10 legjobb hidraulikus prés

*A szerkesztők szerint a legjobbak áttekintése. Kiválasztási kritériumok. Ez az anyag szubjektív, nem reklám, és nem szolgál vásárlási útmutatóként. A vásárlás előtt konzultáljon szakemberrel.

A hidraulikus bálázók nélkülözhetetlen berendezések a modern gyártócsarnokokban és autószerelő műhelyekben. A hidraulikus hengerben keletkező folyadéknyomásnak köszönhetően a munkadarabra vagy részegységre nagy összenyomóerő alkalmazható. Számos modell jelent meg az orosz piacon, amelyek nemcsak a vállalkozások, hanem a közönséges garázsmesterek számára is megfizethetők. A berendezéseket műszaki jellemzők, méretek és súly alapján különböztetik meg. Az Expertology magazin szakértői kiemeltek néhány fontos jellemzőt, amelyekre érdemes odafigyelni a hidraulikus prés kiválasztásakor.

Kiválasztási útmutató

Az első dolog, amit el kell dönteni, az néhány fontos paraméter.

Erő. A hidraulikus prés egyik legfontosabb jellemzője a dugattyúrúdra kifejtett maximális erő. A különböző modellek kapacitása 2 és 200 t között van.

 1. A legerősebb gépek (50 t-tól) a hidegalakításra szakosodott fémipari műhelyekben találhatók. Ezeket a gépeket lemezalakításra, hajlításra, alakításra, préselésre és így tovább használják. .
 2. A műhelyben nincs szükség extra nagy nyomásra a gumi alkatrészek, perselyek vagy csapágyak kipréseléséhez. A 20 t maximális összenyomóerő a legtöbb esetben bőven elegendő.

Munkalöket. A hidraulikus prés másik fontos szempontja a gép munkahossza. Ezt az értéket az alkatrészek, részegységek és munkadarabok mérete alapján határozzák meg.

 1. A gépműhelyben a 200 mm és 500 mm közötti munkahosszúság a szokásos. Ebben az esetben mélyhajlításokat, formázást, bontást és bontást végezhet.
 2. A 150-250 mm-es működési löket elegendő egy járműben lévő csapágy vagy szilentblokk préseléséhez vagy extrudálásához.

Méretek és súly. A hidraulikus prések óriási túlméretezettek és túlsúlyosak.

 1. A gyárakban több, több tíz méter magas tonnás présgépet helyeztek üzembe. A készülék szállításához és összeszereléséhez speciális felszerelésre van szükség.
 2. A kis műhelyek és garázsok számára a súly és a méret gyakran akadályokba ütközik. Minél nagyobb teljesítményű és teljesítményű a prés, annál lenyűgözőbbnek tűnik. A sajtót nehéz szállítani és kis területen helyet találni neki. Ezért a kompakt és könnyű (70-150 kg) modelleket nagyra értékelik.

Tervezési jellemzők. Mivel sok hidraulikus présnek rövid a lökete és különböző méretű egységek vannak, a kialakításnak állítható elemekkel kell rendelkeznie.

 1. A fejlesztők leggyakrabban a munkaasztal magasságát változtathatóvá teszik. Ehhez lyukakat fúrnak a függőleges keretoszlopokba, amelyek lehetővé teszik az asztal rögzítését a hidraulikus henger rúdjához képest optimális helyzetben.
 2. A költségvetési modellekben a felső keresztrúd, amelyre a hidraulikus emelő épül, változtatható.
 3. Elektromos vagy pneumatikus működtető, lábkapcsoló és fékpedál működtető hasznos kiegészítő opciók.

Útmutató a 10 legjobb hidraulikus présgéphez. Sikeresek az ipari műhelyekben és az autószerelő műhelyekben, és a felhasználók nagyra értékelik e modellek teljesítményét.

Top 10 hidraulikus prés

Jelölés Helyszín Név Értékelés
Top 10 hidraulikus prés 1 NORDBERG N36100E 5.0
2 Trommelberg 50 SD200850 4.9
3 KraftWell 50 t KRWPR50A 4.8
4 SOROKIN 7.50 4.7
5 WIEDERKRAFT 30t WDK-HP301 4.6
6 MEGA PRD20 4.5
7 WIEDERKRAFT WDK-HP201F 4.4
8 Gigant GHP-20 4.3
9 Stankoimport SD0803B 4.2
10 MÁTRIX 523205 20 4.1
Olvasson tovább  Top 5 olajprés

NORDBERG N36100E

Értékelés: 5.0

NORDBERG N36100E

A NORDBERG N36100E elektrohidraulikus prés kiemelkedik a versenytársak közül nagy teljesítményével. Német fejlesztés, 100 t teherbírású, nagy teljesítményű motornak és egy zseniális hidraulikus rendszernek köszönhetően. A készülék robusztusságát a korrózió ellen megbízhatóan védett acélkeret biztosítja. 300 mm-es löket, ami nagyobb, mint más modelleknél. A szakértők szeretik a könnyű kezelhetőséget, az elektromos meghajtás lehetővé teszi a kezelő számára, hogy fizikai erőfeszítés nélkül dolgozzon. Egy ilyen komoly gépnek rengeteg helyre van szüksége a műhelyében vagy a műhelyében. Az asztal méretei: hossza 1 m, szélessége 0,787 m. A tíz legjobb hidraulikus prés.

Az otthoni kézművesek visszajelzései szerint az oxidált csapágyak könnyű extrudálása, az alkatrészek gyors alakítása. Kényelmes és biztonságos működés.

Előnyök

 • erőteljes összenyomó erő;
 • hosszú löket;
 • elektromos meghajtás;
 • biztonság.

Hátrányok

 • magas költség.

Trommelberg 50 SD200850

Értékelés: 4.9

Trommelberg 50 SD200850

A hidraulikus prés széles körben használatos javítóműhelyekben és autóműhelyekben

ommelberg 50 SD200850. Német tervezők által tervezett, Kínában gyártott padlómodell. Az eredmény: megfizethető gépek. Ez a bálázó nagy összenyomóerővel (50 tonna) és tekintélyes lökettel (220 mm) rendelkezik. Bár alulmarad a kategória vezetőjével szemben, a súlya kisebb (264 kg). Amikor előkészíti a helyiségben helyet kell figyelembe venni a lenyűgöző méretű 750h1030h1918 mm. A szakértők szerint a modell a legjobban alkalmas fogaskerekek, dugattyúcsapok eltávolítására és csapágyak kipréselésére. A munkaasztal magassága állítható (9 pozícióban állítható). A modell a második helyezett a felülvizsgálatunkban.

Az orosz fogyasztóknak az ár-érték arány tetszik a legjobban. A prés helyben tartásához a padlóhoz kell rögzíteni.

Előnyök

 • jó ár-érték arány;
 • alacsony súly;
 • széles alkalmazási terület;
 • használhatóság.

Előnyök

 • további rögzítést igényel a padlóhoz.

KraftWell 50 t KRWPR50A

Értékelés: 4.8

KraftWell 50 t KRWPR50A

A KraftWell 50t KRWPR50A hidraulikus prés kétféle meghajtással működik: kézi és pneumatikus. A szakértők szerint a modell a legmegfelelőbb a nagy garázsok számára. Az egység a műszaki paraméterek tekintetében megegyezik az ezüstérmessel. 50 t összenyomóerővel a löket eléri a 220 mm-t. Az 1030×750 mm-es munkaasztal magassága csörlő segítségével állítható. A szakértők megjegyzik a kivitelezés minőségét, a mérőműszer glicerinnel van töltve, és a szivattyú biztonsági szeleppel rendelkezik a túlterhelés elleni védelem érdekében. Hosszú élettartam a merev hegesztett váznak és a festékbevonatokkal történő korrózióvédelemnek köszönhetően. Simán mozgó henger vízszintes síkban, csapágyazva. A dugattyúrúd kopásálló krómozott felülete. A gép előnye a rúd szélső helyzetének jelzője és egy ergonomikus fogantyú a nyomás enyhítésére.

Még mindig nincsenek valódi felhasználók véleménye a runetben, így a bálázó a harmadik helyet foglalja el a felülvizsgálatunkban.

Előnyök

 • két meghajtó;
 • Az asztal magasságának könnyű beállítása;
 • robusztusság és megbízhatóság;
 • üzemeltetési kényelem.

Hátrányok

 • nincs visszajelzés.

SOROKIN 7.50

Értékelés: 4.7

SOROKIN 7.50

Egy újabb 50 tonnás prés egy lépésre az első háromtól. SOROKIN 7.Az 50 egy padlóra állítható gép kézi és pneumatikus meghajtással. A 200 mm-es dugattyúhossz lehetővé teszi a javítási és szerelési munkák széles körét. Egy orosz fejlesztés nemcsak a garázsokban, hanem a fémfeldolgozó üzemekben is alkalmazásra kerül. A szakértők megjegyzik a jól megépített szerkezetet, a robusztus acélvázat és a megbízható korrózióvédelmet. Az 1030 mm hosszú és 800 mm széles munkaasztal csörlővel emelhető és süllyeszthető. A csapágyak vagy más alkatrészek préseléséhez vagy kipréseléséhez speciális opcionális készletekre van szükség.

Olvasson tovább  13 a legjobb lézervágó gépek közül

A fórumbeszélgetések eredményei alapján a hazai felhasználók bíznak a SOROKIN márkában. a nyomdagépet megbízhatósága, stabilitása és könnyű kezelhetősége miatt kedvelik. Hátránya, hogy hiányosnak és meglehetősen drágának írják le.

Előnyök

 • két meghajtó;
 • az asztal könnyű beállítása;
 • ellenállás;
 • minőségi gyártás.

Hátrányok

 • hiányos készlet.

WIEDERKRAFT 30t WDK-HP301

Értékelés: 4.6

WIEDERKRAFT 30t WDK-HP301

A WIEDERKRAFT 30t WDK-HP301 megfelelő műszaki jellemzőkkel rendelkezik ahhoz, hogy betöltse helyét a műhelyben. Használható préselt és préselt csapágyakhoz, lemezmunkákhoz vagy fémlemezek feldolgozásához. A hidraulikus henger maximálisan 30 t összenyomóerőt biztosít, 160 mm-es dugattyúhosszal. A szakértők különösen nagyra értékelik a bálázó stabilitását, mivel a gyártó ehhez támasztóléceket szerelt fel. Külön említést érdemel a kis asztal hossza (160 mm) és 680 mm-es szélessége. A tervezők lehetővé tették az asztal magasságának beállítását. A gépet nagyra értékelik a rezgésálló, hidrosztatikusan töltött nyomásmérője miatt. A dugattyúrúd gyors visszatéréséért egy erős rugó felel.

A hazai szerelők elégedettek a WIEDERKRAFT 30t-os WDK-HP301 présgép tulajdonságaival. A munkaasztalt egy kicsit túl kicsinek említették.

Előnyök

 • Kompakt és könnyű;
 • fenntarthatóság;
 • megfizethető ár;
 • minőségi összeszerelés.

Hátrányok

 • a munkaasztal kicsi.

MEGA PRD20

Értékelés: 4.5

MEGA PRD20

A spanyol hidraulikus prés MEGA PRD20 teszi teljessé a top 6-os listánkat. A padlóra állítható modell kézi meghajtással rendelkezik. Hidraulikus henger 20 tonna maximális húzóerőhöz. A gyártó lehetővé teszi a hidraulikus egység jobbra és balra történő eltolását a könnyebb kezelhetőség érdekében. A készülék tökéletesen alkalmas az autószerelő műhelyekben végzett javításokhoz, az alkatrészek sajtolással történő összeszereléséhez. A szakértők dicsérték a magas minőségű kivitelezést, és minden alkatrész korrózióálló. A sajtó súlya 143 kg, de a berendezés szilárdan a padlón van elhelyezve. A 890×490 mm-es munkaasztal magassága állítható (5 pozícióban), a függőleges mozgatáshoz kompakt emelőt szereltek be. Két év gyártói garancia mint termékelőny.

Az orosz kézművesek elégedettek a MEGA PRD20 kényelmével és megbízhatóságával. A henger dugattyúrúd simán mozog, a konstrukcióra nem lehet panasz. A felhasználók csak a szállítással kapcsolatban tapasztaltak problémákat (függőleges helyzetben).

Előnyök

 • merev szerkezet;
 • minőségi összeszerelés;
 • könnyen használható;
 • 2 év garancia.

Hátrányok

 • függőleges helyzetben történő szállítás.

WIEDERKRAFT WDK-HP201F

Értékelés: 4.4

WIEDERKRAFT WDK-HP201F

A WIEDERKRAFT WDK-HP201F német/kínai modell az egyik legnépszerűbb hidraulikus prés Oroszországban. A szakértők a gép számos előnyét ismerik el. A gyártónak sikerült vonzó árat kínálnia a hazai vásárlónak. A MEGA PRD20 készüléket úgy tervezték, hogy egyszerre legyen robusztus és felhasználóbarát. A maximális erő 20 tonna, a dugattyú lökethossza 150 mm. A gép súlya 97 kg, a merev váz stabilvá teszi a sajtót. A modell lábkapcsolóval van felszerelve, és a kar helyzetének megváltoztatásával hidraulikusan működtethető. A kezelő két munkasebesség közül választhat a kívánt összenyomóerőnek megfelelően. A kos automatikus visszatérése a kiindulási helyzetbe dicséretet érdemel.

Olvasson tovább  A 10 legjobb csíraölő recirkulátor

A runetről szóló vélemények elemzése után több következtetés is levonható. A nyomdagép kiváló ár-érték aránnyal rendelkezik. A kezelők szeretik a láb- és kézi vezérlést. Néhány tulajdonos végül sípoló hangot hallott a szivattyúban.

Előnyök

 • elfogadható ár;
 • kiváló minőségű összeszerelés;
 • Két vezérlési lehetőség;
 • stabilitás.

Hátrányok

 • a szivattyú idővel fütyül.

Gigant GHP-20

Értékelés: 4.3

Gigant GHP-20

A Gigant GHP-20 szintén a rajongók kedvence az orosz autószerelők körében. A hazai fejlesztés sikeresen ötvözi a megfizethetőséget és a sokoldalúságot. A gépek hajlíthatják és kiegyenesíthetik a fémlemez szalagokat, nyomhatják és préselhetik az alkatrészeket, és részt vehetnek a formázásban, alakításban és formázásban. A kis súlyának (80 kg) köszönhetően a prés könnyen mozgatható a műhelyben vagy a garázsban. A hidraulika nagy erőt biztosít (20 tonna), a 48 mm átmérőjű rúd lökete 175 mm. A szakemberek kedvelik a robusztus vázat, az optimális munkaszélességet (540 mm) és a könnyű kezelhetőséget. A fejlesztők gondoskodtak a magasságállító asztalról 330…1300 mm.

A hazai felhasználók dicsérik a Gigant GHP-20-at megfizethető ára, könnyű kezelhetősége, megbízhatósága miatt. Egyes tulajdonosok panaszkodnak a hiányos felszerelésre és a hidraulikus hengerben lévő olaj hiányára.

Előnyök

 • elfogadható ár;
 • multifunkcionalitás;
 • erős keret;
 • könnyű kezelhetőség.

Előnyök

 • hiányzik a hardverkészletből;
 • Ellenőrizni kell a hidraulikában lévő olajat.

Stankoimport SD0803B

Értékelés: 4.2

Stankoimport SD0803B

Az orosz Stankoimport SD0803B prés műszaki paraméterei elegendőek a legtöbb javítási munkához a műhelyben. Akár 12 tonna erő előállítására is képes, ami elegendő a csendes blokkok vagy csapágyak cseréjéhez. A löket 180 mm, a függőlegesen állítható munkaasztal (77 és 917 mm között) az adott egységhez igazítható. A modell merev acélvázzal rendelkezik, amely a gépet strapabíróvá és tartósabbá teszi. a szakértők szeretik a speciális bevonatot, amely megakadályozza a rozsdásodást és a lepattanást. A termék ára is vonzónak tűnik a potenciális vásárlók számára.

A visszajelzések szerint a sajtó nagyon erős és stabil, könnyen kezelhető és kényelmes a munka vele. A hátrányok említett rövid élettartamú tömítés a mérőműszer alatt, amelyet jobb, ha egy rézgyűrűvel helyettesítünk.

Előnyök

 • merev kialakítás;
 • hatékony korrózióvédelem;
 • megfizethető ár
 • könnyű kezelhetőség.

Hátrányok

 • Rövid élettartamú tömítés a nyomásmérőhöz.

MÁTRIX 523205 20

Értékelés: 4.1

MÁTRIX 523205 20

A német-kínai MATRIX modell zárja a hidraulikus présgépek tízes toplistáját

523205 20. Tökéletesen illeszkedik garázsokba és gépműhelyekbe. Húsz tonnás présgépet kínálnak megfizethető áron. A szakértők kedvelik a padlóra állítható kialakítás egyszerűségét. A keretet csavarokkal és anyákkal szerelik össze, és a munkaasztal függőleges mozgatására és rögzítésére szolgáló furatokkal rendelkezik. Az acél alkatrészek megbízhatóan védettek a korrózió ellen galván- és festékbevonatokkal. A hidraulikus henger az emelő szerepét tölti be, amely törés esetén cserélhető vagy javítható. 150 mm-es munkahossz. A lábak perforáltak, hogy a készüléket szilárdan rögzítsék a padlóhoz.

Az értékelésekben a felhasználók a MATRIX 523205 20-at jó minőségű présgépnek nevezik. Elégedettek a zökkenőmentes működéssel, a kompakt mérettel, az egyszerű kialakítással. Hátránya a szerény felszereltség és a padlóhoz való rögzítés szükségessége.

Előnyök

 • alacsony ár;
 • egyszerű kialakítás;
 • javíthatóság;
 • kompakt méretek.

Hátrányok

 • szerény felszerelés;
 • A padlóhoz való rögzítést igényel.
Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: