tuli-val, büszke tulajdonosok lesz. Az élő sövény a tui bezárul a csillogó szemektől, és nemes természetes akadályt hoz létre.

Tui Landing Tippek Lásd a következő videóban

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: