16 legjobb ablaktörlő lapátok

*A legjobbak áttekintése a szerkesztők szerint. Kiválasztási kritériumok. Ez az anyag szubjektív, nem reklám, és nem útmutató a vásárláshoz. A vásárlás előtt konzultáljon szakértővel.

Az ablaktörlő lapátok a biztonságos autóvezetés egyik fő attribútuma, amelynek feladata, hogy a vezetőnek jó kilátást biztosítson az útra a szélvédőn keresztül. Ezek az ablaktörlő lapátok műanyag (vagy gumi) ablaktörlők, amelyek az ablaktörlő (ablaktörlő) tartománya mentén a szélvédőről a víz, az úti szennyeződések és egyéb szennyeződések tisztítását végzik.

Bár az ablaktörlő lapát egy nagyon kis alkatrész, gyártása fontos folyamat, amely több tucat gyártó vállalatot érint. Valójában nagyon nehéz a helyes választás ezen a túlságosan telített piacon, különösen a kezdők számára, akik még csak most ültek egy autó volánja mögé. Ezért az Expertology magazin és egy szakértői csoport összeállította a legjobb ablaktörlő lapátok értékelését, három tematikus kategóriára bontva. A minősítés fő kritériuma az általános felhasználói értékelés, amely az internet orosz szegmensének visszajelzéseiből származik.

Hogyan válasszuk ki az ablaktörlő lapátokat

Bár az ablaktörlő lapátok viszonylag egyszerű terméknek tűnhetnek, mégis megvannak a maguk sajátos jellemzői. Az Expertology magazin csapata tehát azt ajánlja, hogy a következő pontokra figyeljen oda

 1. A kefék hossza. Egy nagyon ellentmondásos tulajdonság a közelmúltban, amely közvetlenül befolyásolja az ablaktörlők működését. Az eredeti koncepció szerint a megvásárolt ablaktörlő lapátok hosszának meg kell egyeznie a gyárilag az autóba beszerelt eredeti ablaktörlő lapátok párjával – ez az ablaktörlő lapátok gyártóinak ajánlása és biztonsági okokból szükséges. A jelenlegi körülmények között azonban nem ritka, hogy különböző hosszúságú keféket vásárolnak, ami általában ellentétes a szabványokkal és ajánlásokkal. A legfontosabb dolog ebben az esetben azonban az, hogy ne zavarják egymás munkáját, és ha ilyen vásárlásra akarsz folyamodni, győződjön meg róla, hogy figyelembe veszi ezt az árnyalatot. oktatás 1 A legfontosabb dolog, hogy ne zavarják egymás munkáját.
 2. Kefék típusa. Ezen az osztályozáson belül az ablaktörlő lapátok három nagy csoportba sorolhatók:
 3. keret nélküli ablaktörlő lapátok– Fémvezetőkre szerelt egyrészes műanyag kefék. Egyenletesebb törlést biztosítanak az érintkezési felületen, csökkentik a zajt, de egyes sarkokat rendezetlenül hagyhatnak – erősen domború üvegfelületek esetében.
 4. bekeretezett– Ismerős szerkezet, amely külön szerelt keretből (fém vagy műanyag), ablaktörlő-vezetőkből és műanyag ablaktörlő lapátokból áll. Tökéletes illeszkedést biztosítanak még a domború üvegen is, és a legolcsóbbak, de a rengeteg elem miatt erősen elhasználódnak.
 5. Hibrid– a legdrágább, de egyben a legkifinomultabb kefék, amelyek az első két típus legjobbjait ötvözik. a csuklós szerkezet jobb tapadást tesz lehetővé a szélvédőhöz, így biztosítva a felület optimális és teljesebb tisztítását. A tervezés új eleme az egyenletes kopás érdekében készült – egy műanyag borítás, amely merevséget és súlyt ad az ablaktörlőknek, és ellenáll a téli fagyásuknak.
 6. Szerelés típusa. A kefekészlet megvásárlása előtt különös figyelmet fordítson a rögzítés típusára. Pontosan ugyanannak kell lennie, mint az eredeti, különben nem lesz képes rögzíteni őket a vezetők (az esetben). A leggyakoribb rögzítőelemek általában horgok, bajonettek, gombok vagy csapok, és a legtöbb esetben a készlet speciális univerzális adapterrel van felszerelve.
 7. Mechanikai integritás. Nem kell mondani, hogy egy új kefekészletnek nem lehetnek mechanikai hibái? Győződjön meg róla, hogy a fémtest és a műanyag nem tartalmaz zúzódásokat, csorbákat vagy repedéseket – az ilyen hibák az ablaktörlők gyors tönkremenetelét, valamint az üveg felületének károsodását okozhatják.
 8. A további összetevők célszerűségéről. A szélvédőtörlőkkel kapcsolatos legújabb trendek az úgynevezett fűtött ablaktörlők kifejlesztéséhez vezettek. Ezt a témát széles körben megvitatják az interneten, és sok szélhámos megpróbálja adaptálni a fedélzeti hálózatból történő áramellátás elemeit. A fűtött ablaktörlők valódi hasznossága azonban megkérdőjelezhető – hideg időben a hőelem erősen túlterhelt és gyakran meghibásodik. A hatékony fűtés csak akkor lehetséges, ha az ablaktörlő lapát hosszabb ideig érintkezik az üveg egy adott részével – a szokásos radiális söprési idő nem elég hosszú a kívánt fűtési hatás eléréséhez.

A legjobb ablaktörlő lapátok: Superframe, Superfree vagy Hybrid?

Ecset típusa

Előnyök

Hátrányok

kerettípus

+ Legolcsóbb

+ Magas piaci elterjedtség

+ csuklós kialakításuk miatt rendkívül merevek

+ Biztosítsa a kefe szilárd érintkezését az üveggel (még a domború területeken is) az acélburkolat nyomásának köszönhetően

– A fémház jelentős korrózióra való hajlamossága

– A kefék nem egyenletesen kopnak

– A csuklós kialakítás játékhoz és csökkentett felületkezeléshez vezet a szélsőséges sugaraknál

– Érzékeny a jégtelenítésre és az ablaktörlők ragadására

Keret nélküli

+ Az ablaktörlő meghajtóegység terhelésének minimalizálása a könnyűszerkezetes kialakításnak köszönhetően

+ Magas fokú konstrukciós megbízhatóság (egy darabból készült, minimális számú illesztéssel rendelkező szerkezet)

+ Gyakorlatilag nincs visszahatás

+ Alacsony jégérzékenység

+ A zajszint jelentősen alacsonyabb, mint a keret nélküli ablaktörlő lapátoké

– Az alacsony merevség (a szerkezet súlya nem biztosítja a kefék szilárd érintkezését az üvegfelülettel) a szennyeződések felhalmozódásához vezet a domború üvegen

– Szigorúan egyedi kialakítás, egy vagy két autómodellhez alkalmas

– Magas költségek

Hibrid

+ A tömörség és a merevség kombinációja

+ Jobb aerodinamikai teljesítmény az áramvonalas háznak köszönhetően

+ Az üvegfelülettel való érintkezési erő a keretmodellek szintjén van

+ Nincs holtjáték a folyamatos építés miatt

+ Hosszabb élettartam

+ Ellenáll a jegesedésnek és a meglazult illesztéseknek

– A költségek magasabbak, mint a keret nélküli modellek esetében

Legjobb minősítésű ablaktörlő lapátok

Értékeltűrtermék neveár
A legjobb ablaktörlő lapátok1Valeo Silencio teljesítmény1170€
2Bosch Twin1179€
3Heyner exkluzív329€
4Champion Aerovantage1638€
A legjobb zseb nélküli ablaktörlő lapátok1Valeo Silencio X-TRM2106€
2Denso WB-Flat penge1299€
3MINDEN ÉVSZAK480€
4Bosch Aerotwin1369€
5ALCA WINTER580€
6DENSO RETROFIT (LHD)920€
A legjobb hibrid kefék1Valeo First Covertech830€
2Denso ablaktörlő lapát560€
3SPARCO SPC-10XX529€
4Trico Hy
id
451€
5Heyner Hy
id Graphit
480€
6Ween Shimo501€

A legjobb ablaktörlő lapátok

Valeo Silencio teljesítmény

Értékelés: 4.9

Valeo Silencio teljesítmény

A francia prémium minőségű Valeo Silence Performance ablaktörlők, amelyeket egész éves használatra terveztek a legmostohább éghajlati körülmények között is, a legjobbak lettek. Vannak hasonlóságok a Bosch Twin modellel, mivel mindkét jelölt erőteljes tisztítóberendezéssel rendelkezik. A Valeo azonban még tovább ment, és merevebbé tette a fémvázszerkezetet.

Sikeres volt ez az innováció?? Határozottan. A felhasználók legalábbis nagyon pozitív tapasztalatokat szereztek az ecsetekkel kapcsolatban. Az előnyök között kiemelik a használat közbeni holtjáték szinte teljes hiányát, a kefék tartósságát és az univerzális csatlakozót, amely bármilyen járműhöz rögzíthető. A 24 és 70 centiméter közötti különböző hosszúságok választéka teszi teljessé a kiemelkedő jellemzők listáját, így mindenki megtalálja a járművéhez megfelelő modellt. Mindez a pompa olcsó és irigylésre méltó gyakorisággal jelenik meg a piacon.

Előnyök

 • robusztus szerkezet fémkerettel
 • Az ablaktörlő lapátok 24 és 70 centiméter közötti méretben kaphatók;
 • alacsony vételár;
 • speciális csatlakozó rendelkezésre állása minden modellnél.

Hátrányok

 • nem azonosított.

Bosch Twin

Értékelés: 4.8

Bosch Twin

Súrolószegélyes ikerkefe – egy igazi gyöngyszem az enyhe éghajlaton élő felhasználók számára. A világhírű Bosch cég terméke, amelyet az üvegtisztítási folyamat intenzívebbé tételére terveztek, anélkül, hogy a kemény jég, a víz vagy a szennyeződések kompromisszumot jelentenének – a szennyeződéseket egyáltalán nem lehet nagy erőfeszítés nélkül eltávolítani. Több mint 20 különböző modell áll rendelkezésre a különböző körülményekhez (rövid vagy hosszú peremmel) és a különböző járműtípusokhoz – 30 és 100 centiméter közötti hosszúsággal.

Azonban, miközben a Bosch Twin növeli a tisztítási teljesítményt, egy jelentős hátránya is van, mégpedig az alacsonyabb élettartam. Lényegében a szúróél nagyon strapabíró, kétszer olyan keményen kopik, mint a versenytársak standard modelljei. Ez gyakoribb változtatásokat és többletköltségeket jelent, amelyek ellentétesek a felhasználó saját elképzeléseivel a jó termékről. De akkor is, ez a sorozat egy specialista, és ha takarékosan használják (jég és fagyott sár nélkül), az élettartam észrevehetően hosszabb lesz, mint a versenytársaké.

Előnyök

 • Kiváló minőségű kivitelezés;
 • elfogadható vételár;
 • nagy merevségű tisztító él;
 • A sorozaton belüli modellek széles választéka.

Hátrányok

 • intenzív használat mellett, zord körülmények között az élettartam rövid lesz.

Heyner exkluzív

Értékelés: 4.7

Heyner exkluzív

A költséghatékony “Exclusive line” kefék a könnyed üvegtisztításhoz. A Heyner Exclusive termékcsalád fő jellemzője a cserélhető gumi ablaktörlő ajkak elérhetősége – ez kiküszöböli a felhasználók számára, hogy teljes, nehézkes ablaktörlő lapát szerelvényeket vásároljanak csak az ablaktörlő lapát romlása miatt. Így elkerülhetőek a rezsiköltségek, ami az ügyfelek számára nagy előny.

A Heyner Exclusive második fontos szempontja a munka tisztasága – az ablaktörlők nem hagynak csíkokat és nyomokat, ezáltal nem zavarják az útviszonyok teljes áttekintését. Az üveggel való optimális (nem átfedő) érintkezésüknek köszönhetően nem nyikorognak, és biztosítják a szennyeződések legteljesebb letörlését. A felhasználói vélemények szerint ez az egyik legjobb választás a másodlagos piacon kapható olcsó keretkefék kategóriájában.

Előnyök

 • ha egy kefe elhasználódik, nem kell az egész egységet kicserélni – csak magát a polimer ablaktörlőegységet;
 • bőséges választék az utángyártott termékek piacán;
 • az üveg jó minőségű tisztítása a szennyeződésektől és a víztől, foltok és csíkok nélkül;
 • alacsony ár a teljes termékcsaládra.

Hátrányok

 • a fémblokkok erős korróziónak vannak kitéve.

Champion Aerovantage

Értékelés: 4.6

Champion Aerovantage

A lista élén a Champion prémium kategóriás Aerovantage kefesorozata áll, amelynek fő előnye a folytonosság és a teljesítmény jelentős javulása a korábbi termékcsaládokhoz képest. A megújult G2A csuklós ablaktörlő lapátcsalád a korábbi X5 és X6 sorozat utódja, sokszor jobb és kiegyensúlyozottabb nyomkövető erővel, valamint lenyűgöző tisztítási eredményekkel még nagy sebességnél is.

A Champion Aerovantage a szabványos fémperemes kefék mellett számos innovatív, műanyag burkolatú kialakítást is tartalmaz, amelyek rendkívül ellenállóak a jéggel és a holtjátékkal szemben, ahogy elérik az élettartamukat. A termékcsalád abszolút minden modellje univerzális csatlakozókkal van felszerelve, hogy bármilyen autómodellre felszerelhető legyen, és megfeleljen az alkalmazási kategória (OE) legmagasabb minőségi követelményeinek.

Előnyök

 • A termékcsalád folyamatos fejlesztése a jobb teljesítmény érdekében;
 • elfogadható árak;
 • univerzális csatlakozók rendelkezésre állása, így az ablaktörlők bármilyen autómodellre felszerelhetők;
 • Még a makacs szennyeződéseket is hatékonyan eltávolítja.

Hátrányok

 • az üveggel való nagyon szoros érintkezés miatt fokozatosan megjelenő zajok és nyikorgás.

A legjobb keret nélküli ablaktörlő lapátok

Valeo Silencio X-TRM

Értékelés: 4.9

Valeo Silencio X-TRM

A vékony Valeo univerzális ablaktörlők, amelyek teljes mértékben igazolják a különleges sorozat nevét. Egyedülálló ívelt geometriájuknak köszönhetően eredeti sugárirányú söpörést biztosítanak, amely megtisztítja az üveget a többé-kevésbé könnyű szennyeződésektől. Könnyű szerkezetüknek és a vezetősínekre gyakorolt kisebb nyomásnak köszönhetően gyorsabb munkasebességet biztosítanak, ami különösen nagy esőzések esetén előnyös.

A Valeo Silencio X-TRM többek között rendkívül érzéketlen az ultraibolya fényre, a hirtelen hőmérséklet-ingadozásokra és a fokozott üzemi körülményekre – mindez gyakorlatilag nincs hatással az üzemi körülményekre. Összefoglalva, a pozitív tulajdonságokat a termék nagyon magas ára (a versenytársakhoz képest) indokolja, amelyet gyakran nem fogadnak el a fogyóeszközök nagyon alacsony költségű változatainak rajongói. Szeretnénk hozzátenni, hogy minden befektetett rubel százszorosan megtérül a jármű üzemeltetésében – a lényeg, hogy ne terhelje túl a keféket.

Előnyök

 • az ár és a tartósság viszonylagos összeegyeztethetősége;
 • eredeti ívelt kialakítás, mérsékelten puha és rugalmas testtel
 • Biztosítja az ecset megfelelő nyomását az üvegfelület paramétereinek reprodukálásához;
 • gyártási minőség – ellenállás az ultraibolya fénnyel és a hőmérséklet-különbségekkel szemben.

Hátrányok

 • nincs.

Denso WB-Flat penge

Értékelés: 4.8

Denso WB-Flat penge

Ennek a kefeválasztéknak a neve a “Blade” szót tartalmazza, ami azt jelenti, hogy “Penge” vagy “Penge”. Ezt a címet nem véletlenül adták ezeknek az ecseteknek: az él alakja nagyon hasonlít egy borotvapengére, és pontosan ugyanúgy működik. A Denso WB-Flat Blade penge egy feszes, de kiegyensúlyozott csípéssel kombinálva tökéletesen megtisztítja az üveget a szennyeződésektől és a jégtől, nem hagy maradványokat, és még erős esőzés esetén is kielégítő látási viszonyokat biztosít.

mellett minden szerkezeti előnyök, a felhasználók megjegyzik a sokoldalúság a modell – a csomagot egy hatalmas számú adapterek, így lehet telepíteni gyakorlatilag bármilyen modell bármely autómárka (amíg azok illeszkednek). A műanyag fagyálló keret is külön említést érdemel – lehetővé teszi, hogy ezeket az ablaktörlőket télen is korlátlanul használhassa.

Előnyök

 • megfizethető ár;
 • a minőségi, fagyálló műanyag test;
 • merev gumiból készült, penge alakú kaparó;
 • kiegyensúlyozott szorítóerő.

Hátrányok

 • nem található.

HEYNER MINDEN ÉVSZAKBAN

Értékelés: 4.7

MINDEN ÉVSZAK

Csak néhány lépésre vannak a kínálat csúcsától a drága, de rendkívül hatékony Heyner kefék, amelyek akár egy egész naptári évig is kitartanak. A készlet fő jellemzője: a grafit keményítő bevonat az élen, amely akár több millió törlési fázisra is megnöveli az élettartamot. Ezen túlmenően, a figyelmet vonzza és geometriailag helyes építése szerkezeti elemek, így egy szoros (de nem nyikorog és felesleges zaj) illeszkedik a kefék a szélvédőhöz.

A felhasználók véleménye szerint a Heyner All Seasons a zseb nélküli kefék egyik legjobb (ha nem a legjobb) képviselője, amely nem zavarja sem az anyaggal kapcsolatos problémákat, sem a tervezési kérdéseket, sem pedig a törékenység / tartósság közmondásos egyensúlyát. oktatás 1 A Heyner All Seasons a zseb nélküli kefék egyik legjobb (ha nem a legjobb) képviselője. Az egyetlen hátránya: az árcédula, de az emberek hajlandóak elviselni a tartósság és a védelem érdekében heves esőzések esetén.

Előnyök

 • optimális egyensúly az ár és a minőség között;
 • A kefék éleinek grafit megerősítése jelentősen meghosszabbítja a kefék élettartamát;
 • Pontosan meghatározott felépítés és érintkezési szögek;
 • nyikorgásmentes működés.

Hátrányok

 • nem található.

Bosch Aerotwin

értékelés: 4.6

Bosch Aerotwin

A rangsor negyedik helyét a Bosch kínálatának egy nagyon erős képviselője, az Aerotwin univerzális keret nélküli kefék készlete foglalta el. A termék szépsége a nagyon jó üvegtisztítás iránti elkötelezettségben rejlik: a kefe formája és ívelt vonalai biztosítják a lehető legjobb illeszkedést (nincs nyikorgás vagy nyikorgás) és a szennyeződések eltávolítását. Szintén említést érdemel a kefe vezetőhöz való rögzítésének univerzális módja – a horogzár a legtöbb autómodellhez alkalmas, így a készletnek még adapterre sincs szüksége.

A szakértők szerint az Aerotwin műanyag házát egy speciálisan kialakított gumi ablaktörlő lapát egészíti ki, amely nyáron (pl. a szennyeződések eltávolítása durva részecskékkel, amelyek rögtönzött csiszolóanyagként működnek) és télen (nem jegesedik vagy fagy). Az élettartamot erősen korlátozza a használat intenzitása – olyan helyeken, ahol nagy a csapadékmennyiség, a csereintervallum akár félévente vagy évente is lehet.

Előnyök

 • okosan úgy tervezték, hogy a kefe érintkezzen az üveggel;
 • minden évszakban;
 • univerzális rögzítés a járművek többségéhez.

Hátrányok

 • A kefe élettartamának nagymértékű függése a használat intenzitásától.

ALCA WINTER

Score : 4.5

ALCA WINTER

Olcsó, keret nélküli ablaktörlő lapát, amelyet az összes lehetséges minőségi és megbízhatósági paraméter szerint terveztek. A német Alca cég a maximális ellenállásra összpontosított, és a téli méretek a minősítés többi tagjához képest abnormális módon megnövelték. Ez két teljesen ellentétes jelenséghez vezetett: először is, a tisztítás minősége és a kefe és az üveg közötti érintkezés észrevehetően javult; másodszor, a vezetőkre ható feszültség jelentősen megnőtt.

Mi több, a fogyasztók el vannak ragadtatva az Alca Witner intézkedéseitől: az ablaktörlő lapát többszörösen jobban tisztítja a szélvédőt, és megakadályozza, hogy a törmelék a szélvédőre kerüljön, még akkor is, ha kis mennyiségű fagyálló folyadékot használ. Ráadásul a keféket a fagyott szennyeződések sem befolyásolják, ami ideális a terepjárók számára. Ez a készlet a rangsor első helyét tudta magának követelni, de egy másik, meglehetősen bosszantó pont miatt lemaradt: ugyanezen felhasználók véleménye alapján kemény szezonalitással rendelkezik. Nyáron, ha közvetlen napfénynek van kitéve, a műanyag nagyon gyorsan romlik, és a szemünk előtt morzsolódik.

Előnyök

 • alacsony költség;
 • kiváló tisztítási teljesítmény téli körülmények között;
 • Az ablaktörlő lapátok terjedelmesek és masszívak, és minden kanyarban biztos tapadást biztosítanak az üvegen;
 • kiváló minőségű kivitelezés.

Hátrányok

 • a termék merev szezonalitása.

DENSO RETROFIT (LHD)

Értékelés: 4.4

DENSO RETROFIT (LHD)

A japán Denso cég két képviselőjének egyike a kategóriában, ideális hosszú utazásokhoz minden időjárási viszonyok között. a Retrofit aerodinamikailag helyes konstrukciója aprólékos laboratóriumi munka és tesztelés eredménye. A mérnökök igyekeztek a műanyag karosszéria megnövelt merevségét maximális él-perem érintkezéssel kombinálni, hogy a szélvédőn keresztül még heves esőzés esetén is jó kilátást biztosítsanak.

Ugyanakkor maga az ablaktörlő lapát merevsége lehetővé teszi, hogy még a nehezen látható akadályokat, például a jeget vagy a sarat is “letörölje”. Igaz, a keret nélküli alap nagyban befolyásolja az erőhatárt: a Denso Retrofit készlet egyszerűen eltörhet a túlsúlyuktól. Ez néhány vásárló számára gyakorlati hátránynak bizonyult, ezért kérjük, tartsa szem előtt, hogy ezt a készüléket érzékenyen kell kezelni, vagy enyhébb éghajlaton nem szabad használni.

Előnyök

 • alacsony ár;
 • A zaj tényleges hiánya;
 • az ablakok jó tisztítása a szennyeződésektől és a láthatósági korlátoktól.

Hátrányok

 • nagy merevség, amely megakadályozza, hogy a kefe a domború üveghez tapadjon
 • A műanyag test nem képes ellenállni a nyomás és a hideg együttes hatásának.

A legjobb hibrid kefék

Valeo First Covertech

Értékelés: 4.9

Valeo First Covertech

A meglehetősen masszív, de ezért megbízható Valeo First Covertech ablaktörlők minőségi fogyóeszközként ismertek az egész évszakos használatra. Dekoratív szempontból nem nevezhetők pompásnak, de nagyon jól mutatnak számos karosszériakialakításban. 35 és 70 centiméter közötti méretekben kapható, így a legtöbb oroszországi autóhoz alkalmasak.

Amint arra a fogyasztók rámutattak, a fémszerkezetet gumitörlő lapáttal körülvevő merev műanyag borítás további tömörítést biztosít a keféknek, és szilárdan az üvegfelülethez nyomja őket. Még a periférián is. Még a tartós szennyeződés vagy jég eltávolításakor is. Természetesen a Valeo First Covertech-nek van egy bosszantó részlete is. A gumikaparó megerősítetlen felülete miatt jelentős deformációnak van kitéve, és 500-600 kilométer megtétele után radiális nyomokat hagyhat karcolás nélkül. Az 1000 rubelnél többe kerülő ecsetek esetében ez megbocsáthatatlan.

Előnyök

 • jó érintkezési nyomás;
 • a keret aktív korrózióállósága (a műanyag borításnak köszönhetően);
 • 35 és 70 centiméter közötti méretekben kapható.

Hátrányok

 • a facsaró hajlamos megnyúlni és mikro-felszakadni, és sugárirányú, tisztítatlan nyomokat hagy maga után;
 • magas költség.

Denso ablaktörlő lapát

Értékelés: 4.8

Denso ablaktörlő lapát

A rangsor második helyén a Denso által gyártott kefék állnak. Az ablaktörlő lapát igazi isteni ajándék a szép dolgok rajongói számára, amelynek beszerelése pozitív hatással lesz a jármű megjelenésére. A készlet tömör karosszériaeleme sima ívekkel rendelkezik, és maga az ablaktörlő lapát vékony lapát formájában van kialakítva a szélvédőről a láthatósági akadályok hatékonyabb eltávolítása érdekében.

A Denso ablaktörlő lapát fő előnye, hogy a kefe nemcsak középen, hanem a periférián is teljes mértékben illeszkedik, ami gyakran a kevésbé erős versenytársak bűne. Az ablaktörlő lapát grafitgumiból készül, ami megakadályozza a kopást és a gumi logikus cseréjét. A költségek, mint minden normál hibrid esetében, következetesen magasak. Ha azonban figyelembe vesszük a közvetlen funkció tökéletes végrehajtását, valamint egy fontos dekorációs funkciót, minden elköltött rubel háromszorosan megtérül.

Előnyök

 • kellemes design;
 • Ennek a modellnek a facsarója penge alakú, ami megkönnyíti a szennyeződések eltávolítását az üvegről;
 • a gumipréselő felület szénszállal történő kezelése a fokozott kopásállóság érdekében;
 • A kefe szoros érintkezése a teljes kerületben, beleértve a széleket is.

Hátrányok

 • nem figyeltek meg.

SPARCO SPC-10XX

Értékelés: 4.7

SPARCO SPC-10XX

gyakorlatilag megegyezik az elképzeléssel

ico Hy
A Sparco SPC-10XX keféket egyedülálló technológiai újításokkal tervezték. Erősségük, hogy évszaktól és helytől függetlenül minden időjárási és éghajlati viszonyok között hatékonyan tudnak dolgozni. A megerősített konstrukció az univerzális rögzítéssel együtt lehetővé teszi a kefék felszerelését a legtöbb Oroszországban futó autómodellre.

A nyilvánvaló tervezési előnyök mellett a Sparco SPC-10XX kiválóan tisztítja az ablakokon lévő nehéz szennyeződéseket, nem beszélve az esőről és a hóról. Ezt a burkolat pozitív hajlékonysága biztosítja, amely az üvegfelületre nyomódik, anélkül, hogy az eltávolítandó részekkel érintkező pontokon meglazulna. Az igazi fénypont az a tény, hogy az egész tisztítási folyamat teljesen csendes – a felhasználók megjegyzik, hogy a facsaró az esetek túlnyomó többségében csendes. Természetesen elég drága, de a termék tartósságához képest ár-érték arányban van.

Előnyök

 • nagyon magas élettartam;
 • masszív és jól bevált konstrukció az egész évszakos használathoz
 • Az ablaktörlő lapát lágyságának/merevségének megfelelő egyensúlya;
 • csendes működés.

Hibák

 • nem azonosított.

Trico Hy
id

Értékelés: 4.6

Trico Hy</div><p>id” src=”/wp-content/uploads/2023/02/91616666196251-2116.jpg” height=”234″ title=”Trico Hy<br />id”></p><p>Hibrid kefék sorozata, amelyek konstrukciós jellemzői számos nagy versenytárs hiányosságaiból és keserű tapasztalataiból merítenek.</p><tr>A Trico Hy<br />id a technológiailag legfejlettebb modellek a kínálatban, mivel a mérnökök megpróbálták optimalizálni a tervezés és a működés minden aspektusát. Különös figyelmet fordítottak a munkadarab és a keret egészének geometriájára, amivel a mérnököknek sikerült elérni a jó élgeometriát és az ablaktörlő lapát szilárd tapadását az üvegen, függetlenül a felület domborúságától.</p><p>A második pozitív jellemző</p><tr>Hy<br />az id rejlik aerodinamikai stabilitás, köszönhetően az azonos minőségű újratervezés a test. Az üvegtisztítás hatékonysága még 180-190 km/h sebességnél sem csökken, ami minden járműmárka és -modell esetében jó mutató. a sörtés rész kemény gumiból készült, grafit bevonattal, így az ellenállás kitűnő. És az ergonómia is lenyűgöző: a felhasználói vélemények szerint a modell a felszerelés pillanatától a használat szélsőséges pontjáig nem ad hangot.</p><h4>Előnyök</h4><ul><li>az üveg nagyon jó tisztítása a szennyeződésektől és a láthatósági akadályoktól (eső, hó stb.).);</li><li>nagy szilárdságú tulajdonságok;</li><li>elfogadható vételár;</li><li>az ablaktörlő alkatrészek anyaga gumiból és grafitporozásból készül;</li><li>nagy sebességű teljesítmény.</li></ul><h4>Hátrányok</h4><ul><li>nem észlelhető.</li></ul><h3>Heyner Hy<br />id Graphit</h3><p>Értékelés: 4.5</p><div style=Heyner Hy</div><p>id Graphit” src=”/wp-content/uploads/2023/02/5921666196251-9816.jpg” height=”456″ title=”Heyner Hy<br />id Graphit”></p><p>A Heyner kefék különleges hibrid termékcsaládja, amely grafitokkal edzett tömítőajkával tűnik ki. Hy<br />Az id Graphit 50%-kal javult (a hagyományos modellekhez képest), bár nem minden finomság nélkül. A felhasználók különösen a meglehetősen gyenge peremtartást emelik ki, ezért az üvegtisztítás a periférián súlyosan károsodott. De középen (a rögzítés helyén) az ablaktörlők ideálisan törlik a szélvédőt – annyira, hogy megszabaduljon a makacs szennyeződéstől.</p><p>A pozitív tervezési jellemzők mellett kiemelhetjük a szokatlanul alacsony árat: ezek a hibrid kefék kevesebbe kerülnek, mint egyes keretmodellek (a szegmens legolcsóbbjai). Más jellemzőkkel kombinálva a Heyner Hy<br />id Graphit egyértelműen megérdemli a helyet a rangsorban a legjobb, de néhány hiba szélvédő törlés autók számíthat csak az ötödik helyen.</p><h4>Előnyök</h4><ul><li>nagyon alacsony ár egy hibrid modellhez képest;</li><li>nagy tartósság;</li><li>Nagy merevség, amely megakadályozza, hogy a domború üvegre támaszkodjon; – Univerzális rögzítőelem;</li><li>A kaparó grafitbevonat javítja a robusztusságot.</li></ul><h4>Hátrányok</h4><ul><li>a hibrid kefék nem elég merevek a széleken, ami az üveg nem kielégítő tisztításához vezet.</li></ul><h3>Ween Shimo</h3><p>Értékelés: 4.4</p><div style=Ween ShimoWeen Shimo

Hibrid kefék a téli szezonra, aktívan ajánlott a háztartási felhasználók által történő telepítéshez. számos gyári modell minőségi másolata, amely egyesíti a tipikus ablaktörlők jellemzőit és a keret nélküli modellek pozitívumait. Jól működnek, de az “utángyártott” fázisban egy kicsit nyikoroghatnak.

A szakértők szerint a Ween Shimo potenciálisan nagyon tartós, de működés közben nem szabad túlzott terhelésnek kitenni őket (pl. kemény fagy, fagyott sár stb. eltávolítására kényszeríteni).). Egy másik árnyalat a rögzítési mechanizmus. Enyhén domború, ez befolyásolja az ecset illeszkedését is, így az is elkezd kiállni a motorházfedél fölé. Ezért, ha az esztétika ugyanolyan fontos az Ön számára, vegye figyelembe, amikor kiválasztja a. Egyébként a modell a hibridek szegmensében meglehetősen hiánypótló modellként van pozícionálva, kedvező áron.

Előnyök

 • univerzális rögzítés;
 • alacsony ár a szegmensben;
 • optimális kapcsolat (legalábbis kezdetben) az ecset és az üveg között;
 • Elfogadható munkafelület és keretminőség.

Hátrányok

 • Nyikorgás a használat első szakaszában (a beszerelés után) figyelhető meg.
Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: