A 15 legjobb érrendszeri gyógyszer

*A szerkesztő véleménye a legjobbakról. Kiválasztási kritériumok. Ez az anyag szubjektív, nem reklámnak szánjuk, és nem értékesítési céllal készült. Vásárlás előtt konzultálni kell egészségügyi szakemberrel.

Az emberek gyakran úgy érzékelik saját egészségüket, mint a szervek normális állapotának összegét. Mindenki egészséges szívet, jól működő májat, tiszta elmét és hatékonyan és hosszú évekig működő veséket szeretne. De nem sokan gondolnak arra, hogy milyen fontos az érrendszer jó állapotban tartása. Naponta hatalmas mennyiségű vért szállít. Az artériás erek oxigént és plasztikus anyagokat, a vénás erek pedig szén-dioxidot és a szöveti anyagcsere termékeit szállítják.

A vérerek folyamatosan tartalmazzák nemcsak azokat az anyagokat, amelyekre a testnek szüksége van, hanem olyan molekulákat is, amelyek feleslegessé váltak, sőt károsak is. Annak érdekében, hogy a káros és salakanyagok szállítása az érrendszeren keresztül biztonságos legyen, az erek belső bélését, az endothelt rendben kell tartani. Ha az endotélsejtek egészségesek, nem hordoznak túlzott elektromos töltést, nem vonzzák magukhoz a káros molekulákat, nem változtatják meg a véráramlást. Az egészséges endotélsejtek segítenek elkerülni az ateroszklerotikus plakkok évekig tartó növekedését, a trombotikus szövődményeket és a krónikus érelégtelenség kockázatát.

Mi történhet az erekkel?

Az emberekben az erek nem mindig teljesítik teljes mértékben a funkciójukat. Először is lehet örökletes hiba, véralvadási zavar, veleszületett vagy szerzett trombózis, ami szervi és szöveti iszkémiához vezet. Az erek hajlamosak a dystrophiás folyamatokra, amelyekben az érfal hiányossá válik; az erek gyulladhatnak, akár önmagukban, akár a trombózis folyamatával egyidejűleg. Jó példa erre a tromboflebitisz, az obliteráló endarteritis.

A vazokonstrikciót károsíthatják az ateroszklerotikus plakkok, előfordulhat az érfal feldarabolódása vagy rendellenes lefolyása. Sok ilyen betegség megköveteli a műtétet, néhány gyógyszeres korrekciót igényel, de sok esetben ez segít és a vény nélkül kapható gyógyszerek, amelyek nagyon találóan, bár nem teljesen igaz, az úgynevezett “vitaminok az erek számára”.

A modern gyógyszeripar számos olyan vitaminkomplexet, monokomponenst és természetes anyagot állít elő, amelyek normalizálják az érrendszeri funkciókat és védőhatást fejtenek ki. Mivel sok ilyen termék létezik, érdemes ezeket a következő címszavak alá csoportosítani. Ezek természetes vitaminok és ásványi anyagok, gyógyszerek, amelyek megszüntetik az endothel- és szívizomsejtek energiahiányát, helyreállítják a membránokat, valamint néhány olyan jogorvoslatot, amely a hagyományos orvoslásból a megelőző szférába került, de erről az anyag végén beszélünk.

Ez az anyag csak tájékoztató jellegű, áttekintés. Az itt bemutatott gyógyszerek véletlenszerűen vannak kiválasztva, de a hangsúly mégis a leghatékonyabb és legnépszerűbb termékeken van, amelyek könnyen elérhetőek az oroszországi tulajdonjog minden formájának gyógyszertáraiban. Minden gyógyszer kap egy INN-t, azaz nemzetközi szabadnevet. Ha van eredeti készítmény a piacon, akkor az eredeti gyógyszer neve szerepel először zárójelben, majd néhány generikus készítmény vagy kereskedelmi másolat.

Aztán ott van a legdrágább, kiváló minőségű eredeti gyógyszer árkategóriája, és a legolcsóbb gyógyszer ára, amelyet a gyógyszertárban vásárolhat. A legolcsóbb gyógyszer általában nem rendelkezik kereskedelmi névvel, hanem generikus INN-nek nevezik.

Az eredeti termék, amelyet először hoznak forgalomba, a legtöbb különböző vizsgálaton ment keresztül, a legtöbb befektetést és időt kapta, és drágább.

A gyógyszerekre megadott ársáv 2021 elejére érvényes az Orosz Föderáció területén működő valamennyi tulajdonformájú gyógyszertárra. Az alább felsorolt gyógyszerek nem minősítések, minták vagy hatékonysági vizsgálatok. Ez az anyag nem reklám, illetve nem gyógyszervásárlásra való felhívás. Minden gyógyszert orvosnak kell felírnia, figyelembe véve az indikációkat és ellenjavallatokat. A gyógyszerekre vonatkozó valamennyi adat nyilvános forrásokból származik, kizárólag a hivatalos gyógyszerelési utasításokból.

Hatékony vitaminok és gyógyszerek az erek számára

Jelölés Helyszín Név Ár
Természetes termékek 1 Taxifolin Baikal (dihidrokvercetin) 1 350 €
2 Doppelgerz Activ Omega-3 524 €
Vitaminok és ásványi anyagok 1 Ascorutin 50 €
2 Panangin 129 €
Energia és sejtmembránok 1 Kudesan Q 10 Forte 303 €
2 Lecitin (granulátum) 950 €
3 L-karnitin maxi (Solgar) 1 130 €
Nagy gyógyszer 1 Riboxin 45 €
2 Preduktal OD (Rimecor) 775 €
3 Cardiomagnil 113 €
4 Vinpocetin (Cavinton Comfort) 175 €
5 Detralex (diozmin + hesperidin) 750 €
6 Tanakan 558 €
7 Curantil 911 €
8 Rivaroxaban (Xarelto) 1 504 €

Természetes jogorvoslatok

A modern gyógyszertárakban sok étrend-kiegészítő van, amelyek növényi kivonatokon vagy állati összetevőkön alapulnak. Tekintsük a leghatékonyabb szereket az érrendszeri betegségek elleni küzdelemben, a trombózis, a kapilláris iszkémiák megelőzésében.

Taxifolin Baikal (dihidrokvercetin)

Értékelés: 4.8

Taxifolin Baikal (dihidrokvercetin)

A Taksifolin Baikal egyedülálló természetes vegyületnek tekinthető, amelyet a szibériai vörösfenyő egy speciális részéből állítanak elő, amely a fa támaszánál található. A modern ipar számos dihidrokercetin fajtát termel, de a tisztaság és a tevékenység vezetője a Taxifolin Baikalsky, amelyet a szibériai cédrus termel. az ultratiszta dihidrokvercetin különleges kristályos formájának szintézisével elért tisztaság és hatékonyság.

Ez a vitamin 300 mg-os kapszulákba van csomagolva, és minden egyes kapszula fehér vagy halványsárga port tartalmaz. Hatásmechanizmus – erőteljes antioxidáns hatás és a lipidperoxidáció patológiás folyamatainak gátlása, ami a membránok lebomlásához és megsemmisüléséhez vezet.

A taxifolin erős kapillárisvédő hatással rendelkezik. Védi a vérkapilláris membránokat, elősegíti a vér mikrocirkulációjának aktiválódását, különösen a szív és az agy koszorúereiben, megakadályozza a koleszterin plakkok kialakulását és lerakódását az érfalon, ami viszont csökkenti a szívroham, a stroke és más érrendszeri balesetek kockázatát.

A Taxifolin Baikal-t naponta egyszer, egy kapszulát étkezés közben kell bevenni. A tanfolyam átlagos időtartama – egy hónap. 1350 rubel egy 30 kapszulából álló csomagért egy hónapos kezelésre.

Előnyök és hátrányok

A Taxifolin Baikal (Dihydroquercetin) előnye a nagyon magas aktivitásnak tekinthető, amely nem korlátozódik kizárólag a kapillárisok védelmére. Hatékony antihisztamin, kiváló antioxidáns, megakadályozza a sejtek öregedését, javítja a májműködést és elősegíti a szöveti légzést. Ez egy tökéletesen megfelelő vitamin, amelyet naponta egyszer kell beadni, jól tolerálható, és jelentősen növeli a szervezet immunrendszerének tartalékait. A taxifolin felkészíti őt a fokozott szellemi és fizikai megterhelésre.

A nagy kereslet és a forgalmazás sajátosságai miatt azonban hátrányai is vannak. A taxifolin nem olcsó vitamin. Csak egy cég állítja elő, és a mennyisége nem elég nagy ahhoz, hogy az orvosi közösség és a nyilvánosság széles köre megismerje. Kereskedői hálózaton keresztül értékesítik, és nem mindig kapható a gyógyszertárakban.

Doppelgerz Activ Omega-3

Értékelés: 4.8

Doppelgerz Activ Omega-3

Ez egy tisztított, többszörösen telítetlen zsírsav, amely lazacfélék zsírjából származik. Így ez a gyógyszer állati eredetű gyógyszer. A zsírsavakon kívül a zsírban oldódó E-vitamin is megtalálható benne. Ennek eredményeképpen a komplex leküzdi az oxidatív stresszt, csökkenti a perifériás vérben keringő zsír mennyiségét, és a falakon ateroszklerotikus plakkok formájában lerakódhat.

A termék csökkenti a vérlemezke-aggregációt, kombinált terápiában történő tartós alkalmazással képes csökkenteni a vérnyomást, stabilizálja a sejtmembránokat. A Doppelgerz Omega – 3 segít normalizálni az immunrendszert, és enyhe gyulladáscsökkentő hatással bír. Mindezek a hatások együttesen csökkentik a szív- és érrendszeri események kockázatát. Egy másik érrendszeri vitamin az agyi véráramlás normalizálására javallott: mind a megelőzésre, mind a különböző agyi érbetegségek (hipertóniás enkefalopátia) kezelésére.

Olvasson tovább  A 10 legjobb vitamin a csontok és ízületek számára

Egy kapszula 800 mg halolajat és 16 mg E-vitamint tartalmaz. Adagolási rend – napi egy kapszula étkezés közben, a kapszula vízzel leöblíthető. Egy 30 kapszulából álló csomag egy hónapos használatra átlagosan 400 rubelbe kerül a gyógyszertárakban., A német Kweisser Pharma vállalat állítja elő.

Előnyök és hátrányok

Nagy előnye, hogy nemcsak megelőzésre, hanem érrendszeri betegségek kezelésére is alkalmazható. Az aszkorutin cukorbetegek számára is felírható, de csak azt kell figyelembe venni, hogy egy kapszula 0,01 kenyéregységnek felel meg. A vitamin különösen jól működik a koleszterinszintet csökkentő gyógyszerekkel és a hipolipidémiás étrenddel együtt. A vitaminkomplexum negatív oldala az, hogy nem képes egyedül megbirkózni a már meglévő plakkok magas koleszterinszintjével, amelyek károsítják a véráramlást, ezért ilyen esetekben a terápiához koleszterinszint-csökkentő gyógyszerekhez kell csatlakozni, amelyeknek már volt egy külön cikkük.

Vitaminok és ásványi anyagok

Fentebb felsorolták a gyógynövénykészítményeket, a gyógynövény-kiegészítő komplexeket, a növényi kivonatokon alapuló monokomponensű oldatokat, valamint a halolajkapszulákat. De a szív- és érrendszeri betegségek megelőzésében és kezelésében nagy jelentőséggel bírnak az ásványi anyagok és néhány “valódi” vitamin. Tekintsük a legismertebb és leggyakrabban használt.

Ascorutin

Értékelés: 4.8

Ascorutin

Az aszkorutin az egyik elérhető és kedvelt népi vitamin az erek számára. Aszkorbinsavból és rutozidból áll, amely rutinforrás. Ez a vitamin kifejezett vazotróp tulajdonságokkal rendelkezik. Legfontosabb szerepe a vékony hajszálerek fokozott törékenységének megakadályozása, áteresztőképességük csökkentése. Az így megerősített érfal kevésbé lesz hozzáférhető a szövetnedv számára, hogy átáramoljon rajta, ami az ödéma mértékének csökkenését eredményezi, különösen a lábakon lévő visszerek esetében. Az életkorú emberek gyakran spontán vérzéseket okoznak, amikor a kis edények megrepednek, különösen a kezekben és az ujjakban a fizikai aktivitás során. Az Ascorutin elkerüli ezeket a kellemetlen tüneteket. Ez a két komponens, mivel egy gyógyszerben van, kölcsönösen fokozza a hatásukat, és a rutin ezen felül védi az aszkorbinsavat az oxidációtól.

Az aszkartin az érrendszeri rendellenességek megelőzése mellett olyan betegek számára is javallott, akik véralvadásgátlót vagy nem szteroid gyulladáscsökkentőket használnak, amelyek hígítják a vért. Az ilyen eszközök növelhetik az érfal áteresztőképességét, és az Ascarutin sikeresen ellensúlyozza ezt. Az ascarutint naponta 3-szor egy tabletta formájában kell bevenni, étkezéstől függetlenül. Az Askorutin hazai Pharmstandardot gyárt, és egy 50 tablettás csomag átlagos költsége csak 50 rubel.

Előnyök és hátrányok

Az Ascorutin nagy előnye az alacsony költség, a kellemes édes és savanyú íz és kevés ellenjavallat. Ezek a túlérzékenység, a gyermekkor, az olyan betegségek, mint a tromboflebitisz és a gyulladásos érrendszeri elváltozások. Az ascarutin nem alkalmazható a terhesség első trimeszterében. Ritka esetekben mellékhatások jelentkezhetnek allergiás reakciók vagy fejfájás formájában, de a gyógyszer megfelelően felírva jól tolerálható.

Panangin

Értékelés: 4.8

Panangin

A magnézium- és káliumhiány egyik kedvenc gyógymódja. Az aszparaginsavval kapcsolatos elemek (pl. aszpartát formájában) köztudottan javítják a szívizom táplálását, és ezáltal optimalizálják a szívteljesítményt és a perctérfogatot. Ezen anyagok hiánya esetén az ember hajlamos a magas vérnyomásra, a szívedények érelmeszesedése kialakul, a szívizom táplálkozása romlik. A Panangin nem önálló kezelésként, hanem kiegészítő gyógyszerként javallott a szívelégtelenségben, infarktus utáni kardioszklerózisban, kamrai ritmuszavarok kialakulásában szenvedő betegek kezelésében és a vízhajtók, különösen a furoszemid típusú vízhajtók felírása esetén, amelyek aktívan kivonják a káliumot és a magnéziumot a szervezetből.

A Panangint étkezés után kell bevenni, az átlagos adag egy vagy két tabletta naponta háromszor. A kúra időtartama az alapjául szolgáló szív- és érrendszeri betegség kezelésének sajátosságaihoz kapcsolódik, így az időtartamot a kezelőorvos határozza meg. A Panangint a magyar Richter Gedeon cég gyártja, és egy 50 tablettás csomag átlagosan 160 rubelbe kerül.

Előnyök és hátrányok

A Panangin előnyei az alacsony ár és a szívműködés javításával kapcsolatos jó hatások lesznek a tényleges kálium- és magnéziumhiány esetén. De ellenjavallt lesz, ha a szervezetben feleslegben vannak ezek a vegyületek, vagy ha akadályozzák a vesén keresztüli kiválasztásukat, azaz akut és krónikus veseelégtelenségben. Ellenjavallt myasthenia gravis, Addison-kór és egyes szívritmuszavarok, például atrioventricularis blokádok esetén.

A Panangin felírásának első indikációját ezért a beteget kezelő orvosnak kell meghatározni. Terhes és szoptató nőknél, valamint kisgyermekeknél nem javallott. De a krónikus érrendszeri betegséggel kapcsolatos leggyakoribb helyzet az idősebb, sőt idős embereknél fordul elő, akiknek az étrendjében kálium- és magnéziumhiány van. Ezért a háziorvosok és a kardiológusok aktívan felírják. Ez a termék javítja az életminőséget és erősíti a szív- és érrendszeri rendszert nagyon alacsony költséggel.

Energia és sejtmembránok

Különösen népszerű nemcsak a szív és az erek különböző betegségeiben szenvedő betegek, hanem az egészséges betegek, sőt a sportolók körében is, olyan vitaminokat használnak, amelyek javíthatják a sejtek energiaanyagcseréjét és fenntartják a lipidmembrán réteget, amely része bármely sejtnek. Tartalmaznak koenzim Q10-et vagy ubikinont, lecitint, l-karnitint, hogy segítsenek a megerőltető testmozgásnál, és taurinvegyületeket. Vegyük figyelembe a népszerű jogorvoslatokat, amelyek célja a szív- és érrendszer védelme a stressz és bizonyos betegségek során.

Cudesan Q 10 Forte

Értékelés: 4.8

Kudesan Q 10 Forte

A Kudesan a hazai VneshtorgPharma cég által gyártott cseppekben ubikinont tartalmaz. Más néven Q10 koenzim, vagy Q10 koenzim. Ez a molekula nélkülözhetetlen az elektronok aktív szállításához a mitokondriumokban. Az ubikinon egy provitamin, amely jelentősen javítja a szöveti légzést és növeli az ATP termelését, amely egy univerzális energiadonor a sejtben. Ezenkívül a Kudesan stabilizálja a sejtlipideket, biztosítja, hogy azokat ne pusztítsák el a szabad gyökök, és ne menjenek át peroxidáción. Az upikinon javítja az érrendszeri egészséget és az EKG értékeket egészséges egyéneknél. Rendszeres használatával javul a fizikai aktivitással szembeni tolerancia.

Olyan betegeknél javallott, akiknél magas vérnyomás vagy szűkület és krónikus szívelégtelenség áll fenn. Ez vonatkozik azokra is, akiknek nincs szív- és érrendszeri betegségük, de várhatóan növelik a fizikai aktivitásukat.

Naponta egyszer, felnőtteknél 15 cseppet kell bevenni profilaxis céljából. Tanfolyam időtartama – 2-3 hónap. Ami a kezelést illeti, a cseppek adagja valamivel magasabb, de itt nem adjuk meg, mivel az orvos feladata, hogy a Kudesan-t kezelési célokra írja fel. Egy 20 ml-es üveg ára átlagosan 350 rubel.

Előnyök és hátrányok

A Cudesan jól tolerálható, és allergiás reakciók ritkán fordulnak elő. A Kudesan, mint az erek vitaminja, hosszú listát tartalmaz a gyermekek számára, és egyéves kortól kezdve használják. Gyermekeknél krónikus pyelonephritis, vesekárosodás, degeneratív folyamatokkal járó örökletes betegségek, izomdisztrófia és veleszületett myopathiák kezelésében mutatkozik. A Kudesan nélkülözhetetlen megelőző intézkedésként egy közelgő szívműtét vagy nagy érműtét, például aortokoronáriás bypass előtt. Másrészt a csepp formája nem túl kényelmes, és bizonyos esetekben a Kudesan kölcsönhatásba léphet a beteg által szedett más gyógyszerekkel, ezért orvosnak kell felírnia.

Lecitin (granulátum)

Értékelés: 4.7

Lecitin (granulátum)

A lecitint először a tojássárgájából izolálták, és foszfolipidek keveréke trigliceridekkel. A lecitin számos összetevője, mindenekelőtt a sejtmembránoknak, beleértve az érrendszeri endothelt is. Aktív szerepet játszik a májban és a tüdőben, szabályozza az epe szintézisét, valamint a szív- és érrendszerben A lecitin stabilizálhatja a plazma zsír-triglicerid szintjét, és eltávolíthatja a koleszterin felesleges aterogén frakcióit a szövetekből és az erekből. A lecitint hipolipidémiás gyógyszerekkel együtt az érelmeszesedés megelőzésére használják. A lecitin terhes és szoptató nők számára is javallott, mivel ez az anyag a baba idegszövetének része. A lecitin javallott a megnövekedett testsúly, a krónikus érrendszeri elégtelenség és a központi idegrendszer különböző betegségei esetén. Naponta kétszer 1 pellettel kell beadni, és a német Pro Vista cég által gyártott 250 g-os csomag ára tisztességes összeg – 1126 rubel.

Előnyök és hátrányok

A lecitin előnye az indikációk széles skálája, a megelőzésre, valamint a terhes és szoptató nőkre való felírásának lehetősége. Nagyon kevés ellenjavallata van, és aktívan célozza az érelmeszesedést, javítja a foszfolipid-anyagcserét és fokozza az idegimpulzusok átvitelét. Ugyanakkor a legjobb szójababfajtákból származó jó minőségű lecitin meglehetősen drága.

Olvasson tovább  Top 10 vitaminok a hátfájás ellen

L-karnitin Maxi (Solgar)

Értékelés: 4.7

L-karnitin maxi (Solgar)

Sokan úgy gondolják, hogy a karnitin csak a nagy fizikai megterhelésnek kitett sportolóknak szükséges, és hogy a zsírok lebontásához van rá szükségük. A valóságban azonban a helyzet kissé más. A tiszta L-karnitin részt vesz az energia-anyagcserében, és különböző tevékenységek során fogyasztják, mind fizikai, mind mentális tevékenységek során. A zsír ésszerű égetése az L-karnitin adagolásával nemcsak a testsúly csökkentését segíti a testmozgás során, hanem elpusztítja az erek lumenében lévő lipidraktárakat, amelyek az ateroszklerotikus plakkok előfutárai.

Ha a beteg hiperlipidémiás, az L-karnitin jól használható. Aminosavhiány esetén, felnőttkorban és idős korban a koncentráció javítására, krónikus keringési zavarokban szenvedő betegeknél javallott. A karnitint az amerikai Solgar cég gyártja, és ennek a gyógyszernek a költsége meglehetősen magas. Egy 30 karnitin tablettát tartalmazó palack 1 hónapos használatra felnőtteknél átlagosan 2000 rubelbe kerül. Ez a legdrágább az erek és a szív vitaminjai közül.

Erősségek és gyengeségek

E termékek magas ára és viszonylagos ritkasága korlátozza az L-karnitin széles körű alkalmazását. Egyébként, ha a jelzéseknek megfelelően írják elő, ez az edények és membránok vitaminja csökkentheti a rossz koleszterint a vérplazmában, javíthatja a teljesítményt és csökkentheti a fáradtságot. A vényköteles ellenjavallat lehet idegesség, izgatottság és álmatlanság, és jobb, ha ezt a gyógyszert reggel használják, amikor egy egész nap áll előttünk az aktív és teljes élethez.

Nagy gyógyszer

Végül, a szív és az erek egészségének szentelt lista végén, fontolja meg néhány olyan gyógyszert, amelyet leggyakrabban a különböző betegségek kezelésére használnak, de a közelmúltban kezdték el használni a megelőzésre a visszerek kezdeti szakaszában, a magas koleszterinszint és a koleszterin plakkok lerakódásával az erekben.

Energiadonor – Riboxin, szívizomvédő – Preductal és a vér trombózist fokozó – Cardiomagnil, trombózist megelőző és kezelő szer, beleértve a covid-19 fertőzéseket is.

Riboxin

Értékelés: 4.8

Riboxin

A riboxin középső neve inozin, és anabolikus, nem szteroid vegyületként használják. Tágítja a szív ereit, és antiaritmiás hatása van. A riboxint korábban szívinfarktus, angina pectoris és testmozgás okozta szívdystrophia kezelésére írták fel. A riboxint ma már széles körben használják profilaxisra, különösen azoknál az embereknél, akik ilyen nagyon magas szintű fizikai megterhelésnek vannak kitéve, mint például a sportolók. A riboxint naponta 2-szer 200 mg-ban kell beadni, a kezelés 10-15 napos kúra. A Riboxin tablettákat a Biochemik gyógyszergyár gyártja, és a költségek alacsonyak. 50 tablettáért 50 rubelt fizethet. Ez az egyik legalacsonyabb termék a rangsorunkban.

Előnyök és hátrányok

A riboxin, valamint számos anyagcsere-vegyület hátránya, hogy nem képesek egyedül megbirkózni semmilyen betegséggel, különösen súlyos szívizomzavarral, mérgezéssel és súlyos anyagcsere-rendellenességekkel. De ha a Riboxint megfelelően kiválasztott terápiával együtt használják, akkor a szív- és érbetegségek enyhébbek, a kellemetlen tünetek csökkennek, és a gyógyszer költsége nagyon megfizethető, és szinte korlátozások nélkül használható, csak köszvényben ellenjavallt.

Preduktal OD (Rimecor)

Értékelés: 4.8

Preduktal OD (Rimecor)

Ezt a gyógyszert széles körben használják az erek és a szívizom védelmére a hipoxiával, azaz az oxigénhiánnyal szemben, és trimetazidint tartalmaz. Speciális kapszulákba csomagolva, elnyújtott felszabadulással. Ezekből a kapszulákból a hatóanyag egyenletes ütemben és lassan jut be a szervezetbe. A trimetazidin úgy hat, hogy felkészíti a sejteket a hipoxia alatti aktivitási szintjük csökkentésére. Amikor a vér oxigénszintjének csökkenése váratlanul éri a sejteket, azok szerkezete elkezd lebomlani, a membrán- és ioncsatornák blokkolódnak, és megváltozik a nátrium/kálium arány. A trimetazidin a belső adenozin-trifoszfát koncentrációjának csökkentésével mindezen kóros folyamatok minimalizálására, a sejt hipoxiára való felkészítésére szolgál.

A Preduptal különböző szív- és érrendszeri betegségekben szenvedő betegeknél, valamint bizonyos esetekben az artériás magas vérnyomás kialakulásának megelőzésére, a magas koleszterinszint előfordulásának megelőzésére és más betegcsoportoknál javallott. A Preductalt a francia Laboratoire Servier cég gyártja, és egy 30 kapszulából álló csomag 937 rubelbe kerül egy hónapra. Preduktal, naponta egy kapszula, reggel, étkezés közben.

Előnyök és hátrányok

Ennek a trimetazidinnek az az előnye, hogy jól védi a szívizmot és a nagy ereket a hipoxiával szemben. Végül is a hipoxia egy univerzális patofiziológiai mechanizmus, amely számos körülmények között fordul elő, nem csak a beteg emberekben. Nagyon védő hatású, de vannak ellenjavallatok is. Így nem ajánlott veseelégtelenség esetén, 75 évnél idősebbeknél, súlyos májbetegségben szenvedő betegeknél, Parkinson-kórban szenvedőknél, remegésben szenvedőknél és 18 év alattiaknál. A Preductal nem adható terhes vagy szoptató nőknek. Ez is meglehetősen drága, de ha súlyos szív- és érrendszeri állapota van, a Preduktal az egyik legjobb gyógyszer a beteg támogatására.

Cardiomagnil

Értékelés: 4.8

Cardiomagnil

Végül, hogy befejezzük a felülvizsgálatot, nézzük meg a legnépszerűbb “szív aszpirint” vagy Cardiomagnil-t. Az orvosok már régóta megállapítják, hogy az alacsony dózisú aszpirin vagy acetilszalicilsav hígítja a vért, vagy csökkenti a vérlemezkék tapadását. Ezeket a gyógyszereket antiaggregánsoknak vagy dezaggregánsoknak nevezik. Ez magában foglalja a Cardiomagnil.

Rendkívül széles körben alkalmazzák a szív- és érrendszeri betegségek megelőzésére. Trombózis, ha súlyos kockázati tényezők, pl. cukorbetegség, magas koleszterinszint vagy magas vérnyomás áll fenn. A Cardiomagnil az érrendszeri balesetek megelőzésére javallott elhízás, dohányzás. Általában 150 mg-os adagban írják fel az első napon, majd naponta egyszer egy fél adagot. A termék bélsavmentes formában van, és a gyártó szerint nincs káros hatása a gyomorban, és nem segíti elő a fekély kialakulását. A Cardiomagnilt a német Takeda cég gyártja, és 138 rubelbe kerül egy hónapra 30 tabletta.

Előnyök és hátrányok

A Cardiomagnol és más “szív-aspirinek” előnye az érrendszeri balesetek megelőzésének ismert és bizonyított hatása lenne. Valóban javítja a véráramlást, és nélkülözhetetlen a különböző betegségek kezelésében, valamint megelőzésként. Bizonyos esetekben azonban óvakodni kell a mellékhatásoktól, mivel néha előfordul az aszpirin intolerancia, az aszpirin asztma. Továbbá ez a gyógyszer szigorúan ellenjavallt 12 év alatti gyermekek és serdülők esetében a lehetséges Reye-szindróma miatt, valamint csökkent véralvadási képességű személyeknél, pl. trombocitopénia vagy hemofília esetén. Ezért csak akkor lesz jelentős előnye az Ön és érrendszeri egészségének, ha kezelőorvosa felírja Önnek a Cardiomagnil-t.

Vinpocetin (Cavinton Comfort)

Értékelés: 4.7

Cavinton comfort (vinpocetin)

Quintone-ra nagyon is igaz a közmondás: “egy öreg ló nem rontja el a barázdát”. Ez egy módosított periwinkle alkaloid, amely pozitív hatással van az agyi véráramlásra. A Cavintont korábban 5 mg-os tablettákban, valamint parenterális, intravénás beadásra szánt oldatban alkalmazták. Ezután több év elteltével megállapította, hogy a 10 mg-os adagolás hatékonyabb és gyorsabb eredményeket hoz, mint az 5 mg-os adagolás.

Ez Cavinton Forte néven vált ismertté. Ezt a változatot Kavinton Comfortnak nevezik, és a különbség pusztán a kényelem miatt van: Kavinton comfort – diszpergálható tabletta, narancs ízű, amelyet nem lehet vízzel inni, és a szájban felszívni. Az ilyen szublingvális alkalmazás, amikor a tablettát a nyelv alá helyezik, szintén előnyös, mivel a hatóanyag a nyelv alatti erekből azonnal felszívódik a vérbe, megkerülve a májat. Ezért a termék hatása gyorsabban jelentkezik, és a gyógyszer koncentrációja alacsonyabb.

A Cavinton Comfort 10 mg-os #30-as diszpergálódó tabletta formájában a híres magyar Richter Gedeon cég gyártja. Ár 175-300. dörzsölje. 2021 elejére.

A gyógyszert különböző neurológiai betegségekben, a stroke-hatások, a demencia, az ateroszklerózis, a hipertóniás encephalopátia kezelésében javallják. A szemészek a Kavintont a retina érrendszeri betegségének kezelésére használják, a fül-orr-gégészek – a fülzúgás, azaz a fülzúgás és a Meniere-kór kezelésére. Naponta háromszor 10 mg-ot kell bevenni, legfeljebb 30 mg napi adagig, ami a maximális adag.

Előnyök és hátrányok

Előnye a könnyű beadás, a sokéves kutatás, a gyógyszer jó tolerálhatósága, a parenterális alkalmazás lehetősége. A gyógyszernek azonban vannak mellékhatásai, amelyek közül a leggyakoribbak a hasi diszkomfort és a fejfájás, de nem gyakoribbak, mint a betegek 1%-ánál. A terméket terhes és szoptató nők, valamint 18 év alatti személyek nem használhatják. Óvatosan írja elő a Cavinton-t a kardiogramon a QT-intervallum meghosszabbodott intervallumában. Az intravénás Cavintont lassan és csepegtetve kell elkezdeni.

Olvasson tovább  8 legjobb jogorvoslatok rüh ellen

Detralex (diozmin + hesperidin)

Értékelés: 4.7

Detralex (diozmin + hesperidin)

Ezt a gyógyszert a francia Servier cég állítja elő, és 30 500 mg-os tabletta 660-800 rubelbe kerül. A Detralex a flebotóniák vagy venotóniák családjába tartozik. Ezek olyan gyógyszerek, amelyek a vénás erekre hatnak, beleértve a vénákat és a kapillárisok vénás részeit is.

A két természetes összetevőből, diozminból és hesperidin bioflavonoidokból álló Detralex növeli a vénás erek falának tónusát és csökkenti a térfogatukat. A vénás billentyűfunkció javulásához vezet, az érrendszeri permeabilitás csökken. A vér folyékony része, azaz a plazma nem áramlik át az ereken és nem jut be a szövetekbe. Így a Detralex megakadályozza a lábödémát a visszeres vénákban, mint az alsó végtagok krónikus vénás elégtelenségének megnyilvánulását.

Emellett a Detralex megakadályozza az ödéma és a lábak nehézségeinek kialakulását, és ez a megelőzés különösen jó a venotóniával és a nulla fokú kompressziós harisnyával kombinálva. Megelőzésre szolgál, és vény nélkül kapható. A Detralexet az aranyér és a kismedencei érbetegségek súlyosbodásának kezelésére is használják. Naponta egyszer 500 mg-os adagban kell adni, és a kezelés több hónapig is tarthat, ha az orvos javasolja. Az aranyér súlyosbodása esetén az adagolás jelentősen magasabb.

Előnyök és hátrányok

A diozmin és a hezperidin hatékony bioflavonoidok egy termékben kombinálva. Szükség esetén duplázza meg az 1000 mg-os adagot. A Detralex klinikai vizsgálatokból származó adatokkal rendelkezik, csökkenti a nyirok- és vénás elégtelenség tüneteit, és kevés mellékhatása van. Gyakori mellékhatások a gyomor-bélrendszeri tünetek: laza széklet, diszpeptikus panaszok és esetenként hányinger. Terhes és szoptató nők esetében is ellenjavallt.

Tanakan

Értékelés: 4.7

Tanakan

Egy másik népszerű termék a mikrokeringés javítására, amelyet a francia Bofour Ipsen cég gyárt, és amely a Ginkgo biloba, azaz a Ginkgo biloba jól ismert levélkivonatát tartalmazza. Számos különböző Ginkgo biloba-kiegészítő van a piacon, de a Tanakan az egyetlen, amely a legnagyobb tisztaságú és bizonyítottan hatékony a krónikus szenzorineurális halláskárosodásban szenvedő betegek hallásának javítására.

Egy tabletta 40 mg Ginkgo biloba kivonatot tartalmaz, a termék belsőleges oldatként is kapható, barna színű, jellegzetes szagú oldat. A 90 tablettából álló készlet ára 1300 és 1600 rubel között van. A Tanakan felírásának indikációja a különböző agyi érrendszeri betegségek, kognitív deficitek, demencia, az alsó végtagok obliteráló érbetegségei, időszakos sántítás, hallászavarok és fülzúgás, szédülés és érrendszeri látászavarok jelenlétében. A gyógyszert naponta háromszor egy tablettát kell bevenni étkezés után. Minimális ár egy legalább 3 hónapos kezelési kúra esetén. A szemészetben is használják. Link a Tanacan szemészeti alkalmazásáról szóló szakirodalmi áttekintéshez.

Előnyök és hátrányok

A gyógyszer előnye a jó tolerálhatóság és a minimális mellékhatások. Ellenjavallatok: akut fekély, akut szívroham, akut stroke, terhesség, szoptatás és 18 év alattiak. A Tanacan hátrányai közé tartozik a hosszú kezelés, valamint az, hogy az esetek túlnyomó többségében komplex terápiában kell alkalmazni más gyógyszerekkel együtt.

Curantil

Értékelés: 4.7

Curantil

A dipiridamol vagy Curantil egy komolyabb, a kardiológiában használt gyógyszer; hatóanyaga a dipiridamol. A német Berlin-Chemie gyógyszergyár gyártja, és egy 120 tablettás csomag 25 mg-os adagolásban 800-1500 rubelbe kerül.

Mit tesz a dipiridamol? Gátolja a vérlemezkék aggregációját, hígítja a vért és javítja a mikrokeringési kapacitást, azaz aktiválja a véráramlást a kapillárisokban. Más gyógyszerekkel ellentétben azonban a dipiridamol nem tágítja a nagy ereket, például a szívizmot, ami nagyon fontos.

A gyógyszer az ischaemiás stroke, az ischaemiás szívbetegség megelőzésére és kezelésére javallt, különösen aszpirin intolerancia esetén. A Curantil jól megelőzi a trombózist, mind az artériás, mind a vénás trombózist, és a szövődmények kezelésére használják. A dipiridamol nélkülözhetetlen a szívműtétek során, a szívbillentyű protézis után megelőzheti a tromboembóliás szövődményeket. Használják a terhes nők kezelésében is, a méhlepény elégtelenség megelőzésére.

A Kurantilnak enyhe immunogén hatása is van, és képes interferont indukálni, ezért még profilaxisra és nem specifikus influenza kezelésére is használják. Különböző adagokban kell felírni. Ischaemiás szívbetegségben például naponta háromszor három tabletta, azaz majdnem 10 tabletta naponta. Annak ellenére, hogy egy csomagban sok tabletta van, 120 db., Működésre készteti, de ez az adagolási rend kevesebb mint két hétig tart. Éhgyomorra kell bevenni némi folyadékkal.

Előnyök és hátrányok

A gyógyszer valóban képes a trombózis kezelésére és megelőzésére, és megbízható segítség a szív- és érsebészek számára. Nem szabad azonban elfelejteni, hogy ellenjavallt súlyos artériás magas vérnyomás és súlyos ritmuszavarok, máj- és veseelégtelenség, dekompenzált szívelégtelenség, kiterjedt érrendszeri érelmeszesedés és akut szívroham esetén.

A Curantilnak hosszú és jól ismert története van. A világ tudományában több mint 10 ezer cikk, áttekintés, tanulmány és metaanalízis található a dipiridamolról.

Koronavírusfertőzés esetén pedig kimutatták, hogy csökkenti a súlyos hiperkoagulációt.

A dipiridamol, mint más véralvadásgátlók, nem alkalmazható vérzéses szindrómában és fokozott vérzésveszély esetén. Terhes nőknél speciális menetrend szerint alkalmazzák, ha fennáll a feto-placentáris érrendszeri trombózis veszélye. Ha kezeli, vagy megelőző jelleggel szedi a Curantilt, jobb, ha ebben az időben nem iszik teát vagy kávét, mivel az ezekben az italokban található xantinok csökkenthetik a Curantil hatását. Az is nagy előny, hogy 12 éves kortól felírható a gyermekek számára.

Rivaroxaban (Xarelto)

Értékelés: 4.7

Rivaroxaban (Xarelto)

Végül az érrendszeri betegségek kezelésére és megelőzésére a legdrágább és a 2020-2021-es fordulóban legnépszerűbb gyógyszert, a rivaroxabant vagy Xareltót (Bayer, Németország) fogjuk megvizsgálni. Egy 28 tablettából álló csomag ára egy hónapos kurzusra 3000 rubel körül mozog. Mi a gyógyszer?

A hatóanyag nagyon szelektíven és közvetlenül gátolja a Xa faktor, vagy Stuart-Prauer faktor aktív formáját. Ez a faktor kulcsszerepet játszik az alvadási és trombinkaszkádban. A trombin fibrinrögök kialakulásához vezet, és trombocita aktivációt vált ki. Az Xa faktor egyetlen molekulája 1000 trombinmolekula termelését befolyásolhatja, és ez az ereken belül tömeges vérrögképződéshez vezethet. Ha időben blokkolják, elkerülhető a trombinkirobbanás. Ez a gyógyszer a stroke megelőzésére javallt, különösen pitvarfibrillációban, mélyvénás trombózisban és tromboembóliában szenvedő betegeknél. étkezés közben kell bevenni, 1 tabletta, 15 vagy 20 mg, de legfeljebb 20 mg 1 nap alatt. A rivaroxabanról további információkat itt talál.

Előnyök és hátrányok

A Xarelto és a Curantil (de különösen a Xarelto) a covid pneumoniák esetében talált felhasználási lehetőséget. Ekkor derült ki, hogy a tüdőkárosodás területét, a citokinvihar kockázatát és az akut légzési elégtelenség progresszióját növelő egyik kulcsfontosságú tényező az intravaszkuláris mikrothrombózis tömeges előfordulása a tüdőszövetben. Ezek aztán nekrotikus területek kialakulásához is vezettek, amelyeken szellőzés nélkül másodlagos, bakteriális tüdőgyulladás gócai keletkeztek. A MONIKI betegirányításról itt.

Az erős véralvadásgátló hatás azonban mellékhatásokat is okoz. A Rivalroxaban® (Xavaroxaban) általános érzéstelenítő szerként alkalmazható, például vérzést és vérszegénységet, szédülést és fejfájást, szem- és kötőhártya-vérzést, tachycardiát, vérnyomáscsökkenést, íny- és orrvérzést, végtagfájdalmat és bőrviszketést okozhat. A gyógyszer hosszú ideig tartó, nagy dózisú szedése esetén még haematuria (azaz vér a vizeletben), menorrhagia (fájdalmas menstruáció) és akár láz is előfordulhat. Magától értetődik, hogy a kezelést hozzáértő személynek kell felügyelnie.

Természetesen az ellenjavallatok közé tartozik többek között a vérzéses szindróma, vérzési zavarok, alacsony véralvadási képesség, bármilyen véralvadásgátló szedése, vagy súlyos májkárosodás, amelyben nem szintetizálódnak véralvadási fehérjék. Végezetül, a terhes és szoptató nők, valamint a tizennyolc év alatti serdülők és gyerekek. Vannak különböző gyógyszer-gyógyszer kölcsönhatások is, és ez egy elég lenyűgöző lista. Ez a gyógyszer például nem kompatibilis a ketokonazol gombaellenes szerrel. Az aszpirinnel együtt sem jobb használni, és vannak más “finomságok”, amelyeket az orvos nem teljesen ért.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Cybulya Guculka

Helló mindenkinek! Én vagyok Cybulya Guculka, és nagy lelkesedéssel osztom meg szenvedélyemet a háztartási gépek javításával és telepítésével kapcsolatban. Ennek az oldalnak az írójaként engem a technológia iránti szeretetem és a vágy hajt, hogy segítsek másoknak megérteni és megoldani a gépeikkel kapcsolatos problémákat.

Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: