A 6 legjobb akkumulátor a Gazelle-hez

*A szerkesztőség véleménye szerint a legjobb. A kiválasztási kritériumokról. Ez az anyag szubjektív, nem reklám, és nem szolgál vásárlási útmutatóként. Az akkumulátor megvásárlása előtt először konzultáljon egy szakértővel.

A “Gazelle” eredeti akkumulátorának élettartama körülbelül 3 év. De meghibásodás vagy rendellenes vezetési körülmények esetén a felére csökkenthető. Javasoljuk, hogy nézze meg a külföldi gyártók akkumulátorait, amelyek megfelelnek a szabványos analóg jellemzőinek, de garantálják a hosszú használati időt. Kiterjedt kutatással, az autótulajdonosok és a járműszakértők visszajelzéseinek elemzésével sikerült összeállítanunk a “Gazelle” legjobb akkumulátorainak listáját. néhány fontos jellemző, amelyet vásárlás előtt érdemes figyelembe venni, hogy segítsen a legjobb választás meghozatalában és az akkumulátor élettartamának meghosszabbításában.

A Gazelle eredeti akkumulátorának jellemzői

A “Gazella” gyártása óta több mint 60 módosítás hagyta el a futószalagot. Csak 11 hajtáslánc-változatot használtak. Három közülük az autó klasszikus modelljére van felszerelve, a másik három – a Business változatra, a másik öt pedig a Gazelle Next számára készült. Még kevesebb akkumulátor van, mint motor. 2010-ig az autó utas- és teherszállító változatai hagyományos, hazai gyártású akkumulátorokkal voltak felszerelve – 6ST-55, jellemzői:

 1. Típus – ólom-sav akkumulátor.
 2. Kapacitás – 55 Ah.
 3. Méretek – 242x175x190.
 4. Indítási áram 460 A.

Az akkumulátor nem túl hatékony, és a dízelmotor teljesítménye nem elegendő. Ezért van a Business és Next autókban egy másik módosítás az akkumulátoron – 6ST-75 ilyen paraméterekkel:

 1. Típus – ólom-sav akkumulátor.
 2. Kapacitás – 75 A*h.
 3. Méretek – 278x175x190.
 4. Indítási áram – 670 A.

Jellemzője a fordított polaritás, a megnövekedett indítóáram és kapacitás. A méretek gyakorlatilag változatlanok.

Miért merült le az akkumulátor a Gazelle-ben??

A motor indításakor az akkumulátor maximális töltöttséget ad. Az élettartama az üzemeltetési körülményektől és a gondozás minőségétől függ. Nem ritka, hogy a “Gazelle” tulajdonosok akkumulátor meghibásodást tapasztalnak. Ezt leggyakrabban a következő okok előzik meg

 1. Alacsony akkumulátor töltöttség. Ha a tápegység folyamatosan lemerül, előbb-utóbb használhatatlanná válik. úgynevezett szulfitációs folyamat következik be, ami az elektrolit sűrűségének csökkenéséhez vezet. Ebben az esetben a legjobb megoldás az elektrolitfolyadék cseréje az akkumulátor további, kis áramerősségű töltésével.
 2. Rövidzárlat. Ha a jármű elektromos hálózata rövidzárlatot szenved, az akkumulátor az első, amely a negatív hatásokat megérzi. Az egyik konténer általában meghibásodik. Teljesen tönkrement ólomlemezek felújítási lehetőség nélkül.
 3. Korróziós pusztítás. A tápegység tartós használata a lemezek korrózióját okozza. Ebben az esetben ki kell cserélni az akkumulátort.
 4. Súlyos kisülés. A folyamatos töltésveszteség szulfátosodáshoz vezet, ami az akkumulátor lemezeinek tönkremenetelét okozza, és teljesen vagy részben tönkreteszi a kapacitást. Az ilyen problémákat az autó elektromos rendszerének hibás készülékei, a generátor meghibásodása, az 5 km-nél rövidebb távolságra történő vezetés okozza.
 5. Túltöltés . A nagy teljesítményű folyamatos töltés hatására az elektrolit felforr, és oxigén és hidrogén keletkezik. Ez a folyamat rendkívül veszélyes, mert a hidrogén akár szikra hatására is meggyulladhat. Túltöltés mind akkumulátortöltő használata, mind a jármű generátoráról történő töltés esetén előfordul.

Nyáron a motorháztetőben a hőmérséklet elérheti a 90 fokot, ami az elektrolitfolyadék felforrását eredményezi. Ez csökkenti az akkumulátor kapacitását. A garanciaidő kiszámításakor a gyártó normál hőmérsékleti értékeket használ, így a magas hőmérséklet negatívan befolyásolhatja az akkumulátor élettartamát.

Hogyan lehet meghosszabbítani a Gazelle akkumulátorának élettartamát??

A hosszú élettartam első szabálya, hogy rendszeresen tisztítsa és ellenőrizze a hajtáslánc állapotát. Megfelelő karbantartás nélkül az olajcseppek, porlerakódások és szennyeződések idővel vastag réteget képeznek, amely elektromos veszteségek és rövidzárlatok forrásává válhat. A szennyezett akkumulátor végül meghibásodik. A szennyeződések eltávolítása mellett számos más szabály is segíthet meghosszabbítani a Gazelle akkumulátorának élettartamát, többek között:

 1. A rezgések és egyéb mechanikai hatások minimalizálása.Az autó akkumulátora rendkívül érzékeny a különböző rezgésekre és ütésekre. A védettebb lehetőségek a zselés és AGM akkumulátorok, ezeket nagyon ritkán szerelik a Gazelle-re.
 2. Minimális feszültség– 10,8 . A tartósan alacsony feszültségnek való kitettség negatív hatással van az akkumulátor teljesítményére. Először a szulfatálódási folyamat következik be, az akkumulátor sűrűsége csökken, és a fémlemezek tönkremennek. Még enyhe, fagypont alatti hőmérsékleten is elkezd kristályosodni az akkumulátorban lévő elektrolitfolyadék, ami a kapacitás csökkenését eredményezi. Javasoljuk, hogy szereljen fel egy speciális jelzőt a hajó oldalára, amely jelzi a hálózati feszültséget.
 3. Teljesen feltöltve. Elővigyázatosságból az akkumulátort rendszeresen fel kell tölteni 100%-ra 12,7V-ra. A töltés optimális feltételei: 20-25 °C hőmérséklet, az üzemmódnak impulzusosnak kell lennie, és az akkumulátort elő kell melegíteni. A megfelelő töltés megduplázhatja az akkumulátor élettartamát.
 4. A szabályok betartása télen. Hidegben az akkumulátor kritikus terhelésnek van kitéve, ráadásul a jármű elektromos készülékeinek, különösen a fűtésnek további negatív hatása is jelentkezik. Ebben az időszakban fontos ajánlásokat kell követni: kerülje a rövid utakat hosszú szünetekkel, ne használjon lemerült akkumulátort, a motor beindítása előtt a fényszórók fél percig történő bekapcsolásával melegítse fel az akkumulátort.
 5. A terminálok tisztítása.Az elektrolitgőzök oxidációs folyamatot okoznak. Az akkumulátor testén lévő mikrorepedéseken keresztül szöknek ki, amelyek a terméknek a motorház alatti térben történő megbízhatatlan rögzítése következtében alakulnak ki. A hámlás a kötőelemek rossz ragasztását jelezheti. A csatlakozókat finom szemcsés csiszolórongy és ammónia alkoholos oldatával lehet tisztítani.

Győződjön meg arról, hogy minden elektromos készülék ki van kapcsolva, mielőtt hosszabb időre leparkolná a járművet. Még jobb, ha kiveszi az akkumulátort, és meleg helyen tárolja, hogy hosszabb ideig működőképes maradjon.

Az akkumulátor kiválasztásának szabályai a Gazelle számára

Számos árnyalatot és sajátosságot kell figyelembe venni, amikor a Gazelle áramforrását választja. Ez lehetővé teszi, hogy a járművének legmegfelelőbb opciót vásárolja meg. Az akkumulátor kiválasztásakor a következő fontos paramétereket kell figyelembe venni

 1. A plusz terminál helyének meghatározása. A különböző akkumulátormodelleknél jobbra vagy balra van felszerelve.
 2. Hajtáslánc típusa. Egy dízelmotor indításához nagyobb indítóáramra van szükség, mint benzinmotoros társaihoz.
 3. KapacitásAz akkumulátor méreteinek meg kell felelnie a jármű gyártójának ajánlásainak. Nem ajánlott ezt a számot túllépni, mivel az akkumulátor nem kap elegendő töltést a generátortól.
 4. Méretek. Egy másik fontos paraméter – a termék méretei. Az akkumulátor kiválasztásakor figyelembe kell venni a speciális felszerelési feltételeket.
 5. A csatlakozók átmérője. A kapcsolat minőségét ez a szempont befolyásolja. Ha az akkumulátoron lévő csatlakozó nem elég nagy, akkor át kell dolgoznia a rögzítőelemeket a vezetékek rögzítéséhez.

Minden akkumulátort egy jelölés azonosít, amelyből kiderül, hogy mikor készült. Javasoljuk, hogy ne vásároljon akkumulátort, ha a gyártás dátuma óta több mint 180 nap telt el. Egy új Gazelle-hez nagy kapacitású akkumulátort kell használni. A motor beindításához nagy mennyiségű hajtóerőre van szükség. Ráadásul működés közben a karburátor és a gyújtásrendszer beállításai kissé megváltoznak, ami további munkát jelent az indítónak. A tapasztalt autótulajdonosok tudják, hogy az elhasználódott hajtásláncba sűrű olajat kell adagolni, hogy növeljék a kenőrendszerben a nyomást. Ez megnehezíti a motor indítását az önindítóval – egy újabb ok arra, hogy nagyobb kapacitású akkumulátort használjon.

A szabványos akkumulátor-szerelési terület elég nagy ahhoz, hogy egy legfeljebb 300 mm hosszú és 200 mm széles akkumulátort befogadjon. Ezek a méretek elegendőek egy kellően nagy tápegység kiválasztásához. A platform levehető szerkezetű, négy csavarral van rögzítve, lehetővé téve a beállításokat. Tesztelés céljából tettük ezt, és még csak nem is kellett magunknak nagyobb betétet készítenünk, csak egy kész verziót vettünk egy autósboltban.

Az egyik videójában a népszerű blogger, Konstantin Zarutsky, ismertebb nevén AcademeG, áttekintette a Gazelle Next-et, és ajánlást adott a tulajdonosoknak: “Az akkumulátorok rögzítése folyamatosan lazul, rendszeresen ellenőrizni és meghúzni kell őket. Ellenkező esetben az akkumulátor élettartama lényegesen rövidebb lesz, mint a gyártó állítása szerint. A szabványos csavarok helyett inkább alátéteket használjunk.

A legjobb akkumulátorok értékelése a Gazelle-hez

JelölésHelyszínNévÁr
a legjobb akkumulátorok a gazellához 2010-ig1VADÁLLAT 60L (6ST-60)4 705 €
2Tyumen Standard 60L (6ST-60)3 210 €
3MUTLU Mega Kalcium 75L5 250 €
A legjobb akkumulátorok a “Gazelle” Next és Business készülékhez1INCI AKU forma
  A 75R
7 100 €
2EXIDE Premium EA7708 600 €
3DELKOR 74R7 800 €

A legjobb elemek gazellákhoz 2010-ig

A régebbi Gazellák esetében a karbantartást nem igénylő ólom-sav akkumulátorok előnyösebbek. Ezek a modellek megfizethetőek, megfelelő műszaki jellemzőkkel rendelkeznek, és zord éghajlati viszonyok között is stabil motorindítást biztosítanak. Körülbelül 30 különböző márkájú akkumulátort teszteltünk, és a 2010-es évig a 3 legjobb opciót tartalmazó listát állítottuk össze a Gazelle számára.

VADÁLLAT 60L (6ST-60)

Értékelés: 4.9

VADÁLLAT 60L (6ST-60)

A hazai termelés akkumulátora, amely sikeresen versenyez külföldi társaikkal. A termék vezető helyet foglal el a különböző független kiadványok, köztük a “Za rulem” autós magazin értékelésében. A gyakorlatban többször is megerősítettük az akkumulátor kiváló minőségét, UAZ, ISUZU, Hyindai és KIA járműveken tesztelve. A fejlesztők hibrid technológiát alkalmaztak, amely növelte a rácsok tartósságát és csökkentette az elektrolitikus folyadék fogyasztását. A fémrudak a szokásos öntés helyett hengerléssel és nyújtással készülnek, ez a döntés pozitív hatással volt a szilárdságra és a kopásállóságra.

Erős, tartós és hozzáférhető – ezek a 6ST-60 akkumulátor fő tulajdonságai. A termék hibrid technológiával készült, amely lehetővé teszi, hogy az akkumulátor nagyobb terhelést bírjon el. Indítási teljesítménye körülbelül 20%-kal nagyobb, élettartama pedig körülbelül 1,5-szer hosszabb, mint az eredeti akkumulátoré. Az áramforrás kapacitása 60Ah, és az üres áram értéke állandóan 600A-nál van tartva. Elegendő ahhoz, hogy minden éghajlaton zavartalan indítást biztosítson. Az akkumulátor méretei tökéletesen illeszkednek a “Gazelle” illeszkedésbe.

Értékelte: deacon104 (Rena tulajdonosa)

  Ezt az akkumulátormodellt a régi BatBear akkumulátor helyett vettem a drive2-nél: “Arra gondoltam, hogy megveszem a régi helyettesítésére. A töltésjelző egy szemhéj formájában igazi szemet gyönyörködtető. A felső fedél labirintus típusú, így az elektrolit nem párolog el, hanem kondenzátumként visszamegy a tartályba. Ugyanakkor a gyártó úgy döntött, hogy meghagyja az akkumulátor karbantartására szolgáló dugókat, bár még nem használta őket. Az akkumulátor már 2 hónapja üzemel, nem észleltünk problémát”.

  A Beast 60L (6ST-60) jellemzői:

 1. kapacitás – 60 Ah;
 2. feszültség – 12V;
 3. indítóáram – 650A;
 4. polaritás – egyenes;
 5. A terminálok típusa európai;
 6. méret – 242x175x190;
 7. működési technológia – Sb/Ca;
 8. Hőmérséklet-tartomány – -50 és +80 fok között;
 9. súly – 16,4 kg.

Előnyök

 • megfizethető ár;
 • kiváló minőségű kivitelezés;
 • tisztességes teljesítmény;
 • kopásállóság és hosszú élettartam.

Hátrányok

 • nagy súly (15 kg).

Tyumen Standard 60L (6ST-60)

Értékelés: 4.8

GUMIABRONCS STANDARD 60L (6ST-60)

Az akkumulátor kiváló minőségű anyagokból készült, ellenáll a mechanikai sérüléseknek és a rezgéseknek. A termék kiválónak bizonyult fagypont alatti hőmérsékleten, a motor stabilan indul. A gyártás Ca/Ca technológiát használ, így az áramforrás a kalcium akkumulátorok osztályába tartozik. Az ólomlemezek korrózióállóak, hosszú élettartamot biztosítanak. Az akkumulátort megelőző jelleggel időről időre fel kell tölteni.

A Tyumen Standard olyan olcsó akkumulátorokat gyárt, amelyek ideálisak a hazai járművekhez. Az akkumulátort kifejezetten a zord éghajlati körülményekhez tervezték, így képes ellenállni a kritikus fagypont alatti hőmérsékleteknek. A felhasználók megerősítik, hogy a hideg hőmérséklet nincs hatással a motor indítására. Nagyrészt a fagyálló ház érdeme, amely tovább véd a rezgés és a mechanikai sérülések ellen. Jellemzők Tyumen Standard 60L (6ST-60):

 1. feszültség – 12V;
 2. Az indítóáram 550A;
 3. Kapacitás – 60Ah;
 4. polaritás – fordított;
 5. méretek – 242175190 mm;
 6. termelés – Oroszország;
 7. tömeg – 16 kg.

Előnyök

 • jó ár-érték arány;
 • Ellenállás a jármű elektromos rendszerének feszültségingadozásával szemben;
 • stabilan indítja a hideg motorokat.

Hátrányok

 • Minimális az önkisülés.

MUTLU Mega Kalcium 75L

Értékelés: 4.7

MUTLU Mega Kalcium 75L

A török gyártó terméke nagy méretű és tisztességes specifikációkkal rendelkezik. A vastag műanyag megbízható védelmet nyújt a mechanikai sérülésekkel szemben. A speciális kijelző lehetővé teszi az akkumulátor töltöttségi fokának vizuális meghatározását. Az indítóáram 750A, ami elegendő a motor megbízható indításához télen is. A készülék kapacitása – 75Ah. A gyártó állítása szerint az akkumulátor nagyon alacsony hőmérsékleten is megőrzi teljesítményét. Ezt az információt elégedett felhasználók is megerősítik, még -20°C-on is gond nélkül elindul a “Gazelle”.

MUTLU akkumulátorok – népszerű és az egyik leghíresebb akkumulátor az autópiacon. A vállalat fő előnyei közé tartozik a tisztességes termékár, a magas minőség, a hosszú élettartam és a megbízhatóság. A fejlesztők a legújabb technológiát használják, amely segít abban, hogy az akkumulátor optimális tulajdonságokkal rendelkezzen az orosz zord éghajlathoz.

Figyelem! A MUTLU Mega Calcium 75L akkumulátor a következő méretekkel rendelkezik: 278x175x190, így a “Gazelle”-be való beszerelése kissé bonyolult lehet. A tapasztalt autótulajdonosok azt javasolják, hogy a polcot cseréljék le egy tágasabbra, bár a normál változatot is lehet használni, anélkül, hogy kellemetlenséget tapasztalnának.

Diman40in (Nissan Qashqai tulajdonos) értékelése az drive2-n: “A “Zverev”, a “Tyumen Premium” és a Mutlu akkumulátorok közül választottam. Mégis az utóbbi mellett döntöttem, mert ez volt a legújabb az összes változat közül, és magas induló árammal rendelkezett. Ezenkívül elégedett voltam a megfizethető árral – csak 5000 rubel (ha összehasonlítjuk a Tyumen Premium 77Ah 640A-val). Nem vettem észre különbséget a motor nyári és -20 fokos hőmérsékleten történő indítása között. Használat közben rendszeresen ellenőrizte a feszültséget és az elektrolitszintet – nincs rendellenesség.

Jellemzők MUTLU Mega Calcium 75L:

 1. kapacitás – 75 Ah;
 2. Indítási áram – 720A;
 3. feszültség – 12V;
 4. Szerviz – karbantartásmentes;
 5. polaritás – egyenes;
 6. méret – 278175190;
 7. 2 év gyártói garancia;
 8. A technológia – Ca/Ca+Ag.

Előnyök

 • karbantartásmentes;
 • Hosszú használaton kívüli időszakban is megőrzi töltöttségét;
 • magas indítási áram;
 • Minőségi műanyagból készült.

Hátrányok

 • kényelmetlen fogantyú a szállításhoz;
 • nagy méretek;
 • magas költség.

A legjobb akkumulátorok a “Gazelle” Next és Business számára

Az összes GAZelle modellben, beleértve a Next és Business modelleket is, az akkumulátor a motortérben található. Az akkumulátort a 2010-es évnél régebbi, közvetlen polaritású modellekbe szerelik be, míg a legújabb modellek negatív polaritású akkumulátorral vannak felszerelve. Ezt a funkciót figyelembe vettük a “Gazelle” legjobb akkumulátorainak listáján.

INCI AKU forma
  A 75R

Értékelés: 4.9

INCI AKU FORM<ul></div><p> A 75R” src=”/wp-content/uploads/2023/02/691666196011-176-.jpg” height=”444″ title=”INCI AKU FORM</p><ul> A 75R”></p><p>A török márka akkumulátora alkalmas személygépkocsikba és teherautókba való beszerelésre. A fémlemezek ólomból készülnek ón hozzáadásával, amely felgyorsítja az elektromos áram elnyelését, és kalciummal, amely növeli az elektródák ellenállását a savas környezettel szemben. Az indítóáram értéke 700A, és ezt az értéket speciális berendezésen teszteltük, és az eredmény megerősítést nyert. Standard kapacitás – 75 Ah. A gyártó 24 hónapos garanciát biztosít, ami nem lehet más, mint örülni.</p><p>Form akkumulátor</p><ul> Az A 75R ideális a GAZelle-hez, mivel rezgésálló, hosszú élettartamú és nagyon technikai. Az INCI AKU gyorsan fejlődik az autóipari akkumulátorok gyártásának modern megközelítése révén, amelyekre 36 hónapos hivatalos garanciát vállalnak.</p><p>Az INCI AKU forma jellemzői</p><ul> A 75R:</p><ol><li>kapacitás – 75Ah;</li><li>polaritás – fordított;</li><li>indítóáram – 600A;</li><li>típus – karbantartásmentes;</li><li>méretek – 264x175x220 mm;</li><li>hivatalos garancia – 3 év;</li><li>súly – 3 kg.</li></ol><h4>Előnyök</h4><ul><li>minőségi anyagokból készült;</li><li>hivatalos garancia;</li><li>rezgésállóság;</li><li>stabil motorindítás még erős fagyban is.</li></ul><h4>Hátrányok</h4><ul><li>magas költség.</li></ul><h3>EXIDE Premium EA770</h3><p>Értékelés: 4.8</p><div style=EXIDE PREMIUM EA770

Ezt az akkumulátort alacsony önkisüléssel és minimális ellenállással tesztelték. Az akkumulátor minőségi anyagokból készült, a biztonsági tartalék elegendő a működés közbeni rezgés és mechanikai sérülés elleni megbízható védelemhez. Az indítási teljesítmény még fagypont alatti hőmérsékleten is elegendő a motor beindításához, kapacitása 760 Ah, 77A kapacitással. A gyártó Carbon Boost technológiát alkalmaz, amelynek köszönhetően az akkumulátor gyorsan feltöltődik, miközben további 30%-os indítási teljesítményt biztosít. a rács a 3DX elv szerint készült, ami problémamentes működést és hosszú akkumulátor-élettartamot biztosít.

Az EXIDE Premium EA770 jellemzői:

 1. kapacitása 77 Ah;
 2. indítóáram – 760A;
 3. méretek – 278x175x190 mm;
 4. Az elektrolit típusa savas;
 5. termelés – Lengyelország;
 6. a plusz csatlakozó helye – a jobb oldalon.

Az Exide Technologies a világ legnagyobb autóipari akkumulátor- és kapcsolódó termékgyártója. A gyártási technológia folyamatos fejlesztésére, innovatív anyagok létrehozására, kifogástalan minőségellenőrzésre irányuló márkapolitika. Az Exide Premium akkumulátorcsaládját olyan járművekhez tervezték, amelyeket széles körben használnak hagyományos városi környezetben és szélsőségesebb körülmények között is. Ezért ideális választás a GAZelle Next és a Business számára.

Ajánlás ford-x-tól (Volkswagen Passat 2 tulajdonosa).0

i) a drive2-n: “EXIDE Premium EA770-et vettem a Varta Blue Dynamic 74Ah 680 helyett. Ez a két akkumulátor ugyanabba az árszegmensbe tartozik, tehát azonos anyagokból készülnek, és hasonló jellemzőkkel rendelkeznek. A telepítés előtt érdemes feltölteni az akkumulátort, mert eredetileg 12,6V volt, és a feltöltés után 12,8V-ra nőtt. az akkumulátor egy igazi öröm volt, különösen az indítási idő volt csodálatos, amikor -15 fok volt a szabadban. A mínuszok közé tartozik a magas költségek, ez nekem 6200 rubelt, bár a minőség az analógok olcsóbb nem láttam “.

Előnyök

 • magas műszaki jellemzők;
 • építési minőség;
 • a hivatalos garancia (36 hónap).

Hátrányok

 • költség;
 • nagy súly (18 kg).

DELKOR 74R

Értékelés: 4.7

DELKOR 74R

A dél-koreai gyártó kiváló minőségű anyagokat és modern technológiát használt ennek az akkumulátornak a gyártásához. ez lehetővé tette, hogy nagyszerű műszaki jellemzőkkel, hosszú élettartammal és kompakt méretekkel rendelkező terméket kapjunk. Az indítóáram értéke 680A és a kapacitás 74Ah. az akkumulátor zavartalan motorindítást biztosít még zord időjárási körülmények között is. Részletesebb jellemzők DELKOR 74R:

 1. Kapacitás – 74 Ah;
 2. indítóáram – 680A;
 3. a polaritás felcserélődik;
 4. Méretek – 277h174h188;
 5. gyártói garancia – 4 év;
 6. Termelés – Dél-Korea;
 7. súly – 19 kg.

Az akkumulátor lemezeit hidegen kovácsolták, majd kovácsolták. A pozitív és negatív rácsok ólom-kalcium ötvözetből készülnek, amely nagy mennyiségű ónt és ezüstöt tartalmaz. Ezáltal az akkumulátor teljes élettartama alatt nincs szükség karbantartásra.

A szabványos akkumulátor nem a legjobb megoldás a Gazelle számára. Gyorsan meghibásodik, rossz műszaki jellemzőkkel rendelkezik, és zord éghajlati viszonyok között nem biztosít stabil indítást. Ezért kell figyelmet fordítani a hazai és külföldi gyártók akkumulátorelemeinek más modelljeire. Több tucat akkumulátor átfogó tesztelését végeztük el, és képesek voltunk összeállítani egy listát a legjobb lehetőségekről a “Gazelle” minden módosításához és gyártási évéhez.

Előnyök

 • kiváló minőségű anyagokból készült;
 • Merev bordák, amelyek lengéscsillapítóként működnek;
 • hosszú élettartam;
 • mechanikai sérülések elleni védelem.

Hátrányok

 • magas költség
Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: