Top 10 E-vitamin készítmény

*A szerkesztőbizottság véleménye szerint a legjobbak áttekintése. A kiválasztási kritériumokról. Ez az anyag szubjektív, nem reklámnak és nem vásárlási útmutatónak szánják. Vásárlás előtt szakorvosi konzultáció szükséges.

Az E-vitamin nemrégiben vált népszerűvé, mint csodaszer, amely képes lassítani az öregedést, megelőzni a rákot, és általában mindenféleképpen javítani az egészséget. Valóban, ez egy erős antioxidáns, amely nemcsak maga küzd a toxikus reaktív oxigénfajok ellen, hanem egy másik ismert vitamin, az aszkorbinsav antioxidáns aktivitását is helyreállítja. Mindazonáltal kissé korai lenne azt mondani, hogy mindenkinek szüksége van rá. Sőt, egyes tudósok úgy vélik, hogy a túl sok E-vitamin veszélyes lehet, és csak az orvossal való konzultációt követően szabad szedni, ha szigorú jelzések vannak.

Teljes mértékben támogatva azt a nézetet, hogy az egészség javítására szolgáló minden eszközt szakembernek kell felírnia, összegyűjtöttük olvasóink számára az E-vitaminnal kapcsolatos információkat, és a véleményünk szerint a legjobb, véleményünk szerint a legjobb gyógyszereket, amelyek tartalmazzák. De azt is javasoljuk, hogy olvassa el a tokoferol túlzott fogyasztásának lehetséges veszélyeivel kapcsolatos érveket, és hogy mielőtt bármilyen gyakorlati következtetést vonna le, kérjen orvosi konzultációt.

E-vitamin: pro és kontra

Az alfa-tokoferol-acetát, a hivatalos orvostudomány által az E-vitaminnak adott elnevezés, számos egészségügyi probléma esetén ajánlott:

 1. A magzati rendellenességek, a magzat veleszületett rendellenességeinek (malformációk) megelőzésére;
 2. vetélés veszélye;
 3. menstruációs zavarok,
 4. vulvar kraurosis,
 5. menopauzaszerű zavarok;
 6. Érzékelési hallászavarok;
 7. A légúti nyálkahártyák atrófiás folyamatainak kezelésében;
 8. a gerinc és a nagyízületek ízületeinek és rostos szövetének degeneratív és proliferatív elváltozásainak terápiája;
 9. A porckorong betegségekben a discogén elzáródások okozta izomgyengeség csökkentésére,
 10. szkleroderma, szisztémás lupus erythematosus, rheumatoid arthritis és más szisztémás kollagenózisok esetén;
 11. Izomdisztrófia és atrófia,
 12. Másodlagos izomgyengeség és myopathia krónikus arthritisben;
 13. kimerültséggel járó neuraszténia esetén,
 14. a vegetatív rendellenességek kezelésére;
 15. Atrófiás folyamatok a gyomor-bélrendszer nyálkahártyáján,
 16. szembetegségek;
 17. bőrbetegségek: bőrgyulladás, trofikus fekélyek, pikkelysömör, ekcéma;
 18. férfi libidó zavarok esetén,
 19. Spermatogenezis rendellenesség,
 20. Férfi meddőség (A-vitaminnal kombinálva).

Természetesen mindezen állapotok esetében az E-vitamin-kiegészítők nem monoterápiaként, hanem más gyógyszerek kiegészítéseként ajánlottak.

sokan, akik hallottak a tokoferol antioxidáns tulajdonságairól, nem másért szedik, mint az egészség javítása, az öregedés késleltetése és rákellenes kezelésként. És ebben az esetben ez nem is olyan egyszerű.

mindenekelőtt,Napi E-vitamin-szükségletNem túl magas: 22-33 NE. Mivel a legtöbb növényi olajban, napraforgómagban és diófélékben jelen van, nem nehéz pótolni a szükségleteit: egy evőkanál közönséges napraforgóolaj szinte teljesen fedezi a napi tokoferolszükségletet. Ítélje meg maga: 67 mg E-vitamin 100 g olajban. 1 mg = 1,49 NE, vagy 99,83 NE/100 g (az egyszerűség kedvéért 100-ra kerekítve). Egy evőkanálban 17 gramm napraforgóolaj van, t.. 17 NE tokoferol. Egy tál hajdina zabkása (5 NE 50 g száraz gabonafélében) például pótolja a hiányzó 5 NE-t.

Az egészséges emberek számára tehát az E-vitamin-kiegészítők szedése általában nem ésszerű: a szervezetben hiányt okozni a normál étrenddel meglehetősen problematikus.

A rák megelőzésére és az öregedés lassítására azonban gyakran sokkal nagyobb dózisú tokoferolt javasolnak: 100-400 NE naponta. Ilyen mennyiségeket már nehéz az élelmiszerekből beszerezni, és megfelelő adagokban E-vitamin-készítményekhez kell folyamodni. És ez az a pont, ahol a problémák felmerülnek.

Olvasson tovább  15 legjobb rágógumi jogorvoslatok

Több tanulmány szerint, csak kis mennyiségű tokoferol: legfeljebb napi 150 NE. Ezzel szemben a gyógyszerekkel és étrend-kiegészítőkkel együtt bevitt nagy dózisú (150-400 vagy annál nagyobb) E-vitamin hozzájárul az általános halálozás növekedéséhez, bármilyen okból is következzen be. A dohányosok esetében pedig ez az antioxidáns, amely látszólag megvédi a szervezetet a nikotin káros hatásaitól, növeli a stroke valószínűségét. Érdemes megjegyezni, hogy nem minden tudós ért egyet az adatokkal, és néhányan azt mondják, hogy a vizsgálat mintáját nem megfelelően tervezték meg, de van okunk azt gondolni, hogy.

Mindenesetre hívjuk fel az olvasó figyelmét:A tokoferol vegyes hatására vonatkozó adatok csak a készítmények és étrend-kiegészítők formájában lévő tokoferolra vonatkoznak, a hagyományos élelmiszerekből származó vitaminokra nem.

Még egy árnyalat: a hazai orvosok gyakran ajánlják a terhes nők számára az E-vitamin-készítményeket – a legjellemzőbb javallatok listájára visszatérve, a terhesség és annak különböző patológiái a lista élén láthatók. A WHO azonban nem ajánlja. Számos kutatási adat elemzése alapján azt sugallják, hogy az E-vitamin szedése nem javítja a terhesség kimenetelét, de növelheti a magzati hólyagszakadás kockázatát.

Természetesen a szabály alól mindig vannak kivételek, ezért még egyszer emlékeztetjük Önt, hogy a legjobb E-vitamin-készítmények rangsora, valamint a “termékek és készítmények” részből származó egyéb értékelések csak tájékoztató jellegűek, nem pedig ajánlásra szolgálnak. Csak a beteg állapotát alaposan ismerő orvos javasolhat gyógyszereket, sőt kiegészítőket is.

Szándékosan kihagytuk az olaj alapú E-vitamin oldatokat a palackokban. Ebben a formában a termék aktívabban oxidálódik, kölcsönhatásba lép a levegő oxigénjével. Ezért a mi szempontunkból a kapszulában lévő készítmények előnyösebbek.

Maximális megengedett napi adagE-vitamin felnőtteknek – 1500 NE

A legjobb E-vitamin-készítmények rangsora

Jelölés hely termék neve ár
A legjobb természetes E-vitamin-kiegészítők 1 Jarrow forma
  mint, Famil-E
1 841€
2 Dr. Mercola, E-vitamin 1 969€
3 Solgar, természetes eredetű E-vitamin 434€
A legjobb E-vitamin monokészítmények 1 E-vitamin Zentiva 182€
2 Alfa-tokoferol-acetát 0,1 #10 85€
3 Természetes E-vitamin, Myrrola 35€
A legjobb E-vitamin komplex termékek 1 Selzink plusz 349€
2 Irwin Naturals, Immuno-Shield, All Season Wellness 950€
3 Doppelgerz vip spermaktiv 859€
4 Aevit 16€

A legjobb természetes E-vitamin készítmények

Nem értünk egyet azzal az elmélettel, hogy csak a természetben előforduló vitaminok szívódnak fel és rendelkeznek értékkel. Legalábbis addig, amíg egy nagyszabású vizsgálat eredményei nem állnak rendelkezésre, amely ezt megerősíti. A tokoferolkészítmények esetében azonban a természetes forrásokból származó készítmények nagyobb értékére vonatkozó hipotézisnek lehet értelme. A természetes E-vitamin valójában 8 kémiailag hasonló anyag – tokoferolok és tokotrienolok – keveréke. Míg a szintetikus csak alfa-tokoferolt tartalmaz. Egyébként a hivatalos gyógyászatban használt ajánlott adagok is csak erre az összetevőre vonatkoznak, míg a többi összetevő napi adagja nem került megállapításra. Ezért valószínű, hogy a természetes forrásokból származó, az összes izomer keverékét tartalmazó E-vitamin hatékonyabb és biztonságosabb, mint a szintetikus E-vitamin.

A minősítés ezen szakaszában szereplő termékek azoknak szólnak, akik kizárólag természetes termékeket kedvelnek. De ezeket online kell megrendelnie, és várnia kell a kiszállításra. Plusz, és a termékek ára a rangsor ezen szakaszában sokkal magasabb.

Jarrow forma
  mint, Famil-E

Értékelés: 4.9

Jarrow Form<ul></div><p>as, Famil-E” src=”/wp-content/uploads/2023/08/96416666195131-3910.jpg” height=”400″ title=”Jarrow Form</p><ul>mint, Famil-E<p>Amerikai gyártású termék, amely 60 NE alfa-tokoferolt, 250 mg kevert tokoferolt (béta-, gamma- és delta-) és 38 mg tokotrienolt (szintén alfa-, béta-, gamma- és delta-) tartalmaz. Mivel ezekre az összetevőkre nincsenek ajánlott beviteli normák, a szükséges anyagok pótlása szempontjából nem lehet megbecsülni a mennyiségüket.</p><p>A gyártó napi 1 kapszulát javasol, ami 2 hónapra elegendő.</p><h4>Előnyök</h4><ul><li>természetes eredet,</li><li>az E-vitamin mind a 8 izomerjét tartalmazza.</li></ul><h4>Hátrányok</h4><ul><li>csak online vásárolható meg;</li><li>magas ár.</li></ul><h3>Dr. Mercola, E-vitamin</h3><p>Értékelés: 4.8</p><div style=Dr. Mercola, E-vitamin

Egy másik amerikai természetes gyógymód. A benne lévő vitaminok rizskorpából és pálmaolajból származnak. 134 mg vagy 200 NE alfa-tokoferolt és a többi izomer keverékét tartalmazza. Az ajánlott napi adag 1 kapszula naponta; egy 30 kapszulát tartalmazó csomagban.

Előnyök

 • nem tartalmaz szóját;
 • Izomerek teljes választéka.

Hátrányok

 • Csak online elérhető;
 • kedves.

Solgar, természetes eredetű E-vitamin

Értékelés: 4.7

Solgar, természetes eredetű E-vitamin

Ez a termék nem büszkélkedhet az E-vitamin izomerjeinek teljes skálájával, mivel csak 4 tokoferol keverékét tartalmazza, amely sáfránymagolajból származik. Az adagok változatossága a fő előnye. A kapszula formájától függően 100, 200, 400 vagy 1000 NE tokoferolt tartalmazhat. A kapszulák száma változhat: 100 vagy 250 kapszulánként. Annak érdekében, hogy a fogyasztó kiválaszthassa az E-vitamin-készítmény optimális adagját és mennyiségét.

Előnyök

 • Adagolási sokféleség.

Hátrányok

 • Nem minden izomer van jelen,
 • csak online,
 • drága.

A legjobb E-vitamin monopreparátum

A minősítés ezen részében összegyűjtöttük a hypovitaminosis E megelőzésére és kezelésére használt hagyományos gyógymódokat.

E-vitamin Zentiva

Értékelés: 4.6

E-vitamin Zentiva

Egy cseh gyógyszergyártó vállalat által gyártott. Talán ezért valamivel drágább, mint a minősítés ezen szakaszában szereplő többi termék, de többszörösen olcsóbb, mint az amerikai természetes gyógymódok. 30 kapszulát tartalmazó csomagban, 200 mg (300 NE) tokoferol egyenként. Élelmiszer-színezéket adtak hozzá, amit egyes kritikusok hátrányosnak tartanak.

További részletekért lásd

 • Európai minőség,
 • 1 csomag egy hónapra.

Hátrányok

 • E 124-et tartalmaz.

Alfa-tokoferol-acetát 0,1 #10

Értékelés: 4.5

Alfa-tokoferol-acetát 0,1 #10

Értékelés 4.5.

Egy kipróbált, rendkívül olcsó termék, amely 100 mg vagy 150 NE E-vitamint tartalmaz napraforgóolajban feloldva.

Előnyök

 • gazdaság.

Hátrányok

 • nincs.

Természetes E-vitamin, Mirrola

Értékelés: 4.4

Természetes E-vitamin, Myrrola

Elméletileg ennek a terméknek a rangsorunk előző szakaszában kellett volna lennie. Mivel azonban a gyártó csak az alfa-tokoferol-acetátot, azaz az E-vitamin klasszikus formáját említi, anélkül, hogy a többi izomerről említést tenne, nincs okunk alapvető különbségről beszélni e termék és a szintetikus gyógyszerek között. Csak 10 mg vagy 15 NE tokoferol kapszulánként. Ez a mennyiség nem fedezi teljes mértékben egy egészséges ember napi E-vitamin-szükségletét, és bizonyosan nem elegendő a fokozott fogyasztás esetén.

10, 20 és 30 kapszulát tartalmazó csomagolásban kapható.

Előnyök

 • természetes eredet,
 • gazdaság.

Hátrányok

 • Megelőzésre jó, de kezelésre nem.

A legjobb E-vitamin komplex formula

Az E-vitamin-komplex készítményeket általában egy adott célra szolgáló gyógyszerként állítják elő. Például a haj és a bőr egészségének javítása, a férfi termékenység javítása vagy a stressz elleni küzdelem elősegítése érdekében. Az ilyen komplexek összetevőinek száma 2-nél kezdődik, és csak a fejlesztők optimális összetételre vonatkozó elképzelései szabnak határt. Hogy ne zavarjuk és ne untassuk az olvasót az összetevők hosszú listájával, a minősítés ezen szakaszához három olyan E-vitamin terméket választottunk ki, amelyek a legminimalistább összetételűek.

Selzink Plus

Értékelés: 4.3

Selzink Plus

Étrend-kiegészítő a Cseh Köztársaságból. Ahogy a neve is mutatja, szelén- és cinkvegyületeket tartalmaz, mindkettő jól ismert antioxidáns. De tartalmaz C- és E-vitamint (50 NE) és béta-karotint is. Az eredmény egy erős antioxidáns komplex. A használati javallatokat leírva az utasítások a lakonikus “antioxidánshiányban” kifejezésre korlátozódnak. Ezért itt vannak a legnépszerűbb okok a komplexum használatára:

 1. krónikus stressz,
 2. a jobb bőrért, hajért és körmökért;
 3. A férfi szexuális funkció és a termékenység támogatása;
 4. az immunitás támogatására.

30 tablettás csomag, egy hónapos kúrához elegendő.

Felhívjuk figyelmét, hogy ez a termék étrend-kiegészítő, azaz nem aktív kezelésre, hanem az egészség megőrzésére szolgál.

Előnyök

 • antioxidáns komplex,
 • Európai termelés.
 • széles körű felhasználás.

Hátrányok

 • nem informatív utasítások.

Irwin Naturals, Immuno-Shield, All Season Wellness

Értékelés: 4.2

Irwin Naturals, Immuno-Shield, All Season Wellness

Ennek a komplexnek az az érdekessége, hogy a népszerű antioxidánsok: E-vitamin, aszkorbinsav, bioflavonoidok, cink és szelén mellett immunstimuláló gyógynövények kivonatát is tartalmazza: echinacea, astragalus, oregánó és olívaolaj. A csomag 100 darab könnyen lenyelhető lágy kapszulát tartalmaz.

Ahogy a neve is sugallja, az immunrendszer támogatására szolgál. Az első héten napi 6 kapszulát vegyen be, hogy a lehető leggyorsabban a maximális tápanyagmennyiséget juttassa szervezetébe. További ajánlott napi bevitel 1 kapszula. Tehát egy csomag körülbelül 2,5 hónapos használatra elegendő – általában elegendő idő ahhoz, hogy a hideg évszakban “befedje” a testet.

Előnyök

 • Természetes növényi kivonatok komplexét tartalmazza.

Hátrányok

 • Kényelmetlen használati minta a használat első hetében;
 • csak az interneten elérhető.

Doppelgerz vip spermaktiv

Értékelés: 4.1

Doppelgerz vip spermaktiv

Értékelés 4.1.

Rendkívül minimalista összetételű vitamin-ásványi anyag komplex: 5 mg (7,45 NE) E-vitamin, cink és szelén. A férfi szexuális funkció és termékenység támogatására tervezték. Összetételéből ítélve azonban krónikus stressz és légúti fertőzések kezelésére is használható, így kiváló választás a nők számára. A csomag 30 kapszulát tartalmaz, ami egy hónapos folyamatos használatra elegendő. Bár egy csomag legalább kétszer annyiba kerül, mint a szakasz vezetője, nem kell beszélni a költséghatékonyságról.

Előnyök

 • A kis mennyiségű összetevő csökkenti az allergiás reakciók valószínűségét;

Hátrányok

 • magas ár.

Aevit

Értékelés: 4.0

Aevit

Egy másik E-vitamin-készítmény a “szovjet klasszikusok” kategóriájából – az A és E vitaminok egyszerű és bevált kombinációja, amely 100 ME tokoferol-acetátot tartalmaz. A patológiák széles skálájára írják fel:

 1. Vitaminbeviteli zavarok: gyomorrezekció utáni állapotok, hasmenés, hasnyálmirigy exokrin rendellenességek steatorrhoeával, cöliákia és egyéb felszívódási zavarok.
 2. Fertőző betegségek, amelyek fokozott A- és E-vitamin-szükségletet okoznak: bármilyen vírusfertőzés, beleértve az akut légúti fertőzéseket, trópusi sprue.
 3. Szembetegségek: keratomalacia, gemeralopia, xerophthalmia.
 4. A szöveti trofizmus rendellenességeivel járó bőrbetegségek: ekcéma, pikkelysömör, ichthyosis, seborrheás dermatitis.
 5. Fokozott vitaminfogyasztást okozó függőségek: dohányzás, alkohol, drogok.
 6. Egyéb körülmények, amelyek növelik a vitaminszükségletet: gyors fogyás, kiegyensúlyozatlan étrend, antibiotikumok, ásványi olaj, vaskészítmények szedése. Perifériás neuropátia, myopathia, abetalipoproteinaemia.

A használati utasításban a gyártó nem határozza meg, hogy naponta hány kapszulát kell bevenni, és csak egy egyszerűsített “az egészségi állapot és az egyéni igények alapján”. De mivel 1 kapszula 100 000 NE retinol-acetátot tartalmaz, ami a napi szükséglet 20-szorosa, még viszonylag magas optimális fogyasztási arány esetén is, a viszonylag egészséges embereknek nem szabad napi 1 kapszulánál többet bevenniük. A vízben oldódó vitaminokkal ellentétben, amelyek feleslege gyorsan távozik a vizelettel, a zsírban oldódó retinol felhalmozódhat a szervezetben, ami súlyos mérgezéshez vezethet.

Egy másik fontos részlet, hogy az A-vitamin nagy dózisai károsíthatják a magzat fejlődését, ezért az Aevit szigorúan ellenjavallt terhesség alatt.

Felhívjuk figyelmét, hogy a hagyományos Aevit mellett, amely magas vitamintartalmú és gyógyszerként van bejegyezve, ma már számos étrend-kiegészítő létezik, amelyek ugyanazt a nevet viselik, de sokkal kisebb mennyiségű hatóanyagot tartalmaznak. Talán az egészséges egyének számára, akik egyszerűen csak javítani szeretnék hajuk, körmeik és bőrük állapotát, ezek a kiegészítők jobban megfelelnek a csökkentett retinoltartalom miatt. Ha azonban nem a megelőzésről, hanem a kezelésről van szó, akkor jobb az eredeti képletet használni.

Előnyök

 • olcsó,
 • bevált gyógymód.

Hátrányok

 • Nagyon nagy dózisú retinol,
 • Terhes nőknél ellenjavallt.
Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: